X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka :)
    Dawno nie pisałam, ale ciągle Was śledzę. Przede mną 4 cykl z clo, w ostatnim cyklu zrobiłam przerwę. Z każdym następnym cyklu, zamiast patrzeć z nadzieją, ja coraz bardziej się martwię i głowię, dlaczego się nie udaje :( Czy Wy też tak macie? :(
    u mnie sie nie udało, ale tutaj sa dziewczyny ktorym sie udało. Zalezy jakie masz wyniki z mezem.

megimeg lubi tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aszka,
    w następnym cyklu podziałam z tym termometrem. Niestety u mnie w tym dupa dupa dupaaaaa same mikrusy nic nie wyprodukowałam sensownego;(
    teraz dupek i apjać od nowa ;/

oar83e3k7nkpecth.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie sie nie udało, ale tutaj sa dziewczyny ktorym sie udało. Zalezy jakie masz wyniki z mezem.

Ja mam pcos....
    Mąż ma wyniki w miarę spoko, w zasadzie wszystko w normie. Martwią nas jedynie plemniki prawidłowe: 4,1%, niby w normie, ale jednak troche nisko...Reszta wyników nasienia ok

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dzięki Aszka,
    w następnym cyklu podziałam z tym termometrem. Niestety u mnie w tym dupa dupa dupaaaaa same mikrusy nic nie wyprodukowałam sensownego;(
    teraz dupek i apjać od nowa ;/

Tak samo jak ja ;( który cykl z clo miałaś?

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj umówioną wizytę, mój giń przyjmuje wtorek, czwartek, pewnie coś mi powie ale myślę że jest po owulacji bo boli mnie wszystko w środku.

ovufriend.pl
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie owulacje mam ok 16 dc , clo skrócił mi tą fazę.

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no to sie doczekałam jutro zaczynam dalsza stymulacje:)

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) 12dc wieczorkiem miałam podany ovitrelle były dwa pęcherzyki, 14dc czułam silne bóle jajników, ale nie miałam kolejnego monitoringu. Dziś 24 dc, oczywiście zero objawów ciązy, czasem jajnik zaboli lekko i mam w brzuchu takie jakby ktoś wpuścił tam powietrze takie jazgotanie :P Myślicie, że kiedy mogę iść na betę? Od 16dc biorę duphaston. jutro ostatni dziesiąty dzień. Cykle mam zazwyczaj 28-29 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:32

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Tak samo jak ja ;( który cykl z clo miałaś?

to moj drugi cykl dopiero. Ale pierwszy był z dwoma pecherzykami wiec bylam bardzo ucieszona a teraz taki klops. Brałam teraz clo rano po 2 tabletki a w pierwszym cyklu bralam rano i wieczorem. Oby w lipcu byla ovu choc bezoowocna, ale żeby byla...

Asiasia lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Cześć dziewczyny :) 12dc wieczorkiem miałam podany ovitrelle były dwa pęcherzyki, 14dc czułam silne bóle jajników, ale nie miałam kolejnego monitoringu. Dziś 24 dc, oczywiście zero objawów ciązy, czasem jajnik zaboli lekko i mam w brzuchu takie jakby ktoś wpuścił tam powietrze takie jazgotanie :P Myślicie, że kiedy mogę iść na betę? Od 16dc biorę duphaston. jutro ostatni dziesiąty dzień. Cykle mam zazwyczaj 28-29 dni

Idź na bete jutro, 12dni mineło od podania ovitrelle, chyba nie powinien przekłamywać już wyniku

oar83e3k7nkpecth.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    to moj drugi cykl dopiero. Ale pierwszy był z dwoma pecherzykami wiec bylam bardzo ucieszona a teraz taki klops. Brałam teraz clo rano po 2 tabletki a w pierwszym cyklu bralam rano i wieczorem. Oby w lipcu byla ovu choc bezoowocna, ale żeby byla...

Mój juz czwarty ;( w pierwszym nie było nic ale dlatego, że miałam za mała dawkę clo, drugi i trzeci po 2 tabletki dziennie i owulacja była, teraz ta sama dawka i dupa.. właśnie najgorsze jest to, jak dowiadujesz się ze owu nie będzie i to czekanie na następny cykl, jak owu jest to chociaż czeka się z nadzieją...ehh :(

Asiasia lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Idź na bete jutro, 12dni mineło od podania ovitrelle, chyba nie powinien przekłamywać już wyniku

Tylko ciekawe czy już na pewno by beta wyszla 11 dpo

2nn343r8oxp9y3dz.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Mój juz czwarty ;( w pierwszym nie było nic ale dlatego, że miałam za mała dawkę clo, drugi i trzeci po 2 tabletki dziennie i owulacja była, teraz ta sama dawka i dupa.. właśnie najgorsze jest to, jak dowiadujesz się ze owu nie będzie i to czekanie na następny cykl, jak owu jest to chociaż czeka się z nadzieją...ehh :(

Mój też jest to 4 cykl z CLO... i wiem, że w ciązy nie jestem, bo myśle, że bym to czuła:/ Ile cykli będziecie się stymulować? my jeszcze jeden i robimy przerwę, bo endometrium miałam już słabe ostatnio 7 mm :(

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, okazało się że to jeszcze nie owulacja, mam jeden pęcherzyk wielkości 2,6 - 2,9 cm wielkość endometrium 1,1 cm wiec dostałam pregnyl No i mamy z mężem zaszaleć przez 2-3 dni, pytałam więc prawdopodobnie pęcherzyk pęknie jutro - oby się udało. Potem mam brać luteinę 2 razy dziennie po 1 pod język.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:51

ovufriend.pl
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Mój też jest to 4 cykl z CLO... i wiem, że w ciązy nie jestem, bo myśle, że bym to czuła:/ Ile cykli będziecie się stymulować? my jeszcze jeden i robimy przerwę, bo endometrium miałam już słabe ostatnio 7 mm :(

Ja nie wiem co dalej bo mój gin kazał teraz zrobić miesiąc przerwy ale dla mnie to bez sensu. Umówiliśmy się do kliniki i mam nadzieje, że tam nam pomogą. U mnie w tym cyklu to w ogóle jakoś dziwnie - śluz plodny jest jak nigdy, nawet lekarz robiąc usg stwierdził, że jest go pełno, endometrium tez piękne, trojwarstwowe tylko pęcherzyka brak :/

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

a ja mam do Was pytanie, biorę CLO od 5 dc przez 5 dni i teraz nie wiem czy starania zaczynamy od zakończenia kuracji czy już w trakcie spróbować jak @ się skończyła?
    Czy Wasi lekarze mówili coś na ten temat? :)
    Dodam jeszcze, że miałam stwierdzoną Hiperprolaktynemie (wynik na czczo 48,73, przy normie 25) Brałam 3 tyg bromka 1X1, po nim po 3 tyg. Prolaktyna mi spadła do < 0,5!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Hej,

a ja mam do Was pytanie, biorę CLO od 5 dc przez 5 dni i teraz nie wiem czy starania zaczynamy od zakończenia kuracji czy już w trakcie spróbować jak @ się skończyła?
    Dodam jeszcze, że miałam stwierdzoną Hiperprolaktynemie (wynik na czczo 48,73, przy normie 25) Brałam 3 tyg bromka 1X1, po nim po 3 tyg. Prolaktyna mi spadła do < 0,5!
    cały czas sie starasz.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Hej,

No warto pójść na monitoring i sprawdzić czy to clo działa na Ciebie, bo można się starać a np. dawka clo będzie za mała, albo pęcherzyki nie pękną. Tak koło 12 dc idz na monitoring. Jak pęcherzyk będzie odpowiedniej wielkości to albo za kilka dni idz sprawdzić znów czy pękł, bo jak zrobiła się torbiel będziesz potrzebowała poza clo zastrzykow na pęknięcie pęcherzyka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na monitoring idę 14dc, miałam się zjawić między 13-15 dniem :)
    Tyle, że nie wiem czy przed tym 14 mamy działać czy poczekać na informacje od Gina :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziemy działać :) hihi dziękuję ;)
    Jajnniki mnie bolą a bez clo były pęcherzyki tyle, ze chyba nie pękały przez tą prolaktyne! Bromka biore cały czas po 0,5 tabletki, bo prolaktyna lubi wracać.
    Pytanie zadaje bo nie chciałabym przegapić owulki :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ