CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Hejka
Dawno nie pisałam, ale ciągle Was śledzę. Przede mną 4 cykl z clo, w ostatnim cyklu zrobiłam przerwę. Z każdym następnym cyklu, zamiast patrzeć z nadzieją, ja coraz bardziej się martwię i głowię, dlaczego się nie udajeCzy Wy też tak macie?
megimeg lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:u mnie sie nie udało, ale tutaj sa dziewczyny ktorym sie udało. Zalezy jakie masz wyniki z mezem.
Ja mam pcos....
Mąż ma wyniki w miarę spoko, w zasadzie wszystko w normie. Martwią nas jedynie plemniki prawidłowe: 4,1%, niby w normie, ale jednak troche nisko...Reszta wyników nasienia ok -
megimeg wrote:Dzięki Aszka,
w następnym cyklu podziałam z tym termometrem. Niestety u mnie w tym dupa dupa dupaaaaa same mikrusy nic nie wyprodukowałam sensownego;(
teraz dupek i apjać od nowa ;/
Tak samo jak ja ;( który cykl z clo miałaś?03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
12dc wieczorkiem miałam podany ovitrelle były dwa pęcherzyki, 14dc czułam silne bóle jajników, ale nie miałam kolejnego monitoringu. Dziś 24 dc, oczywiście zero objawów ciązy, czasem jajnik zaboli lekko i mam w brzuchu takie jakby ktoś wpuścił tam powietrze takie jazgotanie
Myślicie, że kiedy mogę iść na betę? Od 16dc biorę duphaston. jutro ostatni dziesiąty dzień. Cykle mam zazwyczaj 28-29 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 12:32
-
moniaaa_1988 wrote:Tak samo jak ja ;( który cykl z clo miałaś?
to moj drugi cykl dopiero. Ale pierwszy był z dwoma pecherzykami wiec bylam bardzo ucieszona a teraz taki klops. Brałam teraz clo rano po 2 tabletki a w pierwszym cyklu bralam rano i wieczorem. Oby w lipcu byla ovu choc bezoowocna, ale żeby byla...Asiasia lubi tę wiadomość
-
czekającanacud wrote:Cześć dziewczyny
12dc wieczorkiem miałam podany ovitrelle były dwa pęcherzyki, 14dc czułam silne bóle jajników, ale nie miałam kolejnego monitoringu. Dziś 24 dc, oczywiście zero objawów ciązy, czasem jajnik zaboli lekko i mam w brzuchu takie jakby ktoś wpuścił tam powietrze takie jazgotanie
Myślicie, że kiedy mogę iść na betę? Od 16dc biorę duphaston. jutro ostatni dziesiąty dzień. Cykle mam zazwyczaj 28-29 dni
Idź na bete jutro, 12dni mineło od podania ovitrelle, chyba nie powinien przekłamywać już wyniku -
megimeg wrote:to moj drugi cykl dopiero. Ale pierwszy był z dwoma pecherzykami wiec bylam bardzo ucieszona a teraz taki klops. Brałam teraz clo rano po 2 tabletki a w pierwszym cyklu bralam rano i wieczorem. Oby w lipcu byla ovu choc bezoowocna, ale żeby byla...
Mój juz czwarty ;( w pierwszym nie było nic ale dlatego, że miałam za mała dawkę clo, drugi i trzeci po 2 tabletki dziennie i owulacja była, teraz ta sama dawka i dupa.. właśnie najgorsze jest to, jak dowiadujesz się ze owu nie będzie i to czekanie na następny cykl, jak owu jest to chociaż czeka się z nadzieją...ehhAsiasia lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
moniaaa_1988 wrote:Mój juz czwarty ;( w pierwszym nie było nic ale dlatego, że miałam za mała dawkę clo, drugi i trzeci po 2 tabletki dziennie i owulacja była, teraz ta sama dawka i dupa.. właśnie najgorsze jest to, jak dowiadujesz się ze owu nie będzie i to czekanie na następny cykl, jak owu jest to chociaż czeka się z nadzieją...ehh
Mój też jest to 4 cykl z CLO... i wiem, że w ciązy nie jestem, bo myśle, że bym to czuła:/ Ile cykli będziecie się stymulować? my jeszcze jeden i robimy przerwę, bo endometrium miałam już słabe ostatnio 7 mm -
Ja już po wizycie, okazało się że to jeszcze nie owulacja, mam jeden pęcherzyk wielkości 2,6 - 2,9 cm wielkość endometrium 1,1 cm wiec dostałam pregnyl No i mamy z mężem zaszaleć przez 2-3 dni, pytałam więc prawdopodobnie pęcherzyk pęknie jutro - oby się udało. Potem mam brać luteinę 2 razy dziennie po 1 pod język.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:51
-
czekającanacud wrote:Mój też jest to 4 cykl z CLO... i wiem, że w ciązy nie jestem, bo myśle, że bym to czuła:/ Ile cykli będziecie się stymulować? my jeszcze jeden i robimy przerwę, bo endometrium miałam już słabe ostatnio 7 mm
Ja nie wiem co dalej bo mój gin kazał teraz zrobić miesiąc przerwy ale dla mnie to bez sensu. Umówiliśmy się do kliniki i mam nadzieje, że tam nam pomogą. U mnie w tym cyklu to w ogóle jakoś dziwnie - śluz plodny jest jak nigdy, nawet lekarz robiąc usg stwierdził, że jest go pełno, endometrium tez piękne, trojwarstwowe tylko pęcherzyka brak03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Hej,
a ja mam do Was pytanie, biorę CLO od 5 dc przez 5 dni i teraz nie wiem czy starania zaczynamy od zakończenia kuracji czy już w trakcie spróbować jak @ się skończyła?
Czy Wasi lekarze mówili coś na ten temat?
Dodam jeszcze, że miałam stwierdzoną Hiperprolaktynemie (wynik na czczo 48,73, przy normie 25) Brałam 3 tyg bromka 1X1, po nim po 3 tyg. Prolaktyna mi spadła do < 0,5!
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Hej,
a ja mam do Was pytanie, biorę CLO od 5 dc przez 5 dni i teraz nie wiem czy starania zaczynamy od zakończenia kuracji czy już w trakcie spróbować jak @ się skończyła?
Dodam jeszcze, że miałam stwierdzoną Hiperprolaktynemie (wynik na czczo 48,73, przy normie 25) Brałam 3 tyg bromka 1X1, po nim po 3 tyg. Prolaktyna mi spadła do < 0,5! -
Renka88 wrote:Hej,
Dodam jeszcze, że miałam stwierdzoną Hiperprolaktynemie (wynik na czczo 48,73, przy normie 25) Brałam 3 tyg bromka 1X1, po nim po 3 tyg. Prolaktyna mi spadła do < 0,5! -
To będziemy działać
hihi dziękuję
Jajnniki mnie bolą a bez clo były pęcherzyki tyle, ze chyba nie pękały przez tą prolaktyne! Bromka biore cały czas po 0,5 tabletki, bo prolaktyna lubi wracać.
Pytanie zadaje bo nie chciałabym przegapić owulki