X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No ale gdybym spodziewała się owulacji tak szybko męczyłabym męża już od piątku... Większe szanse na zajście są przed owulacją niż w trakcie czy po :(
    No i w niedzielę to zaraz po przytulaniu było baczność i na rower, więc stworzyłam plemnikom raczej mało sprzyjające warunki do zapłodnienia :/ Nigdy nie może być chociaż coś po mojej myśli. Jeszcze nigdy na USG nic pozytywnego nie usłyszałam, zawsze było coś nie tak, więc czułam że tym razem nie może być inaczej.

Kochana nie martw się rowerem, co się miało dostać to się dostało a jazda na rowerze nie ma wpływu na zapłodnienie. Przypominam że aktywność fizyczna jest naszemu organizmowi potrzebna, byle nie jakieś ekstremalne intensywności ;)

zem3wn15az3szllg.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebna Wasza opinia :) Bylam dzis na monicie, no i cos tam jeden pecherzyk podrosl. Czyli mamy 12dc i pecherzyk na 12mm. Moze cos z tego byc? Czy to jakos mocno zle :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny potrzebna Wasza opinia :) Bylam dzis na monicie, no i cos tam jeden pecherzyk podrosl. Czyli mamy 12dc i pecherzyk na 12mm. Moze cos z tego byc? Czy to jakos mocno zle :/
    jak długie masz cykle?? całkiem możliwe, że jeszcze urośnie, może to być ok 1,5mm/dobę.

wczoraj plamienia, a dzisiaj @- od jutra CLO i w tym miesiącu kiepsko widzę mężusia!!

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni wysumulowyny cykl z Clo mial 32/33 dni. Smutno mi jakos, bo w przedostatnim, trzecim, cyklu z Clo wynik miala o nieeebo lepszy. W 15dc pecherzyk mial 21mm, a teraz takie cos 12dc 12 mm :( Nie wiem naprawde od czego to zalezy, bo ilosc tabletek (3 dni, 1X2 ) byla w tym cyklu taka sama.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ostatni wysumulowyny cykl z Clo mial 32/33 dni. Smutno mi jakos, bo w przedostatnim, trzecim, cyklu z Clo wynik miala o nieeebo lepszy. W 15dc pecherzyk mial 21mm, a teraz takie cos 12dc 12 mm :( Nie wiem naprawde od czego to zalezy, bo ilosc tabletek (3 dni, 1X2 ) byla w tym cyklu taka sama.

Ważne że rośnie, może owulacja będzie trochę później w tym cyklu. Skoro rośnie to w końcu się zrobi dojrzały, bądź dobrej myśli :)
    Każdy cykl jest inny i zależy od wielu rzeczy, nie tylko od leków ale i sposobu życia. Ja zawsze biorę clo tak samo a w każdym cyklu owulacja w innym dniu i raz rosną szybko a raz ledwo co. Ale każdy owulacyjny.

Asiasia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Ważne że rośnie, może owulacja będzie trochę później w tym cyklu. Skoro rośnie to w końcu się zrobi dojrzały, bądź dobrej myśli :)
    Każdy cykl jest inny i zależy od wielu rzeczy, nie tylko od leków ale i sposobu życia. Ja zawsze biorę clo tak samo a w każdym cyklu owulacja w innym dniu i raz rosną szybko a raz ledwo co. Ale każdy owulacyjny.
    Lenka dziekuje! no to pozostaje nadzieja. Wlasnie najwazniejsze, aby pecherzyk rosl. Nie wiem jak robia to Wasi lekarze, ale ja od pon mam znow zaczac testy owu i jak na 3ci dzien (w srode) nie bedzie pozytywny to mam przyjsc najpozniej w czw na monit i podanie HCG. Czy jesli do tego czasu pecherzyk mialby zalozmy 16mm to mozna podac zastrzyk, czy to jednak za malo?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaniem mojego lekarza to za mało, musi mieć ok 20mm. Ale może Ci podskoczyc, mój też ostatnio mnie zaskoczył i nie rósł a potem nagle boom ( opisywałam to wcześniej ). Ja chodzę na monity i sprawdzamy co się dzieje, nie każe mi robić testów.

zem3wn15az3szllg.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Byłam dzisiaj na usg. 11dc i tylko jeden pecherzyk 11mm. Niby może jeszcze podrosnąć ale lekarz nie dał mi zbyt dużej nadziei na owulacje w tym cyklu..Do tej pory przy clo miałam owulacje w 13dc. Jestem załamana :(
    Widzisz co lekrarz, to inne podejscie. Ja dzis mialam przy 12dc jeden pecherzyk na 12mm. Niemniej lekarz nie powiedzial mi nic, ze cykl spisany na straty. Niemniej tez sie martwie - normalka. I ja tez w ostatnim cyklu z clo mialam podany zastrzyk w 13dc. Jedziemy moze na tym samym wozku?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia pewnie ten pęcherzyki porośnięte. Możliwe ze troszkę później będziesz mieć owulację,ale ja bym nie spisywał cyklu na straty.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    moze byc ja dopiero miałam owulacje przy clo w 18 d.c. Takze jak masz cykle 31 dni tez mozesz miec tak mniej wiecej. Jak pechrzyk rosnie do 2mm na dobe to w juz w 16 d.c powinnas miec około 18-19 mm, czyli juz dobry.

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do tej pory czyli dwa cykle, w których clo zadziałało ładne pęcherzyki były w 11dc, w tym cyklu brałam tabletki w takiej samej dawce i o tych porach co w poprzednich. Mam tylko taką cichą nadzieje ze może jeszcze ten pecherzyk podrosnie i będzie ovu tylko później. Tobie też tego życzę ;)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka i moniaa dziekuje za otuche naprawde tego mi trzeba bylo, kochane jestescie. A my moniaaa idziemy leb w leb, wiec trzymaj mnie na bierzaco jak pecherzyk :)) Tez Tobie zycze piekniutkiego ;)

pabelka88 lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaasia to jestesmy 3 w tym cyklu ja tez dzis 12dc, ale monit mam dopiero w poniedzialek ;/

oar83e3k7nkpecth.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam nowego dziewczyny???

ja dzisiaj 1 tabletka clo ;-) nowy cykl nowe szanse...

tulipanna lubi tę wiadomość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam cykl w trakcie, zerknijcie na mój wykres bo nie wiem czy program mi dobrze zaznaczył owulacje.

ovufriend.pl
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila1980 wrote:
    A ja mam cykl w trakcie, zerknijcie na mój wykres bo nie wiem czy program mi dobrze zaznaczył owulacje.
    Powinnaś wieddzieć z monitoringu a nie z tego co program wyliczył. Program to tylko maszyna..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila1980 wrote:
    A ja mam cykl w trakcie, zerknijcie na mój wykres bo nie wiem czy program mi dobrze zaznaczył owulacje.[/b]

Program oparł sie na tempce, a to troche mało. Ale bierzesz clo wiec moze tak byc, dobrze byłoby isc na monitoring i sprawdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 00:44

• megimeg Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie proszę o co chodzi z mierzeniem tempki? Ja tego w ogole nigdy nie robilam, kiedy powinna być wyzsza kiedy niższa? to samo z estradiolem i progesteronem?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dawno nie pisałam, ale ciągle Was śledzę. Przede mną 4 cykl z clo, w ostatnim cyklu zrobiłam przerwę. Z każdym następnym cyklu, zamiast patrzeć z nadzieją, ja coraz bardziej się martwię i głowię, dlaczego się nie udaje :( Czy Wy też tak macie? :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dziewczyny napiszcie proszę o co chodzi z mierzeniem tempki? Ja tego w ogole nigdy nie robilam, kiedy powinna być wyzsza kiedy niższa? to samo z estradiolem i progesteronem?
    kupujesz w aptece termometr np Microlife i codziennie od 5.30 do 7.3o po wstaniu rano, jak jeszcze lezysz w łozku mieszrysz tempke. Najlepiej o tej samej pore codziennie. Codziennie sa wahniecia, w 2 fazie powinna wzrastac. CO do estradiolu i progesteronu to sie robi cały komplet badan od 2 d.c-6 d.c LH< FSH,estradiol,progesteron, prolaktyna, testsoteron, TSH. Estradio sie bada tez zeby sprawdzic czy jajeczka sa dojrzałe, a progsteron 7 dni po owulacji zeby sprawdzic czy była i czy jest dobry poziom.

megimeg lubi tę wiadomość

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ