CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:No ale gdybym spodziewała się owulacji tak szybko męczyłabym męża już od piątku... Większe szanse na zajście są przed owulacją niż w trakcie czy po
No i w niedzielę to zaraz po przytulaniu było baczność i na rower, więc stworzyłam plemnikom raczej mało sprzyjające warunki do zapłodnieniaNigdy nie może być chociaż coś po mojej myśli. Jeszcze nigdy na USG nic pozytywnego nie usłyszałam, zawsze było coś nie tak, więc czułam że tym razem nie może być inaczej.
Kochana nie martw się rowerem, co się miało dostać to się dostało a jazda na rowerze nie ma wpływu na zapłodnienie. Przypominam że aktywność fizyczna jest naszemu organizmowi potrzebna, byle nie jakieś ekstremalne intensywności -
Asiasia wrote:Dziewczyny potrzebna Wasza opinia
Bylam dzis na monicie, no i cos tam jeden pecherzyk podrosl. Czyli mamy 12dc i pecherzyk na 12mm. Moze cos z tego byc? Czy to jakos mocno zle
wczoraj plamienia, a dzisiaj @- od jutra CLO i w tym miesiącu kiepsko widzę mężusia!!01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Ostatni wysumulowyny cykl z Clo mial 32/33 dni. Smutno mi jakos, bo w przedostatnim, trzecim, cyklu z Clo wynik miala o nieeebo lepszy. W 15dc pecherzyk mial 21mm, a teraz takie cos 12dc 12 mm
Nie wiem naprawde od czego to zalezy, bo ilosc tabletek (3 dni, 1X2 ) byla w tym cyklu taka sama.
Asiasia
-
Asiasia wrote:Ostatni wysumulowyny cykl z Clo mial 32/33 dni. Smutno mi jakos, bo w przedostatnim, trzecim, cyklu z Clo wynik miala o nieeebo lepszy. W 15dc pecherzyk mial 21mm, a teraz takie cos 12dc 12 mm
Nie wiem naprawde od czego to zalezy, bo ilosc tabletek (3 dni, 1X2 ) byla w tym cyklu taka sama.
Ważne że rośnie, może owulacja będzie trochę później w tym cyklu. Skoro rośnie to w końcu się zrobi dojrzały, bądź dobrej myśli
Każdy cykl jest inny i zależy od wielu rzeczy, nie tylko od leków ale i sposobu życia. Ja zawsze biorę clo tak samo a w każdym cyklu owulacja w innym dniu i raz rosną szybko a raz ledwo co. Ale każdy owulacyjny.Asiasia lubi tę wiadomość
-
Linka05 wrote:Ważne że rośnie, może owulacja będzie trochę później w tym cyklu. Skoro rośnie to w końcu się zrobi dojrzały, bądź dobrej myśli
Każdy cykl jest inny i zależy od wielu rzeczy, nie tylko od leków ale i sposobu życia. Ja zawsze biorę clo tak samo a w każdym cyklu owulacja w innym dniu i raz rosną szybko a raz ledwo co. Ale każdy owulacyjny.
Asiasia
-
Zdaniem mojego lekarza to za mało, musi mieć ok 20mm. Ale może Ci podskoczyc, mój też ostatnio mnie zaskoczył i nie rósł a potem nagle boom ( opisywałam to wcześniej ). Ja chodzę na monity i sprawdzamy co się dzieje, nie każe mi robić testów.
Asiasia lubi tę wiadomość
-
moniaaa_1988 wrote:Byłam dzisiaj na usg. 11dc i tylko jeden pecherzyk 11mm. Niby może jeszcze podrosnąć ale lekarz nie dał mi zbyt dużej nadziei na owulacje w tym cyklu..Do tej pory przy clo miałam owulacje w 13dc. Jestem załamanaAsiasia
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Dziewczyny potrzebna Wasza opinia
Bylam dzis na monicie, no i cos tam jeden pecherzyk podrosl. Czyli mamy 12dc i pecherzyk na 12mm. Moze cos z tego byc? Czy to jakos mocno zle
-
U mnie do tej pory czyli dwa cykle, w których clo zadziałało ładne pęcherzyki były w 11dc, w tym cyklu brałam tabletki w takiej samej dawce i o tych porach co w poprzednich. Mam tylko taką cichą nadzieje ze może jeszcze ten pecherzyk podrosnie i będzie ovu tylko później. Tobie też tego życzę
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
co tam nowego dziewczyny???
ja dzisiaj 1 tabletka clonowy cykl nowe szanse...
tulipanna lubi tę wiadomość
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualnyKamila1980 wrote:A ja mam cykl w trakcie, zerknijcie na mój wykres bo nie wiem czy program mi dobrze zaznaczył owulacje.[/b]
Program oparł sie na tempce, a to troche mało. Ale bierzesz clo wiec moze tak byc, dobrze byłoby isc na monitoring i sprawdzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 00:44
-
Hejka
Dawno nie pisałam, ale ciągle Was śledzę. Przede mną 4 cykl z clo, w ostatnim cyklu zrobiłam przerwę. Z każdym następnym cyklu, zamiast patrzeć z nadzieją, ja coraz bardziej się martwię i głowię, dlaczego się nie udajeCzy Wy też tak macie?
-
nick nieaktualnymegimeg wrote:Dziewczyny napiszcie proszę o co chodzi z mierzeniem tempki? Ja tego w ogole nigdy nie robilam, kiedy powinna być wyzsza kiedy niższa? to samo z estradiolem i progesteronem?
megimeg lubi tę wiadomość