CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Im szybciej zaczyna sie clo brc tym szybciej są jajka. No zakładając, że dawka jest dobrze dobrana i że w ogóle co na Was działa. Ja najpóźniej w 12 dc już zawsze pregnyl dostawałam, jajka miały po 23 mm (jak brałam pół tabletki). Jak brałam całą to już w 9/10 dc jajka były wysiedziane odpowiednio
-
Hej. Dziweczyny. A miala ktoras z was moze polipy albo miesniaki? Poszlam dzis na monitoring 9dc , ma dwa pecherzyki dominujace na prawym jajniku. Ale co mnie martwi to to ze lekarz zobaczyl jakas zmiane na szyjce. Powiedzial ze to to moze nic nie byc a moze to byc polip lub miesniak.Mialam robione usg w czerwcu, maju I kwietniu ( u innych lekarzy. Czy to mozliwe ze taki polip sie moze szybko wytworzyc z miesiaca na miesiac?
-
Renka88 wrote:Ja przy jednej tabletce przez 5 dni od 5 dc w 14dc miałam dwa pęcherzyki 20 i 16mm wiec wydaje mi się że powinno być coś widać przy Twojej dawce. Ale reakcja na lek jest u każdej z nas inna. Trzymam kciuki by powstały dorodne pęcherzyki!
Mam nadzieje ze Wt bedzie dla mnie szczesliwy
Asiasia
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Ja reagowałam na clo więc nie wiem. A może zmiana na clomid?
klaudia12369 już powiedziałam gin stymulacji letrozolem i powiedziała że spróbujemy jeszcze 1 cykl z Clo, bo w pierwszym cyklu zareagowałam na niego i jeśli w tym 3 cyklu nie będzie reakcji to pomyślimy nad tym letrozolem albo gonadotropiny. -
Cześć dziewczyny! Czy można do Was dołączyć?
Staramy się z mężem od ponad roku o dzidzię. Mam policystyczne jajniki, podejrzenie gruczolaka przysadki, niedoczynność tarczycy i hashimoto. Od tego cyklu brałam clo. Lekarz zalecił brać od 4-8 dnia cyklu. Jutro idę na monitoring. Czy może być coś widać i czy możliwe, abym dostała zastrzyk na pęknięcie? Kiedy mniej więcej może wystąpić owulacja?Udało się!
-
tapir19 wrote:Hej. Dziweczyny. A miala ktoras z was moze polipy albo miesniaki? Poszlam dzis na monitoring 9dc , ma dwa pecherzyki dominujace na prawym jajniku. Ale co mnie martwi to to ze lekarz zobaczyl jakas zmiane na szyjce. Powiedzial ze to to moze nic nie byc a moze to byc polip lub miesniak.Mialam robione usg w czerwcu, maju I kwietniu ( u innych lekarzy. Czy to mozliwe ze taki polip sie moze szybko wytworzyc z miesiaca na miesiac?
Może, a co to jest pokaże tylko histeroskopia.tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypanipasztetowa wrote:Cześć dziewczyny! Czy można do Was dołączyć?
Staramy się z mężem od ponad roku o dzidzię. Mam policystyczne jajniki, podejrzenie gruczolaka przysadki, niedoczynność tarczycy i hashimoto. Od tego cyklu brałam clo. Lekarz zalecił brać od 4-8 dnia cyklu. Jutro idę na monitoring. Czy może być coś widać i czy możliwe, abym dostała zastrzyk na pęknięcie? Kiedy mniej więcej może wystąpić owulacja?
hej! a jutro to, który będzie Twój dzień cyklu? ja brałam clo od 2-6 i chodziłam na usg w 11 dc. to pęcherzyk miał 12mm. Jeśli będziesz miała duży pęcherzyk tj. 18-20mm to lekarz może dać Ci pregnyl lub ovitrelle. -
hej dziewczyny!!
ja za bardzo się nie udzielam, bo nic nowego.
czekam na @, przegapiliśmy owu, bo była bardzo szybko i nie liczę na żaden efekt.
do tego zawirowania w pracy, dużo na głowie01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Milagros :) wrote:hej! a jutro to, który będzie Twój dzień cyklu? ja brałam clo od 2-6 i chodziłam na usg w 11 dc. to pęcherzyk miał 12mm. Jeśli będziesz miała duży pęcherzyk tj. 18-20mm to lekarz może dać Ci pregnyl lub ovitrelle.
Jutro 14 dc wypada.Udało się!
-
panipasztetowa wrote:Cześć dziewczyny! Czy można do Was dołączyć?
Staramy się z mężem od ponad roku o dzidzię. Mam policystyczne jajniki, podejrzenie gruczolaka przysadki, niedoczynność tarczycy i hashimoto. Od tego cyklu brałam clo. Lekarz zalecił brać od 4-8 dnia cyklu. Jutro idę na monitoring. Czy może być coś widać i czy możliwe, abym dostała zastrzyk na pęknięcie? Kiedy mniej więcej może wystąpić owulacja? -
Hejka! Zdaje ralacje…No wiem przy tej mojej giga dawce mam teraz w 10dc az trzy pecherzyki na okolo 12,3 mm i jeden mniejszy na 10mm. Pobrano mi krew, mam zdzwonic popoludniu co dalej. Pewnie mi kaza przyjsc ponownie w Pt. Mam nadzieje, ze do tego czasu zostana 2 jajeczka i bedzie piekna i upragniona pozstrzykowa owu!Asiasia
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Hejka! Zdaje ralacje…No wiem przy tej mojej giga dawce mam teraz w 10dc az trzy pecherzyki na okolo 12,3 mm i jeden mniejszy na 10mm. Pobrano mi krew, mam zdzwonic popoludniu co dalej. Pewnie mi kaza przyjsc ponownie w Pt. Mam nadzieje, ze do tego czasu zostana 2 jajeczka i bedzie piekna i upragniona pozstrzykowa owu!
to super wieści, jaką dawkę brałaś clo? -
W pierwszych dwoch cyklach 5dni X1 Tabl. od 5dc, w 3 i 4 tym bralam tylko 3dniX 2 Tabl., w 5tym cyklu (jestem w nowej klinice i lekarz cos wspomnial, ze to ostatni raz) bralam 5dniX2 Tabletki, czyli najwieksza dawke
Cialo naprawde w kazdym cyklu reaguje inaczej. Troche sie boje ten mnogosci, ale mam nadzieje ze do Pt sie wszystko dobrze porozwija a niepotrzebne pozadnika
Asiasia
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy jak w 13 dc. po clo(2-6 dc.)nie było pęcherzyka dominującego tzn. że owulacji nie będzie? Cykle mam różnej długości, najczęściej wywoływane luteiną.
Wiesz co... Ja brałam od 4-8 dc i już dziś (14 dc) miałam 18mm pęcherzyk.. Nie wiem, ale wydaje mi się, że skoro Ty brałaś wcześniej clo niż ja, to też wcześniej powinno być widać pęcherzyk.. Ale nie wiem, nie chce tu prorokować.Udało się!
-
panipasztetowa wrote:Wiesz co... Ja brałam od 4-8 dc i już dziś (14 dc) miałam 18mm pęcherzyk.. Nie wiem, ale wydaje mi się, że skoro Ty brałaś wcześniej clo niż ja, to też wcześniej powinno być widać pęcherzyk.. Ale nie wiem, nie chce tu prorokować.
dzięki za opinie, w takim razie zaczynam luteinę od 16 dc. -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy jak w 13 dc. po clo(2-6 dc.)nie było pęcherzyka dominującego tzn. że owulacji nie będzie? Cykle mam różnej długości, najczęściej wywoływane luteiną.
A ja w ostatnim cyklu w 11dc cyklu i w 15dc miałam tylko drobne pęcherzyki nie przekraczające 10mm a w 30dc ginekolog stwierdziła, że owulacja na pewno była. Zresztą ovufriend wyznaczył owu w 26dc. Spójrz sobie na mój wykresWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:31
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta