X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im szybciej zaczyna sie clo brc tym szybciej są jajka. No zakładając, że dawka jest dobrze dobrana i że w ogóle co na Was działa. Ja najpóźniej w 12 dc już zawsze pregnyl dostawałam, jajka miały po 23 mm (jak brałam pół tabletki). Jak brałam całą to już w 9/10 dc jajka były wysiedziane odpowiednio :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tapir19 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziweczyny. A miala ktoras z was moze polipy albo miesniaki? Poszlam dzis na monitoring 9dc , ma dwa pecherzyki dominujace na prawym jajniku. Ale co mnie martwi to to ze lekarz zobaczyl jakas zmiane na szyjce. Powiedzial ze to to moze nic nie byc a moze to byc polip lub miesniak.Mialam robione usg w czerwcu, maju I kwietniu ( u innych lekarzy. Czy to mozliwe ze taki polip sie moze szybko wytworzyc z miesiaca na miesiac?

ganndqk3s0oeyp3v.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja przy jednej tabletce przez 5 dni od 5 dc w 14dc miałam dwa pęcherzyki 20 i 16mm wiec wydaje mi się że powinno być coś widać przy Twojej dawce. Ale reakcja na lek jest u każdej z nas inna. Trzymam kciuki by powstały dorodne pęcherzyki! ;-)
    Dziekuje Renka88 i Wam wszystkim rowniez. Prosze trzymajcie kciuki bo ja narazie w 4 cyklach z Clo mialam jedna owulacje :/ Mam nadzieje ze Wt bedzie dla mnie szczesliwy :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Ja reagowałam na clo więc nie wiem. A może zmiana na clomid?
    tak tylko że clomid to to samo co clostilbegyt :(

klaudia12369 już powiedziałam gin stymulacji letrozolem i powiedziała że spróbujemy jeszcze 1 cykl z Clo, bo w pierwszym cyklu zareagowałam na niego i jeśli w tym 3 cyklu nie będzie reakcji to pomyślimy nad tym letrozolem albo gonadotropiny.

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy można do Was dołączyć?

Staramy się z mężem od ponad roku o dzidzię. Mam policystyczne jajniki, podejrzenie gruczolaka przysadki, niedoczynność tarczycy i hashimoto. Od tego cyklu brałam clo. Lekarz zalecił brać od 4-8 dnia cyklu. Jutro idę na monitoring. Czy może być coś widać i czy możliwe, abym dostała zastrzyk na pęknięcie? Kiedy mniej więcej może wystąpić owulacja?

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tapir19 wrote:
    Hej. Dziweczyny. A miala ktoras z was moze polipy albo miesniaki? Poszlam dzis na monitoring 9dc , ma dwa pecherzyki dominujace na prawym jajniku. Ale co mnie martwi to to ze lekarz zobaczyl jakas zmiane na szyjce. Powiedzial ze to to moze nic nie byc a moze to byc polip lub miesniak.Mialam robione usg w czerwcu, maju I kwietniu ( u innych lekarzy. Czy to mozliwe ze taki polip sie moze szybko wytworzyc z miesiaca na miesiac?

Może, a co to jest pokaże tylko histeroskopia.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:

Staramy się z mężem od ponad roku o dzidzię. Mam policystyczne jajniki, podejrzenie gruczolaka przysadki, niedoczynność tarczycy i hashimoto. Od tego cyklu brałam clo. Lekarz zalecił brać od 4-8 dnia cyklu. Jutro idę na monitoring. Czy może być coś widać i czy możliwe, abym dostała zastrzyk na pęknięcie? Kiedy mniej więcej może wystąpić owulacja?

hej! a jutro to, który będzie Twój dzień cyklu? ja brałam clo od 2-6 i chodziłam na usg w 11 dc. to pęcherzyk miał 12mm. Jeśli będziesz miała duży pęcherzyk tj. 18-20mm to lekarz może dać Ci pregnyl lub ovitrelle.

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! :)
    ja za bardzo się nie udzielam, bo nic nowego.
    czekam na @, przegapiliśmy owu, bo była bardzo szybko i nie liczę na żaden efekt.
    do tego zawirowania w pracy, dużo na głowie

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros :) wrote:
    hej! a jutro to, który będzie Twój dzień cyklu? ja brałam clo od 2-6 i chodziłam na usg w 11 dc. to pęcherzyk miał 12mm. Jeśli będziesz miała duży pęcherzyk tj. 18-20mm to lekarz może dać Ci pregnyl lub ovitrelle.

Jutro 14 dc wypada. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:

A to moja Droga powinnaś iśc na monitoring i sprawdzić jak te pęcherzyki rosną, bo możesz miec ich 1,2,3..jak dla mnie to ciut za późno ten monit, ja bym poszła w 12 dc, bo po clo zwykle ciut szybciej jajka rosną (na ogół, ale to nie reguła oczywiście). Daj jutro znać do wysiedziałaś i upieraj się przy zastrzyku na pęknięcie, bo jak Ci nie pęknie ten pęcherzyk to tylko cykl faszerowany clo będzie stracony.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Ja dziś miałam monit. mam 10dc i pęcherzyk 14mm :)
    Pięknie! Dobra z Ciebie Kura :P Pregnyl będzie???

Renka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Zdaje ralacje…No wiem przy tej mojej giga dawce mam teraz w 10dc az trzy pecherzyki na okolo 12,3 mm i jeden mniejszy na 10mm. Pobrano mi krew, mam zdzwonic popoludniu co dalej. Pewnie mi kaza przyjsc ponownie w Pt. Mam nadzieje, ze do tego czasu zostana 2 jajeczka i bedzie piekna i upragniona pozstrzykowa owu!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka! Zdaje ralacje…No wiem przy tej mojej giga dawce mam teraz w 10dc az trzy pecherzyki na okolo 12,3 mm i jeden mniejszy na 10mm. Pobrano mi krew, mam zdzwonic popoludniu co dalej. Pewnie mi kaza przyjsc ponownie w Pt. Mam nadzieje, ze do tego czasu zostana 2 jajeczka i bedzie piekna i upragniona pozstrzykowa owu!

to super wieści, jaką dawkę brałaś clo?

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszych dwoch cyklach 5dni X1 Tabl. od 5dc, w 3 i 4 tym bralam tylko 3dniX 2 Tabl., w 5tym cyklu (jestem w nowej klinice i lekarz cos wspomnial, ze to ostatni raz) bralam 5dniX2 Tabletki, czyli najwieksza dawke :/ Cialo naprawde w kazdym cyklu reaguje inaczej. Troche sie boje ten mnogosci, ale mam nadzieje ze do Pt sie wszystko dobrze porozwija a niepotrzebne pozadnika ;)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie u Pana Doktora. :) Pęcherzyk ma 18mm. Pan Doktor mówi, że on się całkiem, całkiem kwalifikuje. :) W sobotę ovitrelle mam sobie wstrzyknąć. Od 10-12 ma być przytulanko. Oby się udało...

Asiasia lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak w 13 dc. po clo(2-6 dc.)nie było pęcherzyka dominującego tzn. że owulacji nie będzie? Cykle mam różnej długości, najczęściej wywoływane luteiną.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny czy jak w 13 dc. po clo(2-6 dc.)nie było pęcherzyka dominującego tzn. że owulacji nie będzie? Cykle mam różnej długości, najczęściej wywoływane luteiną.

Wiesz co... Ja brałam od 4-8 dc i już dziś (14 dc) miałam 18mm pęcherzyk.. Nie wiem, ale wydaje mi się, że skoro Ty brałaś wcześniej clo niż ja, to też wcześniej powinno być widać pęcherzyk.. Ale nie wiem, nie chce tu prorokować.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Wiesz co... Ja brałam od 4-8 dc i już dziś (14 dc) miałam 18mm pęcherzyk.. Nie wiem, ale wydaje mi się, że skoro Ty brałaś wcześniej clo niż ja, to też wcześniej powinno być widać pęcherzyk.. Ale nie wiem, nie chce tu prorokować.

dzięki za opinie, w takim razie zaczynam luteinę od 16 dc.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszly wyniki krwi. Mam w Pt ponowny monitoring. Tylko sie modle aby do Pt byly 2 pecherzyki! No i jeszcze zeby urosly, a nie tak jak ostatnim razem, urosl do 15,7 mm i zastoj :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

A ja w ostatnim cyklu w 11dc cyklu i w 15dc miałam tylko drobne pęcherzyki nie przekraczające 10mm a w 30dc ginekolog stwierdziła, że owulacja na pewno była. Zresztą ovufriend wyznaczył owu w 26dc. Spójrz sobie na mój wykres ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:31

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ