WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny czy z jednym pęcherzykiem po CLO jest szansa na ciążę? Ja miałam 30 czerwca jeden pęcherzyk 21mm i od razu dostałam ovitrelle.Nie wiem kiedy była owulacja, bo nie miałam monitoringu czy pęcherzyk pękł. Jedno co zauważyłam w tym cyklu jakoś od poniedziałku lekkie pokłuwanie ćmienie jajnika, na którym był pęcherzyk. Nigdy wcześniej tak nie miałam, owszem gdy była owulacja albo byłam parę dni przed okresem. Dr mi powiedziała, że szanse są znikome :(

ja w 1 cyklu z clo miałam 1 pęcherzyk, ale niestety nic z tego nie wyszło :( zrobiła mi się torbiel krwotoczna i gin na usg nie potrafił powiedzieć czy pęcherzyk pękł czy nie
    Tak jak najbardziej z jednym pęcherzykiem jest szansa na ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:42

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny czy z jednym pęcherzykiem po CLO jest szansa na ciążę? Ja miałam 30 czerwca jeden pęcherzyk 21mm i od razu dostałam ovitrelle.Nie wiem kiedy była owulacja, bo nie miałam monitoringu czy pęcherzyk pękł. Jedno co zauważyłam w tym cyklu jakoś od poniedziałku lekkie pokłuwanie ćmienie jajnika, na którym był pęcherzyk. Nigdy wcześniej tak nie miałam, owszem gdy była owulacja albo byłam parę dni przed okresem. Dr mi powiedziała, że szanse są znikome :(

Oczywiście ze jest, normalnie jak mamy owulacje to tez z reguły jest jeden dojrzały pęcherzyk :) biorąc clo ma się na celu uzyskanie owulacji a nie wyhodowanie 5 czy iluś pęcherzyków bo nie powinno się jajników przestymulować. Także moim zdaniem uzyskanie jednego dojrzałego pęcherzyka to jest dobra reakcja na clo. Szkoda że nie byłaś na monitoringu żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł bo różnie to bywa. Aczkolwiek trzymam kciuki :)

zem3wn15az3szllg.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud jeden pęcherzyk to już szansa. Nie jest powiedziane ze od razu musimy mieć po clo 2 lub więcej. Zastanawia mnie czemu nie sprawdzasz na monicie czy była owu. Ja mimo ovitrelle zawsze sprawdzam. Gdyby coś nie daj Boże poszło nie tak to pamiętaj ze możesz dostać leki a inaczej masz kolejny cykl stracony. Co do ćmienia jajników to z własnego doświadczenia Ci powiem ze mam ostatnio tak w każdym cyklu,raczej to nie jest wyznacznik ze się udało

tulipanna lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzis robilam test 15 dni po podaniu ovitrelle, niestety negatywny :(
    powiedzcie mi proszę czy jesli zwykle mialam nieregularne cykle a teraz bylam stymulowana clo to czy moge sie spodziewac @ o czasie? pekly mi 3 pecherzyki a jeden zostal z ktorego pewnie bedzie torbiel i teraz nie wiem czy ten niepekniety wydluzy mi cykl czy nie powinien:/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mam jeszcze jedno pytanko:) co wasi lekarze mowili na stymulacje gdy jakis pecherzyk nie pekl? Moj mi powiedzial ze skoro ten jeden nie pekl tak jak reszta to nie moge brac CLO w nowym cyklu tylko najpierw musze w pierwszych dniach cyklu przyjechac i sprawdzic czy sie wchlania...

tulipanna lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobiłam dzisiaj test :( niestety negatywny.. czekam za okresem i działamy dalej.. znowu...

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Megi87 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę do was ku pokrzepieniu serc i dodaniu wam nadzieji. Niedawny czas temu pisalam tutaj o swoim "problemie", że niby wszystko ze mną i z moim mężem ok, wyniki krwi,wyniki nasienia,pęcherzyki,endometrium no normalnie wszystko książkowe a jednak ciąży nie było. Trzy miesiące byłam na clo+duphastonie aż w końcu lekarz kazał mi odstawić duphaston i być tylko na clo. Sceptycznie do tego podchodziłam, pomyślałam, że jak mogę zajść w ciąże bez duphastonu skoro on właśnie pomaga zagnieździć się dla zarodka?!. Z duphastonem nie zaciążyłam to bez duphastonu zaciąże?phi. Na pewno nie-tak właśnie myślałam.I powiem szczerze lekko odpuściłam ten temat, co ma być to będzie-takie było moje nastawienie. Podczas przytulania się z mężem kompletnie nie myślałam o ciąży,później był grill ze znajomymi,śpiewy,ognisko, całkowicie oddałam się tym przyjemnościom zapominając o tym, że nie mogę zajść w ciąże....aż w końcu...w pierwszym miesiącu po odstawieniu duphastonu zobaczyłam dwie upragnione i wyczekane dwie grubaśne krechy...zaszłam w ciążę i jestem w 7 tc!!! :). Także dziewczyny nie raz już było o tym mówione ale nastawienie psychiczne ma tutaj ogromną siłę, nie ma co się spinać bo wtedy się blokujecie i może właśnie dlatego nie wychodzi. Nie myślcie obsesyjnie o zajściu w ciąże bo to was niszczy, żyjcie, ciesze się życiem,korzystajcie z uroków pogody,plażujcie,relaksujcie się,nie myślcie tylko o tyma jestem przekonana, że wtedy właśnie się uda. Mojemu organizmowu była potrzebna chyba lekka stymulacja hormonami poczym sam wskoczył na odpowiedni tor no i się udało czego i wam życzę!

Linka05, Mimi86, megimeg, Renka88, polasia lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi87 gratuluje :*

Megi87 lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Juska324 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Kochane, a ja z troszkę innym pytaniem...czy nie ma ktoś do sprzedania CLO?? Nawet ratuje mnie połowa opakowania.

Justyna

"...tam gdzie nie ma dzieci, niebo nie istnieje..."

W OCZEKIWANIU NA MALEŃKI CUD <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jajnik mnie tak bolał że nie wzięłam luteiny od 16 dc. i poszłam wczoraj w 18 dc. na usg i okazało się jest jest pęcherzyk 17 mmm i endo 10,5 także będzie późna owulacja, ale będzie a ja już się martwiłam że na clo nie reaguję :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje relacje i ponownie prosze o szczera opinie. Bylam dzis na monicie. Nie wiem jak to do konca liczyc, ktory to dzien cyklu bo clo zaczelam brac bez wczesnejszej @, wiec od 2giego albo 5tego dnia. Jesli liczyc od 2giego to jestem dzis przy 10dc, jesli od 5tego to juz przy 13dc.Dzis nadal mam te 3 pecherzyki, 2 na 14mm i jeden na 12mm. Od zeszlego monitu, przed dwoma dniami, te pecherzyki urosly tylko ok 1,7 mm. W Pon mam kolejny monit i pytanie czy z tego nadal cos moze byc?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja tak kiedyś miałam ze pęcherzyk mi rósł 1 mm na dobę i myślałam że nici a potem od 14 do 17 dc nagle urósł z 7 mm i miał ok 23mm, nie pamiętam tak dokładnie. Opisywałam to już kiedyś tutaj :) warto jeszcze sprawdzać czy rośnie :)

zem3wn15az3szllg.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny czy jak w 13 dc. po clo(2-6 dc.)nie było pęcherzyka dominującego tzn. że owulacji nie będzie? Cykle mam różnej długości, najczęściej wywoływane luteiną.
    tulipanna wrote:
    W zasadzie to możesz zacząć ją brac już, nie musisz czekać do 16 dc, po prostu skrócisz cykl.. no bo owu niestety nie będzie...:(

Głupota. Ja miałam owulację po CLO w 22 dc i w 25 dc. W tym cyklu gdzie owu była w 22 dc CLO brałam 5-8 dc x 1, a w tym następnym cyklu btałam 3-5 dc x 1 tabl. Pęcherzyki wręcz "wystrzeliwały" na kilka dni przed owu. Potrafiłam w 15 dc nie mieć pęcherzyka dominującego. Jak się okazywało nagle przed owu rosły po lekko ponad 3 mm na dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 16:43

moniaaa_1988, Asiasia lubią tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Zdaje relacje i ponownie prosze o szczera opinie. Bylam dzis na monicie. Nie wiem jak to do konca liczyc, ktory to dzien cyklu bo clo zaczelam brac bez wczesnejszej @, wiec od 2giego albo 5tego dnia. Jesli liczyc od 2giego to jestem dzis przy 10dc, jesli od 5tego to juz przy 13dc.Dzis nadal mam te 3 pecherzyki, 2 na 14mm i jeden na 12mm. Od zeszlego monitu, przed dwoma dniami, te pecherzyki urosly tylko ok 1,7 mm. W Pon mam kolejny monit i pytanie czy z tego nadal cos moze byc?

Asiasia spokojnie. Jak pamiętasz ja też brałam CLO bez wywoływania okresu i owulacja była po 14/15 dniach od wzięcia pierwszej tabletki.

Ja nie rozumiem takiego gadania, że jak nie miałaś owulacji 10 dni po CLO to nie ma już szans. Sama jestem przykładem, że owu po CLO może być później, ale najważniejsze, że jest. Jak powiedziałam ginowi, że przecież powinna być o wiele wcześniej to powiedział, żebym się w głowę pierdyknęła i nie czytała internetu bo większych głupot to on nie słyszał niż to, co czasem pacjentki mówią z neta bo inne "specjalistki" bawią się w leczenie na forach :) Dlatego stwierdziłam, że stąd uciekam :)

moniaaa_1988, Renka88 lubią tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam prolaktyne i znowu jest za wysoka :( zwiekszam dawkę bromergonu i znowu czekam za okresem i clo i do dzieła.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie Panie :)
    Mam 28 lat i od ok roku staramy się z mężem o dzieciątko, lekarz podejrzewa PCO.
    W moim przypadku wygląda to tak:
    Od zawsze miałam nieregularne cykle ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Jednak postanowiłam się wziąć za siebie i poszłam do lekarza bo niestety mamy problem. Po 3 monitorowanych cyklach okazuje się, że mam cykle bezowulacyjne więc dostałam CLO.
    Nie mogłam się doczekać rozpoczęcia nowego cyklu. Wielkie nadzieje z nim związane pękły jak bańka mydlana w 9 dc kiedy to miałam monitoring. Okazało się, że CLO zadziałało nie tak jak powinno. Powstało dużo małych pęcherzyków i lekarz stwierdził, że nic z tego nie będzie. Teraz czeka mnie kolejny cykl z CLO tyle że większa dawka (2x1 od 5 do 9 dc)

Pozdrawiam :) I życzę nam owocnych starań :)

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia spokojnie. Jak pamiętasz ja też brałam CLO bez wywoływania okresu i owulacja była po 14/15 dniach od wzięcia pierwszej tabletki.

Ja nie rozumiem takiego gadania, że jak nie miałaś owulacji 10 dni po CLO to nie ma już szans. Sama jestem przykładem, że owu po CLO może być później, ale najważniejsze, że jest. Jak powiedziałam ginowi, że przecież powinna być o wiele wcześniej to powiedział, żebym się w głowę pierdyknęła i nie czytała internetu bo większych głupot to on nie słyszał niż to, co czasem pacjentki mówią z neta bo inne "specjalistki" bawią się w leczenie na forach :) Dlatego stwierdziłam, że stąd uciekam :)
    A ja sie ciesze, ze jestes. Zastanawialam sie czy sie jeszcze pojawisz. Dzieki Paolaa w takm razie czekam spokojnie na owu :))Najwazniejsze ze pecherzyki rosna nadal, co nie?

Paolaaa lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 29dc po raz pierwszy z życiu dostałam @ ;-)
    niestety trochę cierpię

od jutra kolejna porcja CLO, ostatnia. 3 cykl stymulowany i na razie odpuszczam tak do końca roku. nawet już zakupiłam paczkę prezerwatyw :-) później zobaczymy, czy już IVF czy cierpliwie czekać

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    w 29dc po raz pierwszy z życiu dostałam @ ;-)
    niestety trochę cierpię

od jutra kolejna porcja CLO, ostatnia. 3 cykl stymulowany i na razie odpuszczam tak do końca roku. nawet już zakupiłam paczkę prezerwatyw :-) później zobaczymy, czy już IVF czy cierpliwie czekać

A po cóż Ci ta paczuszka? Może akurat się uda? :) Widzę u Ciebie hiperprolaktynemie, jaki masz teraz poziom bierzesz cały czas leki? Ja niestety też się z tym wzmagam i prolaktyna świruje mi strasznie :( ostatnio miałam poniżej 0,5 a teraz znowu 27,77 to i tak już mniej bo zaczynałam od 49 jednostek.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciąże z prolaktyną 26 , chociaż podobno leczy się już jeśli przekracza 20.

Renka88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ