CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
asiasia ja mialam podobnie w tym cyklu po clo urosly mi 4 pecherzyki w 13 dc mialam jeden 20mm i 3 po 18 mm, okazalo sie ze po ovitrelle pekly 3 pecherzyki:) jjutro zrobie test ale czuje ze sie nie udalo do tego mamy slabe nasienie
Asiasia lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Asiasia wrote:No i przyszly wyniki krwi. Mam w Pt ponowny monitoring. Tylko sie modle aby do Pt byly 2 pecherzyki! No i jeszcze zeby urosly, a nie tak jak ostatnim razem, urosl do 15,7 mm i zastoj
Musi zadziałać terapeutycznie
Do tego czasu wyklarują się dwa albo i jeden. Zaciskam kciuki. Tylko pamiętaj o zastrzyku
Nie daj się zbyć
-
Asiasia wrote:No i przyszly wyniki krwi. Mam w Pt ponowny monitoring. Tylko sie modle aby do Pt byly 2 pecherzyki! No i jeszcze zeby urosly, a nie tak jak ostatnim razem, urosl do 15,7 mm i zastoj
-
moniaaa_1988 wrote:A ja w ostatnim cyklu w 11dc cyklu i w 15dc miałam tylko drobne pęcherzyki nie przekraczające 10mm a w 30dc ginekolog stwierdziła, że owulacja na pewno była. Zresztą ovufriend wyznaczył owu w 26dc. Spójrz sobie na mój wykres
-
tulipanna wrote:Słabo to clo działa na Ciebie.. a wydłużające się cykle raczej świadczą o braku owulacji..a temperatura jest kiepskim miernikiem owulacji..to wskaźnik narażony na ogromne błędy..
Ale jeśli chodzi o owulacje w tym cyklu to nie opieram się na temperaturze tylko zdaniu lekarki, która po badaniu usg stwierdziła, że owu byla na pewno. A jeśli chodzi o temperaturę to ona tez uważa, że lepiej się nią nie sugerować.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Ale jeśli chodzi o owulacje w tym cyklu to nie opieram się na temperaturze tylko zdaniu lekarki, która po badaniu usg stwierdziła, że owu byla na pewno. A jeśli chodzi o temperaturę to ona tez uważa, że lepiej się nią nie sugerować.
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! ja mam dzisiaj 27dc bolą mnie piersi strasznie a brzuch kłuje jak na okres.. zwykle cykle miałam 35-40 dni, ale po bromku może się coś zmienić.. wiecie jak się boję zrobić test, że znowu się nie udało
Chyba mam kiepski dzień.. postaram się przeciągnąć do niedzieli..
-
tulipanna wrote:Będzie dobrze, zobaczysz, w końcu brałaś clo jak należy, 5 dni
Musi zadziałać terapeutycznie
Do tego czasu wyklarują się dwa albo i jeden. Zaciskam kciuki. Tylko pamiętaj o zastrzyku
Nie daj się zbyć
Asiasia
-
tulipanna wrote:Słabo to clo działa na Ciebie.. a wydłużające się cykle raczej świadczą o braku owulacji..a temperatura jest kiepskim miernikiem owulacji..to wskaźnik narażony na ogromne błędy..
Asiasia
-
nick nieaktualnymoniaaa_1988 wrote:A ja w ostatnim cyklu w 11dc cyklu i w 15dc miałam tylko drobne pęcherzyki nie przekraczające 10mm a w 30dc ginekolog stwierdziła, że owulacja na pewno była. Zresztą ovufriend wyznaczył owu w 26dc. Spójrz sobie na mój wykres
no ale to juz problem ze wzrokiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:50
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:O ile dobrze pamiętam, w ulotce nawet jest napisane w jakim czasie powinna być reakcja jajników na clo.. i raczej nie jest to 26 dc.. ja i kilka dziewczyn jesteśmy to dłuuuuugooo już.. niektóre jeszcze dłużej..poczytaj wcześniej..takie twierdzenia lekarzy zwykle kończyły się zmianą lekarza, zmianą dawki lub leku..Nie jest to optymistyczne jak Ci gin mówi, że po braniu clo miałaś owu w 26 dc..Ja tylko uczulam, bo długo tu jestem, zrobisz jak uważasz..
. Poza tym tyle pecherzyków i brak działania clo wskazuje na PCOS.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:51
-
nick nieaktualnyaszka wrote:mogla byc ale z pecherzyka 10 mm nie bedzie dziecka. Bo jest niedojrzały. Chyba ze byłby cud i lekarka przegapiła dojrzały pecherzyk
no ale to juz problem ze wzrokiem.
Jezu, dziewczyny, W 15dc miała 10mm, w kolejnych pęcherzyk mógł urosnąć...
Skoro lekarka w 30 dc stwierdziła owulacje to może coś sie po prostu przesunęło.
A co do tego co jest na ulotce, kiedy lek powinien zadziałać itp- moja lekarka uprzedzała mnie że przy CLO owulacja może zarówno być szybciej, ale może się też opóźnić. U mnie w cyklu w którym zaszłam w ciąże / pierwszy z CLO/, owulacja przesunęła się o tydzień. I wiem to na pewno, bo miałam monitoring. Tak wiec nie w 14dc tylko w 21dc.
Ja przymierzam się do CLO w kolejnym cyklu jeśli w tym sie nie uda. -
nick nieaktualnyMama_Ali wrote:Jezu, dziewczyny, W 15dc miała 10mm, w kolejnych pęcherzyk mógł urosnąć...
Skoro lekarka w 30 dc stwierdziła owulacje to może coś sie po prostu przesunęło.
A co do tego co jest na ulotce, kiedy lek powinien zadziałać itp- moja lekarka uprzedzała mnie że przy CLO owulacja może zarówno być szybciej, ale może się też opóźnić. U mnie w cyklu w którym zaszłam w ciąże / pierwszy z CLO/, owulacja przesunęła się o tydzień. I wiem to na pewno, bo miałam monitoring. Tak wiec nie w 14dc tylko w 21dc.
Ja przymierzam się do CLO w kolejnym cyklu jeśli w tym sie nie uda.Jezeli pecherzyk rosnie do 2-3 mm na dobre to w 30 dniu cyklu skoro stwierdzila owulacje musial byc plyn itd, do 24 godzin to by musiała miec pecherzyk około powyzej 40 mm a to juz torbiel
i na pewno niemozliwe zeby pekł
wiec po prostu pewnie sie wchłoneły i lekarka na oko strzeliła ze była owulacja. A poza tym w takiej sytuacji to sie chodzi na monitoring co dwa-trzy dni, a nie w 10 dniu cyklu i 3o dniu cyklu. I to lekarz powinien wiedziec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 04:40
tulipanna lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:w 21 d c to nic dziwnego ale w 30 to juz nie halo
Jezeli pecherzyk rosnie do 2-3 mm na dobre to w 30 dniu cyklu skoro stwierdzila owulacje musial byc plyn itd, do 24 godzin to by musiała miec pecherzyk około powyzej 40 mm a to juz torbiel
i na pewno niemozliwe zeby pekł
wiec po prostu pewnie sie wchłoneły i lekarka na oko strzeliła ze była owulacja. A poza tym w takiej sytuacji to sie chodzi na monitoring co dwa-trzy dni, a nie w 10 dniu cyklu i 3o dniu cyklu. I to lekarz powinien wiedziec.
Na monitoringi chodzę regularnie. Mój lekarz stwierdził w 11dc , że ten cykl będzie bezowulacyjny a ponieważ pojechał na wakacje to poszłam w 15dc do innego, jeszcze bardziej "madrego" który uznał, że w ogóle nie ma żadnych pęcherzyków. Więc odpuscilam ten cykl. 30dc nie pojechałam na monitoring tylko na umówioną wizytę do kliniki. Cytuje tylko co powiedziała mi lekarka.
I proszę dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem to co piszą inne03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualnymoniaaa_1988 wrote:Na monitoringi chodzę regularnie. Mój lekarz stwierdził w 11dc , że ten cykl będzie bezowulacyjny a ponieważ pojechał na wakacje to poszłam w 15dc do innego, jeszcze bardziej "madrego" który uznał, że w ogóle nie ma żadnych pęcherzyków. Więc odpuscilam ten cykl. 30dc nie pojechałam na monitoring tylko na umówioną wizytę do kliniki. Cytuje tylko co powiedziała mi lekarka.
I proszę dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem to co piszą inneTak czy siak powodzenia.
marianetka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy z jednym pęcherzykiem po CLO jest szansa na ciążę? Ja miałam 30 czerwca jeden pęcherzyk 21mm i od razu dostałam ovitrelle.Nie wiem kiedy była owulacja, bo nie miałam monitoringu czy pęcherzyk pękł. Jedno co zauważyłam w tym cyklu jakoś od poniedziałku lekkie pokłuwanie ćmienie jajnika, na którym był pęcherzyk. Nigdy wcześniej tak nie miałam, owszem gdy była owulacja albo byłam parę dni przed okresem. Dr mi powiedziała, że szanse są znikome
ewka1990 lubi tę wiadomość