X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja się boję przy hiperprolaktynemii kombinować z duphastonem czy luteiną.. poczekam do 31.07 :) na razie mam takie ciągnienie/kłucie w jajnikach ale po chwili puszcza. Jutro kolejną bete zrobię i zobaczę czy rośnie.. niestety za progesteronem czeka się u nas 2 tyg za wynikiem, więc nie wiem czy jest sens robić..

Wiesz co ja poprzednio miałam ciąże biochemiczną i progesteron niecałe 8 wiec myślę, że lekarz każe mi brać lutke tak na wszelki wypadek. Chociaż myślę też że ten progesteron 20 nie jest najwyższy, ostatnio któraś z dziewczyn pisała tu ze ma 60 czy 80.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że wszystkie macie monitoringi w połowie cyklu. Mój lekarz stwierdził, że to niepotrzebne i nie będę miała. Jestem coraz bardziej przestraszona :(

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Widze, że wszystkie macie monitoringi w połowie cyklu. Mój lekarz stwierdził, że to niepotrzebne i nie będę miała. Jestem coraz bardziej przestraszona :(
    Skoro za to płacisz umów się jak Ci się podoba, to Ty masz być spokojniejsza!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też jestem po poronieniu zatrzymanym. Ale wtedy nie wiedziałam że mam za wysoka prolaktyne. A cykle wszesniejsze regulowane były duphastonem. Teraz zobaczymy po badaniach hormonalnych endokrynolog stwierdziła że wszystko jest w normie tylko prolaktyna za wysoka i tak od czerwca 2014 do maja 2015 nie wiedziałam co mi jest dopóki nie trafiłam do niej.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluje :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Nie bylo mnie tu… bo juz powoli warjuje powaga.

Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?
    jak wyniki wskazuja na owulke to masz owulke, wiec dobrze lekarz powiedział zeby wziac zastrzyk.

Asiasia lubi tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratki!

oar83e3k7nkpecth.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    48h później bhcg 1973, prolaktyna 24.

lipa, moniaaa_1988, megimeg, Mimi86 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może jakie wartości powinien przyjmować progesteron i prolaktyna w ciaży?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bez wątpienia w ciązy prolaktyna rośnie :) dlatego i cycki rosną :P a progsteron ważne by był wysoki. Ja miałam około 56 w 35 dc i lekarz powiedział, że piękny. Potem nie badałam, ale z uwagi na to, że my się staraliśmy już troszkę to i tak dupka mi dął i biorę.
    Wczoraj na wizycie kazał powoli odstawiać. No i usg prenatalne wyszło bardzo dobrze, wszsytko prawidłowo i w 11 t i 2 d już wiemy że będzie dziewczynka :*

lipa, Linka05, moniaaa_1988, Asiasia, Mimi86 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki wynik progesteronu będę miała dopiero w czwartek a na prolaktyne ciągle biorę 1 tabletkę bromergonu bo Pani doktor mi nie kazała przerywać. Muszę być cierpliwa do 31.07! Chyba za dużo analizuje.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratuluję. Ja tez juz dzis po usg. Bliźniaki rosną pięknie, równo, serduszka tez im równiutko biją. Trzeciego zarodka juz prawie nie widac w pęcherzyku, a sam pęcherzyk sue zapada.
    Moja torbiel zmniejszyła sie z 7 do 4,5cm wiec tez idzie ku dobremu. A dzieciaczki machały do nas rączkami i nożkami - widok przecudny i wynagradza wszystko. U mnie w 9tyg i 5dnu lekarz powiedział, ze u jednego widzi dzyndzelek jak ba dziewczynkę ale teraz to jeszcze loteria. A drugi dobrze sie ukrywał i dzyndzelka ani braku dzyndzelka nie chciał pokazać:)

moniaaa_1988, tulipanna, megimeg, Renka88, Asiasia, Mimi86 lubią tę wiadomość

• freya Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ma któraś z Was do sprzedania CLO?

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freya wrote:
    Cześć dziewczyny. Ma któraś z Was do sprzedania CLO?

Freya co u Ciebie słychać?

Niestety nie mam clo :( Wszystkie 30 tabletek co miałam 6 cykli zużyte bez powodzenia :(

• freya Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Freya co u Ciebie słychać?

Niestety nie mam clo :( Wszystkie 30 tabletek co miałam 6 cykli zużyte bez powodzenia :(

Cześć kochana :) U mnie nic ciekawego... Odpoczywam i myślę co dalej. Została nam ostatnia procedura i bardzo nie chce do niej podchodzić. Już kupę kasy poszło a szansy na ciążę praktycznie nie było. Jeśli będziemy podchodzić do ostatniej procedury, to chciałabym zmienić klinikę. Myślę o GC w Katowicach, ale mamy do kliniki 300 km i zastanawiam się, czy damy radę dojeżdżać. A Ty w jakiej klinice jesteś? Trzymam kciuki za Twoje dwa słoneczka &&&& :)

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny, juro mam monit czy pękło, ale chyba nie;/ W piątek bolało, wczoraj bolało do tego podczas serduszkowania myślałam, że mnie rozerwie tam w środku :( dziś jakby mniej, ale nie czułam takiego mega kłucia jak przy pierwszym cyklu, tylko jednostajne pobolewanie. Mam nadzieję, że sie torbiel nie zrobiła, dziś prawdopodobnie było by 26mm - jak one mniej więcej pękają? przy jakiej wielkości?

oar83e3k7nkpecth.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    kurde dziewczyny, juro mam monit czy pękło, ale chyba nie;/ W piątek bolało, wczoraj bolało do tego podczas serduszkowania myślałam, że mnie rozerwie tam w środku :( dziś jakby mniej, ale nie czułam takiego mega kłucia jak przy pierwszym cyklu, tylko jednostajne pobolewanie. Mam nadzieję, że sie torbiel nie zrobiła, dziś prawdopodobnie było by 26mm - jak one mniej więcej pękają? przy jakiej wielkości?
    Oj pękło na bank :P Ja miałam dokładnie takie bóle w czasie serduszkowania, jakby miało mnie rozerwać :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety miałam czuja, nie pękło :( na szczeście się zapada więc torbieli nie będzie. w nastepnym cyklu gin zapowiedział pregnyl, eh...;/

oar83e3k7nkpecth.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Tty przy clo nie dostajesz pregnylu? Dziwi mnie takie podejscie lekarzy-zmarnnoowac cykl stymulowany pacjentce.. Przykre...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie dostawałam bo w pierwszym cyklu pękły pięknie 2 pęcherzyki same, później nic nie wyhodowałam i teraz gin myślał chyba, że znów samo pęknie a że nie pękło, to w następnym cyklu już zapowiedział pregnyl. Niestety zmarnowany cykl, no ale już nic nie zrobię - oby kolejny był owocny ;)

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ