X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka gratulacje!!

Clo zawsze rano biorę, zadnych skutkow ubocznych nie czuje

Platek nie wiem jak z rezerwa. Pewnych rzeczy wole nie wiedziec

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka - Gratulacje!
    Monia - 3mam kciuki!

ja po dzisiejszej wizycie pełna optymizmu. 13dc pęcherzyk 18mm, endo 6. Chyba niezle co? czyli w weekend trzymam nogi u góry ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja pierwszy raz robię BHCG z krwi 809,8 to dobry wynik w 4t6d od ostatniej @?
    Chce iść w piątek znowu. Ginekologa mam dopiero 31.07.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja pierwszy raz robię BHCG z krwi 809,8 to dobry wynik w 4t6d od ostatniej @?
    Chce iść w piątek znowu. Ginekologa mam dopiero 31.07.
    Wynik jest bardzo dobry! Gratki:*

Renka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka wynik jest świetny :) Gratuluje.
    Ja clo biore wieczorem przed kolacja.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore zawsze rano, juz 5 cykl ale z przerwami. w dodatku ja biore dosc dlugo bo od 5 dnia cyklu potem zazwyczaj przez kolejne 10 dni. Reaguje dobrze, jajeczka rosna. Nie mam zadnych skutkow ubocznych.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie tu… bo juz powoli warjuje powaga.

Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:42

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?

Asia a jakie miałaś parametry? zastrzyk ma za zadanie podnieść poziom LH i spowodować pęknięcie pęcherzyka, jeśli miał 16mm to chyba trochę mały był, ale nie takie rzeczy się zdarzają, więc nie przekreślaj cyklu ;-)

Asiasia lubi tę wiadomość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Asiu, Ty nigdy nie piszesz wyników tych badań, a my szklanej kuli nie mamy..ja mimo wszystko nie rozumiem skąd opór u Ciebie żeby po prostu zrobić kolejny monit...o dupę potłuc takie leczenie..i faszerowanie się lekami...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    Asia a jakie miałaś parametry? zastrzyk ma za zadanie podnieść poziom LH i spowodować pęknięcie pęcherzyka, jeśli miał 16mm to chyba trochę mały był, ale nie takie rzeczy się zdarzają, więc nie przekreślaj cyklu ;-)
    Niestety dokladnych wartosci klinika mi nie podala :/ Niemniej w Pon nie bylo wzrostu LH, w Sr przy tej samej wielkosci pecherzyka byl wzrost LH dlatego powiedziano mi, ze mam zapodac Ovitrelle.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Asiu, Ty nigdy nie piszesz wyników tych badań, a my szklanej kuli nie mamy..ja mimo wszystko nie rozumiem skąd opór u Ciebie żeby po prostu zrobić kolejny monit...o dupę potłuc takie leczenie..i faszerowanie się lekami...
    Niestety Tulipanna, wynikow badan z wczoraj mi nie podano. Tylko decyzje, ze cos wzroslo i dzis mam zapodac zastrzyk. W tym cyklu mialam juz 4ry monity! w 8dc, 10dc, 13dc i 15dc, wiec przepraszam, ale na nie chodze!! Tylko teraz po wyniku tej krwi lekrarz kazal zapodac i tyle.
    Aha i na nastepny monit tez ide w Wt, zeby zobaczyc czy pecherzyk pekl.
    Pytanie moje jest, dlaczego juz ten zastrzyk mi kazano brac przy takiej wielkosci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:14

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk nie tyle sprawia, ze pecherzyk peka, ile przyspiesza jego wzrost i dojrzewanie. Gdyby byl na samo pekniecie, to dzialoby sie to od razu, a nie po 36h. Przez ten czas on jeszcze rosnie. Tez mialam podawanezastrzyki, gdy pecherzyki mialy 18-19 mm.

age.png
  • Aga 1 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny mam taka sprawe posiadam zastrzyk PREGNYL 5000 j.m ważny do grudnia 2015 roku i tabletki clostilbegyt 50 mg z tym ze zaznaczam są to 3 opakowania a przesypane do jednego ale 5 było zużytych czyli jest ich 25 tabletek waznosc do maja 2019 roku .Chciałabym się ich pozbyc gdyż nie są mi one już potrzebne bo jestem w ciąży a komuś mogą pomóc jeżeli jest ktoś chętny proszę napisac a napewno się dogadamy.

Aga30
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Zastrzyk nie tyle sprawia, ze pecherzyk peka, ile przyspiesza jego wzrost i dojrzewanie. Gdyby byl na samo pekniecie, to dzialoby sie to od razu, a nie po 36h. Przez ten czas on jeszcze rosnie. Tez mialam podawanezastrzyki, gdy pecherzyki mialy 18-19 mm.

:) Czyli jednak jest nadzieje ze ovitrelle sprawi ze pecherzyk podrosnie i modlmy sie ze peknie. Mnie tylko bardzo zdziwilo ze od pon do sr on nie urosl, a wczoraj popoludniu zadzwoniono do mnie ze mam zapodac zastrzyk.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie matematyka, nie zawsze musi rosnac te 2mm na dobe. Moze wyniki badan wskazywaly na zblizajaca sie owu i podrosnie on nagle w ciagu doby 4mm? Ja w ciagu odtatniego roku mialam tak rozniaste cykle zclo, w kazfym dzialo sie cos innego, owulacja byla od 9go do 18go dnia cyklu, ze juz nic mnie nie zdziwi :-) powodzenia

age.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Lipa chce w to wierzyc,ze wyniki zapowiedzialy owu :) i ze od wczoraj mam w sobie fajniutki pecherzyk ;) Masz racje, ja tez z Clo mialam rowne historie. Lekarz jednak powiedzial ze to moj ostatni cykl i o ile tfuuuu to ruszamy z zastrzykami :///

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 3776!

lipa, Płatek szkarłatny, Mimi86 lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    U mnie beta 3776!
    Monia a ktory tydzien i dzień od ostatniej miesiaczki? Mnie pobolewa brzuch:(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Monia a ktory tydzien i dzień od ostatniej miesiaczki? Mnie pobolewa brzuch:(

Kurde u mnie to dość skomplikowane bo ostatnią miesiączkę miałam 01.06 ale owulacja była bardzo późno bo według ovufriend dopiero 26dc. Według tego to betę robiłam 19dpo. I lekarz stwierdził, że pecherzyk płodowy wygląda na 4-5 tydzień, bo oczywiście nic innego nie widać. Za dwa tygodnie mam iść i powiedział, że jak wszystko będzie dobrze się rozwijać to powinno być widać serduszko :)
    Tez mnie brzuch pobolewa, nawet pytał o to. W każdym razie zrobiłam tez progesteron i mam 20.24 wiec mam brać luteine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:20

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję przy hiperprolaktynemii kombinować z duphastonem czy luteiną.. poczekam do 31.07 :) na razie mam takie ciągnienie/kłucie w jajnikach ale po chwili puszcza. Jutro kolejną bete zrobię i zobaczę czy rośnie.. niestety za progesteronem czeka się u nas 2 tyg za wynikiem, więc nie wiem czy jest sens robić..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ