CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka gratulacje!!
Clo zawsze rano biorę, zadnych skutkow ubocznych nie czuje
Platek nie wiem jak z rezerwa. Pewnych rzeczy wole nie wiedziec01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualny
-
Nie bylo mnie tu… bo juz powoli warjuje powaga.
Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:42
Asiasia
-
Asiasia wrote:Nie bylo mnie tu… bo juz powoli warjuje powaga.
Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?
Asia a jakie miałaś parametry? zastrzyk ma za zadanie podnieść poziom LH i spowodować pęknięcie pęcherzyka, jeśli miał 16mm to chyba trochę mały był, ale nie takie rzeczy się zdarzają, więc nie przekreślaj cyklu
Asiasia lubi tę wiadomość
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Asiasia wrote:Nie bylo mnie tu… bo juz powoli warjuje powaga.
Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu? -
Releaseme wrote:Asia a jakie miałaś parametry? zastrzyk ma za zadanie podnieść poziom LH i spowodować pęknięcie pęcherzyka, jeśli miał 16mm to chyba trochę mały był, ale nie takie rzeczy się zdarzają, więc nie przekreślaj cyklu
Niemniej w Pon nie bylo wzrostu LH, w Sr przy tej samej wielkosci pecherzyka byl wzrost LH dlatego powiedziano mi, ze mam zapodac Ovitrelle.
Asiasia
-
tulipanna wrote:Asiu, Ty nigdy nie piszesz wyników tych badań, a my szklanej kuli nie mamy..ja mimo wszystko nie rozumiem skąd opór u Ciebie żeby po prostu zrobić kolejny monit...o dupę potłuc takie leczenie..i faszerowanie się lekami...
Aha i na nastepny monit tez ide w Wt, zeby zobaczyc czy pecherzyk pekl.
Pytanie moje jest, dlaczego juz ten zastrzyk mi kazano brac przy takiej wielkosci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:14
Asiasia
-
Zastrzyk nie tyle sprawia, ze pecherzyk peka, ile przyspiesza jego wzrost i dojrzewanie. Gdyby byl na samo pekniecie, to dzialoby sie to od razu, a nie po 36h. Przez ten czas on jeszcze rosnie. Tez mialam podawanezastrzyki, gdy pecherzyki mialy 18-19 mm.
-
Witam wszystkie dziewczyny mam taka sprawe posiadam zastrzyk PREGNYL 5000 j.m ważny do grudnia 2015 roku i tabletki clostilbegyt 50 mg z tym ze zaznaczam są to 3 opakowania a przesypane do jednego ale 5 było zużytych czyli jest ich 25 tabletek waznosc do maja 2019 roku .Chciałabym się ich pozbyc gdyż nie są mi one już potrzebne bo jestem w ciąży a komuś mogą pomóc jeżeli jest ktoś chętny proszę napisac a napewno się dogadamy.Aga30
-
lipa wrote:Zastrzyk nie tyle sprawia, ze pecherzyk peka, ile przyspiesza jego wzrost i dojrzewanie. Gdyby byl na samo pekniecie, to dzialoby sie to od razu, a nie po 36h. Przez ten czas on jeszcze rosnie. Tez mialam podawanezastrzyki, gdy pecherzyki mialy 18-19 mm.
Czyli jednak jest nadzieje ze ovitrelle sprawi ze pecherzyk podrosnie i modlmy sie ze peknie. Mnie tylko bardzo zdziwilo ze od pon do sr on nie urosl, a wczoraj popoludniu zadzwoniono do mnie ze mam zapodac zastrzyk.
Asiasia
-
To nie matematyka, nie zawsze musi rosnac te 2mm na dobe. Moze wyniki badan wskazywaly na zblizajaca sie owu i podrosnie on nagle w ciagu doby 4mm? Ja w ciagu odtatniego roku mialam tak rozniaste cykle zclo, w kazfym dzialo sie cos innego, owulacja byla od 9go do 18go dnia cyklu, ze juz nic mnie nie zdziwi
powodzenia
-
Wlasnie Lipa chce w to wierzyc,ze wyniki zapowiedzialy owu
i ze od wczoraj mam w sobie fajniutki pecherzyk
Masz racje, ja tez z Clo mialam rowne historie. Lekarz jednak powiedzial ze to moj ostatni cykl i o ile tfuuuu to ruszamy z zastrzykami
//
Asiasia
-
Renka88 wrote:Monia a ktory tydzien i dzień od ostatniej miesiaczki? Mnie pobolewa brzuch:(
Kurde u mnie to dość skomplikowane bo ostatnią miesiączkę miałam 01.06 ale owulacja była bardzo późno bo według ovufriend dopiero 26dc. Według tego to betę robiłam 19dpo. I lekarz stwierdził, że pecherzyk płodowy wygląda na 4-5 tydzień, bo oczywiście nic innego nie widać. Za dwa tygodnie mam iść i powiedział, że jak wszystko będzie dobrze się rozwijać to powinno być widać serduszko
Tez mnie brzuch pobolewa, nawet pytał o to. W każdym razie zrobiłam tez progesteron i mam 20.24 wiec mam brać luteine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:20
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Ja się boję przy hiperprolaktynemii kombinować z duphastonem czy luteiną.. poczekam do 31.07
na razie mam takie ciągnienie/kłucie w jajnikach ale po chwili puszcza. Jutro kolejną bete zrobię i zobaczę czy rośnie.. niestety za progesteronem czeka się u nas 2 tyg za wynikiem, więc nie wiem czy jest sens robić..