X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka gratulacje!!

Clo zawsze rano biorę, zadnych skutkow ubocznych nie czuje

Platek nie wiem jak z rezerwa. Pewnych rzeczy wole nie wiedziec

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka - Gratulacje!
    Monia - 3mam kciuki!

ja po dzisiejszej wizycie pełna optymizmu. 13dc pęcherzyk 18mm, endo 6. Chyba niezle co? czyli w weekend trzymam nogi u góry ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja pierwszy raz robię BHCG z krwi 809,8 to dobry wynik w 4t6d od ostatniej @?
    Chce iść w piątek znowu. Ginekologa mam dopiero 31.07.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja pierwszy raz robię BHCG z krwi 809,8 to dobry wynik w 4t6d od ostatniej @?
    Chce iść w piątek znowu. Ginekologa mam dopiero 31.07.
    Wynik jest bardzo dobry! Gratki:*

Renka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka wynik jest świetny :) Gratuluje.
    Ja clo biore wieczorem przed kolacja.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore zawsze rano, juz 5 cykl ale z przerwami. w dodatku ja biore dosc dlugo bo od 5 dnia cyklu potem zazwyczaj przez kolejne 10 dni. Reaguje dobrze, jajeczka rosna. Nie mam zadnych skutkow ubocznych.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie tu… bo juz powoli warjuje powaga.

Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:42

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Sluchajcie dziewczyny…czy ktora z Was moze mi wytlumaczyc jak to jest…Bylam na monicie w Pt to byl okolo 10dc (jesli liczyc ze podano mi bez @ tabletki czyli jakby od 2 dnia/lub 5 pierun wie) no i mialam pecherzyki na 2X14 mm i jeden na 12mm, wartosci hormonow jednak nie wiele wzrosly. W Pon - w 13dc milam nadal 2X14 mm i 1X16mm. Lekary powiedzial, ze o ile wyniki hormonow, beda ok to mam zapodac sobie w odpowiednim czasie Ovitrelle. Jednak w Pon popoludniu okazalo sie ze wyniki sie nie zmienily. Kazal wiec przyjsc w Sr - w 15dc no i niestety tylko cos powiedzial ze pecherzyk nadal jest na 16mm. Ten cykl spisal wlasciwie mi na straty i powiedzial ze tylko jeszcze pobiora krew, aby sie upewnic i mam czekac na @. Po poludniu jednak zadzwoniono do mnie ze wyniki sie polepszyly!!! i ze mam zapodac dzis zastrzyk i jutro seduszkowac. Macie jakas opinie na ten temat? Wyniki jedna stona medalu ale wielkosc pecherzyka swoja. Co o tym mam myslec, jest wogole szansa na owu?

Asia a jakie miałaś parametry? zastrzyk ma za zadanie podnieść poziom LH i spowodować pęknięcie pęcherzyka, jeśli miał 16mm to chyba trochę mały był, ale nie takie rzeczy się zdarzają, więc nie przekreślaj cyklu ;-)

Asiasia lubi tę wiadomość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Asiu, Ty nigdy nie piszesz wyników tych badań, a my szklanej kuli nie mamy..ja mimo wszystko nie rozumiem skąd opór u Ciebie żeby po prostu zrobić kolejny monit...o dupę potłuc takie leczenie..i faszerowanie się lekami...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    Asia a jakie miałaś parametry? zastrzyk ma za zadanie podnieść poziom LH i spowodować pęknięcie pęcherzyka, jeśli miał 16mm to chyba trochę mały był, ale nie takie rzeczy się zdarzają, więc nie przekreślaj cyklu ;-)
    Niestety dokladnych wartosci klinika mi nie podala :/ Niemniej w Pon nie bylo wzrostu LH, w Sr przy tej samej wielkosci pecherzyka byl wzrost LH dlatego powiedziano mi, ze mam zapodac Ovitrelle.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Asiu, Ty nigdy nie piszesz wyników tych badań, a my szklanej kuli nie mamy..ja mimo wszystko nie rozumiem skąd opór u Ciebie żeby po prostu zrobić kolejny monit...o dupę potłuc takie leczenie..i faszerowanie się lekami...
    Niestety Tulipanna, wynikow badan z wczoraj mi nie podano. Tylko decyzje, ze cos wzroslo i dzis mam zapodac zastrzyk. W tym cyklu mialam juz 4ry monity! w 8dc, 10dc, 13dc i 15dc, wiec przepraszam, ale na nie chodze!! Tylko teraz po wyniku tej krwi lekrarz kazal zapodac i tyle.
    Aha i na nastepny monit tez ide w Wt, zeby zobaczyc czy pecherzyk pekl.
    Pytanie moje jest, dlaczego juz ten zastrzyk mi kazano brac przy takiej wielkosci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:14

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk nie tyle sprawia, ze pecherzyk peka, ile przyspiesza jego wzrost i dojrzewanie. Gdyby byl na samo pekniecie, to dzialoby sie to od razu, a nie po 36h. Przez ten czas on jeszcze rosnie. Tez mialam podawanezastrzyki, gdy pecherzyki mialy 18-19 mm.

age.png
  • Aga 1 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny mam taka sprawe posiadam zastrzyk PREGNYL 5000 j.m ważny do grudnia 2015 roku i tabletki clostilbegyt 50 mg z tym ze zaznaczam są to 3 opakowania a przesypane do jednego ale 5 było zużytych czyli jest ich 25 tabletek waznosc do maja 2019 roku .Chciałabym się ich pozbyc gdyż nie są mi one już potrzebne bo jestem w ciąży a komuś mogą pomóc jeżeli jest ktoś chętny proszę napisac a napewno się dogadamy.

Aga30
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Zastrzyk nie tyle sprawia, ze pecherzyk peka, ile przyspiesza jego wzrost i dojrzewanie. Gdyby byl na samo pekniecie, to dzialoby sie to od razu, a nie po 36h. Przez ten czas on jeszcze rosnie. Tez mialam podawanezastrzyki, gdy pecherzyki mialy 18-19 mm.

:) Czyli jednak jest nadzieje ze ovitrelle sprawi ze pecherzyk podrosnie i modlmy sie ze peknie. Mnie tylko bardzo zdziwilo ze od pon do sr on nie urosl, a wczoraj popoludniu zadzwoniono do mnie ze mam zapodac zastrzyk.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie matematyka, nie zawsze musi rosnac te 2mm na dobe. Moze wyniki badan wskazywaly na zblizajaca sie owu i podrosnie on nagle w ciagu doby 4mm? Ja w ciagu odtatniego roku mialam tak rozniaste cykle zclo, w kazfym dzialo sie cos innego, owulacja byla od 9go do 18go dnia cyklu, ze juz nic mnie nie zdziwi :-) powodzenia

age.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Lipa chce w to wierzyc,ze wyniki zapowiedzialy owu :) i ze od wczoraj mam w sobie fajniutki pecherzyk ;) Masz racje, ja tez z Clo mialam rowne historie. Lekarz jednak powiedzial ze to moj ostatni cykl i o ile tfuuuu to ruszamy z zastrzykami :///

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 3776!

lipa, Płatek szkarłatny, Mimi86 lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    U mnie beta 3776!
    Monia a ktory tydzien i dzień od ostatniej miesiaczki? Mnie pobolewa brzuch:(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Monia a ktory tydzien i dzień od ostatniej miesiaczki? Mnie pobolewa brzuch:(

Kurde u mnie to dość skomplikowane bo ostatnią miesiączkę miałam 01.06 ale owulacja była bardzo późno bo według ovufriend dopiero 26dc. Według tego to betę robiłam 19dpo. I lekarz stwierdził, że pecherzyk płodowy wygląda na 4-5 tydzień, bo oczywiście nic innego nie widać. Za dwa tygodnie mam iść i powiedział, że jak wszystko będzie dobrze się rozwijać to powinno być widać serduszko :)
    Tez mnie brzuch pobolewa, nawet pytał o to. W każdym razie zrobiłam tez progesteron i mam 20.24 wiec mam brać luteine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:20

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję przy hiperprolaktynemii kombinować z duphastonem czy luteiną.. poczekam do 31.07 :) na razie mam takie ciągnienie/kłucie w jajnikach ale po chwili puszcza. Jutro kolejną bete zrobię i zobaczę czy rośnie.. niestety za progesteronem czeka się u nas 2 tyg za wynikiem, więc nie wiem czy jest sens robić..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ