X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A teraz czekam na lincz :)

To na priv Ci zrobię, ok? ;-) albo na "halo" ;-)

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    A u Was Aszko udalo sie po pierwszej inseminacji? Bylas w trakcie rowniez na Clo?
    zmienił mi na aromka (letrozol), to byla chyba 3 czy ktoras z kolei juz stymulacja z letrozolem. W 1 iui sie udało, a wcale sie nie nastawiałam, raczej wczytywałam sie juz w temat invitro. Nie wierzyłam juz za bardzo w IUI chciałam tylko miec poczucie ze zrobiłam wszystko co mogłam aby sprobowac. Takze test był calkowitym zaskoczeniem, tym bardziej ze nic nie sygnalizowało ze cos sie zadziało. U mnie po clo jak i po letrozolu były cały czas niskie tempki. W ogole po clo tez mi wyszła torbiel, takze miałam przerwe na leczenie, a po letro (lametta) wyniki krwi sie pogorszyły. Dopiero jak mi to juz wyprostowali po kolei, to w koncu po clo (i torbieli) dostałam letro (lametta)-znowu prostowanie wynikow i znowu letro (aromek).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:05

Lady Maruda lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Tak, IVF refundowane w UK. Przysluguje nam jeden pelny cykl za darmo, czyli transfer swiezej komorki oraz zamrozonej, w przypadku niepowodzenia ze swieza.
    Jak to sie nie uda, to juz nie wiem co robic.
    A na podstawie jakich badan juz tak Ci zdiagnozowali nieplodnosc idiopatyczna??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Tydzień temu robiłam progesteron, dopiero dzisiaj odebrałam wynik: 33,39 to chyba okej? Próbowałam pisać w innym dziale :Progesteron i Prolaktyna. Tyle, że tam kiepska aktywność :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny! Tydzień temu robiłam progesteron, dopiero dzisiaj odebrałam wynik: 33,39 to chyba okej? Próbowałam pisać w innym dziale :Progesteron i Prolaktyna. Tyle, że tam kiepska aktywność :)
    dobry :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, za późno wbijam się w dyskusje ;)
    ja przy 2 pecherzykach w 1 cyklu zrezygnowałam ze współżycia. Dla mnie nawet bliźniaki to nie na moją głowę, ja troche wygodna jestem ;) Nie wspominając już o aspektach zdrowotnych. Nie oszukujmy sie, wychować bliżniaki (tojaczki i więcej) to mega wyczyn, szczególnie na początkowym etapie. Mam przyjaciółkę z bliźniakami i tak jak kiedyś chciałam tak juz podziękuje. Czekam na 1 pęcherzyk ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam mały problem jestem po 2 cyklach na clo i 3 na leku aromek teraz jestem w trakcie pierwszego cyklu bez leków (20dc) a owulaci dalej brak przed lekami prowadziłam obserwacje i badała progesteron i w każdym cyklu wyniki wskazywały na owulke jak było u Was po odstawieniu?

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny spokojnie. temat zawsze będzie drażliwy.

muszę się przyznać, że strasznie mnie korci podjąć ryzyko bez monitu. może już być po owu, nawet nie wiem teraz. ale za duże ryzyko. szkoda mi, bo teraz będzie przerwa do końca roku... a potem to już pod górkę

Renka jak samopoczucie?

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Hej dziewczyny mam mały problem jestem po 2 cyklach na clo i 3 na leku aromek teraz jestem w trakcie pierwszego cyklu bez leków (20dc) a owulaci dalej brak przed lekami prowadziłam obserwacje i badała progesteron i w każdym cyklu wyniki wskazywały na owulke jak było u Was po odstawieniu?
    ja bym poczekała jeszcze ze 2 dni i oznaczyła poziomy hormonów. będzie widać, czy była owu. jeżeli nie to wizyta u gina i pewnie coś na wywołanie.

u mnie akurat w cyklu bez clo była ładna owulka. , tylko progesteron niski

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    a monitoring miałas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A na podstawie jakich badan juz tak Ci zdiagnozowali nieplodnosc idiopatyczna??
    Wszystkie podstawowe hormony u mnie i męża, badanie nasienia kilkakrotnie, HSG u mnie. Wszystko wychodziło dobrze, jajowody mam drożne, cykle 27 dniowe od zawsze, żadnych problemów.
    Lekarze mówili, że nic tylko dzieci robić. Byłam już diagnozowana w 3 różnych krajach na świecie.
    No i prawie 2 lata starań.

Wychodzi więc na to, że wszystko w naszej głowie.

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu usg miałam tylko raz przed hsg na ten moment czekam na wyniki męża i dopiero z tymi wynikami mam zgłosić się do lekarza, na monitoring w następnym cyklu i jeśli nasienie będzie ok robimy inseminacie ale mimo wszystko chciałam spróbować w tym cyklu

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    W tym cyklu usg miałam tylko raz przed hsg na ten moment czekam na wyniki męża i dopiero z tymi wynikami mam zgłosić się do lekarza, na monitoring w następnym cyklu i jeśli nasienie będzie ok robimy inseminacie ale mimo wszystko chciałam spróbować w tym cyklu
    bazujac tylko np. na wykresie albo na testach owulacyjnych to na 100% mozna nie stwierdzic czy miałas czy nie owulacje.Dlatego dobrze byłoby isc jeszcze ze dwa razy na monit i sprawdzic. Zawsze mozna tez zrobic badanie progsteronu za kilka dni jezeli nie masz suplementacji.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    dziewczyny spokojnie. temat zawsze będzie drażliwy.

muszę się przyznać, że strasznie mnie korci podjąć ryzyko bez monitu. może już być po owu, nawet nie wiem teraz. ale za duże ryzyko. szkoda mi, bo teraz będzie przerwa do końca roku... a potem to już pod górkę

Renka jak samopoczucie?

A jakoś leci.. mdli mnie strasznie :( leże w łóżku i wszystko podchodzi mi do gardła. Poza tym mam dużo białych upławów i co jakiś czas kłucie jajników. No i spać bym mogła cały czas.. Wizytę pierwszą mam dopiero za tydzień. Moja Pani Ginekolog powiedziała, że jak brzuch nie boli to ze spokojem w siódmym tygodniu pierwsza wizyta. Cały czas biorę bromergon, ale mam po nim odlot.
    Tak czytałam te Wasze posty o ciąży mnogiej. A ja w tym cyklu miałam dwa pęcherzyki 16 i 20 mm, ciekawe ile się zapłodniło :)
    Nawet jeśli dwa.. Myślę, że to będzie dar, rekompensata za poprzednią stratę...
    Powiem Wam, że jestem spokojna.. Ja w swoim mieście mam dwie pary, które po stracie mają śliczne parki :) Ostatnim razem spanikowałam, że tak szybko a teraz czekam na badanie i jestem dobrej myśli.
    Wszystkim Wam życzę tych dwóch kreseczek.. Jak odbiorę wynik Bety koło 14 to się odezwę :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze o moim biuście, który boli na potęgę :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Wszystkie podstawowe hormony u mnie i męża, badanie nasienia kilkakrotnie, HSG u mnie. Wszystko wychodziło dobrze, jajowody mam drożne, cykle 27 dniowe od zawsze, żadnych problemów.
    Lekarze mówili, że nic tylko dzieci robić. Byłam już diagnozowana w 3 różnych krajach na świecie.

A monitorowalas cykle??Wiesz,badania pdstawowe to nie wszystko,czasem przyczyna jest glebiej. Histeroskopia?Laparoskopia? Owulacje w ogole masz czy wcale?? Na ivf to chyba za szybko

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:

Pecherzyki pekaja??wiesz to ?czy sugerujesz sie tempka albo testami owu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj BHCG 25768 mUI/ml :)

megimeg, Mimi86, aszka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A monitorowalas cykle??Wiesz,badania pdstawowe to nie wszystko,czasem przyczyna jest glebiej. Histeroskopia?Laparoskopia? Owulacje w ogole masz czy wcale?? Na ivf to chyba za szybko
    Tu w UK takich rzeczy jak monitoring owulacji nie robią.
    Sprawdzili mi progesteron 21dc kilkakrotnie i zawsze wskazywał na owulację. Według nich to wystarczająco aby stwierdzić, że owuluję.
    Histeroskopi ani laparoskopii nie miałam. Po wykonaniu mi HSG od razu wpisano mnie na IVF.
    Niestety, taki system tu panuje.

Beata1989 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Tu w UK takich rzeczy jak monitoring owulacji nie robią.
    Sprawdzili mi progesteron 21dc kilkakrotnie i zawsze wskazywał na owulację. Według nich to wystarczająco aby stwierdzić, że owuluję.
    Histeroskopi ani laparoskopii nie miałam. Po wykonaniu mi HSG od razu wpisano mnie na IVF.
    Niestety, taki system tu panuje.
    Zatem wspolczuje...teraz przy clo tez nikt Cie nie bedzie monitorowal? Nikt nie sprawdzi czy jajka pekaja? Szukaj jakiegos polskiego gina, poczytaj ulotke i zadaj monitu,wyraznie producent clo o nim pisze ze jest konieczny..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ