X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Aneczka87 Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja też jestem nowa na tym forum. Obecnie miałam już 2. przygodę z CLO. Za pierwszym razem moje jajniki "zaszalaly" i wyprodukowały 3 pęcherzyki. Dodam, że rownież jak poprzedniczka mam PCO, nieregularne miesiączki, ale od momentu jak zaczęłam brać Duphaton w 19dc do 25dc tak zawsze ok 35dc pojawia się okres. Po drugim cyklu z CLO miałam już jeden pęcherzyk, bo inaczej go brałam i krócej, od 4 dc przez 3 dni. Dostałam Ovitrelle w 14dc i teraz czekam co z tego wyniknie. W piątek ide na kontrolę.
    Pozdrawiam wszystkie Staraczki :)

Aneczka87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica na kazdym etapie w zyciu powinno sie byc odpowiedzialnym, to nas czyni dojrzałymi ludzmi. Takze jak sie ktos zdecydował bo wiedział od lekarza co i jak to o co chodzi? Pretensje niech ma do siebie.

Agape jezeli bedzie owulacja od 13 do 15 d.c to mozna brac luteine 16dc., ogolnie luteine bierze sie 2-3 dni po owulacji. Czy lekarz bedzie dawał zastrzyk na pękanie pecherzyków?

Aneczka powodzenia :)

• agape Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wiem, wiem - na monitoringu się okaże mam nadzieję, w którym dokładnie dniu będzie owulacja :) Mój lekarz wspominał o zastrzyku, ale jeszcze nie teraz, tzn nie przy pierwszym podejściu z CLO.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam mega ilości śluzu po Clo. Podobie się mnie to ;)
    Wszystko pięknie, jestem już po owu, a śluz nadal leci jak z wiadra. Szkoda, że w cyklach, w których się staramy zazwyczaj mam go jak na lekarstwo.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :)

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w tym cyklu wogóle nie zauważyłam, że mogę mieć owulacje. wydawało mi się, że sluzu jakoś mało... więc odbieralam wyniki z nastawieniem, że progesteronu bedzie bardzo niewiele.

nie chcę się nastawić, że coś z tego będzie. Mam dość życia z cyklu na cykl.
    obserwuje swoje ciało i jak narazie piersi mnie nie bola jedynie brzuch pobolewa, ale jak na okres.
    normalnie obsesja :-(

wszystkim nowym dziewczyną życzę szybkiego zaciżenia ;-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Sylwia33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja mam takie pytanie. Bylam na clo przez 3 miesiace i sie nie udalo, teraz 4 cykl odpuscilam calkiem tzn. stwierdzilam , ze robie sobie przerwe bo tak to psychika siada. Czy clo wplywa w jakis sposob, ze pozniej po zaprzestaniu przyjmowania cykl sie wydluza? Moze ktoras z Was tak miala. Dzisiaj mam 32 dc i nic, mam sporo stresu teraz- remont domu, przeprowadzka wiec to moze dlatego.

17u9h371a0pgn9oc.png
    km5scwa124lzgy51.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, zaczynam moj pierwszy cykl z CLO. Bylam na badaniach hormonow i wszystko ok, owulacja u mnie wystepuje, ale niestety juz 5 cykl a ciazy ani widu ani sluchu wiec lekarz rodzinny przepisal mi Clo, nie mowil nic o zadym monitoringu.
    Mam zaczac go brac od 3 dnia cyklu ale na ulotce jest napisane od piatego.
    Od ktorego dnia cyklu zaczelyscie brac clo?

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Sylwia33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam od 5 do 9 dc a monitoring jest po to zeby zobaczyc czy urosl odpowiedniej wielkosci pecherzyk. Ja dostawalam jeszcze wtedy zastrzyk na pekniecie

17u9h371a0pgn9oc.png
    km5scwa124lzgy51.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Czesc dziewczyny, zaczynam moj pierwszy cykl z CLO. Bylam na badaniach hormonow i wszystko ok, owulacja u mnie wystepuje, ale niestety juz 5 cykl a ciazy ani widu ani sluchu wiec lekarz rodzinny przepisal mi Clo, nie mowil nic o zadym monitoringu.
    Mam zaczac go brac od 3 dnia cyklu ale na ulotce jest napisane od piatego.
    Od ktorego dnia cyklu zaczelyscie brac clo?

Bierze się od 3,4,5 zależy jak lekarz zaleci.

izizizi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sylwia33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a po odstawieniu juz clo tzn. nie przyjmowaniu go , wydluzyl sie Wam cykl? Ja zrobilam dzis test ciazowy o 14 godzinie i wyszedl cien cienia ale nie wiem czy sie nastawiac bo z clo sie nie udalo przeciez a w tym cyklu odpuscilam calkiem..........czekam do rana wiec

17u9h371a0pgn9oc.png
    km5scwa124lzgy51.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszlam w cyklu po clo :-) jutro rano nasikaja jesli nie bralas pregnylu to po cichu sie usmiechaj ;-)

Sylwia33 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia33 wrote:
    dziewczyny a po odstawieniu juz clo tzn. nie przyjmowaniu go , wydluzyl sie Wam cykl? Ja zrobilam dzis test ciazowy o 14 godzinie i wyszedl cien cienia ale nie wiem czy sie nastawiac bo z clo sie nie udalo przeciez a w tym cyklu odpuscilam calkiem..........czekam do rana wiec

po cichu gratuluje :)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia rob rano test :) to pewnie ciaza, duzo osob zaszlo w ciaze wlasnie w cyklu bez clo :) trzymam kciuki.
    iziziz ja biore clo od 3 do 7 dnia. To lekarz ustala od ktorego dnia zaczyna sie przyjmowac clo, ale na twoim miejscu umowilabym sie na monitoring, lepiej wiedziec co sie tam dzieje, ja przy clo dostaje tez zastrzyk ovitrelle na pekniecie.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Sylwia33 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu dziewczyny zeby to byla prawda, przed chwila zrobilam jeszcze jeden ( innej firmy) i tez 2 kreski-jedna slabsza, druga mocna.....po cichutku sie usmiacham juz.
    Ale nie moge w to uwierzyc doktor po 3 cyklach z clo rozlozyl rece i powiedzial, ze teraz to juz tylko zabieg na droznosc jajowodow a z uwagi na to ze mamy przeprowadzke i remont to stwierdzilam, ze umowie ten zabieg juz po wszystkim ;)

P.S. nie bralam pregnylu, zadnych lekow w tym cyklu- Po cichu Wam dziekuje

Mimi86, Lady Maruda lubią tę wiadomość

17u9h371a0pgn9oc.png
    km5scwa124lzgy51.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to i dobrze ze mialas przeprowadzke i remont bo nie myslalas o staraniach za bardzo :) trzymam kciuki :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia33, po cichu gratuluję. Idź na betę jutro, to rozwieje wszelkie wątpliwości :)

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Byłam dzisiaj na usg i widziałam moją maleńką fasolkę i bijące serduszko :) ma całe 5,7 mm :) Według usg to 6 tydzień 2 dzień.
    Wiem, że tym które się starają żadne słowa nie pomagają i jakie to trudne słuchać, że w końcu się uda. Wiem to doskonale z doświadczenia.
    Ale mimo wszystko chciałam dodać Wam otuchy. Mnie się udało - po ciąży biochemicznej; w cyklu, który dwóch lekarzy spisało na straty bo owulacji miało nie być; mimo późnej owulacji bo dopiero w 26dc; mimo niskiej (nieksiążkowej) temperatury bo w ciąży wynosi tylko max.36,6; mimo brania luteiny przed, w trakcie i po owulacji (wiem, że może blokować owulacje ale brałam żeby wywołać okres bo przecież owulacji miało nie być); mimo słabego przyrostu bety hcg - w 19po wynosiła 3376 a 5 dni poźnej 5950 czyli książkowego przyrostu nie było.
    Mimo tylu przeciwności jednak się udało i jak na razie fasolka rozwija się prawidłowo :) Wierzę w to, że będzie to 9 spokojnych miesięcy :)
    Każdej z Was tego życzę!!

izizizi, KathleenPL, Mimi86 lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja zaszlam w cyklu po clo :-) jutro rano nasikaja jesli nie bralas pregnylu to po cichu sie usmiechaj ;-)

Tulipanna w ogóle to nie wiedziałam, gratulacje!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was byla stymulowana Clo pomimo tego ze pęcherzyki rosły?? Moje rosną, ale nie pękają, a lekarz chce zacząć stymulację calego cyklu.

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ