CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Ja też jestem nowa na tym forum. Obecnie miałam już 2. przygodę z CLO. Za pierwszym razem moje jajniki "zaszalaly" i wyprodukowały 3 pęcherzyki. Dodam, że rownież jak poprzedniczka mam PCO, nieregularne miesiączki, ale od momentu jak zaczęłam brać Duphaton w 19dc do 25dc tak zawsze ok 35dc pojawia się okres. Po drugim cyklu z CLO miałam już jeden pęcherzyk, bo inaczej go brałam i krócej, od 4 dc przez 3 dni. Dostałam Ovitrelle w 14dc i teraz czekam co z tego wyniknie. W piątek ide na kontrolę.
Pozdrawiam wszystkie StaraczkiAneczka87 -
nick nieaktualnyNatalica na kazdym etapie w zyciu powinno sie byc odpowiedzialnym, to nas czyni dojrzałymi ludzmi. Takze jak sie ktos zdecydował bo wiedział od lekarza co i jak to o co chodzi? Pretensje niech ma do siebie.
Agape jezeli bedzie owulacja od 13 do 15 d.c to mozna brac luteine 16dc., ogolnie luteine bierze sie 2-3 dni po owulacji. Czy lekarz bedzie dawał zastrzyk na pękanie pecherzyków?
Aneczka powodzenia -
aszka wiem, wiem - na monitoringu się okaże mam nadzieję, w którym dokładnie dniu będzie owulacja
Mój lekarz wspominał o zastrzyku, ale jeszcze nie teraz, tzn nie przy pierwszym podejściu z CLO.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
a ja w tym cyklu wogóle nie zauważyłam, że mogę mieć owulacje. wydawało mi się, że sluzu jakoś mało... więc odbieralam wyniki z nastawieniem, że progesteronu bedzie bardzo niewiele.
nie chcę się nastawić, że coś z tego będzie. Mam dość życia z cyklu na cykl.
obserwuje swoje ciało i jak narazie piersi mnie nie bola jedynie brzuch pobolewa, ale jak na okres.
normalnie obsesja
wszystkim nowym dziewczyną życzę szybkiego zaciżenia -
dziewczyny a ja mam takie pytanie. Bylam na clo przez 3 miesiace i sie nie udalo, teraz 4 cykl odpuscilam calkiem tzn. stwierdzilam , ze robie sobie przerwe bo tak to psychika siada. Czy clo wplywa w jakis sposob, ze pozniej po zaprzestaniu przyjmowania cykl sie wydluza? Moze ktoras z Was tak miala. Dzisiaj mam 32 dc i nic, mam sporo stresu teraz- remont domu, przeprowadzka wiec to moze dlatego.
-
Czesc dziewczyny, zaczynam moj pierwszy cykl z CLO. Bylam na badaniach hormonow i wszystko ok, owulacja u mnie wystepuje, ale niestety juz 5 cykl a ciazy ani widu ani sluchu wiec lekarz rodzinny przepisal mi Clo, nie mowil nic o zadym monitoringu.
Mam zaczac go brac od 3 dnia cyklu ale na ulotce jest napisane od piatego.
Od ktorego dnia cyklu zaczelyscie brac clo?
nasza dziewczynusia -
izizizi wrote:Czesc dziewczyny, zaczynam moj pierwszy cykl z CLO. Bylam na badaniach hormonow i wszystko ok, owulacja u mnie wystepuje, ale niestety juz 5 cykl a ciazy ani widu ani sluchu wiec lekarz rodzinny przepisal mi Clo, nie mowil nic o zadym monitoringu.
Mam zaczac go brac od 3 dnia cyklu ale na ulotce jest napisane od piatego.
Od ktorego dnia cyklu zaczelyscie brac clo?
Bierze się od 3,4,5 zależy jak lekarz zaleci.izizizi lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a po odstawieniu juz clo tzn. nie przyjmowaniu go , wydluzyl sie Wam cykl? Ja zrobilam dzis test ciazowy o 14 godzinie i wyszedl cien cienia ale nie wiem czy sie nastawiac bo z clo sie nie udalo przeciez a w tym cyklu odpuscilam calkiem..........czekam do rana wiec
-
Sylwia33 wrote:dziewczyny a po odstawieniu juz clo tzn. nie przyjmowaniu go , wydluzyl sie Wam cykl? Ja zrobilam dzis test ciazowy o 14 godzinie i wyszedl cien cienia ale nie wiem czy sie nastawiac bo z clo sie nie udalo przeciez a w tym cyklu odpuscilam calkiem..........czekam do rana wiec
po cichu gratuluje
Sylwia33 lubi tę wiadomość
-
sylwia rob rano test
to pewnie ciaza, duzo osob zaszlo w ciaze wlasnie w cyklu bez clo
trzymam kciuki.
iziziz ja biore clo od 3 do 7 dnia. To lekarz ustala od ktorego dnia zaczyna sie przyjmowac clo, ale na twoim miejscu umowilabym sie na monitoring, lepiej wiedziec co sie tam dzieje, ja przy clo dostaje tez zastrzyk ovitrelle na pekniecie.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
jejciu dziewczyny zeby to byla prawda, przed chwila zrobilam jeszcze jeden ( innej firmy) i tez 2 kreski-jedna slabsza, druga mocna.....po cichutku sie usmiacham juz.
Ale nie moge w to uwierzyc doktor po 3 cyklach z clo rozlozyl rece i powiedzial, ze teraz to juz tylko zabieg na droznosc jajowodow a z uwagi na to ze mamy przeprowadzke i remont to stwierdzilam, ze umowie ten zabieg juz po wszystkim
P.S. nie bralam pregnylu, zadnych lekow w tym cyklu- Po cichu Wam dziekujeMimi86, Lady Maruda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny! Byłam dzisiaj na usg i widziałam moją maleńką fasolkę i bijące serduszko
ma całe 5,7 mm
Według usg to 6 tydzień 2 dzień.
Wiem, że tym które się starają żadne słowa nie pomagają i jakie to trudne słuchać, że w końcu się uda. Wiem to doskonale z doświadczenia.
Ale mimo wszystko chciałam dodać Wam otuchy. Mnie się udało - po ciąży biochemicznej; w cyklu, który dwóch lekarzy spisało na straty bo owulacji miało nie być; mimo późnej owulacji bo dopiero w 26dc; mimo niskiej (nieksiążkowej) temperatury bo w ciąży wynosi tylko max.36,6; mimo brania luteiny przed, w trakcie i po owulacji (wiem, że może blokować owulacje ale brałam żeby wywołać okres bo przecież owulacji miało nie być); mimo słabego przyrostu bety hcg - w 19po wynosiła 3376 a 5 dni poźnej 5950 czyli książkowego przyrostu nie było.
Mimo tylu przeciwności jednak się udało i jak na razie fasolka rozwija się prawidłowoWierzę w to, że będzie to 9 spokojnych miesięcy
Każdej z Was tego życzę!!izizizi, KathleenPL, Mimi86 lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta