CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
michasia-K wrote:Asasia ja trzymam kciuki, że to ciąża.
Ja niby jutro mam dostać okresu.
Asasia mam tak samo jak Ty. Brzuch pobolewa, piersi też, ale mało.
Obawiam się, że jednak w moim przypadku to na okres. I nadzieja zniknie/
A ile dni po owu jestes? Ile wynosi u Ciebie faza lutealna?Asiasia
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Ja mam identycznie. Chyba jestem jedyna forumowiczka, ktora nie robi testow ciazowych, zeby nie zabic tych ostatnich nadzieji
/
A ile dni po owu jestes? Ile wynosi u Ciebie faza lutealna?
Ja przestałam testować przed @ jakiś rok temu. Nadejście @ boli mniej niż zobaczenie jednej kreski na teście.Asiasia lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Sluchajcie dziewczyny czy faza lutealna po Clo moze trwac wiecej niz 16dni i pozniej przyjsc @? Z gory dziekuje za odpowiedz
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Asiasia wrote:Dziekuje Wam Monia i Beata. U mnie jest 17dzien po owu. Kurcze a mialam jakas nadzieje ze faza lutealna po potwierdzonej owu moze tylko do 16dni trwac, ale mnie pouczylyscie. Brzuch cos tam mnie pobolewa, chwile znow nie i tak samo z piersiami (to wlasciwie dla mnie nowe zjawisko ale to moze byc od Ovitrelle, prawda?)Jutro ide do kliniki wiec sie duzo wyjasni, ale po cichu prosze Bozie, zeby @ nie przyszla. U mnie bylo jednak tak, ze moj lekarz sprawdzil czy pecherzyka po zastrzyku nie ma i nie bylo. Ale jako, ze wlasciwie przepisano mi go przy rozmiarze 16mm (wiec malo) ale przy dobrych wartosciach hormonow, lekarz mi powiedzial... zobaczymy, bo nie wiem czy w pecherzyku byla dojrzala komorka jajowa
Życzę Ci zeby @ do ciebie nie przeszła.
Te bóle po Ovitrelle to normalne, miałam często takie motylki po tym zastrzyku.Asiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:U mnie jest dokladnie na odwrot
A teraz po Clo cały czas ze mnie leci śluz, różnie, raz wodnisty, raz kremowy, raz jak klej. Nie było dnia po owu, żebym miała sucho. Ciekawe jak zareaguję po nowym cyklu na kolejną dawkę Clo? -
Lady Maruda wrote:U mnie zawsze był taki sobie śluz w okolicach owulacji. Niezbyt płodny, ale trochę było. Po owulacji miałam już sucho aż do około 3 dni przed @, wtedy miałam wodnisty śluz.
A teraz po Clo cały czas ze mnie leci śluz, różnie, raz wodnisty, raz kremowy, raz jak klej. Nie było dnia po owu, żebym miała sucho. Ciekawe jak zareaguję po nowym cyklu na kolejną dawkę Clo?
U mnie też non stop!
-
u mnie ciężko stwierdzić którego dnia była owulacja. Bo mój ginekolog twierdzi, że biorę za mała dawkę clo żeby monitorowac cykl.
Wiem, że ovu była bo robiłam badania progesteronu.
okres zawsze przychodzi mi na 3 dzień po odstawieniu luteiny.
nie robię testów ciążowych bo boję się jedej kreski. Wolę czekać na okres.Asiasia lubi tę wiadomość
-
michasia-K wrote:u mnie ciężko stwierdzić którego dnia była owulacja. Bo mój ginekolog twierdzi, że biorę za mała dawkę clo żeby monitorowac cykl.
nie robię testów ciążowych bo boję się jedej kreski. Wolę czekać na okres.
Za mała dawka clo,Tzn ile bierzesz i przez ile dni? Wydaje mi sie ze monit powinien byc przy jakiejkolwiek dawcę tego leku. Jedna osoba moze zareagować na mała dawkę bardzo dobrze a nawet za bardzo a drugiej końska dawka nic nie ruszy.
-
Asiasia wrote:sluchajcie dziewczyny..czy Wy wszystkie bierzecie jakies medyki po owu? Ja nie mialam zapisane nic, tylko czekanie 10 do 12 dni do nastepnej wizyty
Ja biorę Duphaston po owulacji, ale my mamy cały cykl stymulowany, ponieważ działamy już z IUI.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ja mam zapisaną luteinę od 16dc. Jutro pierwszy monitoring jajników i ich pracy po CLO. Wiele dziewczyn pisało, że odczuwało dosyć mocno pracę jajników po cLO, ja nie odczuwam nic... nie wiem czy to źle,czy dobrzePotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
50 przez 5 dni.
Pierwszy ginekolog który przepisal mi clo twierdził tak samo. Dlatego zmienilam go, a tu okazało się, że ma takie same zdanie.
okres nie przyszedł dzisiaj, czekam do czwartku i testuje.
jestem od tygodnia mega senna. po popołudniami śpię po 2 h. od dzisiaj wzdenty brzuch.
ciekawe, nie chcę się nastawić, nie chcę kolejnego rozczarowania.Asiasia lubi tę wiadomość
-
michasia-K wrote:u mnie ciężko stwierdzić którego dnia była owulacja. Bo mój ginekolog twierdzi, że biorę za mała dawkę clo żeby monitorowac cykl.
nie robię testów ciążowych bo boję się jedej kreski. Wolę czekać na okres. -
nick nieaktualnyAle mnie ta angielska służba zdrowia wkur***!!! Już kilka dni pod rząd dzwonię do tych głupich pielęgniarek ze szpitala, mówiąc im, że jestem już tuż przed @ i nadal nie wiem jaką dawkę Clo mam brać. Jedna mówi, że nie może znaleźć moich papierów, a jak znajdzie to oddzwoni (nie oddzwoniła). Kolejna mówi, że lekarza na oddziale nie ma i mam zadzwonić następnego dnia. I teraz znów zadzwoniłam a ona mówi, że powie lekarzowi, żeby do mnie oddzwonił. To jest jakaś porażka w tym kraju! Ja już od tygodnia wiszę na telefonie do nich, tylko po to, żeby się dowiedzieć czy nadal mam brać całą tabletkę czy pół!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:29