X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Oh co za bzdura.. Zawsze mialam monit nawet jak pol tabletki bralam.. I w pierwszym cyklu dwa jajka mialam.. Polecam ponownie poszukac odpowiedzialnego gina.. W glowie sie nie miesci..
    Myślę, że też tak zrobię.
    Chociaż po ciuchu mam nadzieję, że nie będzie mi to potrzebne :D

LadyMaruda nic tylko współczuć.
    Czyli PL służba nie jest aż taka zła :)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w końcu sobie zmienię dawkę Clo i niech mnie te pielęgniarki w dupę za przeproszeniem cmokną. Skoro cała tabletka spowodowała u mnie 4 pęcherzyki, od nowego cyklu będę brać pół. Chciałam tylko potwierdzenia tego od lekarza, ale jak widać jest to zbyt trudne dla angielskiej służby zdrowia.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pół?:O ja biore 2 ...

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch tabletkach to by mi chyba jajniki eksplodowały :D
    Ja owuluję normalnie bez Clo, ale lekarz dał mi na spróbowanie przez 3 cykle, zanim przystąpimy do IVF.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Sama w końcu sobie zmienię dawkę Clo i niech mnie te pielęgniarki w dupę za przeproszeniem cmokną. Skoro cała tabletka spowodowała u mnie 4 pęcherzyki, od nowego cyklu będę brać pół. Chciałam tylko potwierdzenia tego od lekarza, ale jak widać jest to zbyt trudne dla angielskiej służby zdrowia.
    bierz poł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    u mnie ciężko stwierdzić którego dnia była owulacja. Bo mój ginekolog twierdzi, że biorę za mała dawkę clo żeby monitorowac cykl.
    Wiem, że ovu była bo robiłam badania progesteronu.
    okres zawsze przychodzi mi na 3 dzień po odstawieniu luteiny.

nie robię testów ciążowych bo boję się jedej kreski. Wolę czekać na okres.
    to jak progsteron potwierdza owulacje to masz owulacje. Jak zaczniesz chodzic od 10 dnia cyklu co 2 dzien to i slepy zauwazy owulacje.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalistki! mam pytanko...ile dni moze Ovitrelle falszowac wynik testu?

lipa lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiasia będziesz testować?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce jest chyba napisane, ze do 14stu, ale np ja 10 dni po zastrzyku nie mialam juz sladu

Asiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • goska1813 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja dziś miałam robione drożność jajowodów. Na szczęście jest ok. Lekarz kazał mi zgłosić się za 5 tygodni i mam pytanie. On przyjmuje w czwartki to od kiedy mam liczyć ten pierwszy tydzień?? Jak myślicie powinnam się zgłosić 3 czy 10 września?? Dodam, że znowu przepisał mi dupka i CLo.

:)
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    asiasia będziesz testować?
    nie, narazie zostawiam temat i cieszymy sie na przyszlosc :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Aneczka87 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ::

Lady Marudo, jak brałam CLO od 3-7 dc to jajniki mi naprodukowały 3 pęcherzyki i była lipa z zastrzykiem:( jednak w drugim cyklu lekarz mi kazał brać CLO od 4-6 dc i wyprodukował mi sie jeden pęcherzyk. W 14 dc dostałam Ovitrelle teraz mam 22 dc i od wczoraj biorę Duphaston, żeby było wszystko dobrze gdyby się udało. Głowa do góry:) Jeżeli chodzi o cykle z CLO to zawsze trzeba zrobbić USG ile naprodukowało się pęcherzyków, bo w takkim razie po co w ogóle brać CLO? Michasia - K trzymam kciuki i za wszystkie Staraczki też :) a tak w ogóle mi lekarz kazał zrobić krew 3 tyg. po podaniu zastrzyku. Trzymajcie się Dziewczyny :)
    Do nastepnego napisania :)

Aneczka87
  • Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy dwóch tabletkach miałam dwa pęcherzyki. Przy jednej zresztą też...
    ale jak lekarz każe to pacjent bierze :)
    teraz drugi cykl po 2 tabletki. zobaczymy ile się wyprodukuje.

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Specjalistki! mam pytanko...ile dni moze Ovitrelle falszowac wynik testu?

Mi fałszował czasem ponad nawet ponad 14 dni.
    Natomiast w ostatnim cyklu kiedy cos sie zadziało 14 dni po zastrzyku nie był juz wykrywany w teście ciążowym.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to jak progsteron potwierdza owulacje to masz owulacje. Jak zaczniesz chodzic od 10 dnia cyklu co 2 dzien to i slepy zauwazy owulacje.
    Niestety, ale wynik progesteronu nie potwierdza owulacji. Wysoki wynik moze pojawić sie również jak nie dojdzie do pęknięcia pęcherzyka to tzw LUF. Tak jak napisałaś tylko monitoring cyklu u nie ślepego gina moze potwierdzić owulację.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Mi fałszował czasem ponad nawet ponad 14 dni.
    Natomiast w ostatnim cyklu kiedy cos sie zadziało 14 dni po zastrzyku nie był juz wykrywany w teście ciążowym.
    Dobrze wiedziec! Ale jesli jutro bedzie 19dni po owu i karza sisiac w klinice (wynik bedzie za 5 min) i pewnie zrobia bete, wtedy wynik w Czw to czy juz w takim tescie sikancu bedzie 100% prawdy?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, u mnie 9dc od wczoraj skonczylam brac 50mg Clo ale zaczelam sie fatalnie czuc, bol glowy, alergie skorne, uderzenia goraca,bezzsennosc, mdlosci i straszne zawroty glowy najbardziej w nocy.
    Czy u was tez wystepuja takie skutki uboczne?
    A poza tym chcialam sie umowic do gina na usg zobaczyc czy cos sie tam wyklulo no I oczywiscie piatek zawalony a poniedzialek swieto wiec u mnie bedzie juz po owulcji I bedzie bez monitoringu . Z ciekawosci zapytalam o cene wizyty (mieszkam w RPA) samo usg 500zl po przeliczeniu!!!! :-( Chyba nie stac mnie na staranie sie o dziecko w tym kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:42

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Niestety, ale wynik progesteronu nie potwierdza owulacji. Wysoki wynik moze pojawić sie również jak nie dojdzie do pęknięcia pęcherzyka to tzw LUF. Tak jak napisałaś tylko monitoring cyklu u nie ślepego gina moze potwierdzić owulację.
    Wreszciee..wreszcie moze przestaniecie wierzyc w glupoty ze progesteron wskazuje na owulcje, o czym nawet tu eksperci pisali ale kolezanki twardo sie upieraly..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba do piątku nie wytrzymam zatestuje jutro.

pierwszy raz jak robiłam badanie na progesteron to wynik miałam 0.69 w 21 dc. ostatnio w tym samym dniu cyklu 28. Więc się ucieszylam, a czy była owuulacja tego na 100% nie wiem.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już nie testuje- okresu dostałam :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ