CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Oh co za bzdura.. Zawsze mialam monit nawet jak pol tabletki bralam.. I w pierwszym cyklu dwa jajka mialam.. Polecam ponownie poszukac odpowiedzialnego gina.. W glowie sie nie miesci..
Chociaż po ciuchu mam nadzieję, że nie będzie mi to potrzebne
LadyMaruda nic tylko współczuć.
Czyli PL służba nie jest aż taka zła -
nick nieaktualnySama w końcu sobie zmienię dawkę Clo i niech mnie te pielęgniarki w dupę za przeproszeniem cmokną. Skoro cała tabletka spowodowała u mnie 4 pęcherzyki, od nowego cyklu będę brać pół. Chciałam tylko potwierdzenia tego od lekarza, ale jak widać jest to zbyt trudne dla angielskiej służby zdrowia.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Maruda wrote:Sama w końcu sobie zmienię dawkę Clo i niech mnie te pielęgniarki w dupę za przeproszeniem cmokną. Skoro cała tabletka spowodowała u mnie 4 pęcherzyki, od nowego cyklu będę brać pół. Chciałam tylko potwierdzenia tego od lekarza, ale jak widać jest to zbyt trudne dla angielskiej służby zdrowia.
-
nick nieaktualnymichasia-K wrote:u mnie ciężko stwierdzić którego dnia była owulacja. Bo mój ginekolog twierdzi, że biorę za mała dawkę clo żeby monitorowac cykl.
Wiem, że ovu była bo robiłam badania progesteronu.
okres zawsze przychodzi mi na 3 dzień po odstawieniu luteiny.
nie robię testów ciążowych bo boję się jedej kreski. Wolę czekać na okres. -
Witajcie.
Ja dziś miałam robione drożność jajowodów. Na szczęście jest ok. Lekarz kazał mi zgłosić się za 5 tygodni i mam pytanie. On przyjmuje w czwartki to od kiedy mam liczyć ten pierwszy tydzień?? Jak myślicie powinnam się zgłosić 3 czy 10 września?? Dodam, że znowu przepisał mi dupka i CLo. -
Cześć Dziewczyny ::
Lady Marudo, jak brałam CLO od 3-7 dc to jajniki mi naprodukowały 3 pęcherzyki i była lipa z zastrzykiem:( jednak w drugim cyklu lekarz mi kazał brać CLO od 4-6 dc i wyprodukował mi sie jeden pęcherzyk. W 14 dc dostałam Ovitrelle teraz mam 22 dc i od wczoraj biorę Duphaston, żeby było wszystko dobrze gdyby się udało. Głowa do góry:) Jeżeli chodzi o cykle z CLO to zawsze trzeba zrobbić USG ile naprodukowało się pęcherzyków, bo w takkim razie po co w ogóle brać CLO? Michasia - K trzymam kciuki i za wszystkie Staraczki teża tak w ogóle mi lekarz kazał zrobić krew 3 tyg. po podaniu zastrzyku. Trzymajcie się Dziewczyny
Do nastepnego napisaniaAneczka87 -
Asiasia wrote:Specjalistki! mam pytanko...ile dni moze Ovitrelle falszowac wynik testu?
Mi fałszował czasem ponad nawet ponad 14 dni.
Natomiast w ostatnim cyklu kiedy cos sie zadziało 14 dni po zastrzyku nie był juz wykrywany w teście ciążowym.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
aszka wrote:to jak progsteron potwierdza owulacje to masz owulacje. Jak zaczniesz chodzic od 10 dnia cyklu co 2 dzien to i slepy zauwazy owulacje.
-
Sowaa wrote:Mi fałszował czasem ponad nawet ponad 14 dni.
Natomiast w ostatnim cyklu kiedy cos sie zadziało 14 dni po zastrzyku nie był juz wykrywany w teście ciążowym.Asiasia
-
Czesc dziewczyny, u mnie 9dc od wczoraj skonczylam brac 50mg Clo ale zaczelam sie fatalnie czuc, bol glowy, alergie skorne, uderzenia goraca,bezzsennosc, mdlosci i straszne zawroty glowy najbardziej w nocy.
Czy u was tez wystepuja takie skutki uboczne?
A poza tym chcialam sie umowic do gina na usg zobaczyc czy cos sie tam wyklulo no I oczywiscie piatek zawalony a poniedzialek swieto wiec u mnie bedzie juz po owulcji I bedzie bez monitoringu . Z ciekawosci zapytalam o cene wizyty (mieszkam w RPA) samo usg 500zl po przeliczeniu!!!!Chyba nie stac mnie na staranie sie o dziecko w tym kraju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:42
nasza dziewczynusia -
Guerka wrote:Niestety, ale wynik progesteronu nie potwierdza owulacji. Wysoki wynik moze pojawić sie również jak nie dojdzie do pęknięcia pęcherzyka to tzw LUF. Tak jak napisałaś tylko monitoring cyklu u nie ślepego gina moze potwierdzić owulację.