X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was byla stymulowana Clo pomimo tego ze pęcherzyki rosły?? Moje rosną, ale nie pękają, a lekarz chce zacząć stymulację calego cyklu.
    może lekarz chce "wspomóc" pęcherzyki. a jak nie pękają, to powinien podać zastrzyk na pęknięcie i sprawdzić, czy zadziałało jak powinno.

ja też brałam CLO gdzie naturalnie rosły pęcherzyki.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was byla stymulowana Clo pomimo tego ze pęcherzyki rosły?? Moje rosną, ale nie pękają, a lekarz chce zacząć stymulację calego cyklu.
    Jaaa! Normalnie mialam owu a clo bralam,najpierw 1/2 tabl potem cala. Zaaawsze zastrzyk.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt byl taki ze jajka rosly pieknie i szybko

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rosną bez clo, ale wlasnie nie pękają i nie wiem co myslec o stymulacji clo, nie chcę byc mądrzejsza od lekarza, ale moglby chyba spróbować sam zastrzyk,chyba ze po clo pęcherzyki będą lepszej jakości???

• lipa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katllen, tulipanna, może wy wiecie, co się dzieje z AMUS? pmiętam Was z poprzedniej ekipy z tego forum, ale.ale, tuli, katllen już w ciązy. Zastanawia mnie własnie co słycghać u amus, a lolcia?

KathleenPL lubi tę wiadomość

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus na jakiś czas ma przerwę w staraniach :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Moje rosną bez clo, ale wlasnie nie pękają i nie wiem co myslec o stymulacji clo, nie chcę byc mądrzejsza od lekarza, ale moglby chyba spróbować sam zastrzyk,chyba ze po clo pęcherzyki będą lepszej jakości???
    wlasnie w tym problem ze my pacjentki powinnismy byc madrzejsze od lekarza. Jak chodzisz prywatnie to powiedz ze ma dac zastrzyk i po sprawie.

• Guerka Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nawet nie będę miala do kogo isc bo jest na urlopie, a do innego nie chce. W nastepnym cyklu mam przyjść do niego i powiem mu o moich wątpliwościach, moze będzie mial jakiś dobry argument do stymulowania clo, jak nie to poproszę tylko o zastrzyk i monitoring.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Mi rosły, ale nie pękały, czasem nawet torbiele zostawały. Dostałam CLO (1x1), chodziłam na monitoring i wszystko zaczęło pracować jak trzeba - bez zastrzyków na pękanie. Efekt ostatniego, szóstego cyklu stymulowanego widać w moim podpisie. :)

Guerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie dziewczyny czy faza lutealna po Clo moze trwac wiecej niz 16dni i pozniej przyjsc @? Z gory dziekuje za odpowiedz

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Sluchajcie dziewczyny czy faza lutealna po Clo moze trwac wiecej niz 16dni i pozniej przyjsc @? Z gory dziekuje za odpowiedz
    moze, nie musza byc takie same.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze, nie musza byc takie same.
    dzieki, ale wogole jesli byla potwierdzona owu to ile moze trwac faza lutealna?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    dzieki, ale wogole jesli byla potwierdzona owu to ile moze trwac faza lutealna?

Ja miałam dwa razy potwierdzoną owulacje monitoringiem i raz dostałam @ po 17 dniach, a drugi raz po 18.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dwa razy w 17 dpo.

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie @ w cyklach stymulowanych , bo ja ma bardzo skąpe i krotkie mimo brania luteiny , endometrium 10mm...

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Chciałam zapytać czy znacie przypadki, że po podaniu 10000 j.m. pregnylu pęcherzyk nie pękł? Pytam o to, ponieważ miałam w piątek podany pregnyl, a do dzisiaj nie pojawiły się u mnie żadne objawy owulacji :-/ Słyszałam, że przy tak dużej dawce powinien pojawić się spory ból, a u mnie nic takiego nie miało miejsca. Temperatura też nie skoczyła. Obawiam się, że pęcherzyk po prostu nie pękł. Monitoring mam dopiero w piątek i tak się martwię...

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie wcale. Trochę krwi, trochę skrzepów i max 3 dni.

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Chciałam zapytać czy znacie przypadki, że po podaniu 10000 j.m. pregnylu pęcherzyk nie pękł? Pytam o to, ponieważ miałam w piątek podany pregnyl, a do dzisiaj nie pojawiły się u mnie żadne objawy owulacji :-/ Słyszałam, że przy tak dużej dawce powinien pojawić się spory ból, a u mnie nic takiego nie miało miejsca. Temperatura też nie skoczyła. Obawiam się, że pęcherzyk po prostu nie pękł. Monitoring mam dopiero w piątek i tak się martwię...
    sa takie przypadki i to wcale nie rzadko ze pecherzyk nie peka przy takiej dawce

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam Monia i Beata. U mnie jest 17dzien po owu. Kurcze a mialam jakas nadzieje ze faza lutealna po potwierdzonej owu moze tylko do 16dni trwac, ale mnie pouczylyscie. Brzuch cos tam mnie pobolewa, chwile znow nie i tak samo z piersiami (to wlasciwie dla mnie nowe zjawisko ale to moze byc od Ovitrelle, prawda?)Jutro ide do kliniki wiec sie duzo wyjasni, ale po cichu prosze Bozie, zeby @ nie przyszla. U mnie bylo jednak tak, ze moj lekarz sprawdzil czy pecherzyka po zastrzyku nie ma i nie bylo. Ale jako, ze wlasciwie przepisano mi go przy rozmiarze 16mm (wiec malo) ale przy dobrych wartosciach hormonow, lekarz mi powiedzial... zobaczymy, bo nie wiem czy w pecherzyku byla dojrzala komorka jajowa :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ