X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was byla stymulowana Clo pomimo tego ze pęcherzyki rosły?? Moje rosną, ale nie pękają, a lekarz chce zacząć stymulację calego cyklu.
    może lekarz chce "wspomóc" pęcherzyki. a jak nie pękają, to powinien podać zastrzyk na pęknięcie i sprawdzić, czy zadziałało jak powinno.

ja też brałam CLO gdzie naturalnie rosły pęcherzyki.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was byla stymulowana Clo pomimo tego ze pęcherzyki rosły?? Moje rosną, ale nie pękają, a lekarz chce zacząć stymulację calego cyklu.
    Jaaa! Normalnie mialam owu a clo bralam,najpierw 1/2 tabl potem cala. Zaaawsze zastrzyk.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt byl taki ze jajka rosly pieknie i szybko

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rosną bez clo, ale wlasnie nie pękają i nie wiem co myslec o stymulacji clo, nie chcę byc mądrzejsza od lekarza, ale moglby chyba spróbować sam zastrzyk,chyba ze po clo pęcherzyki będą lepszej jakości???

• lipa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katllen, tulipanna, może wy wiecie, co się dzieje z AMUS? pmiętam Was z poprzedniej ekipy z tego forum, ale.ale, tuli, katllen już w ciązy. Zastanawia mnie własnie co słycghać u amus, a lolcia?

KathleenPL lubi tę wiadomość

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus na jakiś czas ma przerwę w staraniach :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Moje rosną bez clo, ale wlasnie nie pękają i nie wiem co myslec o stymulacji clo, nie chcę byc mądrzejsza od lekarza, ale moglby chyba spróbować sam zastrzyk,chyba ze po clo pęcherzyki będą lepszej jakości???
    wlasnie w tym problem ze my pacjentki powinnismy byc madrzejsze od lekarza. Jak chodzisz prywatnie to powiedz ze ma dac zastrzyk i po sprawie.

• Guerka Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nawet nie będę miala do kogo isc bo jest na urlopie, a do innego nie chce. W nastepnym cyklu mam przyjść do niego i powiem mu o moich wątpliwościach, moze będzie mial jakiś dobry argument do stymulowania clo, jak nie to poproszę tylko o zastrzyk i monitoring.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Mi rosły, ale nie pękały, czasem nawet torbiele zostawały. Dostałam CLO (1x1), chodziłam na monitoring i wszystko zaczęło pracować jak trzeba - bez zastrzyków na pękanie. Efekt ostatniego, szóstego cyklu stymulowanego widać w moim podpisie. :)

Guerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie dziewczyny czy faza lutealna po Clo moze trwac wiecej niz 16dni i pozniej przyjsc @? Z gory dziekuje za odpowiedz

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Sluchajcie dziewczyny czy faza lutealna po Clo moze trwac wiecej niz 16dni i pozniej przyjsc @? Z gory dziekuje za odpowiedz
    moze, nie musza byc takie same.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze, nie musza byc takie same.
    dzieki, ale wogole jesli byla potwierdzona owu to ile moze trwac faza lutealna?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    dzieki, ale wogole jesli byla potwierdzona owu to ile moze trwac faza lutealna?

Ja miałam dwa razy potwierdzoną owulacje monitoringiem i raz dostałam @ po 17 dniach, a drugi raz po 18.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dwa razy w 17 dpo.

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie @ w cyklach stymulowanych , bo ja ma bardzo skąpe i krotkie mimo brania luteiny , endometrium 10mm...

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Chciałam zapytać czy znacie przypadki, że po podaniu 10000 j.m. pregnylu pęcherzyk nie pękł? Pytam o to, ponieważ miałam w piątek podany pregnyl, a do dzisiaj nie pojawiły się u mnie żadne objawy owulacji :-/ Słyszałam, że przy tak dużej dawce powinien pojawić się spory ból, a u mnie nic takiego nie miało miejsca. Temperatura też nie skoczyła. Obawiam się, że pęcherzyk po prostu nie pękł. Monitoring mam dopiero w piątek i tak się martwię...

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie wcale. Trochę krwi, trochę skrzepów i max 3 dni.

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Chciałam zapytać czy znacie przypadki, że po podaniu 10000 j.m. pregnylu pęcherzyk nie pękł? Pytam o to, ponieważ miałam w piątek podany pregnyl, a do dzisiaj nie pojawiły się u mnie żadne objawy owulacji :-/ Słyszałam, że przy tak dużej dawce powinien pojawić się spory ból, a u mnie nic takiego nie miało miejsca. Temperatura też nie skoczyła. Obawiam się, że pęcherzyk po prostu nie pękł. Monitoring mam dopiero w piątek i tak się martwię...
    sa takie przypadki i to wcale nie rzadko ze pecherzyk nie peka przy takiej dawce

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam Monia i Beata. U mnie jest 17dzien po owu. Kurcze a mialam jakas nadzieje ze faza lutealna po potwierdzonej owu moze tylko do 16dni trwac, ale mnie pouczylyscie. Brzuch cos tam mnie pobolewa, chwile znow nie i tak samo z piersiami (to wlasciwie dla mnie nowe zjawisko ale to moze byc od Ovitrelle, prawda?)Jutro ide do kliniki wiec sie duzo wyjasni, ale po cichu prosze Bozie, zeby @ nie przyszla. U mnie bylo jednak tak, ze moj lekarz sprawdzil czy pecherzyka po zastrzyku nie ma i nie bylo. Ale jako, ze wlasciwie przepisano mi go przy rozmiarze 16mm (wiec malo) ale przy dobrych wartosciach hormonow, lekarz mi powiedzial... zobaczymy, bo nie wiem czy w pecherzyku byla dojrzala komorka jajowa :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ