Drożność jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety wiem o tym . W dodatku jestem trochę przeziębiona... Poczekam jeszcze trochę .Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
A u mnie jeśli chodzi o badanie drożności to wyglądało to tak. Po pierwsze badanie miałam robione w szpitalu na NFZ. Musiałam się zgłosić do szpitala rano, jak na zwykłe przyjęcie - piżama, klapki itp. Musiałam być na czczo. Na wstępie pobrali mi krew do badania. Po badaniu krwi, aż do drożności mogłam jedynie pić, zakaz jedzenia. Przed badaniem drożności miałam dożylnie podanego ''głupiego jasia''. Samo badanie przebiegło szybko, sprawnie i bez problemu, nic mnie nie bolało, ale być może dlatego, że wynik był dobry czyli oba jajowody drożne. Po badaniu musiałam 3 godziny leżeć w szpitalu. Wszystko było ok, więc po 3 godzinach dostałam wypis do domu. Po hsg nie miałam żadnych komplikacji, nawet za bardzo nie plamilam (o ile dobrze pamiętam to niecałą dobę).
Starania od września 2015
3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
zespół antyfosfolipidowy
mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
hashimoto (leczone obecnie ok)
HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
01.2023 Start Reprofit Ostrava
18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
9+1 - 2,58 cm ❤️
10+0 - 3,39 cm ❤️ -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Ja wczoraj miałam HSG prywatnie.
Koszt takiego badania u mnie w klinice to 900 zł.
Bez przeciwbólowych i znieczulenia.
Zabieg nieprzyjemny ale ze spokojem do wytrzymania i nie ma się czego bać
U mnie jajowody drożne, delikatnie przeczyszczone kontrastem.
Wczoraj troszke krwawiłam bo był problem z włożeniem cewnika.
Buziaki i trzymajcie kciuki za mój cykl 🥰😍Tabolek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem w ciąży. Tak się cieszę ...
sandiklove, Lusia, Minea lubią tę wiadomość
Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualny
-
sandiklove wrote:🍀G R A T U L A C J E 🍀 i nudnej ciąży życzę 😍
Czy milas HSG w tym cyklu?
Nie miałam nie zdążyłam zrobić 😁 miałam iść po okresie ale nie dostałam . Zaszłam w drugim cyklu po usunięciu polipaStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualnyMonisia 1992 wrote:Nie miałam nie zdążyłam zrobić 😁 miałam iść po okresie ale nie dostałam . Zaszłam w drugim cyklu po usunięciu polipa
-
Dziewczyny czy prawidłowy wzrost bety świadczy o zdrowej ciąży ? Strasznie się stresujeStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Cześć dziewczyny. Od roku staramy się z mężem od drugie dziecko. Od kwietnia mam monitoring i stymulowane cykle no i nadal nic. Lekarz powiedział, że jak teraz nie wyjdzie to w październiku prawdopodobnie badanie drożności jajowodów.
Czy któraś z was miała robione to badanie w Poznaniu na Polnej? Jak to przebiega? I czy jak się dostanie prywatnie od lekarza skierowanie to czy można zrobić to na NFZ? Ile kosztuje to badanie prywatnie?
Przepraszam za tyle pytań, ale trochę się boję. -
nick nieaktualnyAsiaa021 wrote:Cześć dziewczyny. Od roku staramy się z mężem od drugie dziecko. Od kwietnia mam monitoring i stymulowane cykle no i nadal nic. Lekarz powiedział, że jak teraz nie wyjdzie to w październiku prawdopodobnie badanie drożności jajowodów.
Czy któraś z was miała robione to badanie w Poznaniu na Polnej? Jak to przebiega? I czy jak się dostanie prywatnie od lekarza skierowanie to czy można zrobić to na NFZ? Ile kosztuje to badanie prywatnie?
Przepraszam za tyle pytań, ale trochę się boję.
Hej
Ja robiłam prywatnie w MedArt. Koszt badania w mojej klinice to 900 zł.
Na temat polnej niestety nic nie wiem wiec nie pomogę ale wydaje mi się ze jeśli chcesz na NFZ w szpitalu to będziesz tam 3 dni.
W pierwszy przyjęcie, w drugim badanie, na trzeci wypis.
Pozdrawiam -
Appletree wrote:nie jest to konieczne. Zakładanie cewnika jest nieprzyjemne (trwa to jednak dosłownie chwilę) ale sam zabieg nie aż tak. Ja miałam znieczulenie z uwagi na to, że mam zrosty na macicy i lekarz wcześniej mnie ostrzegł ze może bardziej boleć niż normalnie bo będzie próbował przedostać się do jajowodów pod różnymi kątami stąd zaproponował znieczulenie.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Asiaa021 wrote:Cześć dziewczyny. Od roku staramy się z mężem od drugie dziecko. Od kwietnia mam monitoring i stymulowane cykle no i nadal nic. Lekarz powiedział, że jak teraz nie wyjdzie to w październiku prawdopodobnie badanie drożności jajowodów.
Przepraszam za tyle pytań, ale trochę się boję.
Dostalam skierowanie od mojej gin ,ktora tam pracuje i robila mi osobiscie.Nie wiem bo nie napisalas czy masz lekarza pracującego w tym szpitalu
CHodze do niej prywatnie ale przez to ,ze pracuje w szpitalu robila na NFZ nazywa sie Dorota Rabiega -Gmyrek
Zabieg nieprzyjemny ale idzie przezyc.Znieczulenia zadnego nie dają tam.Ja sobie łyknelam przed Relanium -
Cześć dziewczyny. Dwa dni temu miałam robione HSG. Wyszło wszystko w porządku na szczęście. Po zabiegu mocno krwawilam, ale po jakimś czasie przeszło. Dzisiaj znowu krwawię. Taki śluz z krwią.
Powiedzcie mi czy to normalne czy mam się martwić i iść z tym do lekarza? Dodam, że nic mnie nie boli. Martwię się trochę -
nick nieaktualnyMonisia 1992 wrote:Ja idę prywatnie . Place 350 zł . Plus wizyta i stopień czystości pochwy .
Dziewczyny które miały hsg czy robiliście jakieś badania oprócz czystości pochwy ?
Robiłam wczoraj HSG na NFZ w szpitalu MSWiA w Warszawie - niestety oba niedrożne. -
nick nieaktualny
-
Co lekarz to inna opinia. Ja znam dwie metody udrażniania. Pierwsza to laparoskopia i jedni mówią że warto a inni że nie bo jajowody mają w sobie takie rzęski transportujące i laparo uszkadza te rzęski. Druga metoda to selektywne hsg robione w Lublinie. Jak o tym powiedziałam jednemu lekarzowi to mnie wyśmiał, że to bzdura... Nie mniej jednak mają oni sporo potwierdzonych ciąż po tym zabiegu. Osobiście miałam diagnozę obustronna niedrożność, byłam w Lublinie i obydwa są drożne, wina tutaj była po stronie pierwszego lekarza który wykonał pierwsze hsg. Ciąży do tej pory nie było u mnie. Mam stwierdzoną niepłodność idiopatyczną.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga