Endometrium polipowate.
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:Moj lekarz powiedzial ze endometrium jest po prostu przez polipy w przewleklym stanie zapalnym, jest nieprawidlowe i do implantacji z takim endo nie dojdzie. Jedyne wyjscie dla niego to abrazja czyli wylyzeczkowanie. Zgodzilam sie i juz w trakcie histeroskopii mi to zrobil.
Jesli moge wiedziec gdzie sie leczylas ??
Ja jestem mega zla na siebie ze posluchalam lekarzy... teraz poprosilam o antybiotyki i lek na zluszczenie. Mysle zeby brac go 2 miesiace i pozniej jesli beda dalej te mikropolipy to wtedy abrazja i dopiero transfer.Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
12.08 transfer 5.1.1 - cb
09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
19.08 - drugi transfer - beta 0
03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany -
Ja jestem z Wroclawia, nie leczyłam sie w klinice mialam lekarza prowadzacego "zwyklego" gina alw w końcu doprowadzil mnie do upragnionej ciazy. A mam dodatkowo endometrioze wiec latwo nie bylo.
Dodatkowo lekarz mi mowil ze polipowatw endo uwielbia odrastac i tak naprawde największe szanse sa do pol roku po abrazji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:02
35latka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyveritaa wrote:Moj lekarz powiedzial ze endometrium jest po prostu przez polipy w przewleklym stanie zapalnym, jest nieprawidlowe i do implantacji z takim endo nie dojdzie. Jedyne wyjscie dla niego to abrazja czyli wylyzeczkowanie. Zgodzilam sie i juz w trakcie histeroskopii mi to zrobil.
U mnie była podobna sytuacja, tyle że w wyniki histopatologicznym endimetrium wyszło w normie. 🤔 -
Kurcze czytając Was zastanawiam się czy mam się godzić na tą spirale jeśli do tego by doszło, bo leczenie wstępnie dwa msc kontrola i jak będzie źle to jeszcze jeden miesiąc leki a potem ta spirala. Ale coraz bardziej nastawiam się na to łyżeczkowanie, tylko problem będzie jeśli pani dr odmówi to boję się iść do jakiegokolwiek ginekologa żeby czegoś znowu nie popsuł ☹️
-
Dziewczyny dzieki za info.
35Latka Tobie tez mowil to zwykly lekarz czy taki z kliniki ??
No wlasnie ja zaluje ze posluchalam tych lekarzy z kliniki i zgodzilam sie na transfer... Teraz sama wymyslalam sobie leczenie .
Monika ja tez sie juz godze z lyzeczkowaniem.
Ile taki zabieg kosztuje ??Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
aassiiaa wrote:Dziewczyny dzieki za info.
No wlasnie ja zaluje ze posluchalam tych lekarzy z kliniki i zgodzilam sie na transfer... Teraz sama wymyslalam sobie leczenie .
Ile taki zabieg kosztuje ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 19:02
-
nick nieaktualnyaassiiaa wrote:Dziewczyny dzieki za info.
Ile taki zabieg kosztuje ??
Mi mówiła Pani Doktor z kliniki, że nie zrobi mi transferu z takim endometrium. Najpierw zrobiłysmy z tym porządek, powiedziała mi wprost, że szkoda zarodków, bo się nie przyjmą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 18:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikaaa wrote:Obejrzałam ten wywiad i pani dr raczej nie zleca łyżeczkowania przy endometrium polipowatym. Ciężki temat ale chyba jestem zdecydowana na łyżeczkowanie jak leki nie pomogą
Mi doktor mówiła, że nie wyślę mnie na łyżeczkowanie, ale zrobi mi to histeroskopowo, mówi że zrobi to tak aby nie narobić szkód, z tym że mi te endometrium nie wyszło polipowate w wyniku hist. tylko w normie, lekarka twierdziła że wygląda na polipowate, ale będę się trzymać wyniku. -
A ja mam rozpoznanie kliniczne endometrium polipowate. Czyli chyba nie ma sensu z tym łyżeczkowaniem. Ehh myślałam że skoro u Was to wyszło ale skoro mamy inna sytuację u mnie na usg pani dr stwierdziła endometrium polipowate i po biopsji nie ma przewlekłego zapalenia ale z racji tego jak to wygląda to leczenie i stąd wydaje mi się że nie będzie zachwycona że chce podejść do łyżeczkowania. Ostatecznie wiadomo zdam się na jej opinie
-
nick nieaktualny
-
35latka wrote:Witaj, lipa, endometrium ok, ale za to nie pękł pęcherzyk, ma 30mm dostałam zastrzyk wczoraj,jestem przed miesiączka, no ręce opadają... Stało się to pierwszy raz...
-
nick nieaktualnyMonikaaa wrote:Strasznie mi przykro, jak nie urok to. Ale musisz być dobrej myśli najważniejsze że z endometrium jest ok a w przyszłym miesiącu już trzeba wierzyć że szczęśliwie podejdziesz.
Ah brak mi już słów na to wszystko. Teraz czekam na miesiączkę, jesli pęcherzyk zniknie podchodzę do transferu, nie nastawiam się. Jak u Was dziewczyny? -
patti13 wrote:Dziewczyny u kogo w warszawie leczycie endometrium polipowate?
histeroskopia wykazała liczne mikropolipy w macicy
O chetnie sie dowiem bo tez wawa mnie interesuje.
Dlaczego robilas histero ?? Masz jakiegos lekarza prowadzacego ??Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
Ja niestety mogę powiedzieć gdzie lepiej nie leczyć, byłam w novum i żaden z lekarzy a byłam u chyba 5 bo tam tak się skaczę między lekarzami nie widział moich polipow a na pierwszej wizycie w Katowicach miałam stwierdzone endometrium polipowate. A w Warszawie chcieli w czerwcu robić mi in vitro tylko dlatego że nie mieli pomysłu co ze mną zrobić
-
Monikaaa wrote:Orgametril dwa miesiące od 5 do 25 dnia cyklu, potem kontrola i jak nie będzie poprawy to jeszcze jeden miesiąc. My mamy kategoryczny zakaz starania sie no i tym bardziej że w takich dniach cyklu mam brać to oznacza że owulacja mnie ominie więc nie ma szans na starania