Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia87 wrote:Wiem Czara, wierzę że Wam się uda, tylko nie wiadomo ile trzeba jeszcze czekać. .. a ile właściwie się już staracie?
Halasianka to w sumie ładnie spada.
Dzwoniłam do Świątkowskiego na oddział i mowi, że super. Za tydzień mam znowu zbaadć i zadzwonić
W ogóle dzwonie na oddział i juz mnie wszyscy kojarzą haha Pan dr mówi , że czekał na mój tel:DLAURA -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsia87 wrote:Wiem Czara, wierzę że Wam się uda, tylko nie wiadomo ile trzeba jeszcze czekać. .. a ile właściwie się już staracie?
Halasianka to w sumie ładnie spada. -
nick nieaktualnyDziewczyny proszę opisanie mi jak wygląda w Gamecie inseminacja w jakim pokoju to robią tam gdzie Ś przyjmuje?ile ogólne tam się jest? 2godziny przed mam zrobić jakieś tam badania estradiol i coś jeszcze...jestem już od tego wszystkiego zakręcona.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lucky1 - dwie godziny przed inseminacją trzeba oddać krew na estradiol i LH. Po dwóch godzinach podchodzisz do rejestracji i tam dają Ci wyniki. Potem udajesz się pod gabinet dr Ś i czekasz na swoją kolejkę. Lekarz sprawdza Twoje wyniki, idzie do laboratorium po przygotowane nasienie i wynik nasienia omawia przed inseminacją. Jeżeli jest ok to robi usg - sprawdza endometrium i pęcherzyki. I przystępuję do inseminacji - za pomocą specjalnego cewnika podaję nasienie do macicy. Potem przez chwilę leżysz z nogami w górze (ok 5 min). Na koniec dostajesz wydruk z wizyty i zalecenie, że masz zrobić test ciążowy za 14 dni. Inseminację wykonuje dr Ś w swoim gabinecie.
U mnie jest w tym różnica, że ja miałam inseminację z nasieniem dawcy, bo mój M ma chorobę genetyczną i nie może mieć własnych dzieci:( Dlatego oddanie nasienia do badania przez męża ominęłam.
2013 - początek starań
07.2014 - azospermia na podłożu genetycznym
09.2015 - laparoskopia, niedrożność prawego jajowodu
02.2017 - Gameta Gdynia
05,06,09 2017 - 3 nieudane inseminacje AID
2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
AMH - 5,35
10.2019 - Decyzja, która zmieniła moje życie mam nadzieję, że na lepsze.
23.01.2020 ujrzałam II kreski na teście 😘 naturalny CUD 😘
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
powiedz co Ty tam dla mnie jeszcze masz..."
-
nick nieaktualnyInseminacje miałam 6 dni temu wiec jestem na czasie. Najpierw musieliśmy zrobić wszystkie badania. Na niektóre czekało się nawet tydzień wiec je lepiej szybciej zrobić. Lekarz kazał przyjść w 9-10 dniu cyklu z wynikami. Rano zrobiłam lh i estradiol i o 13 miałam wizytę. Doktor po wynikach i usg stwierdził ze owulacja za chwile. Szybko wiec zadzwoniłam do męża, on przyjechał, oddał nasienie i po dwóch godzinach inseminacja. Odbyła się jak zwykła wizyta, na fotelu ginekologicznym. Musiałam mieć pełny pęcherz. Po inseminacji poleżałam 10 mim, doktor w tym czasie wystawił recepty.
Ja to ogarnelam, to każdy to zrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 10:29
-
Lucky nie ja nie miałam Iui.
Czara no to już sporo ja po roku miałam już dość. .. a z tym refleksem to u nas było to samo my nigdy się nie zabezpieczalismy, nawet przed slubem, także wiem o czym piszeszSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś u Ś. Dostaliśmy zielone światło i znów możemy się starać. Póki co do listopada naturalnie, a jakby nie wyszło to później stymulacja.
Czara, przy Twojej mutacji MTHFR jaki zażywasz folian? Bo pewnie folian a nie kwas foliowy? Popraw mnie jak się mylęHashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Dr Mital w tej chwili chyba nie przyjmuje nowych pacjentów. Próbowałam sie zarejestrować do niego do Gdańska na Białą, to odprawili mnie z kwitkiem ( jakies 2 mce temu)
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny
-
kinga27.30 wrote:Dr Mital w tej chwili chyba nie przyjmuje nowych pacjentów. Próbowałam sie zarejestrować do niego do Gdańska na Białą, to odprawili mnie z kwitkiem ( jakies 2 mce temu)LAURA
-
nick nieaktualny
-
Czara - chodzisz do niego w zw z MTHFR? Czy w czymś jeszcze on Ciebie prowadzi?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!