X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Pomi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka super!!! Trzymamy mocno kciuki i daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki :D

A gdzie robiłyście posiew z kanału szyjki? CRP to w każdym labie zrobią, nie? Mogę badania zrobić w tym cyklu (jestem w połowie cyklu) a HSG w przyszłym?

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomi, posiew musi Ci zrobić gin, ewentualnie może położna, materiał oddajesz do laboratorium, chyba większość je robi. Musialabys zapytać w szpitalu w którym będziesz miała badanie, czy może być z poprzedniego cyklu..mi się wydaje ze musi być jak najświeższy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:34

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z poprzedniego cyklu, jakoś pod sam koniec zrobiłam.
    Staraczka, wspaniała wiadomość! Cycki to zmora. Z ich powodu w zeszłym tygodniu pojechałam na usg, bo przestały mnie bolec. Progesteron masz piękny, na razie nie musisz powtarzac, dopiero przed wizyta zrób. Ja jeszcze zawsze musiałam robić: estradiol, tsh i ft4 (jeśli przyjmujesz jakieś leki na tarczyce).

Mi doktor wczoraj odpisał i kazał odstawić letrox na 2 dni. Zobaczymy jaki pomysł będzie miał w środę.

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stsraczka gratulacje :)u mnie tez w sobote byl bledszy test niz e piątek i xobscz bliźniaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:52

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomi wrote:
    Staraczka super!!! Trzymamy mocno kciuki i daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki :D

A gdzie robiłyście posiew z kanału szyjki? CRP to w każdym labie zrobią, nie? Mogę badania zrobić w tym cyklu (jestem w połowie cyklu) a HSG w przyszłym?
    Dziękuję :)
    Ja robiłam posiew w invikcie w Gdańsku i jest to moja ulubiona forma pobierania wymazów - nie jest potrzebny doktor, tylko się rano idzie do punktu pobrań, a tam w pokoju obok jest królewski fotel ginekologiczny i położna pobiera szybko i bezproblemowo. Coś koło 70 zł kosztowało.

A beta dopiero między 14 a 17! W brussie miałam dużo szybciej. Jakbym obgryzała paznokcie, to bym do 17 wyglądała jak Wenus z Milo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:32

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, mocne mocne kciuki :-)

I tak szybko, ja mieszkam na takim zadupiu, ze wyniki dopiero na drugi dzień :-)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31, kiedy testujesz kochana?

• lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    . Jakbym obgryzała paznokcie, to bym do 17 wyglądała jak Wenus z Milo.
    Staraczka ja ty coś pi...sz :-D
    &&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ana31, kiedy testujesz kochana?

W czwartek, to będzie 9 dpt. Wczoraj zrobiłam test, ale po poludniu, wiem, glupia jestem, bo wiadomo, ze nic raczej nie pokaże, ale jak juz kilka kupiłam to nie mogłam sie powstrzymać :-)

A boję sie strasznie, normalnie taka twardzielka ze mnie, ze aż wstyd :-)

• Pomi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziękuję :)
    Ja robiłam posiew w invikcie w Gdańsku i jest to moja ulubiona forma pobierania wymazów - nie jest potrzebny doktor, tylko się rano idzie do punktu pobrań, a tam w pokoju obok jest królewski fotel ginekologiczny i położna pobiera szybko i bezproblemowo. Coś koło 70 zł kosztowało.

A beta dopiero między 14 a 17! W brussie miałam dużo szybciej. Jakbym obgryzała paznokcie, to bym do 17 wyglądała jak Wenus z Milo.

Dzięki!
    Hahah dobre :D :D :D Kciukasy moooocno trzymam! :D

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuczki i wsparcie, dziewczyny!

Ja się pocieszam tym, że ostatnio co bym nie badała, to albo dodatnie, albo powyżej normy, więc może ta passa potrwa i będzie ładny przyrost.
    Z drugiej strony naczytałam się statystyk odnośnie moich schorzeń i nie napawają optymizmem. Już nigdy nie będę promować jakichkolwiek form czytelnictwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 10:24

Ana31 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, zapisz się szybko do doktora Prajznera, on na pewno da Ci heparynę (na refundację). Najlepiej żebyś jak najszybciej zaczęła ją przyjmować.

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Staraczka, zapisz się szybko do doktora Prajznera, on na pewno da Ci heparynę (na refundację). Najlepiej żebyś jak najszybciej zaczęła ją przyjmować.
    Już biorę, bo w niedzielę poleciałam z tą moją betką do kliniki Olszewskich (czynnej w niedziele! Cud!) i mi przepisał. Mam na 10 dni, czyli jeszcze tydzień. W tym czasie muszę wybrać nowego lekarza i iść.

Wracam od genetyka. Profesor nie widzi w moich mutacjach żadnych przeszkód do zajścia, czy donoszenia. Jeśli się uda to mamy jddnak zrobić pappa w 11-13 tyg., a jak nie, to mamy przebadać kariotypy. Zalecił prawie te same leki co immunolożka (acard, mega dawki kwasu, wit. Prenatalne, vigantoletten) ale o clexane nawet nie wspomniał. Trochę zgłupiałam, ale skoro on uważa, że nie ma zagrożenia to chyba dobrze.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś jednak chciała dla świętego spokoju brać refundowaną heparynę, to hematolog dr. Prajzner Ci ją przepisze. Wystarczy pójść do rodzinnego i on da skierowanie. W ciągu 7 dni musi odbyć się wizyta (taki przywilej ciężarnych).

Mi doktor zlecił też badanie anty xa, które robi się 3-4 godz po zastrzyku i ma ono na celu sprawdzenie czy dawka heparyny jest odpowiednia.

A czemu masz przyjmować mega dawki kwasu foliowego?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek pięknie dzieci rosną :) moje też wyprzedzają termin z om cały czas. Teraz wizyte mam za tydzień, pewnie już po kilo ważą. A ja coraz większa i cięższa :P

Staraczka u mnie też HSG pomogło :) zatem mocno trzymam kciuki za przyrost!

Ja to już mam dość latania po lekarzach, co chwila coś się dzieje i musze gdzieś łazić. Wyszły mi żylaki :( i teraz latanie od lekarza do lekarza. dobrze,że jest heparyna to zakrzepy się nie zrobiły. Mam już "seksowne" pończoszki i teraz codziennie w nich śmigam ;) babeczka mi poleciła,żeby iść w nich też do porodu, to odciąży troche układ krwionośny... ta już widze miny wszystkich ginów przy porodzie, "ta to się wystroiła..."

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Jakbyś jednak chciała dla świętego spokoju brać refundowaną heparynę, to hematolog dr. Prajzner Ci ją przepisze. Wystarczy pójść do rodzinnego i on da skierowanie. W ciągu 7 dni musi odbyć się wizyta (taki przywilej ciężarnych).

Mi doktor zlecił też badanie anty xa, które robi się 3-4 godz po zastrzyku i ma ono na celu sprawdzenie czy dawka heparyny jest odpowiednia.

A czemu masz przyjmować mega dawki kwasu foliowego?
    Niby na mthfr heterozygotę. Immunolożka mówiła o 15 mg a prof Limon o 5 mg. Oboje zalecili też Prewenit Intensiv. Ja jednak zostanę przy moich metylowanych formach, a może jeśli dziś wyjdzie sensowny przyrost to zamówię jakiś zestaw witaminek.
    Do hematologa muszę się wybrać, dziękuję za rady <3
    A teraz na zmianę odświeżam stronę Diagnostyki i się zastanawiam do którego gina iść! Jeśli to faktycznie "coś", to średnio mi się będzie chciało jeździć do Gdyni, a z drugiej strony w Gdańsku jest deficyt dobrych ginoeko-endokrynologów. Nie ma łatwo - trzeba główkować ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś znalazła takiego to proszę o namiar, bo pewnie też niedługo będę szukać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluje! trzymam kciuki.
    Dziewczyny, dzisiaj mialam 2 inseminacje, testowanie 12.12...... zapytalam Sliwinskiego, jaki mamy plan dzialania..czy mam zrobic jakies badania....powiedzial ,ze najlepiej do 4 inseminacji, a pozniej na wlasne zadanie do 6....
    powiedzial ,ze moge z M zbadac kariotyp? dziewczyny mialyscie to badane??
    Czara...mialas?

i mthr co radzilyscie mi wczesniej jutro ide do swojego endokrynologa w swissmedzie moze jakies z tych badan np. wit B, kwas foliowy , czynnik Leidena czy jakos tam przepisze mi w ramach abonamnetu.
    S pow. ze mozna zapisac sie do poradni genetycznej i wtedy te badania za darmo...ale wezcie czekajcie pol roku na nfz,,,,zrobie z tej stron testdna...
    troche sie boje tych wynikow....tego kariotypu...

mialyscie to jak tak to jakie wyniki moga z tego byc?

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - cudowna wiadomość! Bardzo się cieszę i mocno trzymam kciuki za betę! Masz już wyniki?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Staraczka gratuluje! trzymam kciuki.
    Dziewczyny, dzisiaj mialam 2 inseminacje, testowanie 12.12...... zapytalam Sliwinskiego, jaki mamy plan dzialania..czy mam zrobic jakies badania....powiedzial ,ze najlepiej do 4 inseminacji, a pozniej na wlasne zadanie do 6....
    powiedzial ,ze moge z M zbadac kariotyp? dziewczyny mialyscie to badane??
    Czara...mialas?

i mthr co radzilyscie mi wczesniej jutro ide do swojego endokrynologa w swissmedzie moze jakies z tych badan np. wit B, kwas foliowy , czynnik Leidena czy jakos tam przepisze mi w ramach abonamnetu.
    S pow. ze mozna zapisac sie do poradni genetycznej i wtedy te badania za darmo...ale wezcie czekajcie pol roku na nfz,,,,zrobie z tej stron testdna...
    troche sie boje tych wynikow....tego kariotypu...

mialyscie to jak tak to jakie wyniki moga z tego byc?
    My mieliśmy badanie kariotypow, wyszły ok, i z tego co zdążyłam zaobserwować, rzadko komu źle wychodzą..pokazuje ono czy nie macie zmian w liczbie bądź w budowie jakiegoś chromosomu.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ