X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Pomi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka super!!! Trzymamy mocno kciuki i daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki :D

A gdzie robiłyście posiew z kanału szyjki? CRP to w każdym labie zrobią, nie? Mogę badania zrobić w tym cyklu (jestem w połowie cyklu) a HSG w przyszłym?

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomi, posiew musi Ci zrobić gin, ewentualnie może położna, materiał oddajesz do laboratorium, chyba większość je robi. Musialabys zapytać w szpitalu w którym będziesz miała badanie, czy może być z poprzedniego cyklu..mi się wydaje ze musi być jak najświeższy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:34

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z poprzedniego cyklu, jakoś pod sam koniec zrobiłam.
    Staraczka, wspaniała wiadomość! Cycki to zmora. Z ich powodu w zeszłym tygodniu pojechałam na usg, bo przestały mnie bolec. Progesteron masz piękny, na razie nie musisz powtarzac, dopiero przed wizyta zrób. Ja jeszcze zawsze musiałam robić: estradiol, tsh i ft4 (jeśli przyjmujesz jakieś leki na tarczyce).

Mi doktor wczoraj odpisał i kazał odstawić letrox na 2 dni. Zobaczymy jaki pomysł będzie miał w środę.

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stsraczka gratulacje :)u mnie tez w sobote byl bledszy test niz e piątek i xobscz bliźniaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:52

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomi wrote:
    Staraczka super!!! Trzymamy mocno kciuki i daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki :D

A gdzie robiłyście posiew z kanału szyjki? CRP to w każdym labie zrobią, nie? Mogę badania zrobić w tym cyklu (jestem w połowie cyklu) a HSG w przyszłym?
    Dziękuję :)
    Ja robiłam posiew w invikcie w Gdańsku i jest to moja ulubiona forma pobierania wymazów - nie jest potrzebny doktor, tylko się rano idzie do punktu pobrań, a tam w pokoju obok jest królewski fotel ginekologiczny i położna pobiera szybko i bezproblemowo. Coś koło 70 zł kosztowało.

A beta dopiero między 14 a 17! W brussie miałam dużo szybciej. Jakbym obgryzała paznokcie, to bym do 17 wyglądała jak Wenus z Milo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:32

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, mocne mocne kciuki :-)

I tak szybko, ja mieszkam na takim zadupiu, ze wyniki dopiero na drugi dzień :-)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31, kiedy testujesz kochana?

• lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    . Jakbym obgryzała paznokcie, to bym do 17 wyglądała jak Wenus z Milo.
    Staraczka ja ty coś pi...sz :-D
    &&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ana31, kiedy testujesz kochana?

W czwartek, to będzie 9 dpt. Wczoraj zrobiłam test, ale po poludniu, wiem, glupia jestem, bo wiadomo, ze nic raczej nie pokaże, ale jak juz kilka kupiłam to nie mogłam sie powstrzymać :-)

A boję sie strasznie, normalnie taka twardzielka ze mnie, ze aż wstyd :-)

• Pomi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziękuję :)
    Ja robiłam posiew w invikcie w Gdańsku i jest to moja ulubiona forma pobierania wymazów - nie jest potrzebny doktor, tylko się rano idzie do punktu pobrań, a tam w pokoju obok jest królewski fotel ginekologiczny i położna pobiera szybko i bezproblemowo. Coś koło 70 zł kosztowało.

A beta dopiero między 14 a 17! W brussie miałam dużo szybciej. Jakbym obgryzała paznokcie, to bym do 17 wyglądała jak Wenus z Milo.

Dzięki!
    Hahah dobre :D :D :D Kciukasy moooocno trzymam! :D

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuczki i wsparcie, dziewczyny!

Ja się pocieszam tym, że ostatnio co bym nie badała, to albo dodatnie, albo powyżej normy, więc może ta passa potrwa i będzie ładny przyrost.
    Z drugiej strony naczytałam się statystyk odnośnie moich schorzeń i nie napawają optymizmem. Już nigdy nie będę promować jakichkolwiek form czytelnictwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 10:24

Ana31 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, zapisz się szybko do doktora Prajznera, on na pewno da Ci heparynę (na refundację). Najlepiej żebyś jak najszybciej zaczęła ją przyjmować.

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Staraczka, zapisz się szybko do doktora Prajznera, on na pewno da Ci heparynę (na refundację). Najlepiej żebyś jak najszybciej zaczęła ją przyjmować.
    Już biorę, bo w niedzielę poleciałam z tą moją betką do kliniki Olszewskich (czynnej w niedziele! Cud!) i mi przepisał. Mam na 10 dni, czyli jeszcze tydzień. W tym czasie muszę wybrać nowego lekarza i iść.

Wracam od genetyka. Profesor nie widzi w moich mutacjach żadnych przeszkód do zajścia, czy donoszenia. Jeśli się uda to mamy jddnak zrobić pappa w 11-13 tyg., a jak nie, to mamy przebadać kariotypy. Zalecił prawie te same leki co immunolożka (acard, mega dawki kwasu, wit. Prenatalne, vigantoletten) ale o clexane nawet nie wspomniał. Trochę zgłupiałam, ale skoro on uważa, że nie ma zagrożenia to chyba dobrze.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś jednak chciała dla świętego spokoju brać refundowaną heparynę, to hematolog dr. Prajzner Ci ją przepisze. Wystarczy pójść do rodzinnego i on da skierowanie. W ciągu 7 dni musi odbyć się wizyta (taki przywilej ciężarnych).

Mi doktor zlecił też badanie anty xa, które robi się 3-4 godz po zastrzyku i ma ono na celu sprawdzenie czy dawka heparyny jest odpowiednia.

A czemu masz przyjmować mega dawki kwasu foliowego?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek pięknie dzieci rosną :) moje też wyprzedzają termin z om cały czas. Teraz wizyte mam za tydzień, pewnie już po kilo ważą. A ja coraz większa i cięższa :P

Staraczka u mnie też HSG pomogło :) zatem mocno trzymam kciuki za przyrost!

Ja to już mam dość latania po lekarzach, co chwila coś się dzieje i musze gdzieś łazić. Wyszły mi żylaki :( i teraz latanie od lekarza do lekarza. dobrze,że jest heparyna to zakrzepy się nie zrobiły. Mam już "seksowne" pończoszki i teraz codziennie w nich śmigam ;) babeczka mi poleciła,żeby iść w nich też do porodu, to odciąży troche układ krwionośny... ta już widze miny wszystkich ginów przy porodzie, "ta to się wystroiła..."

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Jakbyś jednak chciała dla świętego spokoju brać refundowaną heparynę, to hematolog dr. Prajzner Ci ją przepisze. Wystarczy pójść do rodzinnego i on da skierowanie. W ciągu 7 dni musi odbyć się wizyta (taki przywilej ciężarnych).

Mi doktor zlecił też badanie anty xa, które robi się 3-4 godz po zastrzyku i ma ono na celu sprawdzenie czy dawka heparyny jest odpowiednia.

A czemu masz przyjmować mega dawki kwasu foliowego?
    Niby na mthfr heterozygotę. Immunolożka mówiła o 15 mg a prof Limon o 5 mg. Oboje zalecili też Prewenit Intensiv. Ja jednak zostanę przy moich metylowanych formach, a może jeśli dziś wyjdzie sensowny przyrost to zamówię jakiś zestaw witaminek.
    Do hematologa muszę się wybrać, dziękuję za rady <3
    A teraz na zmianę odświeżam stronę Diagnostyki i się zastanawiam do którego gina iść! Jeśli to faktycznie "coś", to średnio mi się będzie chciało jeździć do Gdyni, a z drugiej strony w Gdańsku jest deficyt dobrych ginoeko-endokrynologów. Nie ma łatwo - trzeba główkować ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś znalazła takiego to proszę o namiar, bo pewnie też niedługo będę szukać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluje! trzymam kciuki.
    Dziewczyny, dzisiaj mialam 2 inseminacje, testowanie 12.12...... zapytalam Sliwinskiego, jaki mamy plan dzialania..czy mam zrobic jakies badania....powiedzial ,ze najlepiej do 4 inseminacji, a pozniej na wlasne zadanie do 6....
    powiedzial ,ze moge z M zbadac kariotyp? dziewczyny mialyscie to badane??
    Czara...mialas?

i mthr co radzilyscie mi wczesniej jutro ide do swojego endokrynologa w swissmedzie moze jakies z tych badan np. wit B, kwas foliowy , czynnik Leidena czy jakos tam przepisze mi w ramach abonamnetu.
    S pow. ze mozna zapisac sie do poradni genetycznej i wtedy te badania za darmo...ale wezcie czekajcie pol roku na nfz,,,,zrobie z tej stron testdna...
    troche sie boje tych wynikow....tego kariotypu...

mialyscie to jak tak to jakie wyniki moga z tego byc?

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - cudowna wiadomość! Bardzo się cieszę i mocno trzymam kciuki za betę! Masz już wyniki?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Staraczka gratuluje! trzymam kciuki.
    Dziewczyny, dzisiaj mialam 2 inseminacje, testowanie 12.12...... zapytalam Sliwinskiego, jaki mamy plan dzialania..czy mam zrobic jakies badania....powiedzial ,ze najlepiej do 4 inseminacji, a pozniej na wlasne zadanie do 6....
    powiedzial ,ze moge z M zbadac kariotyp? dziewczyny mialyscie to badane??
    Czara...mialas?

i mthr co radzilyscie mi wczesniej jutro ide do swojego endokrynologa w swissmedzie moze jakies z tych badan np. wit B, kwas foliowy , czynnik Leidena czy jakos tam przepisze mi w ramach abonamnetu.
    S pow. ze mozna zapisac sie do poradni genetycznej i wtedy te badania za darmo...ale wezcie czekajcie pol roku na nfz,,,,zrobie z tej stron testdna...
    troche sie boje tych wynikow....tego kariotypu...

mialyscie to jak tak to jakie wyniki moga z tego byc?
    My mieliśmy badanie kariotypow, wyszły ok, i z tego co zdążyłam zaobserwować, rzadko komu źle wychodzą..pokazuje ono czy nie macie zmian w liczbie bądź w budowie jakiegoś chromosomu.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ