X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Kotek pięknie dzieci rosną :) moje też wyprzedzają termin z om cały czas. Teraz wizyte mam za tydzień, pewnie już po kilo ważą. A ja coraz większa i cięższa :P

Staraczka u mnie też HSG pomogło :) zatem mocno trzymam kciuki za przyrost!

Ja to już mam dość latania po lekarzach, co chwila coś się dzieje i musze gdzieś łazić. Wyszły mi żylaki :( i teraz latanie od lekarza do lekarza. dobrze,że jest heparyna to zakrzepy się nie zrobiły. Mam już "seksowne" pończoszki i teraz codziennie w nich śmigam ;) babeczka mi poleciła,żeby iść w nich też do porodu, to odciąży troche układ krwionośny... ta już widze miny wszystkich ginów przy porodzie, "ta to się wystroiła..."
    U mnie tez juz brzuch jest. Tez mam zylaki ake juz przed ciaza mialam mam je zbadac i jak beda zakrzepy ti bede dostawala zastrzyki.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka czekamy na wiadomość co z ta beta !! :D

Dziewczyny powiem Wam, ze.... dzięki Bogu nie zaraziłam sie ta bostonka. Minął juz ponad tydzień wiec raczej juz nic mi nie wyskoczy. U 3 lekarzy byłam na konsultacji co robic i każdy mowil „czekac aż cos wyskoczy bo juz jest za późno” ale na szczęście wszystko jest ok. W piątek byłam jeszcze raz na połówkowych. Siedziałam godzinę w gamecie i prZynajmniej lekarka wszystko dokładnie pokazywała i omawiała, wiec kamień spadł mi z serca, ze z naszym synkiem jest wszystko ok. W piątek ważył 300 g wiec jest wszystko ok. Do tego od mojego ginekologa nie dostałam ani jednego zdjecia synka (tylko zdjecia główki, kości nosowej, kości itd), a w gamecie dostałam chyba z 30 zdjeć w tym pare z badania 3D. Musiałam sie powstrzymać zeby sie nie popłakać gdy zobaczyłam nasze małe serduszko ❤️

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:
    HCG podwaja się co 1 dni 10 godzin (34 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 146 mlU/ml (165.5%) (w normie).

Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.

kotek87, Malyprosiaczek, Ana31, kinga27.30, mokka, never_lose_hope lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:

Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
    Wspaniale :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęcona przyrostem zajrzałam nieśmiało na fioletową - dopiero wybałuszyliśmy gały jak BBF pokazało, że to piąty tydzień! Szybko idzie! Jak tak dalej pójdzie, to w piątek będę w 10tym, a za 2 tygodnie poród!
    Mężyk się zmartwił, że norma dla 5 tydz: 217 – 7138, a my mamy 143 mimo że " Jesteś w 5 tygodniu ciąży (4 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 2 Trymestr: 1
    Wiek płodu: 2 tydzień"
    ale mu tłumaczyłam, że zarodeczek jest młodszy niż przewidują normy, bo owulacja była dopiero w 22 dniu cyklu, czyli 8 dni później niż powinno, więc jest tak, jakby to był koniec 3 tygodnia. Dobrze to wykalkulowałam, czy jednak się martwić?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny przyrost. Oby tak dalej :)

My zrobiliśmy kariotypy razem z mutacjami. Wyszły nam Ok. Wiem, ze można je tez zrobić przez te stronę test dna. W tym pakiecie na mthfr tez jest Leiden. Jeśli masz okazje za darmo zrobić jakieś badania, to poproś o białko c s, przeciwciała antyfosfolipidowe, ana2 - to są droższe badania i warto skorzystać jeśli możesz nie płacić. Miałaś dwie inseminacje jednego dnia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas. W 28 dniu cyklu moja beta wynosiła 66 :) Owulacja najwcześniej w 13 dniu była. Potem nie przyrastala jakoś super pomcno, ale cały czas kalkulator pokazywał, ze w normie. Dziś beta wynosi 145 tys, jutro wizyta i sram po gaciach (przenośnia, bo od początku mam zatwardzenie ;) ).

Od 1000 widać już pęcherzyk ciążowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:31

• lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cudowne wiadomości! :-):-)

Czara, ale naprodukowalas tych tysięcy ;-) powodzenia jutro!

Malyprosiaczku, ciesze się że się nie zarazilas i że wszystko w porządku z dzidziem :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do dr Suchanek. Ktoś siedzi w gabinecie już 45 min!!!!

• Pomi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra Staraczka! Gratulacje! ❤❤❤
    Czara to teraz kciukasy za Twoja jutrzejszą wizytę!

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Staraczka gratuluje! trzymam kciuki.
    Dziewczyny, dzisiaj mialam 2 inseminacje, testowanie 12.12...... zapytalam Sliwinskiego, jaki mamy plan dzialania..czy mam zrobic jakies badania....powiedzial ,ze najlepiej do 4 inseminacji, a pozniej na wlasne zadanie do 6....
    powiedzial ,ze moge z M zbadac kariotyp? dziewczyny mialyscie to badane??
    Czara...mialas?

i mthr co radzilyscie mi wczesniej jutro ide do swojego endokrynologa w swissmedzie moze jakies z tych badan np. wit B, kwas foliowy , czynnik Leidena czy jakos tam przepisze mi w ramach abonamnetu.
    S pow. ze mozna zapisac sie do poradni genetycznej i wtedy te badania za darmo...ale wezcie czekajcie pol roku na nfz,,,,zrobie z tej stron testdna...
    troche sie boje tych wynikow....tego kariotypu...

mialyscie to jak tak to jakie wyniki moga z tego byc?

My też mieliśmy badane kariotypy, czynnik V Leiden, mutacja genu protombiny, to ja, i mój M jeszcze AZF I CFTR, wszystko ok, oprócz tej jednej mutacji u mnie, więc głowa do góry, bo kariotypy faktycznie chyma przeważnie wychodzą prawidłowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:

o, super :):):)

• Koraa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję , trzymam kciuki ;)

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • mokka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:

Pięknie ! Cudowna wiadomość ! <3

Ps wybrałaś już gina ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ginem mam problem - 05.12 kończy mi się clexane od Olszewskich i do tego czasu muszę iść do "nowego". Upatrzyłam sobie już Skweresa i doopa, bo już nie ma terminów i mnie nie wcisną :( W nowej sytuacji nie chcę już Piątkowskiego - co innego jak mnie straszą stanem własnego zdrowia, to przyjmuję z rezerwą, a tak jak jest, to nie wiem, czy chcę wysłuchiwac co może pójść źle.
    Szukam teraz jakiegoś miłego ginekologa-endokrynologa, najlepiej jednak z Gdańska, bo z brzuchem to będzie ciężko jechać kolejką do Śledziogrodu. Ktoś coś takiego zna?
    Wstępnie zapisałam się do dr. Ł z invikci, ale jeśli znajdę alternatywę to z niej skorzystam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:00

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu do Olszewskich nie chcesz już chodzic? Widziałam, ze Pani doktor jest ginekologiem-endokrynologiem, opinie ma spoko. Nie wiem kiedy dr Skweres się ze mną pożegna więc szukam pomału już kogoś.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No elegancko Dziewczyny :) Wątek Gameta robi się wątkiem brzuszkowym! Oby tak dalej! Dajecie nadzieję :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Piękny przyrost. Oby tak dalej :)

My zrobiliśmy kariotypy razem z mutacjami. Wyszły nam Ok. Wiem, ze można je tez zrobić przez te stronę test dna. W tym pakiecie na mthfr tez jest Leiden. Jeśli masz okazje za darmo zrobić jakieś badania, to poproś o białko c s, przeciwciała antyfosfolipidowe, ana2 - to są droższe badania i warto skorzystać jeśli możesz nie płacić. Miałaś dwie inseminacje jednego dnia?
    2pierwsza była 31.10

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    A czemu do Olszewskich nie chcesz już chodzic? Widziałam, ze Pani doktor jest ginekologiem-endokrynologiem, opinie ma spoko. Nie wiem kiedy dr Skweres się ze mną pożegna więc szukam pomału już kogoś.
    Ale ten Olszewski był beznadziejny. Skasował normalną wizytę, a skończyło się na tym, że wziął kartkę od immunolożki z poleceniem zapisania clexane od beta HCG <5, spojrzał na wynik i wypisał receptę. Na Glucophage nie wypisał, bo on uważa że w ciąży regulune się cukier insuliną (jak?! Po co mi sztuczna insulina, kiedy mam swojej za dużo?!), o tym, jakie witaminy mam łykać nie chciał gadać "narazie starczą prenatalne i kwas" - w ogóle mnie do siebie nie zachęcił, chociaż wcześniej wspomniałam, że dopiero będę szukać kogoś do prowadzenia ciąży. A u pani O. byłam jeszcze sto lat temu na sudiach - też nie dopatrzyła się u mnie PCOS przez dobrych 6 wizyt, chyba poprostu jest w tym słaba

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, to trzeba szukać dalej.

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ