X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Kotek pięknie dzieci rosną :) moje też wyprzedzają termin z om cały czas. Teraz wizyte mam za tydzień, pewnie już po kilo ważą. A ja coraz większa i cięższa :P

Staraczka u mnie też HSG pomogło :) zatem mocno trzymam kciuki za przyrost!

Ja to już mam dość latania po lekarzach, co chwila coś się dzieje i musze gdzieś łazić. Wyszły mi żylaki :( i teraz latanie od lekarza do lekarza. dobrze,że jest heparyna to zakrzepy się nie zrobiły. Mam już "seksowne" pończoszki i teraz codziennie w nich śmigam ;) babeczka mi poleciła,żeby iść w nich też do porodu, to odciąży troche układ krwionośny... ta już widze miny wszystkich ginów przy porodzie, "ta to się wystroiła..."
    U mnie tez juz brzuch jest. Tez mam zylaki ake juz przed ciaza mialam mam je zbadac i jak beda zakrzepy ti bede dostawala zastrzyki.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka czekamy na wiadomość co z ta beta !! :D

Dziewczyny powiem Wam, ze.... dzięki Bogu nie zaraziłam sie ta bostonka. Minął juz ponad tydzień wiec raczej juz nic mi nie wyskoczy. U 3 lekarzy byłam na konsultacji co robic i każdy mowil „czekac aż cos wyskoczy bo juz jest za późno” ale na szczęście wszystko jest ok. W piątek byłam jeszcze raz na połówkowych. Siedziałam godzinę w gamecie i prZynajmniej lekarka wszystko dokładnie pokazywała i omawiała, wiec kamień spadł mi z serca, ze z naszym synkiem jest wszystko ok. W piątek ważył 300 g wiec jest wszystko ok. Do tego od mojego ginekologa nie dostałam ani jednego zdjecia synka (tylko zdjecia główki, kości nosowej, kości itd), a w gamecie dostałam chyba z 30 zdjeć w tym pare z badania 3D. Musiałam sie powstrzymać zeby sie nie popłakać gdy zobaczyłam nasze małe serduszko ❤️

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:
    HCG podwaja się co 1 dni 10 godzin (34 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 146 mlU/ml (165.5%) (w normie).

Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.

kotek87, Malyprosiaczek, Ana31, kinga27.30, mokka, never_lose_hope lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:

Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
    Wspaniale :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęcona przyrostem zajrzałam nieśmiało na fioletową - dopiero wybałuszyliśmy gały jak BBF pokazało, że to piąty tydzień! Szybko idzie! Jak tak dalej pójdzie, to w piątek będę w 10tym, a za 2 tygodnie poród!
    Mężyk się zmartwił, że norma dla 5 tydz: 217 – 7138, a my mamy 143 mimo że " Jesteś w 5 tygodniu ciąży (4 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 2 Trymestr: 1
    Wiek płodu: 2 tydzień"
    ale mu tłumaczyłam, że zarodeczek jest młodszy niż przewidują normy, bo owulacja była dopiero w 22 dniu cyklu, czyli 8 dni później niż powinno, więc jest tak, jakby to był koniec 3 tygodnia. Dobrze to wykalkulowałam, czy jednak się martwić?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny przyrost. Oby tak dalej :)

My zrobiliśmy kariotypy razem z mutacjami. Wyszły nam Ok. Wiem, ze można je tez zrobić przez te stronę test dna. W tym pakiecie na mthfr tez jest Leiden. Jeśli masz okazje za darmo zrobić jakieś badania, to poproś o białko c s, przeciwciała antyfosfolipidowe, ana2 - to są droższe badania i warto skorzystać jeśli możesz nie płacić. Miałaś dwie inseminacje jednego dnia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas. W 28 dniu cyklu moja beta wynosiła 66 :) Owulacja najwcześniej w 13 dniu była. Potem nie przyrastala jakoś super pomcno, ale cały czas kalkulator pokazywał, ze w normie. Dziś beta wynosi 145 tys, jutro wizyta i sram po gaciach (przenośnia, bo od początku mam zatwardzenie ;) ).

Od 1000 widać już pęcherzyk ciążowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:31

• lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cudowne wiadomości! :-):-)

Czara, ale naprodukowalas tych tysięcy ;-) powodzenia jutro!

Malyprosiaczku, ciesze się że się nie zarazilas i że wszystko w porządku z dzidziem :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do dr Suchanek. Ktoś siedzi w gabinecie już 45 min!!!!

• Pomi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra Staraczka! Gratulacje! ❤❤❤
    Czara to teraz kciukasy za Twoja jutrzejszą wizytę!

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Staraczka gratuluje! trzymam kciuki.
    Dziewczyny, dzisiaj mialam 2 inseminacje, testowanie 12.12...... zapytalam Sliwinskiego, jaki mamy plan dzialania..czy mam zrobic jakies badania....powiedzial ,ze najlepiej do 4 inseminacji, a pozniej na wlasne zadanie do 6....
    powiedzial ,ze moge z M zbadac kariotyp? dziewczyny mialyscie to badane??
    Czara...mialas?

i mthr co radzilyscie mi wczesniej jutro ide do swojego endokrynologa w swissmedzie moze jakies z tych badan np. wit B, kwas foliowy , czynnik Leidena czy jakos tam przepisze mi w ramach abonamnetu.
    S pow. ze mozna zapisac sie do poradni genetycznej i wtedy te badania za darmo...ale wezcie czekajcie pol roku na nfz,,,,zrobie z tej stron testdna...
    troche sie boje tych wynikow....tego kariotypu...

mialyscie to jak tak to jakie wyniki moga z tego byc?

My też mieliśmy badane kariotypy, czynnik V Leiden, mutacja genu protombiny, to ja, i mój M jeszcze AZF I CFTR, wszystko ok, oprócz tej jednej mutacji u mnie, więc głowa do góry, bo kariotypy faktycznie chyma przeważnie wychodzą prawidłowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:

o, super :):):)

• Koraa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję , trzymam kciuki ;)

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • mokka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Niułs sprzed chwili:

beta 143 mlU w 14 dpo

Kalkulator BBF mówi:

Pięknie ! Cudowna wiadomość ! <3

Ps wybrałaś już gina ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ginem mam problem - 05.12 kończy mi się clexane od Olszewskich i do tego czasu muszę iść do "nowego". Upatrzyłam sobie już Skweresa i doopa, bo już nie ma terminów i mnie nie wcisną :( W nowej sytuacji nie chcę już Piątkowskiego - co innego jak mnie straszą stanem własnego zdrowia, to przyjmuję z rezerwą, a tak jak jest, to nie wiem, czy chcę wysłuchiwac co może pójść źle.
    Szukam teraz jakiegoś miłego ginekologa-endokrynologa, najlepiej jednak z Gdańska, bo z brzuchem to będzie ciężko jechać kolejką do Śledziogrodu. Ktoś coś takiego zna?
    Wstępnie zapisałam się do dr. Ł z invikci, ale jeśli znajdę alternatywę to z niej skorzystam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:00

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu do Olszewskich nie chcesz już chodzic? Widziałam, ze Pani doktor jest ginekologiem-endokrynologiem, opinie ma spoko. Nie wiem kiedy dr Skweres się ze mną pożegna więc szukam pomału już kogoś.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No elegancko Dziewczyny :) Wątek Gameta robi się wątkiem brzuszkowym! Oby tak dalej! Dajecie nadzieję :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Piękny przyrost. Oby tak dalej :)

My zrobiliśmy kariotypy razem z mutacjami. Wyszły nam Ok. Wiem, ze można je tez zrobić przez te stronę test dna. W tym pakiecie na mthfr tez jest Leiden. Jeśli masz okazje za darmo zrobić jakieś badania, to poproś o białko c s, przeciwciała antyfosfolipidowe, ana2 - to są droższe badania i warto skorzystać jeśli możesz nie płacić. Miałaś dwie inseminacje jednego dnia?
    2pierwsza była 31.10

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    A czemu do Olszewskich nie chcesz już chodzic? Widziałam, ze Pani doktor jest ginekologiem-endokrynologiem, opinie ma spoko. Nie wiem kiedy dr Skweres się ze mną pożegna więc szukam pomału już kogoś.
    Ale ten Olszewski był beznadziejny. Skasował normalną wizytę, a skończyło się na tym, że wziął kartkę od immunolożki z poleceniem zapisania clexane od beta HCG <5, spojrzał na wynik i wypisał receptę. Na Glucophage nie wypisał, bo on uważa że w ciąży regulune się cukier insuliną (jak?! Po co mi sztuczna insulina, kiedy mam swojej za dużo?!), o tym, jakie witaminy mam łykać nie chciał gadać "narazie starczą prenatalne i kwas" - w ogóle mnie do siebie nie zachęcił, chociaż wcześniej wspomniałam, że dopiero będę szukać kogoś do prowadzenia ciąży. A u pani O. byłam jeszcze sto lat temu na sudiach - też nie dopatrzyła się u mnie PCOS przez dobrych 6 wizyt, chyba poprostu jest w tym słaba

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, to trzeba szukać dalej.

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ