Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOranda, mało który lekarz zleca immunologię... Mi mój lekarz, doktor Skweres, kazał pójść do dr Suchanek po dodatnich ANA2, które zrobiłam sama od razu po poronieniu.
Jesteś po 2 ciążach biochemicznych, jednej już wyższej więc myślę, że tak czy siak, nawet dla własnego spokoju warto te komórki nk zbadać.
Kinga, płacz! Przyniesie Ci ulgę. To jest potrzebne by zaraz nabrać sił do dalszej walki.
Staraczka - mój lekarz jeszcze mnie nie wygania. Do końca grudnia na pewno u niego będę. Mam zlecone dokładniejsze badania tarczycy, bo możliwe że przez ciążę moja niedoczynność przekształciła się w nadczynność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:07
-
Dziewczyny, przeżywam totalne załamanie ! Ja walcząca, optymistycznie nastawiona, że w końcu się uda...przegrywam. Nie mam już chyba siły.
Dostałam wyniki cytokin.
Interleukina 6 21752 norma : fg/ml <274 - 9530
i czynnik martwicy nowotworu 5760 norma :fg/ml <274 - 1920
Nie mogę się ogarnąć, płacze od rana i nie wiem co dalej (((((((((((( -
Czara ja już wizytę u Suchanek mam za sobą, zleciła mi badania na zespół antyfosfolipidowy, mutacje, białaka, witaminy i tocznia (wyszło mthfr homo C677). Zleciła także nk których niestety nie zrobiłam ale zrobię. Co do ANA powiedziała żeby nie robić. Ale ja wiem, że są jeszcze inne badania immunologiczne i teraz nie wiem czy drążyć temat czy zaufać Śliwińskiemu.
Mokka, nie znam Twojej historii, nie wiem o co chodzi dokładnie, mogę tylko napisać, że wspieram i trzymam kciuki!2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
nick nieaktualnyMokka, nie wiem kompletnie co oznaczają Twoje wyniki, ale wspieram Cię bardzo!! Do jakiego lekarza masz się teraz udać?
Oranda,Suchanek powiedziała mi, że ana2 nie powodują poronień, że mam zrobić limfocyty nk. Po tym jak wyszły wyższe, dostałam steryd. Na samo ana bym nie dostała więc bez sensu je robić. -
A no to Tobie niby tak samo kazała/powiedziała...
A te nk to muszą koniecznie być 3 dni przed okresem? Bo ona tak mi kazała i dlatego trochę JE odpuściłam, czego oczywiście trochę żałuję teraz. No bo jak mi się ostatnio trochę rozjechaly cykle i były 27-31 dni to jak mam policzyć te 3 dni? Przy 31 wyjdzie wtedy 7! Swoją drogą ciekawe jakie cykle teraz mieć będę, jestem miesiąc po zabiegu cp i jeszcze pierwszej @ nie dostałam..2011- cb,
2015.07- cb,
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
nick nieaktualny
-
oranda, a to byłą twoja pierwsza wiyta u sliwińskiego? jakie wrażenie robi dr? jutro jadę do niego właśnie na pierwsza wizyte i nie wiem czego się spodziewać...
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Oranda wrote:A no to Tobie niby tak samo kazała/powiedziała...
A te nk to muszą koniecznie być 3 dni przed okresem? Bo ona tak mi kazała i dlatego trochę JE odpuściłam, czego oczywiście trochę żałuję teraz. No bo jak mi się ostatnio trochę rozjechaly cykle i były 27-31 dni to jak mam policzyć te 3 dni? Przy 31 wyjdzie wtedy 7! Swoją drogą ciekawe jakie cykle teraz mieć będę, jestem miesiąc po zabiegu cp i jeszcze pierwszej @ nie dostałam..
Też ostatnio robiłam, nawet 2 razy - za pierwszym coś się posypało i musiałam powtarzać. Zrobiłam w zeszłym tyg, bo się spodziewałam @, a ta nie przyszła (i niech nie przychodzi jeszcze 8 miesięcy!). Wychodzi na to, że zrobiłam badanie dokładnie w dniu implantacji - gdyby były nk, to by się już aktywowały. Ale badanie nk i cytokin wyszło ok. Teraz czekam niecierpliwie na ANA3 (dodatnie wysokie miano ANA 1:640 też jakoś nie zablokowało implantacji).
Betka rośnie (może nie imponująco, ale w normie) - 16 dpo i mamy 337!
Progestsron spadł ciupkę od niedzieli i jest 24 ng - ujdzie, czy lecieć do gina wcześniej po luteinę? -
A do mnie przyszła @ jak się spodziewałam w najgorszy możliwy u mnie dzień.Jutro mam wizytę u Ś. Dziewczyny, może trochę głupie pytanie- jak się przygotować na taką wizytę podczas okresu, żebym w miarę czuła się komfortowo.
Wiem, że dla niego to pewnie normalka, ale u mnie to taka pierwsza wizyta, zwłaszcza że będzie to drugi dzień cyklu.Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Staraczka ja przez pierwsze tygodnie ciąży miałam bardzo niski progesteron mimo iż suplementowalam dupkiem. Myślę że nie zaszkodzi brać ale nie ma co się denerwować. Ja dziś po wizycie. Jednak urosły nam jajka i będzie chłopczyk z dzidzia wszystko ok. Ja mam kolkę nerkowa i piasek w nerkach.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
nick nieaktualnyStaraczka, mi progesteron tak skakał - 26 - 25 - 24. Duphaston brałam od początku, ale on nie jest wykrywany we krwi.
Justyna, nie wiem czy da się przygotować na pewno będziesz skrępowana, ale lekarz to ma na codzień, tak sobie trzeba tłumaczyć.
Kora, gratuluje synka!! Myśleliście nad imieniem? -
nick nieaktualnyJustyna87 wrote:A do mnie przyszła @ jak się spodziewałam w najgorszy możliwy u mnie dzień.Jutro mam wizytę u Ś. Dziewczyny, może trochę głupie pytanie- jak się przygotować na taką wizytę podczas okresu, żebym w miarę czuła się komfortowo.
Wiem, że dla niego to pewnie normalka, ale u mnie to taka pierwsza wizyta, zwłaszcza że będzie to drugi dzień cyklu.
Nic sie nie martw, dla doktora to normalka, sama bylam kilka razy na takiej wizycie, ale tak chciał, to ma za swoje Gabinet fajny, dyskretny, jest toaleta, kapciuszki i spodniczki, tez sie stresowalam, ale wg mnie dr jest naprawdę bardzo profesjonalny, opanowany, poki co jestem zadowolona. No i musisz duzo pytać, jak chcesz coś wiedziec więcej, bo sam z siebie jest malomowny, ale na pytania odpowiada wyczerpująco. Ja sobie zawsze zapisuje na kartce, wyciagam ja i po prostu czytam. Powodzenia -
Staraczka gratulacje!
Stokrotko proszę i Ty z takimi wiadomościami! Gratki
Czara, piękny widok takie maleństwo z kończynami a później jak widać jak się tam rusza (taki obcy którego jeszcze nie czujesz, a widzisz że się rusza) Moje teraz tak wywijają,że cały brzuch lata
Kotek troche dziwne podejście, wybacz. Jak masz zbadać żyły i jak będą zakrzepy to zastrzyki? u mnie na badaniu babeczka mówiła że całe szczęście,że nie ma zakrzepów i zastrzyki od razu by dała,ale mówie jej że biore i to pewnie dlatego nie zrobiły się zakrzepy. A Ty masz czekać aż Ci się zrobią i wtedy zastrzyki? Troche to nie poważne. Skoro masz skłonności i ciąża bliźniacza to od razu powinni interweniować. Idź do chirurga albo angiologa i lepiej zapobiegać niż później leczyć. Zakrzepy są niebezpieczne!kotek87 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Ana31 wrote:Nic sie nie martw, dla doktora to normalka, sama bylam kilka razy na takiej wizycie, ale tak chciał, to ma za swoje Gabinet fajny, dyskretny, jest toaleta, kapciuszki i spodniczki, tez sie stresowalam, ale wg mnie dr jest naprawdę bardzo profesjonalny, opanowany, poki co jestem zadowolona. No i musisz duzo pytać, jak chcesz coś wiedziec więcej, bo sam z siebie jest malomowny, ale na pytania odpowiada wyczerpująco. Ja sobie zawsze zapisuje na kartce, wyciagam ja i po prostu czytam. Powodzenia
Wiem wiem, nie idę do niego pierwszy raz niedługo stuknie nam roczek jak się znamy ciekawa jestem jaki będzie miał na mnie plan. Oby znów zaskoczyło, tylko lepiej jak ostatnio.
marzyłam żeby zobaczyć znów dwie kreski jeszcze w tym roku. Także ostatnia szansa przed nami
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
nick nieaktualnyLeżałam na sali z dziewczyna w czwartym miesiącu z zakrzepem w pachwinie. Nogę miała 2 razy grubszą, ledwo chodziła tak ją bolało. Całe szczęście dzieciaczkowi nic nie było. Niestety zaufała lekarzowi wcześniej, ze nic się nie dzieje. Ja jestem nauczona, ze żadnemu lekarzowi w pełni nie zaufam. Pewnie to też złe podejście...
Mi dali heparynę profilaktycznie, po poronieniach, a okazało się, ze muszę ja brać.
Dzisiaj odebrałam wyniki mutacji i mam drugą - pai-1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:35
-
Marysia, Śliwiński, na pierwszą wizytę zostaje oceniony na dobry. Więcej powiem po kolejnej wizycie jak człowiek wymyśli mi jakiś plan.
Nie zlecił immunologii i tu mam wątpliwości. Zalecił hormony, kariotyp, hsg, tarczycę i nasienie męża (moje przygody widać w opisie - 5 ciąż jeden poród). U mnie aktualnie największym problemem jest drożność jajowodów, bo jak widać w ciąże zachodzę, tyle że wszystkie były z lewej strony, która teraz jest pewnie niedrożna. Natomiast wytrzymał grad moich pytań, był przyjemny (ale wizyta za 200 pln do czegoś go obliguje), nie opowiadał mi bajek. Ogólnie ok ale wiadomo, że ocenia się po efektach. Szczerze mówiąc myślałam, że zleci mi więcej badań, aczkolwiek być może część z nich miałam zlecone przez Suchanek a słyszałam, że z Gamety wysyłają do niej po ocenę immunologa. A no i nie wiem czy to ma znaczenie ale nie zbadał mnie ginekologicznie i tu nie wiem dlaczego, być może dlatego że byłam z moim synem (lat 5) a być może to badanie wiele by nie wniosło..2011- cb,
2015.07- cb,
Czara wydawało nam się z mężem xd imiona mamy już od kilku lat wybrane . Ale teraz jakoś te imiona przestały pasować
A Wy macie jakieś plany na imię ?
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
nick nieaktualnyMy na razie mówimy pieszczotliwie Dżennifer i Brajan Ale kilka lat temu postanowiliśmy, że będą imiona po dziadkach męża: Franek i Marysia. Coś niedawno przebąkiwałam o Liwii, Zosi, (co do chłopca, jest pełna zgoda) ale tydzień temu babcia zmarła i mąż będzie nieugięty, bo był bardzo z nią zżyty.
-
nick nieaktualnyJustyna87 wrote:Wiem wiem, nie idę do niego pierwszy raz niedługo stuknie nam roczek jak się znamy ciekawa jestem jaki będzie miał na mnie plan. Oby znów zaskoczyło, tylko lepiej jak ostatnio.
marzyłam żeby zobaczyć znów dwie kreski jeszcze w tym roku. Także ostatnia szansa przed nami
A faktycznie, coś mi sie pomyliło w takim razie mocne kciuki , zebyś dostała swój wymarzony prezent na Święta