Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara wrote:Ech, to trzeba szukać dalej.
-
nick nieaktualnyŚliwiński nie jest endokrynologiem, chyba dopiero robi specjalizacje.
Kotek, a ty mając żylaki robiłaś jakieś badania na krzepliwość, choćby białko s? Przyznam, ze trochę w szoku jestem, ze lekarz powiedział Ci, ze włączy heparynę po ewentualnym zakrzepie.kotek87 lubi tę wiadomość
-
Czara wrote:Śliwiński nie jest endokrynologiem, chyba dopiero robi specjalizacje.
Kotek, a ty mając żylaki robiłaś jakieś badania na krzepliwość, choćby białko s? Przyznam, ze trochę w szoku jestem, ze lekarz powiedział Ci, ze włączy heparynę po ewentualnym zakrzepie.
Nie wiem czy to będzie heparyna. Ufam lekarzowi bo ja się na tym nie znam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czara miałaś dziś wizytę czy coś mi się pomyliło ?
Jak się czujesz ?
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
Cześć dziewczyny....pamiętacie mnie jeszcze???Nie odzywałam się sporo ale ciagle was czytałam:) Postanowiłam opisac Wam co u mnie o ile to jeszcze kogoś interesuje:P:P:P Pamiętacie jak przy pierwszym cyklu z aromkiem nic mi nie urosło??jak zwykle była załamka, kolejnym krokiem było zwiększenie dawki aromka na 3x1 i włączenie pabi-daxamethason. Pojechałąm na monitorning 17d.c a Pan doktor mówi ze już jestem po owulacji i peherzuk sam pekł....ja załamana a pan doktor mowi ze z pojedynczego stosunku tez moze byc ciaza na to ja "ale zadnych stosunków nie było od trzech tygodni"Tak się złożyło ze wtym cyklu najpierw chorował mega moj maz a pozniej ja wiec cykl na straty. No to w nastepnym cylu powtórka i moj strach czy to nie był jednorazowy wybryk moich jajników. Monitornig w 14 d.c (czyli 14.11)i pehcerzyk 22mm, Pan doktor zlecił ovitrelle i serduszkowanie codziennie 14-16 d.c. Miałam zrobic 29.11 test i jesli bedzie pozytywny to badania. Zobaczyłam dzisiaj dwie mocne kreseczki.
moje dzisiejsze wyniki
beta- 150 mlU/ml
progesteron- 117,6 nmol/l
tsh-1,93 mlU/ml
ft4-15,96 pmol/l
Pan doktor napisał ze wyniki ok i umowiłam się na wizyte 08.12 teraz tylko strach by wszystko się dobrze rozwijało.Justyna87, Millaa, kotek87, Malyprosiaczek, lena7, Asia87, alegzi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka suuuper
A ja się zastanawiam co ze mną. Cykle ogólnie w większości przypadków 26-dniowe. Dziś 28 dc @ nie ma. Test negatywny robiony dziś rano. Od kilku dni bóle jak przy @. Takie bóle miałam też przy pierwszej ciąży. Czekam i czekam na nią i pewnie przyjdzie jak na zlość jutro. A 3 lub 4 dc miałam iść do Ś na wizytę podczas @. Wypadnie w weekend i znów kolejny cykl stracony.
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
nick nieaktualnyStokrotka, ale wiadomość! Super, super!
Kora, byłam dziś na wizycie. Jest człowieczek, który jest piękny Nie wyglada już jak robaczek, ale ma raczki i nóżki. Serduszko pięknie bije. Płakałam w domu ze szczęścia. Teraz trochę spokojniejsza jestem, czekam na prenatalne chociaż i jak o tym badaniu pomyśle, to mnie ściska w żołądku. Nie potrafię w ogóle wyluzować chociaż wiem, ze muszę inaczej osiwieje.
Naprawdę wierze, ze każda, nie tylko z tego wątku, zobaczy te dwie kreski, a później zobaczy serduszko. Kręte są te nasze drogi do macierzyństwa, ale na końcu każda z nas usłyszy "mamo".
lena7, tolerancyjna, ChudaRuda, Ana31, Asia87 lubią tę wiadomość
-
Czara, cudowna wiadomość :* bardzo się cieszę!
Z Twojej nowiny także Stokrotko! Trzymam kciuki z piękny przyrost bety!
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Stokrotkaaa, Czara - gratuluję! Jak fajnie przeczytać sobie z rana takie dobre wiadomości!
Czara, zapomnij o wyluzowaniu - po prostu nie wiem, jak miałybyśmy to zrobić, kiedy tak nam zależy, a prawie nic nie możemy zrobić. Nie pozostaje nic innego jak się pogodzić z tym, że się jest rozemocjonowanym, schizującym kłębkiem nerwów i nie mieć wyrzutów sumienia w najlepsze terroryzując otoczenie. -
nick nieaktualny
-
Wczoraj sobie trochę popłakałam, potem się wkurzyłam i wzięłam za prasowanie... Dzisiaj już lepiej, chociaż gdzieś tam w środku jestem wściekła na cały świat. Poza tym kiepsko reaguję na Dupka - chodzę i burczę na wszystko i wszystkich. Chyba wali mi na psychę trochę.
Jeszcze na dodatek jutro teściowa jedzie na onkologię, to już mnie dodatkowe nerwy zżerają. Nie spodziewam się w tym roku magicznych świąt, nawet piernika nie chce mi się robić.
Szczerze? Robię dobrą minę do złej gry - sądziłam, że jestem w tym mistrzynią, myliłam się...
edit: Ale! Co ja Wam tutaj będę smucić w takich radosnych nowinach :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:45
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Witam się na wątku. Zostałam pacjentką dr Śliwińskiego. Natomiast moje wątpliwości wzbudził fakt że nie zlecił mi badań immunologicznych. Powiedział że ich wpływ nie jest udowodniony, zalecił tylko nasienie męża, kariotyp, hormony i hsg (które jest wysoce prawdopodobne że potwierdzi obustronną niedrożność).2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270