Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDo tej pani doktor chyba chodziła Kotek. Ja bym zrezygnowała na Twoim miejscu. Po co dwa prenatalne w tak krótkim czasie. Eszkilu zresztą może potwierdzić ze doktor jest bardzo dokładny. Jakby u niego wyszło coś nie tak, do dopiero bym zapisała się do kogoś innego.
Ech, ale powiem Ci ze dla mnie takie podejście jest mega słabe... Na prenatalnych miałam podobną sytuację. Już w butach byliśmy jak zadzwonili z kliniki Medicover, ze wizyta odwołana bo doktor nie dojedzie. Wkurzyłam się strasznie! Ale w zamian podali mi adresy placówek współpracujących i jeszcze tego samego dnia pojechałam do doktora, który miał dużo lepszy sprzęt niż klinika, zrobił nam dodatkowo i nieodpłatnie 3D, ale tez miał doświadczenie chyba takie co pani doktor lat.
Mysle wiec Mokka, ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wiem jednak, ze to dodatkowy stres...
Ja byłam teraz na wizycie, ale w Medicover. Mały już nisko, doktor długo się męczyła żeby główkę zmierzyć. Wazy 2600.Stokrotkaaaa lubi tę wiadomość
-
Czara, ale duży już Twój maluszek !
Jesteś już gotowa na przyjście na świat Dzidzi ?
Jak się w ogóle czujesz ? Teraz takie upały, pewnie nie jest za fajnie, co ?
Ps czy Pappe zrobię też u dr Grzybowskiego ?lena7 lubi tę wiadomość
-
O nie,.ale bym się też wkurzyła! Też bym tyło poszła na jedną wizytę.. szkoda kasy.. 6cm szczęście!!
Czara ale już duży dzidz! Jeszcze chwila i będziesz go trzymała w ramionach.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyRaczej nie zrobi ci pappy. Ale możesz następnego dnia w lab zrobić (są na to 24 godz, ja tez tak zrobiłam i pojechałam następnego dnia z kompletem dokumentów).
No, dzidz rośnie chociaż nie jest już tyle do przodu... Wcześniej nawet o 3 tyg, zawsze przynajmniej o tydzień. A dzisiaj równo z OM albo -1 dzień (nie pamietam już). No i trochę przerażona jestem, ze to już tak blisko...
Jest mi coraz ciężej. Mały uciska na pęcherz, chyba żołądek i przeponę bo ciężko mi oddychać. -
Czara, z całej ciąży to najbardziej właśnie uciążliwe dla mnie było to o czym piszesz.. problem z oddychaniem właśnie
Ale jeszcze trochę! Torby spakowane rozumiem?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualnyMokka, koniecznie po wizycie w ciągu 24 godz od usg. Trzeba miec ze sobą kopię wyniku z badania usg. Ja nie wiedziałam i pojechałam przed badaniem - pani mnie wtedy uświadomiła
Kurde, nie wiem czy w każdym lab robią. Moze zadzwoń do tych koło siebie i upewnij się. Synevo na pewno, bruss wydaje mi się ze tez. Nie wiem jak diagnostyka.
Lena, torby spakowane. Nawet miękki papier jestJeszcze jakieś przekąski muszę dorzucić bo wysłałam męża po coś „sycącego” a on przyniósł rafaello. Polecasz coś może co się sprawdziło u ciebie podczas porodu i po?
-
Hej dziewczyny, mam wyniki komórek nk, czy ktoś wie o co chodzi? Czy są ok?
Komórki NK 10.0 % (6 - 27)
Komórki NK 0.23 G/l (0.10 - 0.67)
Komórki NKT 1.3 % 0,9 - 15,1
Komórki NKT 29 komórki/ul (19,7 - 344,4)
CD56high / CD16neg 6.5 %
CD56dim / CD16pos 83.3 %
Komórki NK aktywowane - wczesne 0.0 % (0,0 - 0,5)
Komórki NK aktywowane - wczesne 0 komórki/ul (0,0 - 10,0)
Komórki NK aktywowane - późne 5.4 % (0,20 - 7,28)
Komórki NK aktywowane - późne 13 komórki/ul (3 – 99)
Homocysteina 10.7
-
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Wydaje mi się ze komórki nk są piękne
Homocysteina za wysoka, najlepiej do 8 mieć. Bierzesz metyle?
Nie biorę metyli, czekam jeszcze na wyniki białka i idę do Suchanek więc pewnie zaleci ich branie. Cieszę się, że komórki są okchoć trochę się martwię, że będę musiała powtarzać badanie, bo zrobiłam je w sobotę rano a ok południa przyszła @ o 3 dni za szybko.. Czara dziękuję za odp
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lucky1 wrote:Marzenka85 masz super wyniki nk. Robiłaś kariotyp? Co lekarze Ci mowia,że in vitro nie wychodzi?
No właśnie kariotypów nie robiłam. Dr Ś. mi powiedział, że widocznie zarodki, które mi podali to nie były"te zarodki". Przy kolejnym crio proponuje scratching i chcemy wziąć dwa zarodki tym razem, mam nadzieję, że się uda ! -
Cześć Dziewczyny!
Zrobiłam sobie tygodniową przerwę od forum bo już jestem tak zafiksowana na punkcie ciąży, że o niczym innym nie myślęWczoraj byłam u Ś. i wyniki badań potwierdziły to co mówi moja temperatura czyli pierwszy cyklu na Aromku 2x1 nie zakończył się owulacją
Dostałam końską dawkę bo Aromek 2x1 i Clo 1x1, do tego pabi-dexamethason na stałe od 5dc, a teraz mam brać Primolut-nor na wywołanie okresu.
Wiem, że niektóre z Was stosowały Aromek i pabi-dexam. A czy któraś stosowała Aromek + Clo + pabi-dexam? Ciekawa jestem czy nie będę przestymulowana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 19:07
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Czara powiem Ci, że podczas porodu, to byłam w amoku, jedzenie to była ostatnia rzecz o której bym pomyślała..miałam ze sobą na sali porodowej tylko wodę. Której i tak nie wypiłam..po porodzie to coś tam podjadałam w wolnej chwili( ale tu tez czlowiek jest zaapsobowany nowa sytuacją,dzieckiem)..ale nic szczególnego..jakiś baton czy krakers?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Lenonki wrote:Cześć Dziewczyny!
Zrobiłam sobie tygodniową przerwę od forum bo już jestem tak zafiksowana na punkcie ciąży, że o niczym innym nie myślęWczoraj byłam u Ś. i wyniki badań potwierdziły to co mówi moja temperatura czyli pierwszy cyklu na Aromku 2x1 nie zakończył się owulacją
Dostałam końską dawkę bo Aromek 2x1 i Clo 1x1, do tego pabi-dexamethason na stałe od 5dc, a teraz mam brać Primolut-nor na wywołanie okresu.
Wiem, że niektóre z Was stosowały Aromek i pabi-dexam. A czy któraś stosowała Aromek + Clo + pabi-dexam? Ciekawa jestem czy nie będę przestymulowana... -
Miałam dokładnie taki zestaw (aromek 2x1, clo 1x1, pabi na noc) w 3 cyklach. W pierwszym cykl bezowulacyjny mimo widocznego pecherzyka (brak wzrostu progesteronu), a kolejne już skuteczne
Nie zawsze organizm reaguje za pierwszym razem.
Gameta Gdynia od 2016 r.