Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Liliak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Mi przeszkadzają zdjęcia i dzieci w klinice. Niedawno byłam w recepcji i obok była para z dzieckiem. Mówili strasznie głośno aż słyszałam że idą znowu do doktora po ivf bo już jedno dzieciątko mają czas na drugie. Myślę sobie naprawdę fantastycznie dokładnie to chciałam usłyszeć i się dobić w tym momencie… Świat nie staje wraz z naszymi problemami ale moje odczucia nie zatrzymują się bo czyjeś życie idzie do przodu. Tak mam, jestem dziwna.

Nie jesteś dziwna, po prostu kazda z nas jest inna i inaczej to przeżywa i oczywiście ma do tego prawo. Mimo wszystko musimy się nauczyć z tym żyć i nie mieć pretensji do osób którym się udalo.
    Widzę, że masz transfer w marcu. Kiedy ten wielki dzień? Oby to był ten szczęśliwy ! 🤞🤞

STARAczka lubi tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 33l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%>65% > 0% (?)
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

On: 33l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
    02.26 4.1.2
    > FET <0,2
    03.26
    3.2.2 ?
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Nie jesteś dziwna, po prostu kazda z nas jest inna i inaczej to przeżywa i oczywiście ma do tego prawo. Mimo wszystko musimy się nauczyć z tym żyć i nie mieć pretensji do osób którym się udalo.
    Widzę, że masz transfer w marcu. Kiedy ten wielki dzień? Oby to był ten szczęśliwy ! 🤞🤞
    Już miałam :( czekam na wynik i się stresuje. Jeszcze chwilę poczekam.

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
  • Liliak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Już miałam :( czekam na wynik i się stresuje. Jeszcze chwilę poczekam.

Czekasz grzecznie do 10dpt?

Starania od 2021r.
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%>65% > 0% (?)
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
    02.26 4.1.2
    > FET <0,2
    03.26
    3.2.2 ?
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Czekasz grzecznie do 10dpt?
    Oczywiście że nie 🫣 zwalam to na karb tego że testow nie robiłam od miesięcy bo zanim ruszyliśmy w styczniu z ivf co miesiąc brałam ovitrelle i zanim się wypłukał z organizmu już okresu dostawałam więc w życiu się mało nasikałam na patyk. Ale teraz obiecuję sobie już nic nie dotykać nie testować bo nie mam już nawet testów w domu.

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
  • Liliak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Oczywiście że nie 🫣 zwalam to na karb tego że testow nie robiłam od miesięcy bo zanim ruszyliśmy w styczniu z ivf co miesiąc brałam ovitrelle i zanim się wypłukał z organizmu już okresu dostawałam więc w życiu się mało nasikałam na patyk. Ale teraz obiecuję sobie już nic nie dotykać nie testować bo nie mam już nawet testów w domu.

:D ja zawsze sobie obiecuje ze nie będę robila, a ledwo wytrzymuje do 5 dnia :D

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
    02.26 4.1.2
    > FET <0,2
    03.26
    3.2.2 ?
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    :D ja zawsze sobie obiecuje ze nie będę robila, a ledwo wytrzymuje do 5 dnia :D
    To i tak dłużej jak ja wytrzymałaś 🫣🤣. Obiecuję sobie że nie kupię testów ciążowych i nie będę ich robić. Ale to są takie emocje to jest taka ekscytacja, nawet ja wychodzą negatywne - mogę je robić, w końcu mogę robić testy. Wcześniej to miało tyle sensu co gdyby mój facet te testy robił. I tak nie miało prawa nic nigdy wyjść..

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
‹‹ 3964 3965 3966 3967 3968
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ