Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Alina Malina wrote:Mi przeszkadzają zdjęcia i dzieci w klinice. Niedawno byłam w recepcji i obok była para z dzieckiem. Mówili strasznie głośno aż słyszałam że idą znowu do doktora po ivf bo już jedno dzieciątko mają czas na drugie. Myślę sobie naprawdę fantastycznie dokładnie to chciałam usłyszeć i się dobić w tym momencie… Świat nie staje wraz z naszymi problemami ale moje odczucia nie zatrzymują się bo czyjeś życie idzie do przodu. Tak mam, jestem dziwna.
Nie jesteś dziwna, po prostu kazda z nas jest inna i inaczej to przeżywa i oczywiście ma do tego prawo. Mimo wszystko musimy się nauczyć z tym żyć i nie mieć pretensji do osób którym się udalo.
Widzę, że masz transfer w marcu. Kiedy ten wielki dzień? Oby to był ten szczęśliwy ! 🤞🤞
STARAczka lubi tę wiadomość
Starania od 2021r.
Ona: 33l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%>65% > 0% (?)
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C
On: 33l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
III IVF
03 25 > 2 ❄️
4.1.1 > ET 👼 7tc
02.26 4.1.2
> FET <0,2
03.26
3.2.2 ? -
Już miałamLiliak wrote:Nie jesteś dziwna, po prostu kazda z nas jest inna i inaczej to przeżywa i oczywiście ma do tego prawo. Mimo wszystko musimy się nauczyć z tym żyć i nie mieć pretensji do osób którym się udalo.
Widzę, że masz transfer w marcu. Kiedy ten wielki dzień? Oby to był ten szczęśliwy ! 🤞🤞
czekam na wynik i się stresuje. Jeszcze chwilę poczekam.
👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić
🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻
Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
IUI: 👎🏻 nie wyszło
Dzieci: 0️⃣
Ciążę na koncie: 0️⃣
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉 -
Alina Malina wrote:Już miałam
czekam na wynik i się stresuje. Jeszcze chwilę poczekam.
Czekasz grzecznie do 10dpt?Starania od 2021r.
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%>65% > 0% (?)
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
III IVF
03 25 > 2 ❄️
4.1.1 > ET 👼 7tc
02.26 4.1.2
> FET <0,2
03.26
3.2.2 ? -
Oczywiście że nie 🫣 zwalam to na karb tego że testow nie robiłam od miesięcy bo zanim ruszyliśmy w styczniu z ivf co miesiąc brałam ovitrelle i zanim się wypłukał z organizmu już okresu dostawałam więc w życiu się mało nasikałam na patyk. Ale teraz obiecuję sobie już nic nie dotykać nie testować bo nie mam już nawet testów w domu.Liliak wrote:Czekasz grzecznie do 10dpt?👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić
🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉 -
Alina Malina wrote:Oczywiście że nie 🫣 zwalam to na karb tego że testow nie robiłam od miesięcy bo zanim ruszyliśmy w styczniu z ivf co miesiąc brałam ovitrelle i zanim się wypłukał z organizmu już okresu dostawałam więc w życiu się mało nasikałam na patyk. Ale teraz obiecuję sobie już nic nie dotykać nie testować bo nie mam już nawet testów w domu.
ja zawsze sobie obiecuje ze nie będę robila, a ledwo wytrzymuje do 5 dnia
Starania od 2021r.
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
III IVF
03 25 > 2 ❄️
4.1.1 > ET 👼 7tc
02.26 4.1.2
> FET <0,2
03.26
3.2.2 ? -
To i tak dłużej jak ja wytrzymałaś 🫣🤣. Obiecuję sobie że nie kupię testów ciążowych i nie będę ich robić. Ale to są takie emocje to jest taka ekscytacja, nawet ja wychodzą negatywne - mogę je robić, w końcu mogę robić testy. Wcześniej to miało tyle sensu co gdyby mój facet te testy robił. I tak nie miało prawa nic nigdy wyjść..Liliak wrote:
ja zawsze sobie obiecuje ze nie będę robila, a ledwo wytrzymuje do 5 dnia
👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉 -