Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • STARAczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    U mnie jedyny objaw to senność po progesteronie. Piersi kompletnie nic. Ale one nie były „napęczniałe” ani dwa tygodnie temu ani tydzień temu ani w ogóle.

Jaka jest różnica z tabletkami dopochwowymi które wypływają?

Teraz tak pomyślałam racja nawet wzdęć nie mam. A miałam taki progesteronowy objaw.
    Przy udanych transferach, zanim poczułam cokolwiek innego, dopochwowe tabletki w całości się wchłaniały, jakby karmił się nimi zarodek, potem wypływało jedynie sporo ładnego śluzu. Teraz prawie od razu po zaaplikowaniu wypływają resztki, ale nie w formie śluzu , tylko suchego proszku.
    Nie powiem, chętnie bączka bym puściła, ale i te tym razem zamknęły się w sobie😉.
    Mnie to daje pewność.
    Masz jakieś inne obserwacje?

• Alina Malina Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    Przy udanych transferach, zanim poczułam cokolwiek innego, dopochwowe tabletki w całości się wchłaniały, jakby karmił się nimi zarodek, potem wypływało jedynie sporo ładnego śluzu. Teraz prawie od razu po zaaplikowaniu wypływają resztki, ale nie w formie śluzu , tylko suchego proszku.
    Nie powiem, chętnie bączka bym puściła, ale i te tym razem zamknęły się w sobie😉.
    Mnie to daje pewność.
    Masz jakieś inne obserwacje?
    U mnie nic, zero. Senność i tyle. Nie bolą mnie piersi nic nie czuję w brzuchu, nie mam już wzdęć, tak generalnie żadnych objawów jakbym tego progesteronu nie brała nawet. Ani plamienia, ani ciągnięcia, ani tkliwość czegokolwiek…

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, AZF 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
  • STARAczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    U mnie nic, zero. Senność i tyle. Nie bolą mnie piersi nic nie czuję w brzuchu, nie mam już wzdęć, tak generalnie żadnych objawów jakbym tego progesteronu nie brała nawet. Ani plamienia, ani ciągnięcia, ani tkliwość czegokolwiek…
    A taki był piękny ten zarodek na zdjęciu, amerykański😉 4.1.1. Pomyślałam, że nie może się nie udać. Niestety, od momentu transferu nie przyszedł do mnie ani jeden sygnał. I co myślisz? Twoja szklanka jest do połowy pełna czy pusta? Ja już boję się nawet patrzeć na szklankę...

• Alina Malina Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    A taki był piękny ten zarodek na zdjęciu, amerykański😉 4.1.1. Pomyślałam, że nie może się nie udać. Niestety, od momentu transferu nie przyszedł do mnie ani jeden sygnał. I co myślisz? Twoja szklanka jest do połowy pełna czy pusta? Ja już boję się nawet patrzeć na szklankę...
    Ja myślę że pusta. W życiu nie spotyka mnie nic dobrego. Ciężko mi uwierzyć że chociaż to by wyszło.

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, AZF 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
  • Chomik_mandżurski Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z calego serca Wam wszytskim kibicuje i trzymam bardzo mocno kciuki 🤞🤞🤞

Alina Malina lubi tę wiadomość

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 18.5, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g, cross match 25.9%, cd56 cd138 ok
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - I IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 II IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

05.25 III IVF, krótki protokół
    21.05 - punkcja, 10 kumulusów -> 8 🥚 -> 1 ❄️ 3.1.1 PGTA + 🥰
    01.10.25 FET 🌈 (euthyrox, encorton, accofil, hcq, neoparin) 6dpt ⏸️😍 8dpt 87,9 10dpt 262,50 12dpt 691 14dpt 1728 20dpt 16591 26dpt ❤️ CRL 0.35cm
    preg.png
‹‹ 3965 3966 3967 3968 3969
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ