X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Podzamcze Kielce
Odpowiedz

Gameta Podzamcze Kielce

Oceń ten wątek:
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ale tutaj jest cykl naturalny więc nie jest regulowany i przesuwany lekami
    Na wątkach miesięcznych dziewczyny często poprostu miały pusty cykl.
    To jest właśnie wada cyklu naturalnego że jeśli transfer wypada w niedzielę klinika nie pracuje to przepada;(
    Ja też miałam transfer na cyklu naturalnym tylko w Czechach. Przygotowywał mnie na miejscu dr B. Mówił mi wtedy, że właśnie u nas dają leki po to żeby transfer nie wypadł w niedzielę. W moim przypadku jak dr sprawdził po USG to powiedział że transfer może być w niedziele albo poniedziałek (okno implantacyjne) i był faktycznie w poniedziałek...póki co z sukcesem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 11:51

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciężko mi powiedzieć czekam cała zestresowana na wieści z kliniki. Ogolnie badalam lh ktory miał wykryć pik. W poniedziałek lh wysokie we wtorek spadlo. Wydawalo mi sie ze owulacja byla w poniedziałek wieczorem bo ją czułam. Po prostu wariuję z braku informacji :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romantyczna23 wrote:
    Hejo końcu ktoś mi odpisał 😃
    No doktora biskupa w przyszłym tygodniu mamy wizytę i zastanawia mnie co powie dalej...
    Daj znać jak po wizycie 🙂 my mamy za dwa tygodnie. Też jestem ciekawa co powie u nas...
    Zadowoleni jestescie z dr B?

Matleena89 lubi tę wiadomość

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja czekam z niecierpliwością na 22 marca :) będę zaczynać stymulację bo teraz od miesiączki brałam tabletkę antykoncepcyjna

• Romantyczna23 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki33 wrote:
    Daj znać jak po wizycie 🙂 my mamy za dwa tygodnie. Też jestem ciekawa co powie u nas...
    Zadowoleni jestescie z dr B?
    No byliśmy pierwszy raz więc nie mogę ocenić. A wy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romantyczna23 wrote:
    No byliśmy pierwszy raz więc nie mogę ocenić. A wy jak?
    Też była to nasza pierwsza wizyta, czyli podobny etap mamy🙂 dr B zlecił badania, przekazał duża dawkę wiedzy której nie uzyskałam od poprzedniego lekarza więc oceniam go na plus, zobaczymy jak wszystko pojdzie dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia26 wrote:
    Hej ja czekam z niecierpliwością na 22 marca :) będę zaczynać stymulację bo teraz od miesiączki brałam tabletkę antykoncepcyjna
    Ooo super wiadomość. Czekam na dalsze informacje🙂✊️

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki33 Będę informować co doktor B mi powie co dalej :)

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki33 hej byłam dzisiaj u doktora od 24 mam brać zastrzyki i 28 kontrola ciekawe jak to będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia26 wrote:
    Miki33 hej byłam dzisiaj u doktora od 24 mam brać zastrzyki i 28 kontrola ciekawe jak to będzie
    Hej, ja mam dopiero 29.03 wizytę. Nic się nie stresuj będzie wszystko ok🙂 dużo tych zastrzyków masz na dzień? W jakich godzinach masz podawać? Mnie też pewnie to czeka. Ale damy rade 🙂✊️

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki 33 mam dwa opakowania dawka 900 :) mam brać od 7 do 8 rano :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia26 wrote:
    Miki 33 mam dwa opakowania dawka 900 :) mam brać od 7 do 8 rano :)
    Jeden zastrzyk na dzień? Godzina podania tez Ok.

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam 5 zastrzyków od 24 do 28. A chciałam zapytać bo wczoraj odstawiłam tabletkę antykoncepcyjna bo miałam takie zalecenie od pana doktora i okres będzie bardzo mocny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia26 wrote:
    Tak mam 5 zastrzyków od 24 do 28. A chciałam zapytać bo wczoraj odstawiłam tabletkę antykoncepcyjna bo miałam takie zalecenie od pana doktora i okres będzie bardzo mocny ?
    Nie pomogę w tym temacie😔

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki33 właśnie jeszcze okresu nie dostałam i dziś pierwszy zastrzyk zrobiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia26 wrote:
    Miki33 właśnie jeszcze okresu nie dostałam i dziś pierwszy zastrzyk zrobiłam :)
    I jak po zastrzyku bardzo ciężko się robi czy do przezycia?🙉 😉

• Sylwia26 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki33 bardziej odczuwam jajniki i uczucie takiej pełności :) idzie przeżyć :)

• Karla19222 Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! To mój pierwszy wpis tutaj! W tamtym roku rozpoczęliśmy diagnostykę w Gamecie, niestety z powodów zdrowotnych musieliśmy przerwać leczenie. Już teraz mamy zielone światło na powrót do kliniki. Czy jest tu osoba, którą prowadzi dr L? Widzę, że większość z Was chodzi do dr B :)

• Romantyczna23 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla19222 wrote:
    Cześć! To mój pierwszy wpis tutaj! W tamtym roku rozpoczęliśmy diagnostykę w Gamecie, niestety z powodów zdrowotnych musieliśmy przerwać leczenie. Już teraz mamy zielone światło na powrót do kliniki. Czy jest tu osoba, którą prowadzi dr L? Widzę, że większość z Was chodzi do dr B :)
    Hejo. Bo raczej Tylko B przyjmuje i jeszcze doktor R ale rzadko. A doktor L to nie słyszałam o takim.

• Karla19222 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romantyczna23 wrote:
    Hejo. Bo raczej Tylko B przyjmuje i jeszcze doktor R ale rzadko. A doktor L to nie słyszałam o takim.

Ooo to może coś się pozmieniało... 🤔 W tamtym roku właśnie u dr L byłam ;) dzięki za info!

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ