Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
ancoma wrote:Liczy sie od rozpoczecia przyjmowania menopuru itp
ale chyba niepotrzebnie sie nad tym zastanawiuasz , lekarz Ci powie czy jest ok czy nie
Tak, ancoma, dziękuję za odpowiedz.
Bylam dziś na wizycie,estradiol 5;)Stymulujemy się dalej.
Pozdrowienia dla Was dziewczyny i trzymam za wszystkie mocno kciuki;* -
Kochane, jako że informacje od lekarzy w Gamecie są mocno niespójne, mam do Was pytanie. Kiedy robiłyście histeroskopię? W cyklu poprzedzającym stymulację czy troszkę wcześniej z racji na trudność zaplanowania daty stymulacji (brak środków itd) ?
Rozpoczynam nowy cykl i mogłabym już histero zrobić, ale nie jestem jeszcze zakwalifikowana do programu. Teoretycznie kwalifikacja ma nastąpić w przyszłym tygodniu. Nie wiem czy czekać jeszcze kolejny cykl czy już robić. -
tez byłabym ostrożna... zrobisz histero a okazę się potem, że nie ma kasy. Lonia miała chyba taką sytuację?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dlatego postanowiłam na razie się wstrzymać, zaraz rozpocznę nowy cykl ale już na tabletkach antykoncepcyjnych żebym mogła zrobić histeroskopię w grudniu nie zależnie od dnia cyklu. Pod koniec listopada/na początku grudnia mają już robić kwalifikacje, a kasę dostaną w styczniu. Do tej pory było tak, że mieli tyle kasy, że nikt nie czekał (takie informacje dostałam wczoraj przez telefon).
-
Mallina wrote:Dlatego postanowiłam na razie się wstrzymać, zaraz rozpocznę nowy cykl ale już na tabletkach antykoncepcyjnych żebym mogła zrobić histeroskopię w grudniu nie zależnie od dnia cyklu. Pod koniec listopada/na początku grudnia mają już robić kwalifikacje, a kasę dostaną w styczniu. Do tej pory było tak, że mieli tyle kasy, że nikt nie czekał (takie informacje dostałam wczoraj przez telefon).
-
Możesz mieć skierowanie z gamety albo od innego lekarza. Tylko z doświadczenia wiem, że nie wszędzie przyjmują skierowanie. Ja obdzwoniłam wiele szpitali, szukając szybkiego terminu. W jednym powiedzieli, że nie przyjmą skierowania i mam zapisać się do przychodni przyszpitalnej po skierowanie, a w jeszcze innym, że trzeba najpierw umówić się na kwalifikację do histeroskopii (oczywiście w godzinach porannych). Ale ostatecznie znalazłam szpital, gdzie przyjęli skierowanie i termin był od razu. A zabieg robił mi lekarz zajmujący się leczeniem niepłodności, także trafiłam bardzo dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:37
Agniesia -
Agniesia30 wrote:Ja też zaczęłam brać tabletki anty przed histeroskopią i mimo to w szpitalu patrzyli na dzień cyklu, więc na Twoim miejscu dowiedziałabym się jak do tego podchodzą w miejscu gdzie chcesz robić histeroskopię.
-
Tynka1990 wrote:Ja od RB usłyszałam ze kwalifikacje sa dopiero po nowym.roku bo musza wiedzieć ile dostana i zawsze jest chętnych więcej niż srodkow
Ja wcześniej chodziłam dr. Banach ale szkoda było moich nerwów, teraz chodzę do profesora, może lepiej nasza współpraca się potoczy. -
Co człowiek to inny przypadek i opinia. Moja koleżanka chodziła do profesora i nie była zadowolona, a wizyty mega drogie. Ciągle mówił, że tylko in vitro, a Banach powiedziała im, że będzie ciąża naturalna, tylko potrzeba czasu. Kilka miesięcy i ciąża się pojawiła.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Co człowiek to inny przypadek i opinia. Moja koleżanka chodziła do profesora i nie była zadowolona, a wizyty mega drogie. Ciągle mówił, że tylko in vitro, a Banach powiedziała im, że będzie ciąża naturalna, tylko potrzeba czasu. Kilka miesięcy i ciąża się pojawiła.
-
My też mieliśmy kontakt z nią, nam powiedziała rzeczowo, że poleca do 4 IUI, później ewentualnie in vitro. Tłumaczyła jak interpretować wyniki, byliśmy zadowoleni.14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Dziewczyny czy któraś z Was dostała te płatne badania z gamety do wykonania? Mogłabym prosić listę? Bo nie chcę w Gamecie przepłacać. Tam kosztują 2x tyle.
Ja mam histero na nfz. Wziełam skierowanie od normalnego gina, będę miała w piatek w szpitalu w Inowrocławiu. Chcę jechać z kompletem badań już do gamety żeby nie tracić czasu, pieniedzy... mam 250km do łodzi, trzeba mieć na paliwo plus wizyta.
U mnie profesor działał mega szybko, moment nas zakwalifikował. Mówił, że nie ma na co czekać. Jednak ciężko mi było z nim rozmawiać, jego odpowiedzi były ironiczne, jakbym najlepiej się nie interesowała niczym. Teraz jestem u Banach... i w sumie jest lepiej, ale to chyba jeszcze nie to. Myślę o Połaciu na 3 proceduręGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
O Połaciu słyszałam dobre opinie. Wybieram się z męże do niego w styczniu, najpóźniej w lutym. Wyniki nam się poprawiły i chciałam się skonsultować z nim. Banach nie jest najgorsza, ale u nich wszystkich pewnie wiele zależy od dyspozycji dnia.14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze