Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Banach mnie naciąga na kasę, takie odniosłam wrażenie.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Dziewczyny czy któraś z Was dostała te płatne badania z gamety do wykonania? Mogłabym prosić listę? Bo nie chcę w Gamecie przepłacać. Tam kosztują 2x tyle.
Ja mam histero na nfz. Wziełam skierowanie od normalnego gina, będę miała w piatek w szpitalu w Inowrocławiu. Chcę jechać z kompletem badań już do gamety żeby nie tracić czasu, pieniedzy... mam 250km do łodzi, trzeba mieć na paliwo plus wizyta.
U mnie profesor działał mega szybko, moment nas zakwalifikował. Mówił, że nie ma na co czekać. Jednak ciężko mi było z nim rozmawiać, jego odpowiedzi były ironiczne, jakbym najlepiej się nie interesowała niczym. Teraz jestem u Banach... i w sumie jest lepiej, ale to chyba jeszcze nie to. Myślę o Połaciu na 3 procedurę
Miałam mieć wizytę kwalifikacyjną w środę, ale powiedzieli że najprawdopodobniej będzie przesunięta na początek grudnia. profesor kazał szybko badania robić żeby ze wszystkim zdążyć. Dzwonie wczoraj i mówią, żebym po 6 stycznia zadzwoniła. Więc pytam, po co te badania tak szybko miałam robić? Dlaczego tak kręcą i wprowadzają ludzi w błąd? Czy mają pewność że dostaną środki? Usłyszałam, że nie. A jeśli moje badania stracą ważność to już będzie mój problem. Jeśli w styczniu znów usłyszę, że nic nie wiadomo zabieram się do Białegostoku.
Specjalnie zaczęłam brać antykoncepcję żeby zrobić tą głupią histeroskopię a teraz okazuje się, że zupełnie niepotrzebnie. -
Niestety tak to wygląda - nam kazali robić badania jak jeszcze nie było w planach IUI, do których są wymagane. Wyczytałam, że badania są ważne pół roku i powiedziałam, że musimy to wycyrklowac tak, żeby nie stracić niepotrzebnie kasy. Niestety wygląda to tak, że pacjent musi wiedzieć więcej niż lekarz, bo co to dla lekarza tysiąc na badania. Dla nas to jednak dużo. Niestety kliniki zarabiają na pacjentach, bo nie wszyscy tak szczegółowo analizują sytuację i wiedzą, kiedy badania "wychodzą", jeśli chodzi o ich ważność.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Niestety tak to wygląda - nam kazali robić badania jak jeszcze nie było w planach IUI, do których są wymagane. Wyczytałam, że badania są ważne pół roku i powiedziałam, że musimy to wycyrklowac tak, żeby nie stracić niepotrzebnie kasy. Niestety wygląda to tak, że pacjent musi wiedzieć więcej niż lekarz, bo co to dla lekarza tysiąc na badania. Dla nas to jednak dużo. Niestety kliniki zarabiają na pacjentach, bo nie wszyscy tak szczegółowo analizują sytuację i wiedzą, kiedy badania "wychodzą", jeśli chodzi o ich ważność.
-
Wiem, ręce opadają. U nas było też tak, że czasem ja się upierałam, że trzeba zrobić jakieś badanie, bo czytałam opracowania medyczne, a lekarz nie kazał. Robiliśy i okazywało się, że wynik ma znaczenie w naszym leczeniu. Pomijam, że na początku słabe szanse na poprawę dramatycznej sytuacji,a dzięki temu co wyczytaliśmy w internecie i książkach dziś wyniki w normie, nawet niektóre parametry świetne. 150 zł za wizytę, a więcej się może człowiek dowiedzieć z neta - tak mawia mój mąż14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Jestem po histero. Nie brali nawet wycinka bo piekna, gładka macica. Wychodzę dziś bo stekam, że chce do domu
sylvuś lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
hej, ja robiłam w październiku. Robiliśmy - te wszystkie żółtaczki, chlamydie itd, cytologia była wymaga, ale miałam jeszcze aktualną i hormony niby wymagają, ale z racji tego, że ja wcześniej robiłam przez kilka miesięcy trzy razy w miesiącu poziomy hormonów i było okej, to nie musiałam nowych robić. AMH ode mnie wymagali, ale też miałam sprzed 3 miesięcy i powiedzieli, że okej. Ciekawe jak to teraz wygląda...14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Nie jestem w domu, więc teraz nie mogę zerknąć. To były te najbardziej znane: lh, estriadol, prolaktyna, tsh....14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Też się wybieram w grudniu, bo mamy do IUI podchodzić. Nie wiem czy jakieś nowe badania nie doszły, oby nie14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
Jestem zadowolona. Czytałam, że niektóre dziewczyny nie są, ale nie wiem od czego to zależy. Miła, tłumaczy, nie wprowadza paniki, fajna energia...14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze