Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • zielinka_97 Autorytet
    Postów: 2419 986

    Wysłany: 12 lutego 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo, musisz się uspokoić. Nie znam ciąży po ivf gdzie nie było takich ekscesów. U jednej się leje, u innej tylko plamienia ale zawsze jest cos takiego.

    Deseo lubi tę wiadomość

    Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 12 lutego 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo, nadal trzymam && i gratuluje ♡

    Deseo lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Deseo Autorytet
    Postów: 782 639

    Wysłany: 13 lutego 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka- już się uspokoiłam ;) po wczorajszej wizycie u drB. Wcześniej to było dla mnie coś nowego, obcego i nie wiedziałam co się dzieje i co dalej i dlaczego. Nie miałam kontaktu z żadnym lekarzem z Gamety, więc bo bezproblemowej ciąży z córą teraz byłam po prostu spanikowana- tym bardziej, że to z in vitro i nie wiadomo czego się spodziewać.
    Ale już jest ok. Pogadałam sobie na spokojnie z panią doktor i jest dobrze ;) Postaram się myśleć pozytywnie i odpoczywać ;)

    Dobrze, że was tu mam :)

    Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet
    Postów: 4436 2834

    Wysłany: 13 lutego 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Dziękuję Wam za dobre słowa i myśli :) Maluszek- okruszek ma się dobrze, ma piękne bijące serducho i nadal daje mi nadzieję, że to jednak się dzieje, że może tym razem się uda!
    Powiem Wam szczerze, że dziś już miałam rano myśli, że jest po wszystkim... Po całej nocy w toalecie wyleciała taka mala galaretka- byłam przekonana, że to nasz okruszek... A on znów nas zaskakuje i pokazuje, że tak łatwo się nie podda :D
    Z tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej ;) i oby do kolejnej wizyty ;)
    <3 !!

    Deseo lubi tę wiadomość

    atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 13 lutego 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie trafiłam na ten wątek. Jestem z łodzi i szukam dobrego ginekologa do leczenia bezpłodności. Mam pcos. Ostatnio po leczeniu u pani dr pojawiają mi się pęcherzyki ale... Ostatnio miałam 38 mm i pani dr stwierdziła że jest idealny do zapłodnienia... Obawiam się teraz, mimo wielkiej sympatii do niej , że będę musiała kogoś poszukać.
    Czy w gamecie polecacie kogoś? Może ginekolog-endokrynolog?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 13 lutego 2018, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Właśnie trafiłam na ten wątek. Jestem z łodzi i szukam dobrego ginekologa do leczenia bezpłodności. Mam pcos. Ostatnio po leczeniu u pani dr pojawiają mi się pęcherzyki ale... Ostatnio miałam 38 mm i pani dr stwierdziła że jest idealny do zapłodnienia... Obawiam się teraz, mimo wielkiej sympatii do niej , że będę musiała kogoś poszukać.
    Czy w gamecie polecacie kogoś? Może ginekolog-endokrynolog?
    Witaj.
    Do leczenia niepłodności ;)
    Pecherzyk 38mm to nie pecherzyk tylko torbiel czynnosciowa niestety :/
    Ja polece mojego dr - Guzowskiego, ale obawiam sie ze z taka morfologia to do zaproponowania bedzie mial tylko IVF.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna się na rzeczy? A gdzie przyjmuję? My w sumie nawet nie mieliśmy szansy spróbować bo nie miałam owu. Jak już pęcherzyk rósł to nie pękał.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Zna się na rzeczy? A gdzie przyjmuję? My w sumie nawet nie mieliśmy szansy spróbować bo nie miałam owu. Jak już pęcherzyk rósł to nie pękał.
    Z tego co zaobserwowalam to ma wysoka skutecznosc.
    Przyjmuje w Gamecie ;)
    A bralas Puregon/Ovitrelle?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam ovitrelle jak sam nie peknal ale już przerósł. Teraz doszedł do 20 mm i niestety jak to dr stwierdziła zaczął się zapadać więc już ovitrelle nie brałam. A w tym cyklu 38 mm. Wzięłam ovitrelle. Jutro idę sprawdzić czy pękł. Oby tak było bo bolało na drugi dzień po zastrzyku i to mocno przez pół godziny. A teraz mam całą obolała tą stronę. Brzuch i plecy.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Brałam ovitrelle jak sam nie peknal ale już przerósł. Teraz doszedł do 20 mm i niestety jak to dr stwierdziła zaczął się zapadać więc już ovitrelle nie brałam. A w tym cyklu 38 mm. Wzięłam ovitrelle. Jutro idę sprawdzić czy pękł. Oby tak było bo bolało na drugi dzień po zastrzyku i to mocno przez pół godziny. A teraz mam całą obolała tą stronę. Brzuch i plecy.
    Nie rozumiem. Jak pecherzyk przerosnie, to owu nie jest wartosciowa i endometrium przejrzale. Przy takich wielkościach jak w tym cyklu powinnas wziac prg na wchloniecie, a nie zastrzyk na pęknięcie. Lekarz stanowczo do zmiany.
    Kiedy robiliscie to badanie nasienia z podpisu?
    Badalas sie w kierunku insulinoopornosci, prolaktynemii? Jak Twoje TSH?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, koleżanka ma do wydania za darmo drogi lek- Diphereline 0,1mg. Jeśli którejś z Was się przyda albo komuś z Waszych znajomych, dajcie znać

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pójdę sobie na badanie krzywej jutro rano. TSH mam 1.480 . Prolaktyna 19,49 ( 4.79-23,30 ).
    To jest jakaś masakra, że dla niej to jest idealny pęcherzyk. Ehhh. Wiązałam duże nadzieje z nią a tu aż takie coś wychodzi. Jutro pójdę na USG sprawdzić czy pękł. Wznowie też badania hormonów i pójdę do ginekologa-endoktynologa.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugim dniu cyklu tylko już prawie dwa lata temu mialam.
    Glukoza 74 (70-99)
    TSH. 1.230 ( 0.270-4,200 )
    Prolaktyna 15,07. ( 5.18 - 26,53 )

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Właśnie pójdę sobie na badanie krzywej jutro rano. TSH mam 1.480 . Prolaktyna 19,49 ( 4.79-23,30 ).
    To jest jakaś masakra, że dla niej to jest idealny pęcherzyk. Ehhh. Wiązałam duże nadzieje z nią a tu aż takie coś wychodzi. Jutro pójdę na USG sprawdzić czy pękł. Wznowie też badania hormonów i pójdę do ginekologa-endoktynologa.
    Prl troche wysoka.
    Pamietaj, ze krzywa musi byc 3pkt, insulinowa i glukozowa.
    A pytania dotyczace nasienia?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie robione było ze trzy miesiące temu. Teraz M skończył leki jakie dostał i jakoś w tym następnym tygodniu musi powtórzyć. Ogólnie wyniki po profertilu i antybiotyku polepszyły się o 100 % . Oby kolejny raz też okazał się ok. Poza morfologia wszystkie parametry były ok.
    Co do krzywej. To poprostu powiedzieć jutro żeby była 3 pkt. Insulinowa i glukozowa? Oni będą wiedzieć o co chodzi tak ? Sory za głupie pytania ale to trochę czarna magia dla mnie.
    A co jeszcze mogę zrobić teraz w 11 dc.
    Tzn jakie hormony na badaniu krwi.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Nasienie robione było ze trzy miesiące temu. Teraz M skończył leki jakie dostał i jakoś w tym następnym tygodniu musi powtórzyć. Ogólnie wyniki po profertilu i antybiotyku polepszyły się o 100 % . Oby kolejny raz też okazał się ok. Poza morfologia wszystkie parametry były ok.
    Co do krzywej. To poprostu powiedzieć jutro żeby była 3 pkt. Insulinowa i glukozowa? Oni będą wiedzieć o co chodzi tak ? Sory za głupie pytania ale to trochę czarna magia dla mnie.
    A co jeszcze mogę zrobić teraz w 11 dc.
    Tzn jakie hormony na badaniu krwi.
    Przy badaniu nasienia, zrobcie posiew.
    Beda wiedziec, a zebys Ty wiedziala to, pobieraja krew na czczo, podaja Ci glukoze (upewnij sie ze w punkcie do ktorego idziesz maja glukoze, czy musisz przyniesc swoja), nastepnie krew pobieraja po 1h i kolejny po 2h. Caly czas musisz siedziec w labolatorium.

    Wooow, jak to sie stalo, ze w 11dc masz pecherzyk 38mm? Jakie masz dawki lekow? Gonal doatalas refundowany?

    Mialas badanie droznosci jajowodow?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi dała gonal 4x 75 co drugi dzień i clo 2x2 przez pięć dni... Gonal chyba refundowany. Drożności nie zleciła mi też. Ona twierdzi że teraz się uda i mnie to przeraża. Muszę iść do ginekologa-endoktynologa bo to jakaś masakra jest. Dołuje mnie to wszystko.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawka leków duża. Ja też podejrzewam że ten pęcherzyk mógł zostać z poprzedniego cyklu... Bo okres miałam zaledwie 3 dni i to bardzo skąpy.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow.
    Bylas wczesniej stymulowana (oprocz stycznia)?
    Pamietaj ze te leki sa refudnowane tylko 3razy, jesli zuzyjesz je do staran naturalnych, a trzeba bedzie isc dalej to do IUI/IVF bedziesz musiala placic 100%, a to nie sa male kwoty.
    Jesli nie chcesz isc do lekarza z kliniki, to moge Ci polecic Malgorzate Jedrzejczyk (ul. Zacisze 16), ale moim zdaniem na Wasze wyniki powinien zerknac ktos, kto zajmuje sie stricte nieplodnoscia.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest drugi cykl z gonalem. pierwszy z clo i gonalem razem.
    Kiedyś clo brałam 3 miesiące przy nie ogarniętych cyklach do 60 dni i zero rezultatów.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego