X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Cześć kochane staraczki !! Ależ mnie tu dawno nie było ! Widzę ze u Was zmiany zmiany, dla niektórych przepiękne 🥰 Całe lato nie wchodziłam na forum bo moja ciąża w pierwszym trymestrze była dość ciężka wlasciwie całe dwa miesiące spędziłam biegając do toalety 😜 Nam leci już 20 tydzień , czekamy teraz na drugie prenatalne, pierwsze wykazało,ze wszystko Ok z maluszkiem . No i znamy już płeć będziemy mieć synka !!!❤️ Co u Was kochane ? Jak tam transfery, jak Wasze stymulacje ??! Ciężkie mamy czasy teraz jesli chodzi o starania, ciąże ... przez ten COVID niczego nie można być pewnym ...

Miedzianna❤️!!, myslalam ostatnio co tam u Ciebie, cieszę się, że, wszystko dobrze,!!! my dzisiaj usłyszeliśmy serduszko, ❤️ popłakałam się że szczęścia, doktor mówi, że wszystko jest dobrze.

miedzianna, Carolajn, Niebieska gwiazdka, Olivia27, MilenaMi, Udało się, Moli27 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • miedzianna Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Miedzianna❤️!!, myslalam ostatnio co tam u Ciebie, cieszę się, że, wszystko dobrze,!!! my dzisiaj usłyszeliśmy serduszko, ❤️ popłakałam się że szczęścia, doktor mówi, że wszystko jest dobrze.
    Cudowne uczucie prawda ?? Teraz już będzie wszystko dobrze:* to są takie emocje ...naprawdę życzę wszystkim Wam tego doświadczenia ... U nas nie obyło się bez wrażeń ,po drodze miałam krwiaka musiałam leżeć i brać duphaston. Jak pewnego dnia zaczęłam krwawić i pojechałam na Polną spodziewałam się wszystkiego ...gdy zobaczyłam maluszka robiącego pajacyki również przy lekarce popłakałam się jak bóbr ...

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Cudowne uczucie prawda ?? Teraz już będzie wszystko dobrze:* to są takie emocje ...naprawdę życzę wszystkim Wam tego doświadczenia ... U nas nie obyło się bez wrażeń ,po drodze miałam krwiaka musiałam leżeć i brać duphaston. Jak pewnego dnia zaczęłam krwawić i pojechałam na Polną spodziewałam się wszystkiego ...gdy zobaczyłam maluszka robiącego pajacyki również przy lekarce popłakałam się jak bóbr ...

Oj tak ❤️i nieustanie trzymam kciuki za każdą staraczki aby prędzej czy później doczekała takiego momentu ❤️

Ja mam jakieś plamienia, ale to najprawdopodobniej od tabletek dpochwowych więc doktor mi zamienił na luteinę podjęzykowo do tego duphaston, dwa Prolutexy, miejsca brakuje 🙈, ale to nic 🙂, trzeba przetrwać 💪

Oj to też miałaś momenty stresu, ale najważniejsze, że wszystko dobrze 🙂

miedzianna lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Cześć kochane staraczki !! Ależ mnie tu dawno nie było ! Widzę ze u Was zmiany zmiany, dla niektórych przepiękne 🥰 Całe lato nie wchodziłam na forum bo moja ciąża w pierwszym trymestrze była dość ciężka wlasciwie całe dwa miesiące spędziłam biegając do toalety 😜 Nam leci już 20 tydzień , czekamy teraz na drugie prenatalne, pierwsze wykazało,ze wszystko Ok z maluszkiem . No i znamy już płeć będziemy mieć synka !!!❤️ Co u Was kochane ? Jak tam transfery, jak Wasze stymulacje ??! Ciężkie mamy czasy teraz jesli chodzi o starania, ciąże ... przez ten COVID niczego nie można być pewnym ...

Miedziana - no ta historia nie mogła się skończyć inaczej ❤️, super 🙂, my sobie zdrowo rośniemy, u Nas po pierwszych prenatalnych też wszystko dobrze 🙂

Czasy ciężkie, ale ja wierzę, że niedługo po tej burzy przyjdzie słońce 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Oj tak ❤️i nieustanie trzymam kciuki za każdą staraczki aby prędzej czy później doczekała takiego momentu ❤️

Ja mam jakieś plamienia, ale to najprawdopodobniej od tabletek dpochwowych więc doktor mi zamienił na luteinę podjęzykowo do tego duphaston, dwa Prolutexy, miejsca brakuje 🙈, ale to nic 🙂, trzeba przetrwać 💪

Oj to też miałaś momenty stresu, ale najważniejsze, że wszystko dobrze 🙂

. A jak ogarniasz tą luteinę doustna 🙈,? masakra to jest mi też doktor zamienił z dopochwowej na doustna, od infekcji, bardzo dziwny smak....

PCOS
  • miedzianna Ekspertka

Wysłany: 17 października 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa- trzeba przetrwać ,dzidzia najważniejsza . Takie plamienia często się zdarzają , kwestia doboru leków i zaleceń lekarza . Ja musiałam troche leżeć i przetrwać to wszystko. Ale potem pojechaliśmy na tydzień nad Bałtyk,nawdychałam się jodu ,pospacerowalismy bo już mogłam i doszłam do siebie. To już niedługo poznacie płeć ?🙃daj znać koniecznie 😍
    Żaba -wielkie gratulacje 🥰🥰🥰 Cieszę się ze udało się za pierwszym transferem i ze prenatalne tez okey jak u Alicji , nas teraz czekają powoli drugie, troche stresik znów jest, wiadomo. Po drodze kolejne badania krwi , a przez covida boje się chodzić do tych wszystkich laboratoriów ,wszędzie kolejki masakra co się porobiło 🤦‍♀️ Onier tez się przeniósł ,jak dziewczyny wcześniej pisały , szpitale przekształcają się na zakaźne , oby dla rodzących zostało miejsca 🤦‍♀️Nie mówiąc już o pacjentach onkologicznych , wczoraj miasto chciało przekształcić szpital MSWiA na zakaźny ale na szczęście personel się zbuntował . W kraju chaos,rząd nie radzi sobie. Troche jestem przerażona tym wszystkim ... A gdzie stymulacje, punkcje,kontrole , zabiegi ... niepłodność nie poczeka 😓

IVF #1 10/19 Kriobank
    brak mrozaków.
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:

Super, gratulacje 🙂!

U nas też będzie prawdopodobnie Synek❤️

Mnie ta sytuacja też trochę martwi już nawet tv nie oglądam 🙈i tych wiadomości, jakoś trzeba przetrwac....

• miedzianna Ekspertka

Wysłany: 17 października 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Super, gratulacje 🙂!

U nas też będzie prawdopodobnie Synek❤️

Mnie ta sytuacja też trochę martwi już nawet tv nie oglądam 🙈i tych wiadomości, jakoś trzeba przetrwac....
    Nadzieja !!!😍❤️🌹 gratulacje ogromniaste !!! I chłopiec ..🥰🥰🥰🤗 a macie już imię ? My cały czas się zastanawiamy..🤔😎

IVF #1 10/19 Kriobank
    brak mrozaków.
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 października 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:

To się cieszę, że u Was wszystko dobrze 🙂, ja mam wizytę serduszkowa w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że będzie ok 🙂

Dziewczyny ciężkie czasy z tym Covidem, ale trzeba jakoś przerywać, czasem się piwsciekac tak po kobiecemu na to wszystko 😜i walczyć dalej 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 15:54

Alicjaaa, Olivia27 lubią tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Nadzieja !!!😍❤️🌹 gratulacje ogromniaste !!! I chłopiec ..🥰🥰🥰🤗 a macie już imię ? My cały czas się zastanawiamy..🤔😎

U nas będzie Tymek albo Julian. 🙂

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    To się cieszę, że u Was wszystko dobrze 🙂, ja mam wizytę serduszkowa w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że będzie ok 🙂

Dziewczyny ciężkie czasy z tym Covidem, ale trzeba jakoś przerywać, czasem się piwsciekac tak po kobiecemu na to wszystko 😜i walczyć dalej 💪

To trzymam kciuki za wizytę i dobre wieści ✊

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn - doskonle Ciebie rozumiem, też mieliśmy w planach podchodzić do inseminacji no ale zobaczymy jak to będzie, czekam spokojnie na wizytę u doktora i zobaczyny co powie, nie ukrywam też się trochę powkurzalam, no ale są coraz większe obostrzenia, może odpoczynek psychiczny też dobrze zrobi 🙂

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 17 października 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:

Gratulacje 🙂

U nas też jest ❤️

Kciuki za dziewczyny wizytujące i dużo cierpliwość i spokoju na ten czas 🙂

Alicjaaa, Moli27 lubią tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Carolajn - doskonle Ciebie rozumiem, też mieliśmy w planach podchodzić do inseminacji no ale zobaczymy jak to będzie, czekam spokojnie na wizytę u doktora i zobaczyny co powie, nie ukrywam też się trochę powkurzalam, no ale są coraz większe obostrzenia, może odpoczynek psychiczny też dobrze zrobi 🙂

Jak już emocje po czwartku opadły dziś tez podchodzę do tego już na spokojnie 🙂 Poczekam na wizytę w listopadzie zobacze co doktor powie 🙂
    Może faktycznie odpoczynek psychiczny dobrze mi zrobi pd ciągłego myślenia o stymulacji i trzymaniu diety 🙈

Dużo siły dla Nas wszystkich teraz ❤️

Alicjaaa lubi tę wiadomość

• Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Troszkę tutaj nie zaglądałam, gratulacje nowym mamusia i nieustanne kciuki za staraczki również życzę dużo sił na te czasy, dacie radę ❤️💪

Pozdrawiamy z miesiączna Gaja 🙂, ja niedługo mam wizytę kontrolna, czas leci jak szalony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 13:46

Alicjaaa, Moli27, Olivia27 lubią tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Alicjaaa- trzeba przetrwać ,dzidzia najważniejsza . Takie plamienia często się zdarzają , kwestia doboru leków i zaleceń lekarza . Ja musiałam troche leżeć i przetrwać to wszystko. Ale potem pojechaliśmy na tydzień nad Bałtyk,nawdychałam się jodu ,pospacerowalismy bo już mogłam i doszłam do siebie. To już niedługo poznacie płeć ?🙃daj znać koniecznie 😍
    Żaba -wielkie gratulacje 🥰🥰🥰 Cieszę się ze udało się za pierwszym transferem i ze prenatalne tez okey jak u Alicji , nas teraz czekają powoli drugie, troche stresik znów jest, wiadomo. Po drodze kolejne badania krwi , a przez covida boje się chodzić do tych wszystkich laboratoriów ,wszędzie kolejki masakra co się porobiło 🤦‍♀️ Onier tez się przeniósł ,jak dziewczyny wcześniej pisały , szpitale przekształcają się na zakaźne , oby dla rodzących zostało miejsca 🤦‍♀️Nie mówiąc już o pacjentach onkologicznych , wczoraj miasto chciało przekształcić szpital MSWiA na zakaźny ale na szczęście personel się zbuntował . W kraju chaos,rząd nie radzi sobie. Troche jestem przerażona tym wszystkim ... A gdzie stymulacje, punkcje,kontrole , zabiegi ... niepłodność nie poczeka 😓

Pewnie ze przetrwam 🙂, już sobie pościągałam filmy, książki, będzie czym zająć czas 🙂

Olivka no jakoś zaciskam zeby po tej luteinie, aczkolwiek dziś miałam odruch wymiotny 🙈, może później wrócimy do tej formy dopochwowe, zobaczymy co doktor zadecyduje. 🙂

Olivia27 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Jak już emocje po czwartku opadły dziś tez podchodzę do tego już na spokojnie 🙂 Poczekam na wizytę w listopadzie zobacze co doktor powie 🙂
    Może faktycznie odpoczynek psychiczny dobrze mi zrobi pd ciągłego myślenia o stymulacji i trzymaniu diety 🙈

Dużo siły dla Nas wszystkich teraz ❤️

Carolajn - damy radę kto jak nie my? 💪💪

Carolajn lubi tę wiadomość

PCOS
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:

Będzie dobrze🍀, daj znać🙂 czekamy na wieści 🙂

Olivia27, Alicjaaa91 lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:

Gratulacje ❤️!

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy doktor zawiesił w marcu- kwietniu przyjmowanie pacjentek? Oczywiście chodzi mi o nieciezarne

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ