X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 - jak u Ciebie?

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Nadzieja88 - jak u Ciebie?

A dziękuję, że pytasz 🙂, ja się jeszcze trzymam bardzo dobrze 😅, chodzę na ktg na Ułańska i cisza zobaczymy co mi doktor powie w przyszłym tygodniu jak do tego czasu nie urodze, ale coś czuję, że nie

Alicjaaa, Nowa szansa 93, Dżoni lubią tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    A dziękuję, że pytasz 🙂, ja się jeszcze trzymam bardzo dobrze 😅, chodzę na ktg na Ułańska i cisza zobaczymy co mi doktor powie w przyszłym tygodniu jak do tego czasu nie urodze, ale coś czuję, że nie

To trzymam ✊✊, z jednej strony zazdroszczę, że to już zaraz☺️

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    To ciekawe co z IVF u Doktora w poradni :/
    Wiesz może to kiedy nie będzie Doktora w szpitalu?

Ja mam teraz 10 marca planowa wizytę u dr też mieliśmy niedługo startować to się zapytam co i jak.

Ciri86 lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie Agata mi powiedziała że dr nie będzie najprawdopodobniej do 22.03 😳

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny, właśnie Agata mi powiedziała że dr nie będzie najprawdopodobniej do 22.03 😳
    Kurde słabo już się nslastawilam :(
    A do nikogo innego nie mam potrzeby iść trudno...

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na wizycie u Profesora Jacka Brązerta, i szczerze ? Cudowny człowiek , cudowne podejście ❤️
    Zastępstwo za dr.Macieja tak samo czuje się spokojna jak po jego wizycie .
    22 dzień cyklu pęcherzyk 22mm prawdopodobnie owulacja się przesunęła dostałam zastrzyk i czekamy ✊🏻
    We wtorek kontrola 🍀🌱

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    😵 Dziewczyny, mega słabo! Czy któraś z Was ma termin porodu w najbliższym czasie albo rodziła teraz gdy doktor jest na zwolnieniu? Mam termin porodu w marcu i chciałam jeszcze wszystko ustalić z doktorem. Moja ostatnia wizyta u dr Milewskiej w zastępstwie była średnia, to nie to samo co dr Maciej. Załamka...

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie u Profesora Jacka Brązerta, i szczerze ? Cudowny człowiek , cudowne podejście ❤️
    Zastępstwo za dr.Macieja tak samo czuje się spokojna jak po jego wizycie .
    22 dzień cyklu pęcherzyk 22mm prawdopodobnie owulacja się przesunęła dostałam zastrzyk i czekamy ✊🏻
    We wtorek kontrola 🍀🌱

Ja też byłam u Profesora na ciążowej i wyszłam mega spokojna ☺️

Kciuki ✊✊✊✊

Carolajn lubi tę wiadomość

PCOS
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    😵 Dziewczyny, mega słabo! Czy któraś z Was ma termin porodu w najbliższym czasie albo rodziła teraz gdy doktor jest na zwolnieniu? Mam termin porodu w marcu i chciałam jeszcze wszystko ustalić z doktorem. Moja ostatnia wizyta u dr Milewskiej w zastępstwie była średnia, to nie to samo co dr Maciej. Załamka...

Ja rodziłam 🙂, jak coś to pytaj 🙂

anka lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:

Kciuki ✊✊✊✊

Dobrze wiedzieć :) jakby co może kolejnym razem się do prof umowie, choć u dr lorenc też dzisiaj było spoko :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dobrze wiedzieć :) jakby co może kolejnym razem się do prof umowie, choć u dr lorenc też dzisiaj było spoko :)

Ja akurat do dr Lorenc chodzę na te badania prenatalne, też jest spoko 🙂, ale już odliczam te dni do 22 marca 🙈

PCOS
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Ja rodziłam 🙂, jak coś to pytaj 🙂
    Wysłałam zaproszenie do Ciebie żeby dziewczynom nie robić tutaj śmietnika 🙃

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:

Kciuki ✊✊✊✊

Mnie i chłopaków też na zastępstwo przejął Profesor, również wychodzę spokojna 🙂

Carolajn - czyli jednak warto mieć nadzieję do końca ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 13:16

Carolajn, Dżoni lubią tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Wysłałam zaproszenie do Ciebie żeby dziewczynom nie robić tutaj śmietnika 🙃

Przyjęłam

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Mnie i chłopaków też na zastępstwo przejął Profesor, również wychodzę spokojna 🙂

Carolajn - czyli jednak warto mieć nadzieję do końca ✊✊✊

Chyba warto ❤️ Cykl nie jest stracony ale endo małe Profesor mówił ale tez mówi każda kobieta jest inna próbujemy

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :) mam kilka pytań. Jakiś czas temu odbyła się moja pierwsza wizyta u dr Macieja. Dostałam skierowanie na różne wyniki, oraz usg piersi. Na kolejnej wizycie mam doktorowi przedstawić wyniki i mamy rozpisać stymulacje do in vitro. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają następne kroki leczenia u doktora? czy stymulacje rozpoczyna się od 1 dnia cyklu czy od owulacji i ile ona mniej wiecej trwa, oraz po jakim czasie oczywiscie orientacyjnie jest wykonywana punkcja oraz sam transfer? Chciałabym sobie to mniej więcej poukładać w głowie i wiedzieć na kiedy mam się nastawiać na transfer <3 Nie pytałam o to doktora z tych wszystkich emocji ;)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz weszłam na znanego lekarza na profil doktora i widzę że jest włączona konsultacja online? Czy jak wam przekładali wizytę to coś wspomniało o tym? Bo skoro doktora ma nie być do tego 22 to myślę o ten online wizycie

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :) mam kilka pytań. Jakiś czas temu odbyła się moja pierwsza wizyta u dr Macieja. Dostałam skierowanie na różne wyniki, oraz usg piersi. Na kolejnej wizycie mam doktorowi przedstawić wyniki i mamy rozpisać stymulacje do in vitro. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają następne kroki leczenia u doktora? czy stymulacje rozpoczyna się od 1 dnia cyklu czy od owulacji i ile ona mniej wiecej trwa, oraz po jakim czasie oczywiscie orientacyjnie jest wykonywana punkcja oraz sam transfer? Chciałabym sobie to mniej więcej poukładać w głowie i wiedzieć na kiedy mam się nastawiać na transfer <3 Nie pytałam o to doktora z tych wszystkich emocji ;)
    Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy jakim protokołem pójdziesz podczas stymulacji, ale zazwyczaj stymulacja zaczyna się w pierwszych dniach cyklu, potem jest monitoring, obserwacja wzrastania pęcherzyków, następnie w połowie cyklu +/- (zależy też jaki masz cykl) następuje punkcja i jeżeli wszystko jest ok to po 5 dniach od punkcje jesr transfer, ale to chyba rzadka sytuacja żeby transfer był w tym samym cyklu co punkcja. Wszystko też zależy od tego jaka jest przyczyna niepłodności, jaki jest poziom hormonów, jakie jesr endometrium. Ja miałam transfer w kolejnym cyklu, bo lekarze na polnej źle zapisali leki które brałam podczas stymulacji i miałam przez to za wysoki estradiol.

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy jakim protokołem pójdziesz podczas stymulacji, ale zazwyczaj stymulacja zaczyna się w pierwszych dniach cyklu, potem jest monitoring, obserwacja wzrastania pęcherzyków, następnie w połowie cyklu +/- (zależy też jaki masz cykl) następuje punkcja i jeżeli wszystko jest ok to po 5 dniach od punkcje jesr transfer, ale to chyba rzadka sytuacja żeby transfer był w tym samym cyklu co punkcja. Wszystko też zależy od tego jaka jest przyczyna niepłodności, jaki jest poziom hormonów, jakie jesr endometrium. Ja miałam transfer w kolejnym cyklu, bo lekarze na polnej źle zapisali leki które brałam podczas stymulacji i miałam przez to za wysoki estradiol.

Dziękuje za odpowiedź. U nas jest to czynnik męski i korzystamy z nasienia dawcy. Ja wyniki póki co wzorowe. Ouwulacja jak w zegarku itd. Więc łudzę się, że teoretycznie szybko powinno pójść. Jestem już po dwóch nieudanych inseminacjach, uważamy je za stratę czasu więc zdecydowaliśmy się na in vitro.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ