X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 - jak u Ciebie?

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Nadzieja88 - jak u Ciebie?

A dziękuję, że pytasz 🙂, ja się jeszcze trzymam bardzo dobrze 😅, chodzę na ktg na Ułańska i cisza zobaczymy co mi doktor powie w przyszłym tygodniu jak do tego czasu nie urodze, ale coś czuję, że nie

Alicjaaa, Nowa szansa 93, Dżoni lubią tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    A dziękuję, że pytasz 🙂, ja się jeszcze trzymam bardzo dobrze 😅, chodzę na ktg na Ułańska i cisza zobaczymy co mi doktor powie w przyszłym tygodniu jak do tego czasu nie urodze, ale coś czuję, że nie

To trzymam ✊✊, z jednej strony zazdroszczę, że to już zaraz☺️

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    To ciekawe co z IVF u Doktora w poradni :/
    Wiesz może to kiedy nie będzie Doktora w szpitalu?

Ja mam teraz 10 marca planowa wizytę u dr też mieliśmy niedługo startować to się zapytam co i jak.

Ciri86 lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie Agata mi powiedziała że dr nie będzie najprawdopodobniej do 22.03 😳

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny, właśnie Agata mi powiedziała że dr nie będzie najprawdopodobniej do 22.03 😳
    Kurde słabo już się nslastawilam :(
    A do nikogo innego nie mam potrzeby iść trudno...

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na wizycie u Profesora Jacka Brązerta, i szczerze ? Cudowny człowiek , cudowne podejście ❤️
    Zastępstwo za dr.Macieja tak samo czuje się spokojna jak po jego wizycie .
    22 dzień cyklu pęcherzyk 22mm prawdopodobnie owulacja się przesunęła dostałam zastrzyk i czekamy ✊🏻
    We wtorek kontrola 🍀🌱

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    😵 Dziewczyny, mega słabo! Czy któraś z Was ma termin porodu w najbliższym czasie albo rodziła teraz gdy doktor jest na zwolnieniu? Mam termin porodu w marcu i chciałam jeszcze wszystko ustalić z doktorem. Moja ostatnia wizyta u dr Milewskiej w zastępstwie była średnia, to nie to samo co dr Maciej. Załamka...

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie u Profesora Jacka Brązerta, i szczerze ? Cudowny człowiek , cudowne podejście ❤️
    Zastępstwo za dr.Macieja tak samo czuje się spokojna jak po jego wizycie .
    22 dzień cyklu pęcherzyk 22mm prawdopodobnie owulacja się przesunęła dostałam zastrzyk i czekamy ✊🏻
    We wtorek kontrola 🍀🌱

Ja też byłam u Profesora na ciążowej i wyszłam mega spokojna ☺️

Kciuki ✊✊✊✊

Carolajn lubi tę wiadomość

PCOS
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    😵 Dziewczyny, mega słabo! Czy któraś z Was ma termin porodu w najbliższym czasie albo rodziła teraz gdy doktor jest na zwolnieniu? Mam termin porodu w marcu i chciałam jeszcze wszystko ustalić z doktorem. Moja ostatnia wizyta u dr Milewskiej w zastępstwie była średnia, to nie to samo co dr Maciej. Załamka...

Ja rodziłam 🙂, jak coś to pytaj 🙂

anka lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:

Kciuki ✊✊✊✊

Dobrze wiedzieć :) jakby co może kolejnym razem się do prof umowie, choć u dr lorenc też dzisiaj było spoko :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dobrze wiedzieć :) jakby co może kolejnym razem się do prof umowie, choć u dr lorenc też dzisiaj było spoko :)

Ja akurat do dr Lorenc chodzę na te badania prenatalne, też jest spoko 🙂, ale już odliczam te dni do 22 marca 🙈

PCOS
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Ja rodziłam 🙂, jak coś to pytaj 🙂
    Wysłałam zaproszenie do Ciebie żeby dziewczynom nie robić tutaj śmietnika 🙃

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:

Kciuki ✊✊✊✊

Mnie i chłopaków też na zastępstwo przejął Profesor, również wychodzę spokojna 🙂

Carolajn - czyli jednak warto mieć nadzieję do końca ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 13:16

Carolajn, Dżoni lubią tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Wysłałam zaproszenie do Ciebie żeby dziewczynom nie robić tutaj śmietnika 🙃

Przyjęłam

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Mnie i chłopaków też na zastępstwo przejął Profesor, również wychodzę spokojna 🙂

Carolajn - czyli jednak warto mieć nadzieję do końca ✊✊✊

Chyba warto ❤️ Cykl nie jest stracony ale endo małe Profesor mówił ale tez mówi każda kobieta jest inna próbujemy

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :) mam kilka pytań. Jakiś czas temu odbyła się moja pierwsza wizyta u dr Macieja. Dostałam skierowanie na różne wyniki, oraz usg piersi. Na kolejnej wizycie mam doktorowi przedstawić wyniki i mamy rozpisać stymulacje do in vitro. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają następne kroki leczenia u doktora? czy stymulacje rozpoczyna się od 1 dnia cyklu czy od owulacji i ile ona mniej wiecej trwa, oraz po jakim czasie oczywiscie orientacyjnie jest wykonywana punkcja oraz sam transfer? Chciałabym sobie to mniej więcej poukładać w głowie i wiedzieć na kiedy mam się nastawiać na transfer <3 Nie pytałam o to doktora z tych wszystkich emocji ;)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz weszłam na znanego lekarza na profil doktora i widzę że jest włączona konsultacja online? Czy jak wam przekładali wizytę to coś wspomniało o tym? Bo skoro doktora ma nie być do tego 22 to myślę o ten online wizycie

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :) mam kilka pytań. Jakiś czas temu odbyła się moja pierwsza wizyta u dr Macieja. Dostałam skierowanie na różne wyniki, oraz usg piersi. Na kolejnej wizycie mam doktorowi przedstawić wyniki i mamy rozpisać stymulacje do in vitro. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają następne kroki leczenia u doktora? czy stymulacje rozpoczyna się od 1 dnia cyklu czy od owulacji i ile ona mniej wiecej trwa, oraz po jakim czasie oczywiscie orientacyjnie jest wykonywana punkcja oraz sam transfer? Chciałabym sobie to mniej więcej poukładać w głowie i wiedzieć na kiedy mam się nastawiać na transfer <3 Nie pytałam o to doktora z tych wszystkich emocji ;)
    Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy jakim protokołem pójdziesz podczas stymulacji, ale zazwyczaj stymulacja zaczyna się w pierwszych dniach cyklu, potem jest monitoring, obserwacja wzrastania pęcherzyków, następnie w połowie cyklu +/- (zależy też jaki masz cykl) następuje punkcja i jeżeli wszystko jest ok to po 5 dniach od punkcje jesr transfer, ale to chyba rzadka sytuacja żeby transfer był w tym samym cyklu co punkcja. Wszystko też zależy od tego jaka jest przyczyna niepłodności, jaki jest poziom hormonów, jakie jesr endometrium. Ja miałam transfer w kolejnym cyklu, bo lekarze na polnej źle zapisali leki które brałam podczas stymulacji i miałam przez to za wysoki estradiol.

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy jakim protokołem pójdziesz podczas stymulacji, ale zazwyczaj stymulacja zaczyna się w pierwszych dniach cyklu, potem jest monitoring, obserwacja wzrastania pęcherzyków, następnie w połowie cyklu +/- (zależy też jaki masz cykl) następuje punkcja i jeżeli wszystko jest ok to po 5 dniach od punkcje jesr transfer, ale to chyba rzadka sytuacja żeby transfer był w tym samym cyklu co punkcja. Wszystko też zależy od tego jaka jest przyczyna niepłodności, jaki jest poziom hormonów, jakie jesr endometrium. Ja miałam transfer w kolejnym cyklu, bo lekarze na polnej źle zapisali leki które brałam podczas stymulacji i miałam przez to za wysoki estradiol.

Dziękuje za odpowiedź. U nas jest to czynnik męski i korzystamy z nasienia dawcy. Ja wyniki póki co wzorowe. Ouwulacja jak w zegarku itd. Więc łudzę się, że teoretycznie szybko powinno pójść. Jestem już po dwóch nieudanych inseminacjach, uważamy je za stratę czasu więc zdecydowaliśmy się na in vitro.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ