X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Profesora 😉 ja kiedyś dostałam zjebke od innego lekarza, że chodzę do Brązertów i nie ma różnicy czy do Dr Macieja czy profesora Brązerta 🙈

A Czemu zjebkę ?

Mam nadzieje że coś innego może doradzi lub zaproponuje , bo zanim Dr.Maciej wróci to nie chce czekać z działaniem

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Ja właśnie teraz idę w zastępstwie jak coś to dam znać 🙂

Dzewko - jak Twoja bhcg?

A dziękuję dobrze, dr odpisał, że wyniki ok, mam oznaczyć jeszcze raz i zobaczyny co dalej 🙂

Olivia27, Karina89, ZosiaKo, Moli27, MuminkAa, Dominikaaa, Nowa szansa 93 lubią tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    A Czemu zjebkę ?

Mam nadzieje że coś innego może doradzi lub zaproponuje , bo zanim Dr.Maciej wróci to nie chce czekać z działaniem

Po prostu.... Bo u nich ciążę prowadziłam 🤷‍♀️ więc chyba nie przepadałam za nimi

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Po prostu.... Bo u nich ciążę prowadziłam 🤷‍♀️ więc chyba nie przepadałam za nimi

Ja prowadziłam ciąże u dr Macieja, ale rodziłam u siebie w mieście bo mam 150 km do Poznania to akurat mi lekarz mówił, że robił specjalizacje u Profesora a o dr M slyszal, ale nie zna, ja się po cichu śmiałam, bo mi trochę opowiadał jak robił specjalizacje a ja Profesora nigdy na oczy nie widziałam 😅, ale miło wspominam.

Ja się mało udzielam., ale Was podczytuje i trzymam ✊✊

Carolajn lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Ja prowadziłam ciąże u dr Macieja, ale rodziłam u siebie w mieście bo mam 150 km do Poznania to akurat mi lekarz mówił, że robił specjalizacje u Profesora a o dr M slyszal, ale nie zna, ja się po cichu śmiałam, bo mi trochę opowiadał jak robił specjalizacje a ja Profesora nigdy na oczy nie widziałam 😅, ale miło wspominam.

Ja się mało udzielam., ale Was podczytuje i trzymam ✊✊

Różne reakcje były.... od ooo fajnie i super, że u niego bo świetny specjalista albo kolega z roku ale też te odwrotne 🤷‍♀️

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Różne reakcje były.... od ooo fajnie i super, że u niego bo świetny specjalista albo kolega z roku ale też te odwrotne 🤷‍♀️

No tak to już jest 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 12:47

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina - przyjmiesz zaproszenie?🙂 Mam jedno pytanie a widzę, że jesteś świeżo po procedurze a ja mieflugo będę zaczynać, jak dokyor wróci.

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Malina - przyjmiesz zaproszenie?🙂 Mam jedno pytanie a widzę, że jesteś świeżo po procedurze a ja mieflugo będę zaczynać, jak dokyor wróci.

Przyjęłam 🙂, ja też czekam bo najpierw zabieg, później transfer.

Tatosya lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba luteina dopochwowa mnie uczuliła. Ostatnio dr zwiększył mi dawkę na 3x100 i na początku było ok, ale od dzisiaj turbo piecze 🤷‍♂️ nie chce już o tej godzinie pisać do dr ale myślicie że mogę wziąć np. Progesteron besins który mam jeszcze po procedurach ivf? To w końcu też progesteron więc chyba nic się nie stanie...
    Miała może któraś taką sytuację i pamięta co dr zalecił?
    Oprócz luteiny biorę też duphaston ale boję się zostawic tylko duphaston, bo jednak cały czas brałam końskie dawki tego progesteronu.
    No i jeszcze pytanie, czy te skutki uboczne luteiny same przeszły czy konieczne były jakieś leki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 22:50

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny chyba luteina dopochwowa mnie uczuliła. Ostatnio dr zwiększył mi dawkę na 3x100 i na początku było ok, ale od dzisiaj turbo piecze 🤷‍♂️ nie chce już o tej godzinie pisać do dr ale myślicie że mogę wziąć np. Progesteron besins który mam jeszcze po procedurach ivf? To w końcu też progesteron więc chyba nic się nie stanie...
    Oprócz luteiny biorę też duphaston ale boję się zostawic tylko duphaston, bo jednak cały czas brałam końskie dawki tego progesteronu.
    No i jeszcze pytanie, czy te skutki uboczne luteiny same przeszły czy konieczne były jakieś leki?

Ja jak mam tego krwiaka i na paczatku się lało to też odstawilam leki dopochwowe i do zastrzyków i dupka doszła benesis, teraz dopięto wracam do dopochwowych bo krwawienie się skończyło, koleżanka ostatnio miała podrażnienia po luteinie to przeszli na luteinę podjęzykową, a potem wrócili do dopochwowych, ale coś innego tylko już nie pamiętam nazwy.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ja jak mam tego krwiaka i na paczatku się lało to też odstawilam leki dopochwowe i do zastrzyków i dupka doszła benesis, teraz dopięto wracam do dopochwowych bo krwawienie się skończyło, koleżanka ostatnio miała podrażnienia po luteinie to przeszli na luteinę podjęzykową, a potem wrócili do dopochwowych, ale coś innego tylko już nie pamiętam nazwy.

A besins dopochwowo czy doustnie? Bo mi po transferze kazali brać dopochwowo. Choć teraz mam taki stan że na samą myśl mnie skręca.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A besins dopochwowo czy doustnie? Bo mi po transferze kazali brać dopochwowo. Choć teraz mam taki stan że na samą myśl mnie skręca.

Sory pokicialo mi się godzina 🙈 zwiększyłam dupka a odstawilam dopochwowe, besins też miał być dopochwowo, możesz spróbować z tym bensis, mnie np luteina też uczula a cyclogest już nie więc czasem to też kwesia leku.

Dżoni lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja jak miałam infekcje i podrażnienia to przeszliśmy na luteinę podjęzykową, dupka nie mam.

Kwiatek 12 lubi tę wiadomość

PCOS
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko zameldować,ze dziś do południa zostałam mama 🙂, na świat przyszedł Franek ❤️

Tak jak się bałam, że samo się nie zacznie tak wczoraj się modliłam aby mąż zdążył mnie dowieść na Polna mamy kawałeczek do Poznania

Walczcie dziewczyny o Wasze szczęścia 🙂

Carolajn ✊✊ za monitoring.

Ciri86, Moli27, Dżoni, Ja123, Zaba90, Maja87, Nadzieja88, Alicjaaa, Dominikaaa, Olivia27, Gabrysia89, Ania0692, Malina1991, MilenaMi, Nowa szansa 93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Ja się tylko zameldować,ze dziś do południa zostałam mama 🙂, na świat przyszedł Franek ❤️

Tak jak się bałam, że samo się nie zacznie tak wczoraj się modliłam aby mąż zdążył mnie dowieść na Polna mamy kawałeczek do Poznania

Gratulacje :) dużo zdrowia! ☺️

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:

Gratulacje 🙂

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:

Gratulacje ❤️ ❤️ ❤️ dużo zdrówka dla Was :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Jasne że możesz wziąć progesteron besins, on jest nawet lepszy niż zwykła luteina, bo ma strukturę bardziej kremową. Luteina jest twardą tabletką i przy takiej dużej dawca mogłaś podrażnić skórę.
    Pisz do doktora w sprawie stanu zapalnego, bo szkoda żebyś się męczyła. Doktor jeszcze w tym tygodniu nie pracuje, więc szybko Ci odpisze. Jakby co to profilaktycznie możesz smarować się clotrimazolum.

Dżoni lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:

Gratulujemy z Różą 🥰 ja się modliłam żeby mąż zdarzył przyjechać na porodowke zanim panna przywita świat🙈

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Jasne że możesz wziąć progesteron besins, on jest nawet lepszy niż zwykła luteina, bo ma strukturę bardziej kremową. Luteina jest twardą tabletką i przy takiej dużej dawca mogłaś podrażnić skórę.
    Pisz do doktora w sprawie stanu zapalnego, bo szkoda żebyś się męczyła. Doktor jeszcze w tym tygodniu nie pracuje, więc szybko Ci odpisze. Jakby co to profilaktycznie możesz smarować się clotrimazolum.

Dzięki, już właśnie napisałam bo stwierdzam że oszaleje. Mam nadzieję że szybko odpisze. Czytałam żeby clotrimazolum nie stosowac w 1trym, więc narazie się wstrzymuje bo trochę się boję. Kurcze a dopiero co przyszedł wynik biocenozy i wszystko było ok, tylko lactovaginal dr zalecił żeby podnieść liczbę pałeczek kwasu mlekowego... A może kurde to ten lactovaginal mnie uczulił 🤷‍♂️ no nic, pozostaje mi czekać na info od dra.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ