Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:Dziewczyny chyba luteina dopochwowa mnie uczuliła. Ostatnio dr zwiększył mi dawkę na 3x100 i na początku było ok, ale od dzisiaj turbo piecze 🤷♂️ nie chce już o tej godzinie pisać do dr ale myślicie że mogę wziąć np. Progesteron besins który mam jeszcze po procedurach ivf? To w końcu też progesteron więc chyba nic się nie stanie...
Miała może któraś taką sytuację i pamięta co dr zalecił?
Oprócz luteiny biorę też duphaston ale boję się zostawic tylko duphaston, bo jednak cały czas brałam końskie dawki tego progesteronu.
No i jeszcze pytanie, czy te skutki uboczne luteiny same przeszły czy konieczne były jakieś leki?
Jasne że możesz wziąć progesteron besins, on jest nawet lepszy niż zwykła luteina, bo ma strukturę bardziej kremową. Luteina jest twardą tabletką i przy takiej dużej dawca mogłaś podrażnić skórę.
Pisz do doktora w sprawie stanu zapalnego, bo szkoda żebyś się męczyła. Doktor jeszcze w tym tygodniu nie pracuje, więc szybko Ci odpisze. Jakby co to profilaktycznie możesz smarować się clotrimazolum.
Dżoni lubi tę wiadomość
-
Alicjaaa91 wrote:Ja się tylko zameldować,ze dziś do południa zostałam mama 🙂, na świat przyszedł Franek ❤️
Tak jak się bałam, że samo się nie zacznie tak wczoraj się modliłam aby mąż zdążył mnie dowieść na Polna mamy kawałeczek do Poznania
Walczcie dziewczyny o Wasze szczęścia 🙂
Carolajn ✊✊ za monitoring.
Gratulujemy z Różą 🥰 ja się modliłam żeby mąż zdarzył przyjechać na porodowke zanim panna przywita świat🙈 -
Nana84 wrote:Jasne że możesz wziąć progesteron besins, on jest nawet lepszy niż zwykła luteina, bo ma strukturę bardziej kremową. Luteina jest twardą tabletką i przy takiej dużej dawca mogłaś podrażnić skórę.
Pisz do doktora w sprawie stanu zapalnego, bo szkoda żebyś się męczyła. Doktor jeszcze w tym tygodniu nie pracuje, więc szybko Ci odpisze. Jakby co to profilaktycznie możesz smarować się clotrimazolum.
Dzięki, już właśnie napisałam bo stwierdzam że oszaleje. Mam nadzieję że szybko odpisze. Czytałam żeby clotrimazolum nie stosowac w 1trym, więc narazie się wstrzymuje bo trochę się boję. Kurcze a dopiero co przyszedł wynik biocenozy i wszystko było ok, tylko lactovaginal dr zalecił żeby podnieść liczbę pałeczek kwasu mlekowego... A może kurde to ten lactovaginal mnie uczulił 🤷♂️ no nic, pozostaje mi czekać na info od dra.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dzięki, już właśnie napisałam bo stwierdzam że oszaleje. Mam nadzieję że szybko odpisze. Czytałam żeby clotrimazolum nie stosowac w 1trym, więc narazie się wstrzymuje bo trochę się boję. Kurcze a dopiero co przyszedł wynik biocenozy i wszystko było ok, tylko lactovaginal dr zalecił żeby podnieść liczbę pałeczek kwasu mlekowego... A może kurde to ten lactovaginal mnie uczulił 🤷♂️ no nic, pozostaje mi czekać na info od dra.
Pisz, pisz, do mnie oddzwonił po 3 minutach -
Alicjaaa91 wrote:Ja się tylko zameldować,ze dziś do południa zostałam mama 🙂, na świat przyszedł Franek ❤️
Tak jak się bałam, że samo się nie zacznie tak wczoraj się modliłam aby mąż zdążył mnie dowieść na Polna mamy kawałeczek do Poznania
Gratulacje ☺️, dużo zdrówka dla Was 🙂 -
Gratulacje ❤️Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Gratulacje i dużo zdrowia ❤️2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
2024 urodziły się dziewczynki . -
Gabrysia89 wrote:Alicja - Gratulacje ❤️, cieszcie się sobą 🙂
A ja mam do Was pytanko czy ma któraś z Was jaka sprawdzana dietę albo przepisy przy cukrzycy ciążowej? Przy końcówce mnie dopadla ajuz nie mam pomysłów
Znajoma jest na fb, forum cukrzyca ciążowa bez strachu i książka kucharska czy jakoś tak i sobie chwali. -
Ja123 wrote:Gratulujemy z Różą 🥰 ja się modliłam żeby mąż zdarzył przyjechać na porodowke zanim panna przywita świat🙈
Ja dostałam takich bolesnych skurczy, że się ruszyć nie mogłam, dzwoniłam nawet do dr czy mam karetkę wzywać czy co bo mam kawelek na Polna, jeszcze mój mąż zapomniał dokumentów 🙈🙈i się cofaliśmy 😳 ale to już wszystko nieważne, pozdrawienia dla Różyczki 🙂 -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj jeszcze Pani z recepcji mówiła że nie wiadomo 🤷♂️Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Ja mam 8 marca, w szpitalu dłużej Go nie będzie
To ciekawe co z IVF u Doktora w poradni
Wiesz może to kiedy nie będzie Doktora w szpitalu?

👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -