Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Teraz weszłam na znanego lekarza na profil doktora i widzę że jest włączona konsultacja online? Czy jak wam przekładali wizytę to coś wspomniało o tym? Bo skoro doktora ma nie być do tego 22 to myślę o ten online wizycie

Tak, ja się umawiam, zrobiłam te wyniki o, które doktor prosił i chce pokazać, mieliśmy zacząć procedurę co i jak dalej

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Teraz weszłam na znanego lekarza na profil doktora i widzę że jest włączona konsultacja online? Czy jak wam przekładali wizytę to coś wspomniało o tym? Bo skoro doktora ma nie być do tego 22 to myślę o ten online wizycie
    Te konsultacje online ma tylko 5.03 i 8.03, później kalendarz jest niedostępny, więc może jest jakaś nadzieja że będzie na ułańskiej

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Tak, ja się umawiam, zrobiłam te wyniki o, które doktor prosił i chce pokazać, mieliśmy zacząć procedurę co i jak dalej

To jesteśmy na tym samym etapie :) Fajnie przechodzić to "z kimś" :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Super, to jak będą chcieli mi odwołać lub przełożyć to się umowie na online i będzie dobrze ☺️ od razu mi ulżyło 😄

• Alicjaaa91 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Te konsultacje online ma tylko 5.03 i 8.03, później kalendarz jest niedostępny, więc może jest jakaś nadzieja że będzie na ułańskiej

Tez dziś mam informacje, że do 22 doktora nie będzie, 15 tak miał być nieobecny to już od dawna było wiadome

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Zobaczę kiedy do mnie zadzwonią i poinformują 🤔 byle nie był to pon ... Bo w sumie wizytę miałam mieć późno bo o 20:30

Wysłany: 3 marca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już w lutym mówili, że doktor ma między 15.03 a 19.03 urlop i wraca 22.03

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Zobaczę kiedy do mnie zadzwonią i poinformują 🤔 byle nie był to pon ... Bo w sumie wizytę miałam mieć późno bo o 20:30

Dzwonią w pt :) nie wiedziałam o opcji konsultacji online :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzwonią w pt :) nie wiedziałam o opcji konsultacji online :)
    Przedzwonie jutro i się dowiem bo online jest w piątek i pon tylko dalej nie ma kalendarza a ja i tak chcę zapytać co dalej itp nie zależy mi na badaniu więc to by była dobra opcja dla mnie ☺️

Wysłany: 3 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doktor sam podawał wam swój nr telefonu czy wy go o to poprosiłyście? Piszecie czy dzwonicie? :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dziewczyny, doktor sam podawał wam swój nr telefonu czy wy go o to poprosiłyście? Piszecie czy dzwonicie? :)

Z tym numerem to najlepiej doktora poprosić bo potem może umknąć, której pacjentce podawał, której nie, ja dzwonie i pisze sms.

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :) mam kilka pytań. Jakiś czas temu odbyła się moja pierwsza wizyta u dr Macieja. Dostałam skierowanie na różne wyniki, oraz usg piersi. Na kolejnej wizycie mam doktorowi przedstawić wyniki i mamy rozpisać stymulacje do in vitro. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają następne kroki leczenia u doktora? czy stymulacje rozpoczyna się od 1 dnia cyklu czy od owulacji i ile ona mniej wiecej trwa, oraz po jakim czasie oczywiscie orientacyjnie jest wykonywana punkcja oraz sam transfer? Chciałabym sobie to mniej więcej poukładać w głowie i wiedzieć na kiedy mam się nastawiać na transfer <3 Nie pytałam o to doktora z tych wszystkich emocji ;)

Dokładnie tak jak napisała Nana84 wszystko zależy jakim będziesz szła protokołem, ja miałam długi wuec najpierw zastrzyki na wyciszenie, potem dwa rodzaje zastrzyków do stymulacji ,transfer też miała mieć później , ale to że względu na to, że najpierw jeszcze histeroskopia, myślę, że ja krótki protokół to tak z max 17/18 dni będzie trwała stymulacja, raczej do tego 18 dnia cyklu punkcja, ale to też zależy jak rosną pęcherzyki, a wcześniej antykoncepcja ale to też zależy, co przypadek to pewnie inaczej.
    Powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 18:12

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dobrze wiedzieć :) jakby co może kolejnym razem się do prof umowie, choć u dr lorenc też dzisiaj było spoko :)

To mówisz, że dr Lorenc też ok 🙂, ja właśnie do Niej ide, dziś dzwoniłam do doktora bo wróciły krwawienia i na Ułańska przyspieszyć wizytę.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    To mówisz, że dr Lorenc też ok 🙂, ja właśnie do Niej ide, dziś dzwoniłam do doktora bo wróciły krwawienia i na Ułańska przyspieszyć wizytę.

Taaak:) ja miałam iść do dr zawiejskiej ale zwolniło się u dr lorenc i wolałam do niej iść, bo kiedyś już byłam na wymazie i było ok. Ona jest bardzo miła, co prawda w wywiadzie ma tempo sprinterskie ale usg i badanie spoko.
    A bierzesz acard? Jeśli tak to odstaw może krwawienia ustaną. U mnie krwiak podobno się zmniejszył, jeszcze nie zniknął ale jak będę dalej LEŻEĆ to może do kolejnej wizyty zniknie :/

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Taaak:) ja miałam iść do dr zawiejskiej ale zwolniło się u dr lorenc i wolałam do niej iść, bo kiedyś już byłam na wymazie i było ok. Ona jest bardzo miła, co prawda w wywiadzie ma tempo sprinterskie ale usg i badanie spoko.
    A bierzesz acard? Jeśli tak to odstaw może krwawienia ustaną. U mnie krwiak podobno się zmniejszył, jeszcze nie zniknął ale jak będę dalej LEŻEĆ to może do kolejnej wizyty zniknie :/

To szykuje notes, zaczynam zapisywać pytania i jak doktor M wróci to się o wszystko zapytam , odstawilam właśnie 😔, pozostaje czekać do wizyty, dr mówił, że krwiaki mogą się ponownie napełniać, ale bez badania ciężko stwierdzić.

oar89jcgjrl99ac5.png

Wysłany: 3 marca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie można znaleźć cennik doktora? Szczerze mówiąc w poprzedniej klinice wszystko było bardziej przejrzyste co do finansów, cennik był na stronie i zawsze byłam informowana co do orientacyjnych kosztów kolejnej wizyty w zależności co będzie robione. Rozumiem, ze koszt punkcji czy transferu sprawdzamy na stronie szpitala na Polnej? I jeszcze pytanie odnośnie kosztów stymulacji- orientacyjnie jakie koszta? (Zdaje sobie sprawę, ze każda ma inny przypadek i bierze co innego, chce mniej więcej wiedzieć na ile się nastawić bo naprawdę ceny są dla mnie nie oczywiste, szukam ich na ogólnych forach ivf bo tam dziewczyny piszą co i ile w ich klinikach w całej Polsce)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    A gdzie można znaleźć cennik doktora? Szczerze mówiąc w poprzedniej klinice wszystko było bardziej przejrzyste co do finansów, cennik był na stronie i zawsze byłam informowana co do orientacyjnych kosztów kolejnej wizyty w zależności co będzie robione. Rozumiem, ze koszt punkcji czy transferu sprawdzamy na stronie szpitala na Polnej? I jeszcze pytanie odnośnie kosztów stymulacji- orientacyjnie jakie koszta? (Zdaje sobie sprawę, ze każda ma inny przypadek i bierze co innego, chce mniej więcej wiedzieć na ile się nastawić bo naprawdę ceny są dla mnie nie oczywiste, szukam ich na ogólnych forach ivf bo tam dziewczyny piszą co i ile w ich klinikach w całej Polsce)

Co do cennika wszystko jest na stronie internetowej centrum na znanym lekarzu 🙂, jeżeli chodzi o ivf to się nie wypowiem bo nie miałam.

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110

Wysłany: 3 marca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Co do cennika wszystko jest na stronie internetowej centrum na znanym lekarzu 🙂, jeżeli chodzi o ivf to się nie wypowiem bo nie miałam.

Ale nie ceny u tego lekarza, chyba ze coś zle patrzę :(

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Ale nie ceny u tego lekarza, chyba ze coś zle patrzę :(

Ogolnie pierwsza wizyta 250 - 300, ostatnio jak miałam wizytę plus posiew plus cytologię to płaciłam 350, monitoring od 100do 120 zł, ciozowa 250 zł, ktg 50 zł.

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Jeżeli będziesz podchodzić do ivf na Polnej to wszystkie wizyty się tam odbywają i nie chodzisz na ułańską. Całą procedura kosztuje chyba 7500 zł, w tym są wszystkie wizyty, monitoring punkcja i transfer, pod warunkiem że wszystko odbywa się w jednym cyklu. Dodatkowo może będziesz musiała wykonać jakieś badania krwi, bo rano przed oceną nadają chyba tylko e2. Jeżeli transfer odbywa się w innym cyklu niż punkcja, czyli z zamrożonych zarodków to transfer kosztuje wtedy chyba 1600 zł plus 400 zł za zamrożenie zarodków to opłata za rok. Wiadomo wszystkie badania przed ivf (badania krwi Twoje i partnera) to około 1000 zł. Leki do stymulacji są częściowo refundowane, ale to też koszt chyba ponad 1000 zł już nie pamiętam. No i jeżeli się wszystko uda to po transferze często bierze się masę leków, w tym wspaniałe zastrzyki z prolutexu to koszt około 5000 zł mi tyle wyszło bo musiałam brać 2 razy dziennie przez jakiś czas.

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ