Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana84 wrote:Jeżeli będziesz podchodzić do ivf na Polnej to wszystkie wizyty się tam odbywają i nie chodzisz na ułańską. Całą procedura kosztuje chyba 7500 zł, w tym są wszystkie wizyty, monitoring punkcja i transfer, pod warunkiem że wszystko odbywa się w jednym cyklu. Dodatkowo może będziesz musiała wykonać jakieś badania krwi, bo rano przed oceną nadają chyba tylko e2. Jeżeli transfer odbywa się w innym cyklu niż punkcja, czyli z zamrożonych zarodków to transfer kosztuje wtedy chyba 1600 zł plus 400 zł za zamrożenie zarodków to opłata za rok. Wiadomo wszystkie badania przed ivf (badania krwi Twoje i partnera) to około 1000 zł. Leki do stymulacji są częściowo refundowane, ale to też koszt chyba ponad 1000 zł już nie pamiętam. No i jeżeli się wszystko uda to po transferze często bierze się masę leków, w tym wspaniałe zastrzyki z prolutexu to koszt około 5000 zł mi tyle wyszło bo musiałam brać 2 razy dziennie przez jakiś czas.
Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz. O to mi chodziło 😘😘
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:A gdzie można znaleźć cennik doktora? Szczerze mówiąc w poprzedniej klinice wszystko było bardziej przejrzyste co do finansów, cennik był na stronie i zawsze byłam informowana co do orientacyjnych kosztów kolejnej wizyty w zależności co będzie robione. Rozumiem, ze koszt punkcji czy transferu sprawdzamy na stronie szpitala na Polnej? I jeszcze pytanie odnośnie kosztów stymulacji- orientacyjnie jakie koszta? (Zdaje sobie sprawę, ze każda ma inny przypadek i bierze co innego, chce mniej więcej wiedzieć na ile się nastawić bo naprawdę ceny są dla mnie nie oczywiste, szukam ich na ogólnych forach ivf bo tam dziewczyny piszą co i ile w ich klinikach w całej Polsce)
Miałam 100 wizyt, każda albo 250 zł albo 350 zł, prenatalne z testem Pappa to 450 zł. Więc jak wypadały dwie wizyty w miesiącu na początku i na końcu, plus jakieś badania albo leki to ponad 1000 zł wydawałam -
A właśnie jak to jest z tą opłata za przechowywanie zamrożonych zarodków? Oni sami z Polnej się odzywają czy ja mam się tam zgłosić żeby zapłacić za kolejny rok? Ktoś wie może jak to działa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 20:44
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Nana84 wrote:Właśnie jeżeli chodzi o ciążę po ivf ze wszystkimi lekami, wizytami i badaniami krwi, bo doktor M nie wystawi skierowania na NFZ to mi wyszło ponad 10000 zł.
Miałam 100 wizyt, każda albo 250 zł albo 350 zł, prenatalne z testem Pappa to 450 zł. Więc jak wypadały dwie wizyty w miesiącu na początku i na końcu, plus jakieś badania albo leki to ponad 1000 zł wydawałam
Ja praktycznie całą ciąże miałam wizyty co dwa tygodnie parę razy co tydzień, no ale u mnie zaczęły się dość mocne problemy, nawet nie podliczalam wydatkow🙈
Ps :dam znać jak urodze jak było 😊 -
Nana84 wrote:Właśnie jeżeli chodzi o ciążę po ivf ze wszystkimi lekami, wizytami i badaniami krwi, bo doktor M nie wystawi skierowania na NFZ to mi wyszło ponad 10000 zł.
Miałam 100 wizyt, każda albo 250 zł albo 350 zł, prenatalne z testem Pappa to 450 zł. Więc jak wypadały dwie wizyty w miesiącu na początku i na końcu, plus jakieś badania albo leki to ponad 1000 zł wydawałam
Nie, nie pytam o ciąże tylko o procedurę. Jeśli dojdzie do ciąży to poprowadzę ją w swoim mieście.28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Dżoni wrote:A właśnie jak to jest z tą opłata za przechowywanie zamrożonych zarodków? Oni sami z Polnej się odzywają czy ja mam się tam zgłosić żeby zapłacić za kolejny rok? Ktoś wie może jak to działa?
Najlepiej przedzwonić, ja jeszcze się nie orientowałam, ale jak bylam i czekałam na monitoring to jakaś dziewczyna się pytała, ale odpowiedzi już nie zdążyłam usłyszeć 🙃Dżoni lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
MuminkAa wrote:Tak, ja się umawiam, zrobiłam te wyniki o, które doktor prosił i chce pokazać, mieliśmy zacząć procedurę co i jak dalej
Orientowałam się już może w tej konsultacji on-line?06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
nick nieaktualny
-
anka wrote:A ktoś może wie jak wygląda ta wizyta online? W sumie nigdy w takiej nie uczestniczyłam czy jest możliwość na telefonie? Jak się nie ma mikrofonu i kamerki na kompie
Ja miałam, tylko nie wiem czy to teraz jest na takiej samej zasadzie bo nie było terminów na znany lekarzu jak miał na początku pandemi takie wiedo rozmowy bo mi wmówił, że jak coś między wizytami to jest taka mozliwosc,ja akurat też miałam na telefonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:22
-
nick nieaktualnyNiebieska gwiazdka wrote:Ja miałam, tylko nie wiem czy to teraz jest na takiej samej zasadzie bo nie było terminów na znany lekarzu jak miał na początku pandemi takie wiedo rozmowy bo mi wmówił, że jak coś między wizytami to jest taka mozliwosc,ja akurat też miałam na telefonie.
-
MuminkAa wrote:Dziś będę dzwonic, bo miałam mieć 10 marca, więc pewnie na tego 8 na tą On- line się umowie. 🙂
Dzieki🙂,też muszę się zorientować. 🙂06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Cześć, jestem pacjentką doktora od 2 lat, i czas od czasu podczytuje ten forum. W lutym mieliśmy podchodzić do próbnego transferu, a w marcu bezpośrednio do ivf.
Jutro mam wizytę online, mam nadzieję że uda się ruszyć w następnym cyklu.
Anka, wystarczy zainstalować aplikacje skype w telefonie -
nick nieaktualnyTatosya wrote:Cześć, jestem pacjentką doktora od 2 lat, i czas od czasu podczytuje ten forum. W lutym mieliśmy podchodzić do próbnego transferu, a w marcu bezpośrednio do ivf.
Jutro mam wizytę online, mam nadzieję że uda się ruszyć w następnym cyklu.
Anka, wystarczy zainstalować aplikacje skype w telefonie -
anka wrote:No ale bez tego skype też się da dostałam link że moja wizyta jest o 14'30 w pon ale teraz nwm jak z płatnością ? Bo wchodzę w tą opcję z płatnością i są tylko gwiazdki i nie nr konta? Ktoś może wie? Bo szczerze jestem zielona?
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Właśnie nie mam żadnego maila.. a w instrukcji jest jakiś link jak w niego klikam to pisze że konsultacja odbyła się 24 h temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 12:29
-
nick nieaktualnyTatosya wrote:To może lepiej zadzwoń do kliniki. Ja mogę wysłać Ci instrukcje, ale lepiej sprawdzić czy wszystko ok z rezerwacją tej wizyty. A podawałaś maila?
-
anka wrote:Nie pytała mi się ale jak pierwszy raz tam byłam to podawałam no i jak wchodzę w ten link to pisze że wizyta w pon o 14:30