Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:My już po prenatalnych. Chyba wszystko ok - piszę chyba bo dr Iciek był jakiś małomówny i szczerze rozczarował mnie tym badaniem.
Za 1,5tyg jeszcze wyniki z krwi, więc mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
Z nieoficjalnych i jeszcze nie potwierdzonych info: zmalały szanse na powrót dr Macieja 22.03
Jeszcze nie ma zdjętej ortezy i opóźnia się rehabilitacja, więc agata dała do zrozumienia, że jego powrót w marcu stoi pod dużym znakiem zapytania.
Super, ze wszystko dobrze ☺️, ja tam czekam na oficjalne info i trzymam trzymam kciuki za szybki powrót doktora.🙂Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?
-
Dzięki dziewczyny! 3mam kciuki za Wasze prenatalne i testowania ✊😉
@aka ja bym wybrała raczej prof Jacka Brązerta, bo ma więcej wspólnego z niepłodnościa niż dr lorenc
@Ania0692 napisałam na prvWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 10:52
aka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
aka wrote:Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?
A może wizyta on line? Ja też teraz miałam mieć pierwsza wizytę u doktora i odbyłam właśnie w taki sposób i jestem BARDZO zadowolona, doktor wszystko wytłumaczył, co do dalszej diagnostyki zlecił badania, wystawił recepte, powiedział kiedy się umówić dalej, wizyta trwała około 30 minut.aka lubi tę wiadomość
-
aka wrote:Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?
aka, Dżoni, Ania0692, Nadzieja88, Gosia9305 lubią tę wiadomość
-
W takiej sytuacji też bym zdecydowanie wybrała wizytę On line u doktora MaciejaPCOS -
Moli27 wrote:Nadzieja88-Gratulacje ❤️
A co u mnie - ogarniam ostatnie rzeczy , już coraz mniej czasu, więc się na maxa spinam,🙈 ja to byłam ciężkim kalibrem pesymizmu do przejścia przez tą ciąże😅, ale się udało i jest optymizm, też czekam aż doktor wróci, a tak to wszystko dobrze ☺️
To najważniejsze, że wszystko dobrze☺️, ja jeszcze jak bylam na ostatnich nogach to ciągle coś domawiałam 🙈, to spokojnej końcówki i szczęśliwego rozwiązania ✊✊ -
Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol
-
MilenaMi wrote:Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol
Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie. -
Niebieska gwiazdka wrote:Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.
Dzięki dr już mi odpisał bo naprawdę nie wyrabiałam.. -
Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄
Mi się zdaje, że tutaj doktor poprostu podał taki możliwy przedział pojawienia się bo to jest taka faza cyklu, że nie musi być np 14 - 16 dzień cyklu gdzie wypada owulacja, tutaj ewentualnie sprawdzenie czy nie zrobiła się torbiel, antykoncepcja, albo cyclo - progynova a to wchodzi od początku cyklu, ale to też doktor może na on line wpisać recepte, ale może dziewczyny jeszcze na coś wpadną.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
***Sikorka*** wrote:Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄
Pewnie żeby sprawdzić czy była owulacja, jak wygląda endometrium, jak wygląda ciałko żółte, przy zastosowaniu leków w nowym cyklu żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań np torbieli, polipow itp, lub w tym również przedziale robi się scratching endometrium (rysę)- ale to raczej by z Tobą ustalił
Jeśli dr nie wróci to raczej termin wizyty online może być dowolny bo bez usg ciężko cokolwiek zaplanować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 00:12
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻♀️28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻♀️
Ja w takiej sytuacji bym się umówiła On line jak druga wizyta to zapewne omówienie wyników i dalszy plan działania , a to usg i ocenę owulacji czy drugiej fazy cyklu można zrobić przy okazji kolejnej wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 06:50
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270