Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    My już po prenatalnych. Chyba wszystko ok - piszę chyba bo dr Iciek był jakiś małomówny i szczerze rozczarował mnie tym badaniem.
    Za 1,5tyg jeszcze wyniki z krwi, więc mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.

Z nieoficjalnych i jeszcze nie potwierdzonych info: zmalały szanse na powrót dr Macieja 22.03 :/
    Jeszcze nie ma zdjętej ortezy i opóźnia się rehabilitacja, więc agata dała do zrozumienia, że jego powrót w marcu stoi pod dużym znakiem zapytania.

Super, ze wszystko dobrze ☺️, ja tam czekam na oficjalne info i trzymam trzymam kciuki za szybki powrót doktora.🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - najważniejsze, że wszystko dobrze 🙂, ja mam we wtorek badania prenatalne..

• aka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! 3mam kciuki za Wasze prenatalne i testowania ✊😉

@aka ja bym wybrała raczej prof Jacka Brązerta, bo ma więcej wspólnego z niepłodnościa niż dr lorenc :)

@Ania0692 napisałam na prv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 10:52

aka lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Lalka92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?

A może wizyta on line? Ja też teraz miałam mieć pierwsza wizytę u doktora i odbyłam właśnie w taki sposób i jestem BARDZO zadowolona, doktor wszystko wytłumaczył, co do dalszej diagnostyki zlecił badania, wystawił recepte, powiedział kiedy się umówić dalej, wizyta trwała około 30 minut.

aka lubi tę wiadomość

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    Ja bym zastanawilabym się nad wizytą online u dr. Macieja. Jemu niema podobnych.

aka, Dżoni, Ania0692, Nadzieja88, Gosia9305 lubią tę wiadomość

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:

W takiej sytuacji też bym zdecydowanie wybrała wizytę On line u doktora Macieja

PCOS
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - cieszę się, że wszystko dobrze 🙂

Zdecydowanie wizyta On line u doktora Macieja, ja sama jedna odbyłam na końcu ciąży i dała mi najwięcej spokoju 🙂

• aka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady 😃 jesteście kochane 😍 mam nadzieje że doktor wróci do 29 marca a jak nie to chyba się umówię na wizytę on line.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Nadzieja88-Gratulacje ❤️

A co u mnie - ogarniam ostatnie rzeczy , już coraz mniej czasu, więc się na maxa spinam,🙈 ja to byłam ciężkim kalibrem pesymizmu do przejścia przez tą ciąże😅, ale się udało i jest optymizm, też czekam aż doktor wróci, a tak to wszystko dobrze ☺️

To najważniejsze, że wszystko dobrze☺️, ja jeszcze jak bylam na ostatnich nogach to ciągle coś domawiałam 🙈, to spokojnej końcówki i szczęśliwego rozwiązania ✊✊

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziei 88 - dla ciebie i Synka 🙌🙌😘

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol

Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.

Dzięki dr już mi odpisał bo naprawdę nie wyrabiałam..

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym w takiej sytuacji wybrała wizytę On line u dr M.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄

Mi się zdaje, że tutaj doktor poprostu podał taki możliwy przedział pojawienia się bo to jest taka faza cyklu, że nie musi być np 14 - 16 dzień cyklu gdzie wypada owulacja, tutaj ewentualnie sprawdzenie czy nie zrobiła się torbiel, antykoncepcja, albo cyclo - progynova a to wchodzi od początku cyklu, ale to też doktor może na on line wpisać recepte, ale może dziewczyny jeszcze na coś wpadną.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Pewnie żeby sprawdzić czy była owulacja, jak wygląda endometrium, jak wygląda ciałko żółte, przy zastosowaniu leków w nowym cyklu żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań np torbieli, polipow itp, lub w tym również przedziale robi się scratching endometrium (rysę)- ale to raczej by z Tobą ustalił :)
    Jeśli dr nie wróci to raczej termin wizyty online może być dowolny bo bez usg ciężko cokolwiek zaplanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 00:12

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻‍♀️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻‍♀️

Ja w takiej sytuacji bym się umówiła On line jak druga wizyta to zapewne omówienie wyników i dalszy plan działania , a to usg i ocenę owulacji czy drugiej fazy cyklu można zrobić przy okazji kolejnej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 06:50

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ