X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    My już po prenatalnych. Chyba wszystko ok - piszę chyba bo dr Iciek był jakiś małomówny i szczerze rozczarował mnie tym badaniem.
    Za 1,5tyg jeszcze wyniki z krwi, więc mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.

Z nieoficjalnych i jeszcze nie potwierdzonych info: zmalały szanse na powrót dr Macieja 22.03 :/
    Jeszcze nie ma zdjętej ortezy i opóźnia się rehabilitacja, więc agata dała do zrozumienia, że jego powrót w marcu stoi pod dużym znakiem zapytania.

Super, ze wszystko dobrze ☺️, ja tam czekam na oficjalne info i trzymam trzymam kciuki za szybki powrót doktora.🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - najważniejsze, że wszystko dobrze 🙂, ja mam we wtorek badania prenatalne..

• aka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! 3mam kciuki za Wasze prenatalne i testowania ✊😉

@aka ja bym wybrała raczej prof Jacka Brązerta, bo ma więcej wspólnego z niepłodnościa niż dr lorenc :)

@Ania0692 napisałam na prv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 10:52

aka lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Lalka92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    Hej dziewczyny. Wizytę mam 29 marca u doktora. Jest to pierwsza wizyta. Jednak nie wiadomo czy doktor wróci. Zastanawiam się do kogo lepiej się udać jak zaproponują innego lekarza na zastępstwo. Doktor Jacek Brązert czy Doktor Lorenc ? Staramy się dwa lata, u mnie niski progesteron u męża morfologia 3 %. Bardzo się zawiodłam na innych lekarzach. Który lekarza poradzi co dalej i pomoże ?

A może wizyta on line? Ja też teraz miałam mieć pierwsza wizytę u doktora i odbyłam właśnie w taki sposób i jestem BARDZO zadowolona, doktor wszystko wytłumaczył, co do dalszej diagnostyki zlecił badania, wystawił recepte, powiedział kiedy się umówić dalej, wizyta trwała około 30 minut.

aka lubi tę wiadomość

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    Ja bym zastanawilabym się nad wizytą online u dr. Macieja. Jemu niema podobnych.

aka, Dżoni, Ania0692, Nadzieja88, Gosia9305 lubią tę wiadomość

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:

W takiej sytuacji też bym zdecydowanie wybrała wizytę On line u doktora Macieja

PCOS
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - cieszę się, że wszystko dobrze 🙂

Zdecydowanie wizyta On line u doktora Macieja, ja sama jedna odbyłam na końcu ciąży i dała mi najwięcej spokoju 🙂

• aka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady 😃 jesteście kochane 😍 mam nadzieje że doktor wróci do 29 marca a jak nie to chyba się umówię na wizytę on line.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Nadzieja88-Gratulacje ❤️

A co u mnie - ogarniam ostatnie rzeczy , już coraz mniej czasu, więc się na maxa spinam,🙈 ja to byłam ciężkim kalibrem pesymizmu do przejścia przez tą ciąże😅, ale się udało i jest optymizm, też czekam aż doktor wróci, a tak to wszystko dobrze ☺️

To najważniejsze, że wszystko dobrze☺️, ja jeszcze jak bylam na ostatnich nogach to ciągle coś domawiałam 🙈, to spokojnej końcówki i szczęśliwego rozwiązania ✊✊

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziei 88 - dla ciebie i Synka 🙌🙌😘

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol

Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.

Dzięki dr już mi odpisał bo naprawdę nie wyrabiałam..

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym w takiej sytuacji wybrała wizytę On line u dr M.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄

Mi się zdaje, że tutaj doktor poprostu podał taki możliwy przedział pojawienia się bo to jest taka faza cyklu, że nie musi być np 14 - 16 dzień cyklu gdzie wypada owulacja, tutaj ewentualnie sprawdzenie czy nie zrobiła się torbiel, antykoncepcja, albo cyclo - progynova a to wchodzi od początku cyklu, ale to też doktor może na on line wpisać recepte, ale może dziewczyny jeszcze na coś wpadną.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Pewnie żeby sprawdzić czy była owulacja, jak wygląda endometrium, jak wygląda ciałko żółte, przy zastosowaniu leków w nowym cyklu żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań np torbieli, polipow itp, lub w tym również przedziale robi się scratching endometrium (rysę)- ale to raczej by z Tobą ustalił :)
    Jeśli dr nie wróci to raczej termin wizyty online może być dowolny bo bez usg ciężko cokolwiek zaplanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 00:12

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻‍♀️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻‍♀️

Ja w takiej sytuacji bym się umówiła On line jak druga wizyta to zapewne omówienie wyników i dalszy plan działania , a to usg i ocenę owulacji czy drugiej fazy cyklu można zrobić przy okazji kolejnej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 06:50

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ