Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was brała w ciazy sporadycznie ibuprom? W pierwszym trymestrze przeciwskazany u mnie już zaraz 30 tc, Głową mi tak peka a paracetamol i nic innego nie pomaga 🙈, chyba napisze do doktora czy można jakieś inne leki przeciwbólowe niż paracetamol

Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Mnie też dziś głową peka 🙈, można brać sporadycznie jakieś inne, jak bylam po szwie to na pooperacyjnej dostawałam jakieś czopki, ale nie pamiętam nazwy i zapewne na recepte. Mi na ból głowy też czasem pomagają okłady paracetamolowe, sporadycznie też mam takie dni, że dopiero po 3 tabletce przejdzie.

Dzięki dr już mi odpisał bo naprawdę nie wyrabiałam..

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym w takiej sytuacji wybrała wizytę On line u dr M.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się dlaczego na drugą wizytę doktor kazał mi się umówić miedzy 20 a 27 dniem cyklu? Z jakiego względu jest to istotne? Rozważam „wizytę online” z tego względu, ze powrót doktora jest nie pewny i zastanawiam się czy w ogóle mogę umówić się online czy musimy na żywo, właśnie ze względu na ten przedział 20-27 dc. Bo przy policzeniu online chyba nie ma to znaczenia... czy jakieś badanie wtedy jest? Jeśli tak to połączenie online odpada, a jeśli nie ma to po co ten konkretny dzień cyklu? Mam nadzieje, ze nie napisałam zbyt chaotycznie i wiecie o co chodzi 🤔😄

Mi się zdaje, że tutaj doktor poprostu podał taki możliwy przedział pojawienia się bo to jest taka faza cyklu, że nie musi być np 14 - 16 dzień cyklu gdzie wypada owulacja, tutaj ewentualnie sprawdzenie czy nie zrobiła się torbiel, antykoncepcja, albo cyclo - progynova a to wchodzi od początku cyklu, ale to też doktor może na on line wpisać recepte, ale może dziewczyny jeszcze na coś wpadną.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Pewnie żeby sprawdzić czy była owulacja, jak wygląda endometrium, jak wygląda ciałko żółte, przy zastosowaniu leków w nowym cyklu żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań np torbieli, polipow itp, lub w tym również przedziale robi się scratching endometrium (rysę)- ale to raczej by z Tobą ustalił :)
    Jeśli dr nie wróci to raczej termin wizyty online może być dowolny bo bez usg ciężko cokolwiek zaplanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 00:12

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻

Wysłany: 15 marca 2021, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻‍♀️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    To teraz nie wiem czy umawiać się online w dowolnym dniu, czy czekać znowu miesiąc żeby pojawić się „na żywo” w 20-27 dc aby zbadał mnie i sprawdzić czy była owulacja itp o których mówicie 🤷🏻‍♀️

Ja w takiej sytuacji bym się umówiła On line jak druga wizyta to zapewne omówienie wyników i dalszy plan działania , a to usg i ocenę owulacji czy drugiej fazy cyklu można zrobić przy okazji kolejnej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 06:50

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    W moim przypadku umówiliśmy się ze zrobie usg u innego lekarza i wyślę doktorowi.

• Lalka92 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie czy jak Wasi mężowie /partnetowie robili badanie nasienia na Polnej to ile niej więcej czekaliście na wynik,? chodzi o to rozszerzone, doktor zalecił powtórzyć jeszcze w innym miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka92 wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie czy jak Wasi mężowie /partnetowie robili badanie nasienia na Polnej to ile niej więcej czekaliście na wynik,? chodzi o to rozszerzone, doktor zalecił powtórzyć jeszcze w innym miejscu.
    Mój czekał 3 dni

Lalka92 lubi tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    W sobotę test wyszedł z bladą kreską, od wczoraj pojawiło się plamienie dziś zrobiłam betę i niestety 1,14 😢😭

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Cześć dziewczyny
    W sobotę test wyszedł z bladą kreską, od wczoraj pojawiło się plamienie dziś zrobiłam betę i niestety 1,14 😢😭

Czasami tak jest....myślami jestem z Tobą. Zobaczysz, jeszcze będzie dobrze

Carolajn lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 marca 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Cześć dziewczyny

Trzymaj się 😢😢

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Czasami tak jest....myślami jestem z Tobą. Zobaczysz, jeszcze będzie dobrze

Chodź zrobiłam tą betę 4 dni przed spodziewaną miesiączka i jakieś 9-10 dni po owulacji czy jest szansa na to ze beta urośnie jeszcze do dnia spodziewanej miesiączki?

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Chodź zrobiłam tą betę 4 dni przed spodziewaną miesiączka i jakieś 9-10 dni po owulacji czy jest szansa na to ze beta urośnie jeszcze do dnia spodziewanej miesiączki?

No ja bym osobiście jeszcze poczekała, tym bardziej, że czytałam, że w tym cyklu przesunęła Ci się owulacja, a to plamienie było jednorazowe?

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:

Trzeba mieć nadzieję.... Trzeba wierzyć do samego końca ✊✊✊

nick nieaktualny, Carolajn lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    No ja bym osobiście jeszcze poczekała, tym bardziej, że czytałam, że w tym cyklu przesunęła Ci się owulacja, a to plamienie było jednorazowe?

Moze implantacyjne? Kiedy był transfer?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl wyglądał tak
    Od 5-9 dnia cyklu Clo 2x1
    W 12dc pęcherzyk dominujący był 12mm
    W 22 dc pęcherzyk dominujący miał 22mm i dostałam zastrzyk na pęknięcie w 23 i 24 dc testy owulacyjny wychodziły pozytywne wiec staraliśmy się 22,24,25 dzień cyklu , starania naturalne
    Od 28 do 31 dc dziwnie bolało mnie pod brzuchem tzn takie uczucie rozpierania itp.
    Plamienie największe pojawiło się wczoraj, wcześniej to raz dziennie niteczki w śluzie.
    Wczoraj był 35 dc i beta wyniosła 1,14
    Biorąc pod uwagę ze owulacja mogła wystąpić w 25 dniu cyklu to do spodziewanej miesiączki zostały 4 dni conajmniej ponieważ cykle mam bardzo nieregularne
    Zwiększyłam dawkę luteiny od wczoraj w razie co i w czwartek pójdę zbadać betę jeszcze raz

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ