Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Olivia27 wrote:Doktor najprawdopodobniej zacznie przyjmować od 29 marca, cały przyszły tydzień jeszcze dr nie ma, dziś się pytałam bo 29 mam wizytę u doktora
Ja też nam w czoraj takie info, byłam na ktg i też mam jeszcze rozpisana wizytę.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Anka - wysłałam Ci zaproszenie przyjmiesz? Dziś albo w piątek nam wizytę on line z doktorem i mam pytanko a też będę przez telefon 😉 bo mi się coś z kamerka w kompie stało 🙈1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
nick nieaktualny
-
anka wrote:To aż żałuję że nie zrobiłam go dzisiaj.. skoro progesteron jest taki niski to miesiączką chyba na dniach powinna być...
Ja byłam pewna że będzie po owu bo piersi mnie bardzo bolały...
Tego akurat nie wiadomo, jeszcze jakaś torbiel się mogła zrobić jak był pęcherzyk dominujący, no ale bez estradiolu tak ciężko gdybaćCzerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualnyOstatnio robiłam estriadol ale 7 dni po owu podobno nie ma sensu bo spada podobno i powinno się badać przed owu 😏Alicjaaa wrote:Tego akurat nie wiadomo, jeszcze jakaś torbiel się mogła zrobić jak był pęcherzyk dominujący, no ale bez estradiolu tak ciężko gdybać
-
anka wrote:Ostatnio robiłam estriadol ale 7 dni po owu podobno nie ma sensu bo spada podobno i powinno się badać przed owu 😏
Mi dr M zalecał estradiol, progesteron , jak nie było miesiączki i mieliśmy wywoływać albo jeszcze czekać aby zobaczyć jakie są. hormonyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 11:42
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualnyZobaczę do 30 DC bo narazie mam 24 i najwyżej wtedy zrobię.Alicjaaa wrote:Mi dr M zalecał estradiol, progesteron , jak nie było miesiączki i mieliśmy wywoływać albo jeszcze czekać aby zobaczyć jakie są. hormony
Ogólnie od 5 dni mam od razu przepraszam za sformułowanie. Infekcje pochwy swędzi bardzo biorę teraz jakieś globulki ale jakoś za bardzo nie pomagają i nwm co jeszcze bym mogła dodać do tego ... -
anka wrote:Zobaczę do 30 DC bo narazie mam 24 i najwyżej wtedy zrobię.
Ogólnie od 5 dni mam od razu przepraszam za sformułowanie. Infekcje pochwy swędzi bardzo biorę teraz jakieś globulki ale jakoś za bardzo nie pomagają i nwm co jeszcze bym mogła dodać do tego ...
Najlepiej zrobić wymaz żeby dobrać globulki do infekcji (bakteryjnej/grzybiczej) chyba że brałaś luteinę dopochwowo i cię uczuliła jak mnie ostatnio.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyA co to za wymazy? Tlenowe czy jeszcze jakieś inne? I czy trzeba u gina czy w jakimś zwykłym labo?Dżoni wrote:Najlepiej zrobić wymaz żeby dobrać globulki do infekcji (bakteryjnej/grzybiczej) chyba że brałaś luteinę dopochwowo i cię uczuliła jak mnie ostatnio.
Nie brałam -
Najlepiej u gin, w laboratorium chyba ci nie zrobią. Czasem gin bada tylko ph i już wie jaka to infekcja, nie trzeba czekać na wynik wymazu.
Ja ostatnio podjechałam na ułańska i akurat dr lorenc była i z marszu mi zrobiła, u mnie akurat nic nie wyszło bo to poprostu od luteiny było, ale warto sprawdzić.
Na Polnej można zrobić też z antybiogramem, że jak coś wyjdzie to od razu masz antybiotyk dobrany.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyA u Lorenc ile płaciłas?Dżoni wrote:Najlepiej u gin, w laboratorium chyba ci nie zrobią. Czasem gin bada tylko ph i już wie jaka to infekcja, nie trzeba czekać na wynik wymazu.
Ja ostatnio podjechałam na ułańska i akurat dr lorenc była i z marszu mi zrobiła, u mnie akurat nic nie wyszło bo to poprostu od luteiny było, ale warto sprawdzić.
Na Polnej można zrobić też z antybiogramem, że jak coś wyjdzie to od razu masz antybiotyk dobrany.
-
anka wrote:A co to za wymazy? Tlenowe czy jeszcze jakieś inne? I czy trzeba u gina czy w jakimś zwykłym labo?
Nie brałam
Wymaz ginekologiczny albo biocenoza pochwy, na jedno wychodzi. Raczej ciężko znaleźć laboratorium w którym ktoś pobierze materiał. Mi Dr na wizytach pobierał i po kilku dniach był wynik. Z tego co słyszałam to można samemu zanieść do labo ale to i tak ginekolog pobierał i dosyć szybko musi trafić do badania albo musi być odpowiednio przechowywane. Wiadomo materiał biologiczny, więc pracuje -
Ja123 wrote:Wymaz ginekologiczny albo biocenoza pochwy, na jedno wychodzi. Raczej ciężko znaleźć laboratorium w którym ktoś pobierze materiał. Mi Dr na wizytach pobierał i po kilku dniach był wynik. Z tego co słyszałam to można samemu zanieść do labo ale to i tak ginekolog pobierał i dosyć szybko musi trafić do badania albo musi być odpowiednio przechowywane. Wiadomo materiał biologiczny, więc pracuje
A to nie są jakieś dwa osobne, mi doktor M na ostatnie wizycie u Niego pobierał posiew taki ten a bakterie grzyby i dodatkowo biocenozy pochwy to było osobne badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 13:04
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualnyOki dzięki.Ja123 wrote:Wymaz ginekologiczny albo biocenoza pochwy, na jedno wychodzi. Raczej ciężko znaleźć laboratorium w którym ktoś pobierze materiał. Mi Dr na wizytach pobierał i po kilku dniach był wynik. Z tego co słyszałam to można samemu zanieść do labo ale to i tak ginekolog pobierał i dosyć szybko musi trafić do badania albo musi być odpowiednio przechowywane. Wiadomo materiał biologiczny, więc pracuje
Jak do niedzieli mi nie przejdzie to najwyżej się umowie -
Alicjaaa wrote:A to nie są jakieś dwa osobne, mi doktor M na ostatnie wizycie u Niego pobierał posiew taki ten a bakterie grzyby i dodatkowo biocenozy pochwy to było osobne badanie
Biocenoza jest chyba dokładniejsze. Mi na zmianę raz biocenoze raz wymaz robil i co trzecią wizytę cytologie 🙈 -
Ja123 wrote:Biocenoza jest chyba dokładniejsze. Mi na zmianę raz biocenoze raz wymaz robil i co trzecią wizytę cytologie 🙈
Tak się pytam bo właśnie ostatnio posiew wyszedł dobry ale biocenoza źle i miałam leki, czy to jest jakaś różnica między tymi badaniami.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Jest różnica, tylko nie pamiętam które jest które. Ale na jednym, chyba w biocenozie wychodzą też pałeczki kwasu mlekowego, czyli i dobre i złe "wynalazki". Za sam wymaz u dr lorenc zapłaciłam 50zl. Na Polnej kiedyś pobierali w izbie przyjęć i z tym się szło do lab, ale jak jest teraz nie mam pojęcia.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Alicjaaa wrote:Tak się pytam bo właśnie ostatnio posiew wyszedł dobry ale biocenoza źle i miałam leki, czy to jest jakaś różnica między tymi badaniami.
Biocenoza to komórki rozne, nablonki komórki naturalnie bytujace w pochwie a wymaz jest typowo pod kątem baktoriologicznym. Info od diagnosty laboratoryjnego 😉