X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    U nas po prenatalnych wszystko dobrze uff, jeszcze czekam na wyniki z krwi.

Dobrego popołudnia 🙂

To super 🙂

Ja zmniejszam Prolutex do 1 x dziennie , ale doktor powiedział, że możemy zejść z dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:13

Dżoni, Alicjaaa, Karina89 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Ten cykl nie był stymulowany i bez zastrzyku 8 marca pęcherzyk miał 18 mm i test owu pozytywny więc myślałam że 9 owu.. ale dzisiaj próg pokazał że żadnej owu nie było podejrzewam że nie pękł.. próg 0,300 😔

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Boże... Ten cykl nie był stymulowany i bez zastrzyku 8 marca pęcherzyk miał 18 mm i test owu pozytywny więc myślałam że 9 owu.. ale dzisiaj próg pokazał że żadnej owu nie było podejrzewam że nie pękł.. próg 0,300 😔

No u Ciebie to chyba cykle stymulowane bo miałaś ładnego proga jak pamiętam , wskazującego na przebytą owulacji, ja teraz startuje ze stymulacja cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:25

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś informacje czy doktor będzie przyjmował osobiście od 22 marca w gabinecie? Widzę że jeszcze w piątek i właśnie 22.3 ma wizyty online ale tylko do 12:40, więc może jednak będzie od 13 w gabinecie.

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś informacje czy doktor będzie przyjmował osobiście od 22 marca w gabinecie? Widzę że jeszcze w piątek i właśnie 22.3 ma wizyty online ale tylko do 12:40, więc może jednak będzie od 13 w gabinecie.

Nie jeszcze nie będzie w gabinecie

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    No u Ciebie to chyba cykle stymulowane bo miałaś ładnego proga jak pamiętam , wskazującego na przebytą owulacji, ja teraz startuje ze stymulacja cyklu.
    no raczej tak :( poprzednie mimo że pecherzyki wolno rosly i owu pozno to byla bo cialka zolte też byly i prog wtedy 12 wiuec okej.
    doktor ostatnio na online mowil że jak teraz sie nie uda to mam brać od nastepnego clo 2x1 .

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Doktor najprawdopodobniej zacznie przyjmować od 29 marca, cały przyszły tydzień jeszcze dr nie ma, dziś się pytałam bo 29 mam wizytę u doktora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:38

PCOS
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:

Dobrego popołudnia 🙂

Super 😊 dobre wieści ❤️

@Anka u Ciebie to chyba faktycznie tylko z zastrzykiem pęka. A sprawdzałaś estradiol tak w okolicy połowy cyklu?

Kurcze ja właśnie miałam mieć 22.03 wizytę i kolejna mi przepadnie u dr :( ehh i znowu kombinacje z zastępstwami.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Super 😊 dobre wieści ❤️

@Anka u Ciebie to chyba faktycznie tylko z zastrzykiem pęka. A sprawdzałaś estradiol tak w okolicy połowy cyklu?

Kurcze ja właśnie miałam mieć 22.03 wizytę i kolejna mi przepadnie u dr :( ehh i znowu kombinacje z zastępstwami.[/QUOTE

Ale najważniejsze, że jest duża nadzieja, że od 29 marca już doktor będzie, dziś tak Panie mówiły w rejestracji i wszystko zacznie wracać na właściwe tory 🙂

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Super 😊 dobre wieści ❤️

Kurcze ja właśnie miałam mieć 22.03 wizytę i kolejna mi przepadnie u dr :( ehh i znowu kombinacje z zastępstwami.
    no chyba faktycznie tylko zastrzyki bo te poprzednie to ladne byly .. :/
    nie sprawdzałam bo nwm w sumie dokladnie kiedy mialalbym iść :/ moje cykle na stymulacji są ladne bo trwają do 30 dni faza lutealna 11 dni wtedy wynosi a teraz bez tej owulacji podejrzewam że sobie na tą malpe poczekam :/

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:

Dobrego popołudnia 🙂

Super wiadomość 😊

Anka - możesz zrobić jutro estradiol albo pojutrze to nie ma znaczenia w takim przypadku.

Olivka - to oby ten 29 marzec był dniem powrotu doktora 🙂🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Super wiadomość 😊

Anka - możesz zrobić jutro estradiol albo pojutrze to nie ma znaczenia w takim przypadku.

Olivka - to oby ten 29 marzec był dniem powrotu doktora 🙂🙂
    To aż żałuję że nie zrobiłam go dzisiaj.. skoro progesteron jest taki niski to miesiączką chyba na dniach powinna być...
    Ja byłam pewna że będzie po owu bo piersi mnie bardzo bolały...

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina - zobacz na priv, dziś mi się przypomniało 🙈

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Doktor najprawdopodobniej zacznie przyjmować od 29 marca, cały przyszły tydzień jeszcze dr nie ma, dziś się pytałam bo 29 mam wizytę u doktora

Ja też nam w czoraj takie info, byłam na ktg i też mam jeszcze rozpisana wizytę.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Karina - zobacz na priv, dziś mi się przypomniało 🙈

Spoczko 🙂

Czyli na kwietniowy cykl szykują się przygotowania 🙂

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - wysłałam Ci zaproszenie przyjmiesz? Dziś albo w piątek nam wizytę on line z doktorem i mam pytanko a też będę przez telefon 😉 bo mi się coś z kamerka w kompie stało 🙈

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Anka - wysłałam Ci zaproszenie przyjmiesz? Dziś albo w piątek nam wizytę on line z doktorem i mam pytanko a też będę przez telefon 😉 bo mi się coś z kamerka w kompie stało 🙈
    Przyjęłam ☺️

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To aż żałuję że nie zrobiłam go dzisiaj.. skoro progesteron jest taki niski to miesiączką chyba na dniach powinna być...
    Ja byłam pewna że będzie po owu bo piersi mnie bardzo bolały...

Tego akurat nie wiadomo, jeszcze jakaś torbiel się mogła zrobić jak był pęcherzyk dominujący, no ale bez estradiolu tak ciężko gdybać

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Tego akurat nie wiadomo, jeszcze jakaś torbiel się mogła zrobić jak był pęcherzyk dominujący, no ale bez estradiolu tak ciężko gdybać
    Ostatnio robiłam estriadol ale 7 dni po owu podobno nie ma sensu bo spada podobno i powinno się badać przed owu 😏

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ostatnio robiłam estriadol ale 7 dni po owu podobno nie ma sensu bo spada podobno i powinno się badać przed owu 😏

Mi dr M zalecał estradiol, progesteron , jak nie było miesiączki i mieliśmy wywoływać albo jeszcze czekać aby zobaczyć jakie są. hormony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 11:42

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ