WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Już mogę rodzic 😉, ta końcówka jest ciężka pod względem samopoczucia, sama nie wiem czego chce 🙈
    Za tydzień wizyta prwdopodobnie już u doktora 😀

To powodzenia na wizycie✊, mi dopiero po świętach wypada kolejna wizyta u dr

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Już mogę rodzic 😉, ta końcówka jest ciężka pod względem samopoczucia, sama nie wiem czego chce 🙈
    Za tydzień wizyta prwdopodobnie już u doktora 😀
    Doskonale Cię rozumiem, ja ma termin za dwa dni i to czekanie wykańcza, na szczęście forma póki co dobra, ale poród już się powoli rozkręca 💪

Nowa szansa 93 lubi tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, ja ma termin za dwa dni i to czekanie wykańcza, na szczęście forma póki co dobra, ale poród już się powoli rozkręca 💪

Oooo no to powodzenia 👊, ja mam w środę ktg, torbę spakowana, zobaczyny kiedy nadejdzie ten czas😊

Nowa szansa 93 lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni masz już może wynik pappa? ,trochę wcześniej miałaś prenatalne a ja w poprzednim tygodniu miałam zastępstwo u profesora i jeszcze nie było wyniku.

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny do rozwiązania mocne kciukasy i czekamy na wieści 😁

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    No to dziewczyny do rozwiązania mocne kciukasy i czekamy na wieści 😁

Dam znać 🙂 a u Ciebie jak? Dni lecą w zastaszajacym tempie co?

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Dzoni masz już może wynik pappa? ,trochę wcześniej miałaś prenatalne a ja w poprzednim tygodniu miałam zastępstwo u profesora i jeszcze nie było wyniku.

Nie dzwoniłam, 25.03 mam wizytę u dr lorenc to mam nadzieję że już będą i ze je omówimy 🙏 dam znać jak coś :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻

Wysłany: 22 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nie dzwoniłam, 25.03 mam wizytę u dr lorenc to mam nadzieję że już będą i ze je omówimy 🙏 dam znać jak coś :)

Dzięki🙂, ja mam teraz po świętach kolejna wizytę i liczę, że to już będzie dr Maciej.

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Dam znać 🙂 a u Ciebie jak? Dni lecą w zastaszajacym tempie co?

Nic mi nie mów, pamiętam jak dziś stymulacje, punkcję, transfer a tu już zaraz 30 tc 🙈, ogolnie wszystko jest dobrze i oby tak zostało jak najdłużej ☺️

Zaba90 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

U mnie jednak wyszła infekcja, dobrze, że dr kazał podjechać i sprawdzić a prenatalne mam u dr Lorenc.

Dżoni lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    U mnie jednak wyszła infekcja, dobrze, że dr kazał podjechać i sprawdzić a prenatalne mam u dr Lorenc.

No to tak jak mówiłam, lepiej sprawdzić i mieć czyste sumienie no i na pewno lepiej leki można wtedy dobrać. Daj znać jak prenatalne u dr lorenc bo na kolejne połówkowe chyba wolę się do niej umówić niż do dr ićka.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    No to tak jak mówiłam, lepiej sprawdzić i mieć czyste sumienie no i na pewno lepiej leki można wtedy dobrać. Daj znać jak prenatalne u dr lorenc bo na kolejne połówkowe chyba wolę się do niej umówić niż do dr ićka.

Ja chodzę na prenatalne do dr Lorenc i jest bardzo fajna, badanie dokładne i spokojnie jak u dr Macieja, na 3 też się do Niej wybieram 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

My mieliśmy wszystkie 3 prenatalne u niej i omawiala dosłownie każde przesunięcie głowicy nóżki rączki dosłownie wszystko. Nawet sama zaproponowała, że jeśli chcemy to możemy zdjęcia porobić telefonem czy nagrać filmik żeby babci pokazać 😂

Dżoni lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w przyszłym tygodniu u dr Ic..., ale od dzisiaj chyba zczne pić melisę 🙆‍♀️

Dżoni lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie wizyt :) 1 lutego miałam pierwszą wizytę, druga wizyta miała byc pod koniec kolejnego cyklu czyli pod koniec marca (dla mnie to już 2 niepełne miesiące nicnierobienia, nie działania..) Wizyta marcowa została odwołana z powodu nieobecności doktora. Teraz dowiaduje się, ze wolne terminy są dopiero w czerwcu... szczerze? Trochę mnie to już zniechęciło.. umówiłam się na „wizytę online”. Szkoda, ze doktor nic nie moeil aby umówić sobie tez wizytę w kwietniu lub maju. Ja wiem, ze to musi byc w danych dniach cyklu i trudno stwierdzić kiedy dokładnie ale perspektywa tego, ze w listopadzie umawialiśmy się na luty a teraz w marcu na czerwiec jest trochę zniechęcająca :( chyba ze kolejne wizyty odbywają się na Polnej a tak już doktor ma „wolne miejsca”. Podpowiedzcie proszę jak to jest. Gdzie odbywa się punkcja, próbna rysa itp i jak z terminami na Polnej :(

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Mam pytanie odnośnie wizyt :) 1 lutego miałam pierwszą wizytę, druga wizyta miała byc pod koniec kolejnego cyklu czyli pod koniec marca (dla mnie to już 2 niepełne miesiące nicnierobienia, nie działania..) Wizyta marcowa została odwołana z powodu nieobecności doktora. Teraz dowiaduje się, ze wolne terminy są dopiero w czerwcu... szczerze? Trochę mnie to już zniechęciło.. umówiłam się na „wizytę online”. Szkoda, ze doktor nic nie moeil aby umówić sobie tez wizytę w kwietniu lub maju. Ja wiem, ze to musi byc w danych dniach cyklu i trudno stwierdzić kiedy dokładnie ale perspektywa tego, ze w listopadzie umawialiśmy się na luty a teraz w marcu na czerwiec jest trochę zniechęcająca :( chyba ze kolejne wizyty odbywają się na Polnej a tak już doktor ma „wolne miejsca”. Podpowiedzcie proszę jak to jest. Gdzie odbywa się punkcja, próbna rysa itp i jak z terminami na Polnej :(

Punkacja, transfery to wszystko odbywa się już na Polnej, próbna rysę dr robi w gabinecie, ale to mówi na bierzaca na kiedy się umawiać, wysłałam zaproszenie bo nie wiem dokładnie na jakim etapie jesteś , będzie łatwiej 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • aka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy macie jakieś informacje czy doktor wraca w przyszłym tygodniu ? Dzwoniłam na Ułańska ale nie mogę się dodzwonić .

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Punkacja, transfery to wszystko odbywa się już na Polnej, próbna rysę dr robi w gabinecie, ale to mówi na bierzaca na kiedy się umawiać, wysłałam zaproszenie bo nie wiem dokładnie na jakim etapie jesteś , będzie łatwiej 🙂

Zaakceptowałam i napisałam priv :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png

Wysłany: 22 marca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    Hej dziewczyny. Czy macie jakieś informacje czy doktor wraca w przyszłym tygodniu ? Dzwoniłam na Ułańska ale nie mogę się dodzwonić .

Dziś dzwoniłam o wynik posiewu i Panie mi przekazały, że doktor zaczął już rehabilitację ale nie mają jeszcze info czy wróci w przyszłym tygodniu czy od razu po świętach , wszystko na bierzaca ustalają i przekazują więc trzeba czekać.

• aśka Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej, wysłałam zaproszenie.

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ