Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w przyszłym tygodniu u dr Ic..., ale od dzisiaj chyba zczne pić melisę 🙆‍♀️

Dżoni lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie wizyt :) 1 lutego miałam pierwszą wizytę, druga wizyta miała byc pod koniec kolejnego cyklu czyli pod koniec marca (dla mnie to już 2 niepełne miesiące nicnierobienia, nie działania..) Wizyta marcowa została odwołana z powodu nieobecności doktora. Teraz dowiaduje się, ze wolne terminy są dopiero w czerwcu... szczerze? Trochę mnie to już zniechęciło.. umówiłam się na „wizytę online”. Szkoda, ze doktor nic nie moeil aby umówić sobie tez wizytę w kwietniu lub maju. Ja wiem, ze to musi byc w danych dniach cyklu i trudno stwierdzić kiedy dokładnie ale perspektywa tego, ze w listopadzie umawialiśmy się na luty a teraz w marcu na czerwiec jest trochę zniechęcająca :( chyba ze kolejne wizyty odbywają się na Polnej a tak już doktor ma „wolne miejsca”. Podpowiedzcie proszę jak to jest. Gdzie odbywa się punkcja, próbna rysa itp i jak z terminami na Polnej :(

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Mam pytanie odnośnie wizyt :) 1 lutego miałam pierwszą wizytę, druga wizyta miała byc pod koniec kolejnego cyklu czyli pod koniec marca (dla mnie to już 2 niepełne miesiące nicnierobienia, nie działania..) Wizyta marcowa została odwołana z powodu nieobecności doktora. Teraz dowiaduje się, ze wolne terminy są dopiero w czerwcu... szczerze? Trochę mnie to już zniechęciło.. umówiłam się na „wizytę online”. Szkoda, ze doktor nic nie moeil aby umówić sobie tez wizytę w kwietniu lub maju. Ja wiem, ze to musi byc w danych dniach cyklu i trudno stwierdzić kiedy dokładnie ale perspektywa tego, ze w listopadzie umawialiśmy się na luty a teraz w marcu na czerwiec jest trochę zniechęcająca :( chyba ze kolejne wizyty odbywają się na Polnej a tak już doktor ma „wolne miejsca”. Podpowiedzcie proszę jak to jest. Gdzie odbywa się punkcja, próbna rysa itp i jak z terminami na Polnej :(

Punkacja, transfery to wszystko odbywa się już na Polnej, próbna rysę dr robi w gabinecie, ale to mówi na bierzaca na kiedy się umawiać, wysłałam zaproszenie bo nie wiem dokładnie na jakim etapie jesteś , będzie łatwiej 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • aka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy macie jakieś informacje czy doktor wraca w przyszłym tygodniu ? Dzwoniłam na Ułańska ale nie mogę się dodzwonić .

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Punkacja, transfery to wszystko odbywa się już na Polnej, próbna rysę dr robi w gabinecie, ale to mówi na bierzaca na kiedy się umawiać, wysłałam zaproszenie bo nie wiem dokładnie na jakim etapie jesteś , będzie łatwiej 🙂

Zaakceptowałam i napisałam priv :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    Hej dziewczyny. Czy macie jakieś informacje czy doktor wraca w przyszłym tygodniu ? Dzwoniłam na Ułańska ale nie mogę się dodzwonić .

Dziś dzwoniłam o wynik posiewu i Panie mi przekazały, że doktor zaczął już rehabilitację ale nie mają jeszcze info czy wróci w przyszłym tygodniu czy od razu po świętach , wszystko na bierzaca ustalają i przekazują więc trzeba czekać.

• aśka Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej, wysłałam zaproszenie.

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak Was już podczytuje dłuższy czas i trzymam za Was wszystkie kciuki, za te co się starają zajść w ciążę i za te, które czekają na szczęśliwe rozwiązanie 😊 Mam pytanie do dziewczyn, które się przygotowują do in vitro, co to znaczy "próbna rysa"?? 😁 😁 Bo brzmi strasznie 😊Pozdrawiam Was wszystkie 😘💪

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Hej dziewczyny, tak Was już podczytuje dłuższy czas i trzymam za Was wszystkie kciuki, za te co się starają zajść w ciążę i za te, które czekają na szczęśliwe rozwiązanie 😊 Mam pytanie do dziewczyn, które się przygotowują do in vitro, co to znaczy "próbna rysa"?? 😁 😁 Bo brzmi strasznie 😊Pozdrawiam Was wszystkie 😘💪

Nie wiem czy dobrze wytłumaczę, ale to jest pobudzenie endometrium wywołanie "stanu zapalnego" i w zależności jaka doktor robi rysę tam potem jest wkładany zarodek.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Wygoogluj sobie "scratching endometrium" to dokładnie to samo :) ma pomóc w zagniezdzeniu zarodka.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Tez miałam, nie jest to jakoś mocno "bolesne", doktor kiedyś mówił, że badań naukowych nie ma dlaczego działa , ale się obserwuję zwiększona liczbe ciąż

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała zastrzyki Mensinorm do stymulacji owulacji? , mam pytanie 🙂

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Czy któraś z was miała zastrzyki Mensinorm do stymulacji owulacji? , mam pytanie 🙂
    Ja miałam do stymulacji ivf.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Nie wiem czy dobrze wytłumaczę, ale to jest pobudzenie endometrium wywołanie "stanu zapalnego" i w zależności jaka doktor robi rysę tam potem jest wkładany zarodek.
    Bardzo Ci dziękuję, super mi to wyjaśniłaś! Jesteś kochana 😘

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Wygoogluj sobie "scratching endometrium" to dokładnie to samo :) ma pomóc w zagniezdzeniu zarodka.
    A aaaa, to jest to samo! Kurcze, w życiu bym nie połączyła tych "dwóch zagadnień" dziękuję 😘

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Ja też to miałam 😉

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A orientujecie się może, czy to jest drogie?

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    A orientujecie się może, czy to jest drogie?

Za ten "próbny transfer" to max 300zl.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Za ten "próbny transfer" to max 300zl.
    Bardzo dziękuję 😘

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałyście może jakieś skutki uboczne? Ja ogólnie ogólnie średnio znoszę stymulacje 🙄

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ