X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Ja mam w środę wizytę, pierwsza po pozytywnej becie 🙂
    Super trzymam kciuki :) ja mam nadzieję że mi dadzą znać że wizyta aktualna w poniedziałek

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Lametta +Gonal, ale ja jestem po operacji gluczolaka przsadki, i jest duży problem z moimi cyklami, ale doktor działa 😏

To jakaś łączona stymulacja , nie doszłam do takiego pułapu , to tym bardziej mocne kciuki 🙂

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dżoni tak mi przykro😞 Ale do trzech razy sztuka,wierze ze ten trzeci będzie szczęśliwy !!🤞🤞🤞 Dobrze ze chociaż u Ciebie było co mrozić ja bardzo się boje ze u mnie będzie powtórka z rozrywki.Jeszcze nie zaczęłam stymulacji bo cały czas czekam na @ ..pierwszego dnia cyklu doktor kazał mi zmierzyć progesteron. I tak się zastanawiam,czy trzeba mierzyć go na czczo ...?🤔

Wierzę że tym razem pójdzie lepiej i będziecie mieć mrozaczki! 😉 Progesteron najlepiej zbadać na czczo, nw niedużym odstępie po wstaniu. Ostatnio dr mówił że progesteron jest jak huśtawka, najlepiej zawsze badać mniej więcej o tej samej porze, na czczo.

miedzianna lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Wierzę że tym razem pójdzie lepiej i będziecie mieć mrozaczki! 😉 Progesteron najlepiej zbadać na czczo, nw niedużym odstępie po wstaniu. Ostatnio dr mówił że progesteron jest jak huśtawka, najlepiej zawsze badać mniej więcej o tej samej porze, na czczo.

Oj widzisz to dowiedziałam się czegoś nowego 🙂, ja raz badalam na czczo raz nie , ale zawsze mam idealny, Pani w labolatorium jak zapytałam czy trzeba na czczo, to mi odpowiedziala, że nie 🙄

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym progesteronem jest podobnie jak z prolaktyna, ja byłam leczona na hiperprolaktylemie, a ona też działa wyrzutowo,więc akurat mogłam mieć oznaczania w fazie wyrzutu, trochę dłużej poobserwowalismy z doktorem i się okazało, że prolaktyne mam idealna i nie muszę brać leków 🤦‍♀️

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • LilianaBa Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    No walka na całego jest 😏 Ja mam insulinę nocną i doposilkową wiec jadę pełną parą. Cukru na razie dzięki lekom się trzymają super ale życie z cukrzyca na insulinie jest przechlapane 🤨 i jeszcze leżę od dwóch tygodni przez krwiaka wiec u kresu wytrzymałości psychicznej jestem 😳
    Edit: dodam że u mnie 10 tydzień dopiero wiec wyobraź sobie jaka mam perspektywę na następne 7 miesięcy 😩

Cześć dziewczyny 🙂

Widzę, że powstał wątek pacjentek Pana doktora 😀

Rozumiem Ciebie doskonale, ja choruje na cukrzycę, przed ciąża insulina, w ciąży, nie była to łatwa droga, urodziłam silnego zdrowego synka w 37+1 😊, skończył dwa latka , w styczniu planujemy wrócić do doktora po rodzeństwo

Trzymam kciuki i duży dużo dużo sił 🙂

A za staraczki mocne kciuki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 14:10

anka lubi tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilianaBa wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Rozumiem Ciebie doskonale, ja choruje na cukrzycę, przed ciąża insulina, w ciąży, nie była to łatwa droga, urodziłam silnego zdrowego synka w 37+1 😊, skończył dwa latka , w styczniu planujemy wrócić do doktora po rodzeństwo

Dziękuje 🙏🏻, staram się myśleć pozytywnie ale jakieś czarnowidztwo mnie dopadło od kilku dni wiec zobaczymy co będzie 😏 jedynie takie historie jak Twoja motywują i podnoszą na duchu i dają nadzieję na szczęśliwy finał 🙂 człowiek tak bardzo by chciał żeby wszystko było dobrze a niestety nie wszystko od nas zależy i z tym się po ludzku najciężej pogodzić 😏

• LilianaBa Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dziękuje 🙏🏻, staram się myśleć pozytywnie ale jakieś czarnowidztwo mnie dopadło od kilku dni wiec zobaczymy co będzie 😏 jedynie takie historie jak Twoja motywują i podnoszą na duchu i dają nadzieję na szczęśliwy finał 🙂 człowiek tak bardzo by chciał żeby wszystko było dobrze a niestety nie wszystko od nas zależy i z tym się po ludzku najciężej pogodzić 😏

Tez się bałam co mnie czeka, ale wzięłam sobie do serca, słowa doktora, jak doktorowi przypomniałam na wizycie to się uśmiechnął i powiedział prawda 😏, kiedyś w telewizji był wywiad i doktor powiedział że teraz opieka poloznicza tak poszła do przodu, że pacjentki chore na cukrzycę, choroby autoimmunologiczne i wiele innych, rodzą zdrowe dzieci, te ciążę kończą się pomyślnie. Będzie dobrze 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 17:19

Matilda19 lubi tę wiadomość

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilianaBa wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Cześć 🙂, do porodu jeszcze trochę, alqe jestem ciekawa jak kończą się porody przy cukrzycy, u Ciebie było SN czy CC?

• LilianaBa Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Cześć 🙂, do porodu jeszcze trochę, alqe jestem ciekawa jak kończą się porody przy cukrzycy, u Ciebie było SN czy CC?

Marzylam o SN, było CC🙂 na końcówce zaczęła przodowac pepowina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wizytę, trzymajcie kciuki żeby leczenie poszło do przodu żeby doktor miał jakiś plan 😊

Matilda19 lubi tę wiadomość

• miedzianna Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dżoni, Alicjaaa

Dzięki dziewczyny!! spróbuję zbadać na czczo ;)

Ja jeszcze nie rozpoczęłam stymulacji bo cały czas czekam na @ :((

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Mam dzisiaj wizytę, trzymajcie kciuki żeby leczenie poszło do przodu żeby doktor miał jakiś plan 😊

anka, miedzianna, Moli27, Dżoni, Karina89 lubią tę wiadomość

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Powodzenia 🙂

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dżoni, Alicjaaa

Dzięki dziewczyny!! spróbuję zbadać na czczo ;)

Ja jeszcze nie rozpoczęłam stymulacji bo cały czas czekam na @ :((

Powodzenia 🙂

To oczekiwanie jest najgorsze 🙄, ja byłam tak "podjarana" że zaczynamy, też nie mogłam się doczekać i wyczekiwalam tego pierwszego dnia 😏

• miedzianna Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Powodzenia 🙂

To oczekiwanie jest najgorsze 🙄, ja byłam tak "podjarana" że zaczynamy, też nie mogłam się doczekać i wyczekiwalam tego pierwszego dnia 😏

Dziękuję!
    dokładnie, to oczekiwanie wykańcza..

Widzę,że miałaś endometriozę po laparoskopii, czy biopsję endometrium zaproponował lekarz?czy to było tzw badanie ERA?

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Powodzenia 🙂
    Dziękuję 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie wyniki partnera lekarzowi się podobały więc działamy że mną. Na USG torbiel po niepeknietym pęcherzyku . Dostałam duphaston żeby zniknęła i skierowanie na hsg. Ktoś może coś więcej o tym zabiegu powiedzieć? A przed tym badanie na covid ktoś się orientuje jaki koszt na Polnej?

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja już po wizycie wyniki partnera lekarzowi się podobały więc działamy że mną. Na USG torbiel po niepeknietym pęcherzyku . Dostałam duphaston żeby zniknęła i skierowanie na hsg. Ktoś może coś więcej o tym zabiegu powiedzieć? A przed tym badanie na covid ktoś się orientuje jaki koszt na Polnej?

Ja miałam dwa razy, za pierwszym na Polnej, drugi raz u doktora w gabinecie, ogólnie da się przeżyć, a co byś chciała wiedzieć? Co do badania na covid nie jestem pewna czy szpital nie refundację, jeżeli zabieg jest u nich, najlepiej dopytać 😏

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dziękuję!
    dokładnie, to oczekiwanie wykańcza..

Widzę,że miałaś endometriozę po laparoskopii, czy biopsję endometrium zaproponował lekarz?czy to było tzw badanie ERA?

Nie to była biopsja endo, ja miałam częste stany zapalne w miednicy, ale to było od endometriozy, i doktor chciał sprawdzić czy nie ma procesu zapalnego w obrębie endometrium albo nawrotu endometriozy,polipow niewidocznych na usg, bo czasem może zrobić się przewlekły stan zapalny, który nie daje widocznych objawów.

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ