Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alicjaaa91 wrote:Lametta +Gonal, ale ja jestem po operacji gluczolaka przsadki, i jest duży problem z moimi cyklami, ale doktor działa 😏
To jakaś łączona stymulacja , nie doszłam do takiego pułapu , to tym bardziej mocne kciuki 🙂Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
miedzianna wrote:Dżoni tak mi przykro😞 Ale do trzech razy sztuka,wierze ze ten trzeci będzie szczęśliwy !!🤞🤞🤞 Dobrze ze chociaż u Ciebie było co mrozić ja bardzo się boje ze u mnie będzie powtórka z rozrywki.Jeszcze nie zaczęłam stymulacji bo cały czas czekam na @ ..pierwszego dnia cyklu doktor kazał mi zmierzyć progesteron. I tak się zastanawiam,czy trzeba mierzyć go na czczo ...?🤔
Wierzę że tym razem pójdzie lepiej i będziecie mieć mrozaczki! 😉 Progesteron najlepiej zbadać na czczo, nw niedużym odstępie po wstaniu. Ostatnio dr mówił że progesteron jest jak huśtawka, najlepiej zawsze badać mniej więcej o tej samej porze, na czczo.miedzianna lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Wierzę że tym razem pójdzie lepiej i będziecie mieć mrozaczki! 😉 Progesteron najlepiej zbadać na czczo, nw niedużym odstępie po wstaniu. Ostatnio dr mówił że progesteron jest jak huśtawka, najlepiej zawsze badać mniej więcej o tej samej porze, na czczo.
Oj widzisz to dowiedziałam się czegoś nowego 🙂, ja raz badalam na czczo raz nie , ale zawsze mam idealny, Pani w labolatorium jak zapytałam czy trzeba na czczo, to mi odpowiedziala, że nie 🙄 -
Z tym progesteronem jest podobnie jak z prolaktyna, ja byłam leczona na hiperprolaktylemie, a ona też działa wyrzutowo,więc akurat mogłam mieć oznaczania w fazie wyrzutu, trochę dłużej poobserwowalismy z doktorem i się okazało, że prolaktyne mam idealna i nie muszę brać leków 🤦♀️Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Matilda19 wrote:No walka na całego jest 😏 Ja mam insulinę nocną i doposilkową wiec jadę pełną parą. Cukru na razie dzięki lekom się trzymają super ale życie z cukrzyca na insulinie jest przechlapane 🤨 i jeszcze leżę od dwóch tygodni przez krwiaka wiec u kresu wytrzymałości psychicznej jestem 😳
Edit: dodam że u mnie 10 tydzień dopiero wiec wyobraź sobie jaka mam perspektywę na następne 7 miesięcy 😩
Cześć dziewczyny 🙂
Widzę, że powstał wątek pacjentek Pana doktora 😀
Rozumiem Ciebie doskonale, ja choruje na cukrzycę, przed ciąża insulina, w ciąży, nie była to łatwa droga, urodziłam silnego zdrowego synka w 37+1 😊, skończył dwa latka , w styczniu planujemy wrócić do doktora po rodzeństwo
Trzymam kciuki i duży dużo dużo sił 🙂
A za staraczki mocne kciuki 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 14:10
anka lubi tę wiadomość
-
LilianaBa wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Rozumiem Ciebie doskonale, ja choruje na cukrzycę, przed ciąża insulina, w ciąży, nie była to łatwa droga, urodziłam silnego zdrowego synka w 37+1 😊, skończył dwa latka , w styczniu planujemy wrócić do doktora po rodzeństwo
A za staraczki mocne kciuki 🙂 -
Matilda19 wrote:Dziękuje 🙏🏻, staram się myśleć pozytywnie ale jakieś czarnowidztwo mnie dopadło od kilku dni wiec zobaczymy co będzie 😏 jedynie takie historie jak Twoja motywują i podnoszą na duchu i dają nadzieję na szczęśliwy finał 🙂 człowiek tak bardzo by chciał żeby wszystko było dobrze a niestety nie wszystko od nas zależy i z tym się po ludzku najciężej pogodzić 😏
Tez się bałam co mnie czeka, ale wzięłam sobie do serca, słowa doktora, jak doktorowi przypomniałam na wizycie to się uśmiechnął i powiedział prawda 😏, kiedyś w telewizji był wywiad i doktor powiedział że teraz opieka poloznicza tak poszła do przodu, że pacjentki chore na cukrzycę, choroby autoimmunologiczne i wiele innych, rodzą zdrowe dzieci, te ciążę kończą się pomyślnie. Będzie dobrze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 17:19
Matilda19 lubi tę wiadomość
-
LilianaBa wrote:Cześć dziewczyny 🙂
A za staraczki mocne kciuki 🙂
Cześć 🙂, do porodu jeszcze trochę, alqe jestem ciekawa jak kończą się porody przy cukrzycy, u Ciebie było SN czy CC? -
nick nieaktualny
-
miedzianna wrote:Dżoni, Alicjaaa
Dzięki dziewczyny!! spróbuję zbadać na czczo
Ja jeszcze nie rozpoczęłam stymulacji bo cały czas czekam na @ (
Powodzenia 🙂
To oczekiwanie jest najgorsze 🙄, ja byłam tak "podjarana" że zaczynamy, też nie mogłam się doczekać i wyczekiwalam tego pierwszego dnia 😏miedzianna lubi tę wiadomość
-
Karina89 wrote:Powodzenia 🙂
To oczekiwanie jest najgorsze 🙄, ja byłam tak "podjarana" że zaczynamy, też nie mogłam się doczekać i wyczekiwalam tego pierwszego dnia 😏
Dziękuję!
dokładnie, to oczekiwanie wykańcza..
Widzę,że miałaś endometriozę po laparoskopii, czy biopsję endometrium zaproponował lekarz?czy to było tzw badanie ERA?IVF #1 10/19 Kriobank
12 pęcherzyków, zapłodniony 1
brak mrozaków.
06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie wyniki partnera lekarzowi się podobały więc działamy że mną. Na USG torbiel po niepeknietym pęcherzyku . Dostałam duphaston żeby zniknęła i skierowanie na hsg. Ktoś może coś więcej o tym zabiegu powiedzieć? A przed tym badanie na covid ktoś się orientuje jaki koszt na Polnej?
-
anka wrote:Ja już po wizycie wyniki partnera lekarzowi się podobały więc działamy że mną. Na USG torbiel po niepeknietym pęcherzyku . Dostałam duphaston żeby zniknęła i skierowanie na hsg. Ktoś może coś więcej o tym zabiegu powiedzieć? A przed tym badanie na covid ktoś się orientuje jaki koszt na Polnej?
Ja miałam dwa razy, za pierwszym na Polnej, drugi raz u doktora w gabinecie, ogólnie da się przeżyć, a co byś chciała wiedzieć? Co do badania na covid nie jestem pewna czy szpital nie refundację, jeżeli zabieg jest u nich, najlepiej dopytać 😏 -
miedzianna wrote:Dziękuję!
dokładnie, to oczekiwanie wykańcza..
Widzę,że miałaś endometriozę po laparoskopii, czy biopsję endometrium zaproponował lekarz?czy to było tzw badanie ERA?
Nie to była biopsja endo, ja miałam częste stany zapalne w miednicy, ale to było od endometriozy, i doktor chciał sprawdzić czy nie ma procesu zapalnego w obrębie endometrium albo nawrotu endometriozy,polipow niewidocznych na usg, bo czasem może zrobić się przewlekły stan zapalny, który nie daje widocznych objawów.miedzianna lubi tę wiadomość