Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś93 wrote:Dziewczyny wiecie może ile się czeka na 1 wizytę ciążową u dr?
🙂
Jeżeli wizyta pierwszorazowa to niestety dopiero termin na tego 7 marca jak dziewczyny pisały wyżej, ewentualnie dzwonić i pytać czy coś się nie zwolniło.Aguś93 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Jeżeli wizyta pierwszorazowa to niestety dopiero termin na tego 7 marca jak dziewczyny pisały wyżej, ewentualnie dzwonić i pytać czy coś się nie zwolniło.
A jak byłam w zeszłym roku u dr na wizycie na ułańskiej ? Czy to nie ma znaczenia? 🙂11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Aguś93 wrote:A jak byłam w zeszłym roku u dr na wizycie na ułańskiej ? Czy to nie ma znaczenia? 🙂
Teoretycznie nowa pacjentka nie jesteś 😉 więc może ten kto odbierze telefon weźmie to pod uwagę i poszuka jakiegoś fajnego terminu. Mi się tak udało z pierwszą ciążowa i zamiast czekać jakoś prawie dwa miesiące na wizytę miałam po 1.5 tygodnia. Po prostu musisz zadzwonić i to jak najszybciej i tak jak Malina pisała co kilka dni próbować bo może gdzieś ktoś wypadnieAguś93 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Hejka. Jestem 😉 ja mam w piątek. Stresuje się codziennie i kiedyś zwariuje.
To powodzenia 😘 mi dr teraz przeciągnął na 2,5 tygodnia, ja się zajęłam ubieraniem choinki, strojeniem, jakoś muszę zająć głowę.ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia, ZuzaMaruda powodzenia na wizytach 🍀🍀
Nie wiem czy znajdę czas w tym natłoku swiatecznych przygotowań, więc życzę Wam już dziś dziewczyny, wszystkiego dobrego na nadchodzące Święta, bądźcie szczęśliwe, dużo sił dla staraczek, ciężarówek i mamusiek 😘Kolorowanki, Gosia9305, ZuzaMaruda, MuminkAa, Olivia27, Malina1991, Paula1706, Asmrt, PaulinaP, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Gosia9305 wrote:Dziewczyny macie jakieś sposoby na męczące nudności?
ZuzaMaruda jak u Ciebie, jak masz ochotę oczywiście napisać 🙂
Teraz w drugiej ciąży mdłości mnie wykańczały, dr przepisał Imbifem, jeść częściej ale mniej, później miałam rennie 2 tabletki godzinie po posiłku i przed snem to mi pomagało najlepiej.Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
Agata93 wrote:Teraz w drugiej ciąży mdłości mnie wykańczały, dr przepisał Imbifem, jeść częściej ale mniej, później miałam rennie 2 tabletki godzinie po posiłku i przed snem to mi pomagało najlepiej.
Dzięki 🙂20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Paula1706 wrote:Karina89, Malina1991 poradzicie coś odnośnie usg 3d/4d. Miałam mieć w tym tygodniu na wizycie ale mała nie ułożyła się odpowiednio. Będziemy próbować na kolejnej w styczniu, nawet zjedzone słodycze przed wizytą nie pomogły.
Część, też miałam usg 3d /4d jesteśmy prawie na podobnym etapie u mnie 30 tc, chyba na to ułożenie nie ma jakiś specjalnych patentów oprócz właśnie spróbowania na kolejnych wizytach , ja też jadłam słodycze przed, u mnie nic doktor nie mówił o nieodpowiednim ułożeniu tylko bobo spało ale to najpierw doktor próbował jakoś ubudzić, potem miałam chodzić po gabinecie i była współpraca, trzymam kciuki aby udało się na następnej wizycie ✊Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Paula1706 wrote:Karina89, Malina1991 poradzicie coś odnośnie usg 3d/4d. Miałam mieć w tym tygodniu na wizycie ale mała nie ułożyła się odpowiednio. Będziemy próbować na kolejnej w styczniu, nawet zjedzone słodycze przed wizytą nie pomogły.
Paula1706 na ten temat nic nie wiem, u mnie córeczka była odpowiednio ułożona, jest jeszcze szansa na kolejnej wizycie.Paula1706 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Asmrt wrote:Malina1991 jak się czujesz?
Raz lepiej raz gorzej, zgaga mnie męczy, szybciej się męczę, dr ostatnio pocieszył bo mówił największy kryzys przychodzi w 36 tygodniu bo macica jest najwyżej, ogólnie wszystko dobrze 🙂
A jak u Ciebie?Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Gosia9305 wrote:Dziewczyny macie jakieś sposoby na męczące nudności?
Też stosowałam krople, wspomagająca, doktor też radził aby jeść mniej a częściej, ale szczerze, pewnego dnia poprostu samo przeszło, były dni, że już nie czułam mdłości, następnego dnia wracały. -
Malina1991 wrote:Raz lepiej raz gorzej, zgaga mnie męczy, szybciej się męczę, dr ostatnio pocieszył bo mówił największy kryzys przychodzi w 36 tygodniu bo macica jest najwyżej, ogólnie wszystko dobrze 🙂
A jak u Ciebie?
Czuje się dobrze, jedynie co to nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji do spania bo tak źle i tak niedobrze🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 12:03
-
Paula1706 wrote:Mam dokładnie tak samo🙈 Czasami to wogole wcale bym mogła nie spać.
Dwa tygodnie temu byłam pięć dni na oddziale obserwacja, robili mi jeszcze dobową zbiórkę moczu, we trzy byłyśmy na sali to myślałam, ze te dziewczyny to mnie wywalą z pokoju bo ja albo nie spałam albo się kręciłam 🙈🙈, ale co poradzę, poduszka ciążowa trochę ratuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 13:36
-
Malina1991 wrote:Raz lepiej raz gorzej, zgaga mnie męczy, szybciej się męczę, dr ostatnio pocieszył bo mówił największy kryzys przychodzi w 36 tygodniu bo macica jest najwyżej, ogólnie wszystko dobrze 🙂
A jak u Ciebie?
O co chodzi z tym kryzysem w 36 tc 😁06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:O co chodzi z tym kryzysem w 36 tc 😁
Ostatnio mam jakiś spadek wydolności, ciągle jestem zasapana 😂😂, był dzień gdzie prysznic bralam na raty, wejście po schodach na piętro też zadyszka, i właśnie doktor mówil, ze w 36 tc macica jest najwyżej, jest najmocniejszy ucisk na przeponę i moment kryzysowy, potem podobno może być lepiej.1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270