Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
***Sikorka*** wrote:Js tez nie mogę soli. Ani pieprzu ani ostrych przypraw. Wielu warzyw i owoców, smażonych potraw żadnych, tylko gotowane w wodzie lub na parze. Słodyczy, ciast, lodów, ciasta francuskiego, wieprzowiny, z pieczywa tylko pszenne. Zero naleśników, krokietów, bigosu itp. Nie mogę śmietany powyżej 12%, majonezu, musztardy, kawy, kakao, mocnej herbaty, gazowanego, alkoholu, sera żółtego itd itd 😂
U mnie dieta cukrzycowa,zaczęłam robić mięsa ryby duszone, jak ostatnio miałam pozwolenie na coś słodkiego od diabetologa to zrobiłam sobie sernik na parze dla diabetyków, pycha było, już w pełni zaakceptowałam dietę trzymam kciuki, początki są zawsze ciężkie jak człowiek musi się tak nagle przestawić.***Sikorka*** lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Malina1991 tam gdzie chodzisz na przygotowanie miednicy do porodu jest tylko jedna fizjo od tego? Zostały pojedyncze terminy na marzec więc się zastanawiam czy już się zapisać, termin na kwiecień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 09:33
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
PaulinaP wrote:Malina1991 tam gdzie chodzisz na przygotowanie miednicy do porodu jest tylko jedna fizjo od tego? Zostały pojedyncze terminy na marzec więc się zastanawiam czy już się zapisać, termin na kwiecień.
Tak tylko Monika, bardzo polecam ☺️ jeszcze mam u niej wizytę.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
PaulinaP wrote:U mnie dieta cukrzycowa,zaczęłam robić mięsa ryby duszone, jak ostatnio miałam pozwolenie na coś słodkiego od diabetologa to zrobiłam sobie sernik na parze dla diabetyków, pycha było, już w pełni zaakceptowałam dietę trzymam kciuki, początki są zawsze ciężkie jak człowiek musi się tak nagle przestawić.
Dokładnie, najgorzej się przestawić. Ciagle jeszcze się gubię co mogę a co nie. Ale wdrążę się i będzie dobrze ☺️28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
U nas po prenatalnych wszystko prawidłowo z bobasami, jeny co za ulga.
Miłego dnia 🙂Maleszczescie Maleszczescie, ZuzaMaruda, Paula1706, PaulinaP, Zaba90, Malina1991, Asmrt, Starajaca28, ***Sikorka***, Nadzieja88, MuminkAa lubią tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Malina1991 wrote:Tak tylko Monika, bardzo polecam ☺️ jeszcze mam u niej wizytę.
Dzięki 🙂06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
Gosia9305 wrote:U nas po prenatalnych wszystko prawidłowo z bobasami, jeny co za ulga.
Miłego dnia 🙂
Gratulacje 🙂06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
Asmrt wrote:Dziewczyny mam jedno pytanko, nie wiem kompletnie na jakie się zdecydować a każdy mi poleca inne kosmetyki do pielęgnacji noworodków i już nic nie wiem, jakie macie albo planujecie?
U nas mustela i derma, moje znajome chwa) ą sobie nacomi i Hagi Baby, tak naprawdę po urodzeniu skóra maluszka weryfikuje, co będzie odpowiednie i też na początku nie używaliśmy balsamu dopiero później tak od czasu do czasu olejek migdałowy.Asmrt lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Asmrt wrote:Dziewczyny mam jedno pytanko, nie wiem kompletnie na jakie się zdecydować a każdy mi poleca inne kosmetyki do pielęgnacji noworodków i już nic nie wiem, jakie macie albo planujecie?
Derma.
Teraz bez wizyty mam dwa razy w tygodniu ktg i skurcze się piszą, może jakoś samo ruszy ✊Asmrt, Paula1706, Nadzieja88, MuminkAa lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Synek ma z Dermy, teraz przy drugim chce spróbować Corine de Farme Baby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 18:36
Asmrt lubi tę wiadomość
-
Gosia9305 wrote:Dziewczyny zapomniałam się zapytać, wiecie do kiedy dr Maciej jest na urlopie???
Cały przyszły tydzień, jakiś lekarz ma zastępować ale dokładnie nie wiem.Gosia9305 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Dżoanniks wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielam się na wątku u was ale pozwolę się zapytać. Jakie sà terminy do dr jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży? Czy jesteście zadowolone z prowadzenia ciąży? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi .
Część, jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży to nie wyobrażam sobie innego doktora,mialam zagrożenie porodem przedwczesnym od 20 tygodnia a za tydzień mam ciąże donoszoną, doktor działa w porę, jakby wiedział intuicyjnie, że coś się wydarzy, to też ogromne doświadczenie,w szpitalu również interesuje się pacjentka, jak ma czas to sam z siebie przychodzi zapytać jak sytuacja czy przekazać informację co dalej, jak pisałam sms z prośbą o rozmowę to odpisywał, że np będzie jutro, no i jak coś się dzieje to też jest z pacjentką,i umie bardzo dobrze wprowadzić spokój, jezeli chodzi o prowadzenie ciąży nie mam się do czwho doczepić, co do terminów niestety nie wiem jak to teraz wygląda.Dżoanniks lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Część, jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży to nie wyobrażam sobie innego doktora,mialam zagrożenie porodem przedwczesnym od 20 tygodnia a za tydzień mam ciąże donoszoną, doktor działa w porę, jakby wiedział intuicyjnie, że coś się wydarzy, to też ogromne doświadczenie,w szpitalu również interesuje się pacjentka, jak ma czas to sam z siebie przychodzi zapytać jak sytuacja czy przekazać informację co dalej, jak pisałam sms z prośbą o rozmowę to odpisywał, że np będzie jutro, no i jak coś się dzieje to też jest z pacjentką,i umie bardzo dobrze wprowadzić spokój, jezeli chodzi o prowadzenie ciąży nie mam się do czwho doczepić, co do terminów niestety nie wiem jak to teraz wygląda.
Brzmi rewelacyjnie. Słyszałam, że ciężko z terminami ale będę próbować się do niego zapisać. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.Leon ur. 28.02.2023 ❤️