X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Cześć dziewczyny, nie udzielam się na wątku u was ale pozwolę się zapytać. Jakie sà terminy do dr jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży? Czy jesteście zadowolone z prowadzenia ciąży? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi :).

Prowadziłam dwie ciąże pod okiem doktora i każda kolejna również bym prowadziła , badania, są dokładne, doktor jest skrupulatny, daje poczucie bezpieczeństwa.

Dżoanniks lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Prowadziłam dwie ciąże pod okiem doktora i każda kolejna również bym prowadziła , badania, są dokładne, doktor jest skrupulatny, daje poczucie bezpieczeństwa.

Właśnie o taką opiekę mi chodzi. Bardzo dziękuję za podzielenie się opinią :).

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jestem zadowolona z prowadzenia ciąży i polecam 🙂

Dżoanniks lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Dżoni widzę, że zaglądasz, takie luźne pytanie, wracacie kiedyś po zarodki? Czy staracie się naturalnie? Ja nie wiem czy chce przechodzić przez to jeszcze raz w sensie transfer przygotowania, i właśnie myślę czy nie podziałamy kiedyś naturalnie i co z zarodkami,tylko muszę zbadać AMH czy mamy szansę na naturalna ciąże.
    ?

My też jeszcze mamy zarodki i te same dylematy, czy mrozić cały czas, oddać do adopcji transferować do ostatniego, ale jeszcze mamy trochę czasu do namysłu.
    Jak się macie?

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 widzę, że to już końcoweczka, szczęśliwego rozwiązania ✊

Malina1991 lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po histetoskopii jakoś miałyście zmianę w cyklu w sensie szybciej /później miesiączka?

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Dziewczyny czy po histetoskopii jakoś miałyście zmianę w cyklu w sensie szybciej /później miesiączka?

U mnie byłola 3 dni wcześniej, ale tak może być, podczas zabiegu jest tam wszystko dotykane jak i podczas laparoskopi, dr mówił, że cykl może być inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 22:08

Pszczolaaa lubi tę wiadomość

• Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Tez się leczę u dr Brązerta :) prawdopodobnie jutro zaczynam stymulację do in vitro i zaczynam panikować 🙈 powiedzcie mi, jak dużo zakończyło się in vitro ciąża u dr Brązerta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 09:27

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Cześć dziewczyny! Tez się leczę u dr Brązerta :) prawdopodobnie jutro zaczynam stymulację do in vitro i zaczynam panikować 🙈 powiedzcie mi, jak dużo zakończyło się in vitro ciąża u dr Brązerta?

U nas się udało i to za pierwszym razem 🥰

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    U nas się udało i to za pierwszym razem 🥰

Gratulacje! Stresowałas się bardzo? Jak to wszystko przeszłaś? Czy podczas brania leków odczuwa się jakieś skutki? To potężne dawki hormonów, jak to przezylyscie?

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:

Część, u nas udało się też pierwsze podejście, mojej znajomej trzecie podejście dało ciąże 🙂

Kiedyś Dżoni napisała piękny post postaram się odszukać i wkleić, ogólnie stymulację przeszłam dobrze, ostatnie dni były ciężkie, długo dochodziłam do siebie po punkcji, ale każdy organizm inny, inaczej reaguje na leki, się regeneruje, powodzenia 🙂

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Twój lęk i strach jest normalny, nikt przecież na codzień bez powodu nie podejmuje decyzji o ivf. Jeśli czujesz że to zbyt wiele dla Ciebie może warto porozmawiać z psychologiem, ja osobiście nie korzystałam ale poznałam wiele par oczekując na wizyty na Polnej i wiem, że to pomaga. Mi pomagało rozmawianie z ludźmi z tymi samymi problemami, ale też moja rodzina od początku wiedziała i miałam wśród nich wsparcie. Dużo dają też fora internetowe, przeczytałam też książkę rozenkowej i wiem że nie jesteśmy w tym same i jest wiele par które przechodzą różne rozterki w związku z ivf. Ja podchodziłam do tego raczej zadaniowo, każdy zastrzyk, usg, kontrola, pobranie krwi, punkcja jako kolejne zadanie na checkliscie a mimo tego nie da się ukryć i wygrać z emocjami. In vitro to na pewno nie jest proste przeżycie, ale każda z nas wie po co to robi i myślę że sama decyzja wymaga siły i odwagi którą ty już w sobie odnalazłaś :) w razie czego pisz, na tyle ile możemy - pomożemy! 💪

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:

U mnie również pierwszy transfer udany.
    Co do samopoczucia i przejścia przez całą procedurę to tak jak Malina1991 napisała to indywidualna sprawa. Ja leki zniosłam dość dobrze, pod koniec było już trochę ciężej, jajniki bolały ale to dlatego że miałam ryzyko hiperstymulacji i byly ogromne. Punkcje zniosłam też dobrze, tylko też po niej dochodziłam tydzień dobry do siebie.

06.03.2022 Basia❤
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:

Również jestem w ciąży po ivf u doktora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 15:14

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:

Jestem w trakcie procedury, obecnie będę przygotowywać się do drugiego transferu, jeszcze czekam na wyniki zabiegu.

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak się dziewczyny czujecie? Czy jesteście w stanie wykonywać same zastrzyki czy jednak pomagają Wam partnerzy? Boje się ze sama coś zrobie ale wiadomo, ze później już zapewne będę to robić sama :)

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    I jak się dziewczyny czujecie? Czy jesteście w stanie wykonywać same zastrzyki czy jednak pomagają Wam partnerzy? Boje się ze sama coś zrobie ale wiadomo, ze później już zapewne będę to robić sama :)

Zależy jakie będziesz miała leki, Gonal, Puregon to przyjemność serio 😁 Mensinorm dramat tak samo jak Orgalutran czy Cetrotide, jeszcze dla mnie Gonapeptyl był nieprzyjemny, pierwsze zastrzyki robił mi mąż, później już robiłam sobie sama, ale to tylko dlatego, że jakoś samej sobie ciężko mi coś podać, komuś mogę zrobić zastrzyk,

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisane mam lametta (tabletki), menopur i orgalutran. Czemu ten ostatni taki straszny? 😅

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Przepisane mam lametta (tabletki), menopur i orgalutran. Czemu ten ostatni taki straszny? 😅

A to masz inny zestaw leków niż ja, mnie bolało podanie miałam cetrotide ale to podobne ma działanie do orgalutranu

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała może te tabletki lametta? Przepisywane są one dla kobiet po menopauzie na raka piersi 🙈

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ