Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoanniks wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielam się na wątku u was ale pozwolę się zapytać. Jakie sà terminy do dr jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży? Czy jesteście zadowolone z prowadzenia ciąży? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
.
Prowadziłam dwie ciąże pod okiem doktora i każda kolejna również bym prowadziła , badania, są dokładne, doktor jest skrupulatny, daje poczucie bezpieczeństwa.Dżoanniks lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarina89 wrote:Prowadziłam dwie ciąże pod okiem doktora i każda kolejna również bym prowadziła , badania, są dokładne, doktor jest skrupulatny, daje poczucie bezpieczeństwa.
Właśnie o taką opiekę mi chodzi. Bardzo dziękuję za podzielenie się opinią.
-
Alicjaaa wrote:Dżoni widzę, że zaglądasz, takie luźne pytanie, wracacie kiedyś po zarodki? Czy staracie się naturalnie? Ja nie wiem czy chce przechodzić przez to jeszcze raz w sensie transfer przygotowania, i właśnie myślę czy nie podziałamy kiedyś naturalnie i co z zarodkami,tylko muszę zbadać AMH czy mamy szansę na naturalna ciąże.
My też jeszcze mamy zarodki i te same dylematy, czy mrozić cały czas, oddać do adopcji transferować do ostatniego, ale jeszcze mamy trochę czasu do namysłu.
Jak się macie?2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny czy po histetoskopii jakoś miałyście zmianę w cyklu w sensie szybciej /później miesiączka?
U mnie byłola 3 dni wcześniej, ale tak może być, podczas zabiegu jest tam wszystko dotykane jak i podczas laparoskopi, dr mówił, że cykl może być inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 22:08
Pszczolaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Tez się leczę u dr Brązerta
prawdopodobnie jutro zaczynam stymulację do in vitro i zaczynam panikować 🙈 powiedzcie mi, jak dużo zakończyło się in vitro ciąża u dr Brązerta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 09:27
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Mmk wrote:Cześć dziewczyny! Tez się leczę u dr Brązerta
prawdopodobnie jutro zaczynam stymulację do in vitro i zaczynam panikować 🙈 powiedzcie mi, jak dużo zakończyło się in vitro ciąża u dr Brązerta?
U nas się udało i to za pierwszym razem 🥰PozytywnaAna lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Część, u nas udało się też pierwsze podejście, mojej znajomej trzecie podejście dało ciąże 🙂
Kiedyś Dżoni napisała piękny post postaram się odszukać i wkleić, ogólnie stymulację przeszłam dobrze, ostatnie dni były ciężkie, długo dochodziłam do siebie po punkcji, ale każdy organizm inny, inaczej reaguje na leki, się regeneruje, powodzenia 🙂1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Dżoni wrote:Twój lęk i strach jest normalny, nikt przecież na codzień bez powodu nie podejmuje decyzji o ivf. Jeśli czujesz że to zbyt wiele dla Ciebie może warto porozmawiać z psychologiem, ja osobiście nie korzystałam ale poznałam wiele par oczekując na wizyty na Polnej i wiem, że to pomaga. Mi pomagało rozmawianie z ludźmi z tymi samymi problemami, ale też moja rodzina od początku wiedziała i miałam wśród nich wsparcie. Dużo dają też fora internetowe, przeczytałam też książkę rozenkowej i wiem że nie jesteśmy w tym same i jest wiele par które przechodzą różne rozterki w związku z ivf. Ja podchodziłam do tego raczej zadaniowo, każdy zastrzyk, usg, kontrola, pobranie krwi, punkcja jako kolejne zadanie na checkliscie a mimo tego nie da się ukryć i wygrać z emocjami. In vitro to na pewno nie jest proste przeżycie, ale każda z nas wie po co to robi i myślę że sama decyzja wymaga siły i odwagi którą ty już w sobie odnalazłaś
w razie czego pisz, na tyle ile możemy - pomożemy! 💪
1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
U mnie również pierwszy transfer udany.
Co do samopoczucia i przejścia przez całą procedurę to tak jak Malina1991 napisała to indywidualna sprawa. Ja leki zniosłam dość dobrze, pod koniec było już trochę ciężej, jajniki bolały ale to dlatego że miałam ryzyko hiperstymulacji i byly ogromne. Punkcje zniosłam też dobrze, tylko też po niej dochodziłam tydzień dobry do siebie.06.03.2022 Basia❤ -
Również jestem w ciąży po ivf u doktora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 15:14
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Jestem w trakcie procedury, obecnie będę przygotowywać się do drugiego transferu, jeszcze czekam na wyniki zabiegu. -
Mmk wrote:I jak się dziewczyny czujecie? Czy jesteście w stanie wykonywać same zastrzyki czy jednak pomagają Wam partnerzy? Boje się ze sama coś zrobie ale wiadomo, ze później już zapewne będę to robić sama
Zależy jakie będziesz miała leki, Gonal, Puregon to przyjemność serio 😁 Mensinorm dramat tak samo jak Orgalutran czy Cetrotide, jeszcze dla mnie Gonapeptyl był nieprzyjemny, pierwsze zastrzyki robił mi mąż, później już robiłam sobie sama, ale to tylko dlatego, że jakoś samej sobie ciężko mi coś podać, komuś mogę zrobić zastrzyk,1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Mmk wrote:Przepisane mam lametta (tabletki), menopur i orgalutran. Czemu ten ostatni taki straszny? 😅
A to masz inny zestaw leków niż ja, mnie bolało podanie miałam cetrotide ale to podobne ma działanie do orgalutranu1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270