Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Ola koniczynka jsk tam Twoja wizyta? Podchodzicie do iui?
W 10dc było wszystko małe (11mm pęcherzyk i cienkie endo- nawet dr nie powiedział jakie 🙈) i do niedzieli mam przedłużony gonal, a w poniedziałek kolejny monitoring, jak ruszy to śr/czw dr powiedział, że iui.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:36
-
Ola_koniczynka wrote:W 10dc było wszystko małe (11mm pęcherzyk i cienkie endo- nawet dr nie powiedział jakie 🙈) i do niedzieli mam przedłużony gonal, a w poniedziałek kolejny monitoring, jak ruszy to śr/czw dr powiedział, że iui.
W sumie to zasmuciło mnie to, bo od razu pomyślałam, że marne szanse, że coś drgnie i będzie iui, a już tak się na nią nastawiłam 😩
Później czytałam, że w tym dniu cyklu 11mm pęcherzyk jest ok, więc już sama nie wiem co o tym myśleć, na wizycie są takie emocje, ze człowiek nie się o co pytać 🤦♀️
Spokojnie..... czasami z tego co niepozorne piękne rzeczy się dzieją ✊✊✊ i polecam zapisywanie na karteczce pytania do kolejnej wizyty 😉 -
Ja123 wrote:Spokojnie..... czasami z tego co niepozorne piękne rzeczy się dzieją ✊✊✊ i polecam zapisywanie na karteczce pytania do kolejnej wizyty 😉
Mam jeszcze taką nadzieje 🍀
Do tej pory nie miałam problemu z owu, dr mówił, że mam lepsze swoje niż stymulowane 🤦♀️ w listopadzie po covidzie zaczęły się schody...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:37
-
Asmrt wrote:Krysia 89 to czekamy do poniedziałku 🙂
Niestety najpierw starania stres, potem ciąża stres aby wszystko było dobrzeć, po porodzie jak już jest maluszek kolejne stresy 🙈 ja miałam taki czas, że w ciągu każdego dnia musiałam sobie znaleźć czas tylko dla siebie na odstresowanie, relaks, aby nie zwariować.
Staram się o tym nie myśleć...aleeee...
Ehhh... miałam nadzieję, że jak doktor powiedział ciałko żółte pięknie, endo pięknie... to się uda....
Ale już od wczoraj nie bolą żadne jajniki... brzuch nic...
jedynie delikatne skurcze macicy czasami, ale to pewnie na miesiączkę..
-
Ola_koniczynka wrote:Mam jeszcze taką nadzieje 🍀
Do tej pory nie miałam problemu z owu, dr mówił, że mam lepsze swoje niż stymulowane 🤦♀️ A tu taki zonk !
W listopadzie miałam covida - jestem drugi cykl po i zauważyłam, że nie mam owu - nie wiem czy to możliwe.
Z tymi karteczkami rzeczywiście muszę zacząć bo coraz więcej pytań się nasuwa, a na wizycie wszystko się zapomina 🙈
A to też o tym słyszałam tzn o po covidowym braku owulacji. U nas taki i znowu nic z tegonie będzie wlasnie 2 i pół roku w poniedziałek kończy 🙈 więc nic nie jest do końca oczywiste ✊ -
Ola_koniczynka wrote:W 10dc było wszystko małe (11mm pęcherzyk i cienkie endo- nawet dr nie powiedział jakie 🙈) i do niedzieli mam przedłużony gonal, a w poniedziałek kolejny monitoring, jak ruszy to śr/czw dr powiedział, że iui.
W sumie to zasmuciło mnie to, bo od razu pomyślałam, że marne szanse, że coś drgnie i będzie iui, a już tak się na nią nastawiłam 😩
Później czytałam, że w tym dniu cyklu 11mm pęcherzyk jest ok, więc już sama nie wiem co o tym myśleć, na wizycie są takie emocje, ze człowiek nie się o co pytać 🤦♀️
Kochana,
ja za każdym razem jak jadę mam gonal przedłużony do co najmniej 7 dni
Także głowa w górę
5-9 dc lametta, potem kontrola i kolejne 4 dni gonal,...kontrola i kolejne 3 dni gonal...
także prawie połowa cyklu stymulowana
Będzie dobrze ) -
Ja123 wrote:A to też o tym słyszałam tzn o po covidowym braku owulacji. U nas taki i znowu nic z tegonie będzie wlasnie 2 i pół roku w poniedziałek kończy 🙈 więc nic nie jest do końca oczywiste ✊[/QUOTE
Muszę zapisać i zapytać dr o to bo oczywiście wpadłam na to po wizycie 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:37
-
Krysia89 wrote:Kochana,
ja za każdym razem jak jadę mam gonal przedłużony do co najmniej 7 dni
Także głowa w górę
5-9 dc lametta, potem kontrola i kolejne 4 dni gonal,...kontrola i kolejne 3 dni gonal...
także prawie połowa cyklu stymulowana
Będzie dobrze )
Serio? Ja byłam pewna, ze przy cyklu stymulowanym owu będzie 13/14 dzień.
Zazwyczaj owu mam 17/18 dzień ale bez stymulacji, wiec się zadzwoniła.
Trzymam kciuki za poniedziałek ✊🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:38
-
Ola_koniczynka wrote:Serio? Ja byłam pewna, ze przy cyklu stymulowanym owu będzie 13/14 dzień i jeszcze jakiś czas temu martwiłam się, że to wypadnie w niedziele 😂
Zazwyczaj owu mam 17/18 dzień ale bez stymulacji, wiec się zadzwoniła. W takim razie jest jeszcze duża nadzieja 🍀
Na stymulacji miałam owulacje tak 15/16 dzień, dłużej mi rosły pęcherzyki, moja znajoma już 11 dnia cyklu była po owulacji 🤷♀️ więc różnie to jest. -
Ola_koniczynka wrote:Serio? Ja byłam pewna, ze przy cyklu stymulowanym owu będzie 13/14 dzień i jeszcze jakiś czas temu martwiłam się, że to wypadnie w niedziele 😂
Zazwyczaj owu mam 17/18 dzień ale bez stymulacji, wiec się zadzwoniła. W takim razie jest jeszcze duża nadzieja 🍀
Ja IUI miałam w 17/18 dc nie pamiętam teraz. Pęcherzyk 1 chyba 22mm a dwa po 20mm.
Do owulacji musiało chyba dojść, bo pęcherzyki pękły, ciałko żółte w oby dwóch jajnikach i endometrium ładne...tak powiedział lekarz... co będzie nie wiem... kusi mnie test sikane.. chociaż w 9 dniu po IUI był negatywny..
Czy któraś z Was nie miała objawów po 9 dniach od IUI a i tak były w ciąży??
Ehhhh..... -
Krysia89 wrote:Ja IUI miałam w 17/18 dc nie pamiętam teraz. Pęcherzyk 1 chyba 22mm a dwa po 20mm.
Do owulacji musiało chyba dojść, bo pęcherzyki pękły, ciałko żółte w oby dwóch jajnikach i endometrium ładne...tak powiedział lekarz... co będzie nie wiem... kusi mnie test sikane.. chociaż w 9 dniu po IUI był negatywny..
Nie wiem jak to po iui jest, ale w pierwszej ciąży objawy miałam chyba dopiero 4tyg po 😊 ale to była ciąża naturalna, więc nie wiem czy można porównywać.
Wiem, ze łatwo się mówi, ale lepiej poczekać tyle ile dr kazał bo dużo jest przypadków, że test za wcześnie zrobiony wychodzi negatywny, a po co sobie stresu dostarczać....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:38
-
Krysia89 wrote:Ja IUI miałam w 17/18 dc nie pamiętam teraz. Pęcherzyk 1 chyba 22mm a dwa po 20mm.
Ehhhh.....
Pierwsza ciąża bardzo złe samopoczucie, objawy praktycznie od pozytywnej bety, teraz druga ciąża, nadal czuje się bardzo dobrze, już półmetek za mną, na początku też brak objawów, wiem co to za stan czekania na wynik bety i te myśli -
MuminkAa wrote:Paula1706 ciąża z ivf nie jest wskazaniem co cc
Ja bardzo chciałam urodzić SN, ale los zdecydował inaczej i było cc w znieczuleniu ogólnym, wczoraj i dziś ledwo żyję, jeszcze mam przetaczaną krew ale najważniejsze, że już jesteśmy razem zostałam mamą ❤️
Bardzo się cieszę i gratulacje 💕1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Paula1706 wrote:Wiem, ale u mnie są jakieś inne praktyki.
Ja jestem za SN i nie dam się namówić i mam nadzieję że nie trafię do szpitala w moim mieście.
A Tobie i maleństwu życzę dużo zdrówka i spokoju😘 Po tych trudach w końcu masz już swojego bąbelka przy sobie i cieszcie się sobą 🥰
Paula1706 trzymam kciuki✌️, pewnie ta kolejna wizyta co więcej powie czy coś się zaczyna dziać już czy niePaula1706 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
PaulinaP wrote:***Sikorka*** wrote:
Jak się czujesz?
A dziękuje dobrze, od czasów zgłoszenia się do szpitala nie miałam już ataków kamieni w woreczku. Szczerze mówiąc dietę mało co przestrzegam, bo dla mnie jest zbyt restrykcyjna 🙈 na pewno, gdyby atak się powtórzył bardziej bym uważała. Na szczęście te kamienie nie kwalifikują się do usunięcia nawet gdybym obecnie nie była w ciąży. Usg pokazuje, ze moja dzidzia jest o półtora tygodnia wieksza. W 29 + 2 miałam 3 prenatalne i waga dziecka wynosiła 1660g 🙈 a jak u Was wagowo i jak samopoczucie? Nie mogę uwierzyć, ze to już 30 tydzien 😍🙈🙈Paula1706 lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:A dziękuje dobrze, od czasów zgłoszenia się do szpitala nie miałam już ataków kamieni w woreczku. Szczerze mówiąc dietę mało co przestrzegam, bo dla mnie jest zbyt restrykcyjna 🙈 na pewno, gdyby atak się powtórzył bardziej bym uważała. Na szczęście te kamienie nie kwalifikują się do usunięcia nawet gdybym obecnie nie była w ciąży. Usg pokazuje, ze moja dzidzia jest o półtora tygodnia wieksza. W 29 + 2 miałam 3 prenatalne i waga dziecka wynosiła 1660g 🙈 a jak u Was wagowo i jak samopoczucie? Nie mogę uwierzyć, ze to już 30 tydzien 😍🙈🙈
No to super, że ataki się nie powtórzyły, ogólnie czuje się bardzo dobrze 🙂, ale już coraz ciężej, ostatnio mi dolny odcinek kręgoslupa szwankuje, ja mam teraz częstrze wizyty obserwujemy wagę, ostatnio synek spadł w centylach, jutro mam wizytę u dr i zobaczymy co dalej, ja się cieszę, że to już 30 tc i coraz bliżej 😍Paula1706 lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:No to super, że ataki się nie powtórzyły, ogólnie czuje się bardzo dobrze 🙂, ale już coraz ciężej, ostatnio mi dolny odcinek kręgoslupa szwankuje, ja mam teraz częstrze wizyty obserwujemy wagę, ostatnio synek spadł w centylach, jutro mam wizytę u dr i zobaczymy co dalej, ja się cieszę, że to już 30 tc i coraz bliżej 😍
Co ile teraz masz? Ja do tej pory miałam co 3 tyg a teraz od 30 tygodnia mam co 2 tyg. Teraz idę w środę ☺️ Tez ktg robicie od 30 tyg?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Co ile teraz masz? Ja do tej pory miałam co 3 tyg a teraz od 30 tygodnia mam co 2 tyg. Teraz idę w środę ☺️ Tez ktg robicie od 30 tyg?
Teraz mam wyjątkowo po tygodniu, tak to miałam co trzy tygodnie, ostatnie dwie co dwa dwa, co do wagi to jak chcesz to na priv aby tutaj nie stresować bo każdy przypadek jest inny, ja też mam już ktg, ale myślę, że dr Ci już zlecił ze względu na te kamienie co masz tak jak wszystko ok to dopiero pid koniec ciąży zleca, moja znajoma miała już przed 30 tc u doktora ktg ale miała skurcze i żeby mieć wszystko pod kontroląWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:13
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️