X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Jak jeszcze któraś się zastanawia to również polecam pójść na przygotowanie miednicy do porodu 🙂, tak nie wiem czy bym dala rade jak sie na końcówce pokomplikowało urodzić naturalnie.
    Hej, a może kogoś polecisz? 🙂

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Czyli dr jest od poniedziałku, ja też mam wizytę w poniedziałek i doktor jest.

Tak ja też mam :) i jest dr chociaż powiem Wam, że w pt byłam u dr Trzcińskiego i kochane jak on mnie zbadał... byłam chyba z dobre 25 minut, dokładnie zbadał, omówił wszystko, pokazał..... byłam bardzo pozytywnie zaskoczona :)

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Już jesteśmy z Brunem razem ❤️ ja nabieram sił, mimo, że miałam znieczulenie był to ciężki poród 🙄🙄na końcu synek zaklinował się w kanale ja straciłam przytomność, ale była szybka reakcja, udało się SN, kiedyś marzyłam o porodzie w domu ale po tym jak może być nieprzewidywalny, nigdy w życiu bym się teraz na to nie zdecydowała.

Paula1706 to teraz kolej na Was 😍
    Gratuluję :) Dużo zdrówka dla Was <3

• Pierniczkowelove Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Tak ja też mam :) i jest dr chociaż powiem Wam, że w pt byłam u dr Trzcińskiego i kochane jak on mnie zbadał... byłam chyba z dobre 25 minut, dokładnie zbadał, omówił wszystko, pokazał..... byłam bardzo pozytywnie zaskoczona :)

Jak nie ma dr Macieja czy jakieś zastępstwo to właśnie proszę do dr Trzcinskiego, na mnie też wywarł bardzo dobre wrażenie 🙂

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Hej, a może kogoś polecisz? 🙂

Tutaj dziewczyny pisały o Fizjotrzymamy, też byłam, na grupie fb były polecenia RehaPelvic fizjoterapia uroginekologicznej i Ola Kiedrowska jeżeli chodzi o Poznań.

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miałyście prolutex 2x razy dziennie, ja dopiero biorę drugi zastrzyk od dwóch dni jak mi dr kazał zwiększy dawkę po wyniku progesteronu i robicie tylko w brzuch? Mnie dziś boli jedna strona brzucha po wczorajszym zastrzyku i dziś podałam dwa po tej samej stronie i masakra 😒 albo macie jakieś rady?

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Dziewczyny które miałyście prolutex 2x razy dziennie, ja dopiero biorę drugi zastrzyk od dwóch dni jak mi dr kazał zwiększy dawkę po wyniku progesteronu i robicie tylko w brzuch? Mnie dziś boli jedna strona brzucha po wczorajszym zastrzyku i dziś podałam dwa po tej samej stronie i masakra 😒 albo macie jakieś rady?

Mi pomagało rozmasowywanie miejsca i przykładanie zimnych okładów, zmiana igieł, któraś kiedyś pisała, że podawała w ramię, tylko trzeba uważać aby nie podać domięśniowo.

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Mi pomagało rozmasowywanie miejsca i przykładanie zimnych okładów, zmiana igieł, któraś kiedyś pisała, że podawała w ramię, tylko trzeba uważać aby nie podać domięśniowo.

Dzięki 🙂 no nic trzeba zacisnąć zęby

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam FizjoTrzymamy, przed ciąża jak któraś myśli to warto udać się do Pauliny , przygotowanie miednicy do porodu to Monika jak byłyśmy z Dżoni, każda zajmuje się trochę czymś innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 13:13

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Już jesteśmy z Brunem razem ❤️ ja nabieram sił, mimo, że miałam znieczulenie był to ciężki poród 🙄🙄na końcu synek zaklinował się w kanale ja straciłam przytomność, ale była szybka reakcja, udało się SN, kiedyś marzyłam o porodzie w domu ale po tym jak może być nieprzewidywalny, nigdy w życiu bym się teraz na to nie zdecydowała.

Gratulacje dla Ciebie i synka 🤗

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:

Ja robiłam tylko w brzuch, ale przez zastrzykiem schładzalam miejsce żelowym kompresem wyjętym z zamrażalnika

Pszczolaaa lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • P. M. Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie odnośnie badań przed inseminacją.
    Dostałam spis badań które mam wykonać, natomiast w internecie czytam, że mąż też powinien zrobić jakieś badania, a doktor nic o tym nie wspominał... Czy są konieczne? Mamy tylko badanie naienia z fragmentacją.

Jestem umówiona do dr na wizytę , na której 11dc miał jeszcze zostac zrobiony wymaz na Chlamydię i chyba cytologię też musimy zrobić bo nie mogę znaleźć starego wyniku. Tylko że niestety cykl rozpoczął się szybciej i boję się że 12dc na pobranie wymazu to trochę za późno i możemy nie zdążyć przed owulacją i inseminacja nie dojdzie do skutku... Nie mam doświadczenia z inseminacją... Mam dzwonic i spróbować przełożyć wizytę dzień wcześniej chociaż?

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. M. wrote:
    Mam jeszcze pytanie odnośnie badań przed inseminacją.
    Dostałam spis badań które mam wykonać, natomiast w internecie czytam, że mąż też powinien zrobić jakieś badania, a doktor nic o tym nie wspominał... Czy są konieczne? Mamy tylko badanie naienia z fragmentacją.

Jestem umówiona do dr na wizytę , na której 11dc miał jeszcze zostac zrobiony wymaz na Chlamydię i chyba cytologię też musimy zrobić bo nie mogę znaleźć starego wyniku. Tylko że niestety cykl rozpoczął się szybciej i boję się że 12dc na pobranie wymazu to trochę za późno i możemy nie zdążyć przed owulacją i inseminacja nie dojdzie do skutku... Nie mam doświadczenia z inseminacją... Mam dzwonic i spróbować przełożyć wizytę dzień wcześniej chociaż?

Cześć, z tego co pamiętam partner też musiał mieć te badania do inseminacji to takie same jak do in vitro, mój mąż oddaje krew RCKiK i dzięki temu miał te wszystkie wirusowe za darmo, ale przy rejestracji trzeba powiedzieć, że chcesz mieć wydrukowane, jedynie robił chlamydie z moczu na Polnej

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Również polecam FizjoTrzymamy, przed ciąża jak któraś myśli to warto udać się do Pauliny , przygotowanie miednicy do porodu to Monika jak byłyśmy z Dżoni, każda zajmuje się trochę czymś innym.
    Bardzo dziękuję ☺

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Tutaj dziewczyny pisały o Fizjotrzymamy, też byłam, na grupie fb były polecenia RehaPelvic fizjoterapia uroginekologicznej i Ola Kiedrowska jeżeli chodzi o Poznań.
    dziękuję!! 😊

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Ja robiłam tylko w brzuch, ale przez zastrzykiem schładzalam miejsce żelowym kompresem wyjętym z zamrażalnika

Dziś działałam z chłodnymi okładami i faktycznie ciut lepiej 🙂

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:

Jeszcze pomagają cieńsze igły 30 g 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Gratulacje 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja mialam podchodzić do inseminacji mi dr powiedział że mój nie musi mieć żadnych badan

• P. M. Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ