Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja88 wrote:Czyli dr jest od poniedziałku, ja też mam wizytę w poniedziałek i doktor jest.
Tak ja też mam i jest dr chociaż powiem Wam, że w pt byłam u dr Trzcińskiego i kochane jak on mnie zbadał... byłam chyba z dobre 25 minut, dokładnie zbadał, omówił wszystko, pokazał..... byłam bardzo pozytywnie zaskoczona -
Asmrt wrote:Już jesteśmy z Brunem razem ❤️ ja nabieram sił, mimo, że miałam znieczulenie był to ciężki poród 🙄🙄na końcu synek zaklinował się w kanale ja straciłam przytomność, ale była szybka reakcja, udało się SN, kiedyś marzyłam o porodzie w domu ale po tym jak może być nieprzewidywalny, nigdy w życiu bym się teraz na to nie zdecydowała.
Paula1706 to teraz kolej na Was 😍 -
Krysia89 wrote:Tak ja też mam i jest dr chociaż powiem Wam, że w pt byłam u dr Trzcińskiego i kochane jak on mnie zbadał... byłam chyba z dobre 25 minut, dokładnie zbadał, omówił wszystko, pokazał..... byłam bardzo pozytywnie zaskoczona
Jak nie ma dr Macieja czy jakieś zastępstwo to właśnie proszę do dr Trzcinskiego, na mnie też wywarł bardzo dobre wrażenie 🙂 -
Dziewczyny które miałyście prolutex 2x razy dziennie, ja dopiero biorę drugi zastrzyk od dwóch dni jak mi dr kazał zwiększy dawkę po wyniku progesteronu i robicie tylko w brzuch? Mnie dziś boli jedna strona brzucha po wczorajszym zastrzyku i dziś podałam dwa po tej samej stronie i masakra 😒 albo macie jakieś rady?
-
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny które miałyście prolutex 2x razy dziennie, ja dopiero biorę drugi zastrzyk od dwóch dni jak mi dr kazał zwiększy dawkę po wyniku progesteronu i robicie tylko w brzuch? Mnie dziś boli jedna strona brzucha po wczorajszym zastrzyku i dziś podałam dwa po tej samej stronie i masakra 😒 albo macie jakieś rady?
Mi pomagało rozmasowywanie miejsca i przykładanie zimnych okładów, zmiana igieł, któraś kiedyś pisała, że podawała w ramię, tylko trzeba uważać aby nie podać domięśniowo. -
Również polecam FizjoTrzymamy, przed ciąża jak któraś myśli to warto udać się do Pauliny , przygotowanie miednicy do porodu to Monika jak byłyśmy z Dżoni, każda zajmuje się trochę czymś innym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 13:13
PozytywnaAna lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Asmrt wrote:Już jesteśmy z Brunem razem ❤️ ja nabieram sił, mimo, że miałam znieczulenie był to ciężki poród 🙄🙄na końcu synek zaklinował się w kanale ja straciłam przytomność, ale była szybka reakcja, udało się SN, kiedyś marzyłam o porodzie w domu ale po tym jak może być nieprzewidywalny, nigdy w życiu bym się teraz na to nie zdecydowała.
Paula1706 to teraz kolej na Was 😍
Gratulacje dla Ciebie i synka 🤗1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny które miałyście prolutex 2x razy dziennie, ja dopiero biorę drugi zastrzyk od dwóch dni jak mi dr kazał zwiększy dawkę po wyniku progesteronu i robicie tylko w brzuch? Mnie dziś boli jedna strona brzucha po wczorajszym zastrzyku i dziś podałam dwa po tej samej stronie i masakra 😒 albo macie jakieś rady?
Ja robiłam tylko w brzuch, ale przez zastrzykiem schładzalam miejsce żelowym kompresem wyjętym z zamrażalnikaPszczolaaa lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Mam jeszcze pytanie odnośnie badań przed inseminacją.
Dostałam spis badań które mam wykonać, natomiast w internecie czytam, że mąż też powinien zrobić jakieś badania, a doktor nic o tym nie wspominał... Czy są konieczne? Mamy tylko badanie naienia z fragmentacją.
Jestem umówiona do dr na wizytę , na której 11dc miał jeszcze zostac zrobiony wymaz na Chlamydię i chyba cytologię też musimy zrobić bo nie mogę znaleźć starego wyniku. Tylko że niestety cykl rozpoczął się szybciej i boję się że 12dc na pobranie wymazu to trochę za późno i możemy nie zdążyć przed owulacją i inseminacja nie dojdzie do skutku... Nie mam doświadczenia z inseminacją... Mam dzwonic i spróbować przełożyć wizytę dzień wcześniej chociaż? -
P. M. wrote:Mam jeszcze pytanie odnośnie badań przed inseminacją.
Dostałam spis badań które mam wykonać, natomiast w internecie czytam, że mąż też powinien zrobić jakieś badania, a doktor nic o tym nie wspominał... Czy są konieczne? Mamy tylko badanie naienia z fragmentacją.
Jestem umówiona do dr na wizytę , na której 11dc miał jeszcze zostac zrobiony wymaz na Chlamydię i chyba cytologię też musimy zrobić bo nie mogę znaleźć starego wyniku. Tylko że niestety cykl rozpoczął się szybciej i boję się że 12dc na pobranie wymazu to trochę za późno i możemy nie zdążyć przed owulacją i inseminacja nie dojdzie do skutku... Nie mam doświadczenia z inseminacją... Mam dzwonic i spróbować przełożyć wizytę dzień wcześniej chociaż?
Cześć, z tego co pamiętam partner też musiał mieć te badania do inseminacji to takie same jak do in vitro, mój mąż oddaje krew RCKiK i dzięki temu miał te wszystkie wirusowe za darmo, ale przy rejestracji trzeba powiedzieć, że chcesz mieć wydrukowane, jedynie robił chlamydie z moczu na Polnej
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Jeszcze pomagają cieńsze igły 30 g 🙂2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Paula1706 to teraz kolej na Was 😍
Gratulacje 🙂2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
nick nieaktualny