Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MilenaMi wrote:Cześć dziewczyny, wieki mnie tu nie było więc tak tak ogólnie gratulacje dla mamusiek i cały czas kciuki za staraczki✊🍀
Karina89 w wolnej chwili napisałam na priv , mam pytanko jak to jest przy powrocie po rodzeństwo i transferach. Pozdrawiam 🙂
Priv, jasne, pozdrawiam 🙂🙂🙂 -
Jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu czytam wątek. Z doktorem idziemy w kierunku iui. Ja i mój mąż mamy wyniki ok, a jednak coś nie wychodzi. Dziewczyny pocieszcie mnie i napiszcie, czy iui się udało i za którym razem? Jak to wygląda u aktualnych staraczek które w niedawnym czasie miały iui? Udało się?
-
Pierniczkowelove wrote:Teraz przed pierwszą inseminacja też miałam ja badania, cytologia, czystość pochwy, chlamydia z szyjki, nasienie z fragmentacją.
-
Weronika1990 wrote:Doktor zlecił te badania? Jestem totalnie zielona w temacie inseminacji. 🤦♀️ Ile prób inseminacji można podjąć i czy można próbować co cykl, czy musi być przerwa?
Ja też zaczynam isc w kierunku iui. Trzymam kciuki za powodzenie u Ciebie -
P. M. wrote:Ja też zaczynam isc w kierunku iui. Trzymam kciuki za powodzenie u Ciebie
P. M. RÓWNIEŻ trzymam kciuki. Powodzonka -
Weronika1990 wrote:Jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu czytam wątek. Z doktorem idziemy w kierunku iui. Ja i mój mąż mamy wyniki ok, a jednak coś nie wychodzi. Dziewczyny pocieszcie mnie i napiszcie, czy iui się udało i za którym razem? Jak to wygląda u aktualnych staraczek które w niedawnym czasie miały iui? Udało się?
Część 🙂, badania jak pisały dziewczyny wyżej też miałam i wymazy doktor pobierał na wizycie, ja dorabiałam badania,nam się udała druga i trzecia inseminacja, nie mamy większych problemów, ale niestety nikt nie zna odpowiedzi czy się uda, iui zwiększa szanse na ciąże, znam pary którym się udało, ale też i takie u których inseminacja się nie powiodła, im problem jest bardziej złożony, dochodzi choroby współistniejące tym szansa powodzenia jest mniejsza, ale ja osobiście uważam, że warto próbować, ile podejść to już zależy indywidualnie od przypadku, wyników nasienia, ale tak z 3 inseminacje.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Część 🙂, badania jak pisały dziewczyny wyżej też miałam i wymazy doktor pobierał na wizycie, ja dorabiałam badania,nam się udała druga i trzecia inseminacja, nie mamy większych problemów, ale niestety nikt nie zna odpowiedzi czy się uda, iui zwiększa szanse na ciąże, znam pary którym się udało, ale też i takie u których inseminacja się nie powiodła, im problem jest bardziej złożony, dochodzi choroby współistniejące tym szansa powodzenia jest mniejsza, ale ja osobiście uważam, że warto próbować, ile podejść to już zależy indywidualnie od przypadku, wyników nasienia, ale tak z 3 inseminacje.
-
Weronika1990 wrote:Doktor zlecił te badania? Jestem totalnie zielona w temacie inseminacji. 🤦♀️ Ile prób inseminacji można podjąć i czy można próbować co cykl, czy musi być przerwa?
Tak dr robił, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w piątek iui. Z tego co wiem jak nie ma torbieli i psychicznie jest się gotowym to można cykl po cyklu. -
Trzymam kciuki ✊✊ -
***Sikorka*** wrote:Czy na każdej wizycie ciążowej dostajecie zdjęcie usg? Ja prawie na żadnej 🤔 (tylko gdy poproszę) ale mi głupio prosić skoro sam nie daje 😅
Też jakoś wybitnie często nie dostaje zdjęcia, ja mówię doktorowi czy jak będzie dobre ujęcie to mogę poprosić o zdjęcie i dostaje, ostatnio jak doktor robił usg 3d/4d to były ładne ujęcia, u mnie maluch często śpi albo się zasłania.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Weronika1990 wrote:Jak wyglądała wizyta u dr Trzcińskiego? Z tego co obserwuję wątek widziałam , że niedawno miałaś iui. Jak wygląda sam zabieg?
Ja niestety Ci nie pomogę, myśle, ze są tu dziewczyny, które mają większe doświadczenie ode mnie i na pewno Ci doradzą 😊
Ja ze względu na problemy rodzinne przerywam starania.
Wam dziewczyny życzę powodzenia ✊ -
Ola_koniczynka wrote:Ja niestety Ci nie pomogę, myśle, ze są tu dziewczyny, które mają większe doświadczenie ode mnie i na pewno Ci doradzą 😊
Ja ze względu na problemy rodzinne przerywam starania.
Wam dziewczyny życzę powodzenia ✊
Wszystkiego dobrego 🙂 -
Weronika1990 wrote:Jak wyglądała wizyta u dr Trzcińskiego? Z tego co obserwuję wątek widziałam , że niedawno miałaś iui. Jak wygląda sam zabieg?
Byłam trzy razy na zastępstwie u dr głównie oceny cyklu, ale dr M rozpisywał stymulację, miły, konkretny, wytłumaczy. -
Do dziewczyn z PCOS ja akurat wierzę w pozytywny rezultat, ja nie mam pełnoobjawowego, ale warto brać inozytol czysty jak jest PCOS to większe dawki 4/5 mg dziennie, na poprawę jakości komórek Q10, ale inozytol też.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡