Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_koniczynka wrote:Ja niestety Ci nie pomogę, myśle, ze są tu dziewczyny, które mają większe doświadczenie ode mnie i na pewno Ci doradzą 😊
Ja ze względu na problemy rodzinne przerywam starania.
Wam dziewczyny życzę powodzenia ✊ -
nick nieaktualny
-
Ola_koniczynka wrote:Ja niestety Ci nie pomogę, myśle, ze są tu dziewczyny, które mają większe doświadczenie ode mnie i na pewno Ci doradzą 😊
Wam dziewczyny życzę powodzenia ✊
Oby wszystko jak najszybciej się poukładało ✊✊✊ -
Weronika1990 wrote:Cześć dziewczyny,
Mam jeszcze pytanko o hsg. Czy ten zabieg boli?
Czy można się starać zaraz po zabiegu, czy trzeba sobie zrobić przerwę od starań?
Dużo zależy od Twojego poziomu odczuwania bólu i samego nastawienia do badania.... jeśli tak można to ująć. Ja nie czułam kompletnie nic 🤷♀️ bardziej się stresowałam tym czekaniem aż coś poczuje i tym, że jest coś nie tak skoro nic nie czułam 🙈 i to do tego stopnia, że mnie położna uspokajała na sali zabiegowej a po badaniu jak czekałam to dr Trzciński tylko wyskoczył dał płytę i powiedział że spokojnie nic nie znalazł. -
Ja123 wrote:Dużo zależy od Twojego poziomu odczuwania bólu i samego nastawienia do badania.... jeśli tak można to ująć. Ja nie czułam kompletnie nic 🤷♀️ bardziej się stresowałam tym czekaniem aż coś poczuje i tym, że jest coś nie tak skoro nic nie czułam 🙈 i to do tego stopnia, że mnie położna uspokajała na sali zabiegowej a po badaniu jak czekałam to dr Trzciński tylko wyskoczył dał płytę i powiedział że spokojnie nic nie znalazł.
Dokładnie, jak leżałam do porodu poznałam dziewczynę od tego drugiego rezydenta co też robi dużo hsg i mówił jej, że u nas na oddziale robią na ketanolu na innych z paracetamolem, ogólnie nie jest to badanie bolesne, ale jak miała sytuację, że jeden jajowod był niedrożny i jej akurat podawał silniejszy lek przeciwbólowy przed tym hsg, ale podobno to standardowe hsg jest dokładniejsze niż te z pianka czy solą fizjologiczna, jeżeli chodzi o drożność jajowodów. -
Weronika1990 wrote:Cześć dziewczyny,
Mam jeszcze pytanko o hsg. Czy ten zabieg boli?
Czy można się starać zaraz po zabiegu, czy trzeba sobie zrobić przerwę od starań?
Na spokojnie, trzymam kciuki ✊✊ -
Ania0692 wrote:Dokładnie, jak leżałam do porodu poznałam dziewczynę od tego drugiego rezydenta co też robi dużo hsg i mówił jej, że u nas na oddziale robią na ketanolu na innych z paracetamolem, ogólnie nie jest to badanie bolesne, ale jak miała sytuację, że jeden jajowod był niedrożny i jej akurat podawał silniejszy lek przeciwbólowy przed tym hsg, ale podobno to standardowe hsg jest dokładniejsze niż te z pianka czy solą fizjologiczna, jeżeli chodzi o drożność jajowodów.
Dla mnie czasami jest gorsze samo pobieranie krwi albo raczej próba jej pobrania bo u mnie w żyłach to zrost na zroście zrostem poganiany 🙈 u nas w laboratorium kiedyś pani mnie przywitała nie dzień dobry tylko o matko to znowu pani 😂 na samym początku to nawet Dr pytał co mi się stało bo jak ofiara przemocy domowej wygladalam 🙈 -
Ania0692 wrote:Dokładnie, jak byłam na oddziale to poznałam dziewczynę od tego drugiego rezydenta co też robi dużo hsg i mówił jej, że u nas na oddziale robią na ketanolu na innych z paracetamolem, ogólnie nie jest to badanie bolesne, ale jak miała sytuację, że jeden jajowod był niedrożny i jej akurat podawał silniejszy lek przeciwbólowy przed tym hsg, ale podobno to standardowe hsg jest dokładniejsze niż te z pianka czy solą fizjologiczna, jeżeli chodzi o drożność jajowodów.
P. P lubi tłumaczyć i dobrze mu to idzie,przed CC jak byłam i i akurat miał studentów to aż sama słuchałam 🙂, też mi cc dwa razy robił z doktorem, Trzciński też jest spoko 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:24
-
Wam dziewczyny życzę powodzenia ✊
Olka nie jesteś sama , my w tym cyklu też odpuściliśmy
Jesteśmy we dwie
Uda się !! Wierzę w to :* -
Kolorowanki wrote:Też jakoś wybitnie często nie dostaje zdjęcia, ja mówię doktorowi czy jak będzie dobre ujęcie to mogę poprosić o zdjęcie i dostaje, ostatnio jak doktor robił usg 3d/4d to były ładne ujęcia, u mnie maluch często śpi albo się zasłania.
-
Zabaaa wrote:a na usg 3d/4d jakoś odrębnie się zapisywałaś czy to było w ramach normalnej wizyty?
To najlepiej pogadać z doktorem, badanie jest robione w innym gabinecie niż doktor przyjmuje, można połączyć z wizyta standardową albo umówić się osobno, tylko na samo usg i film ja tak miałam,ale dziewczyny pisały, że miały łączone.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Dziewczyny po poniedzialkowej wizycie dostałam skierowanie na oddzial bo dr wolal obserwowac z powodu zbyt malego wzrostu plodu.
Mamy zostac do porodu, więc czekamy.
Jestem przerażona i jednocześnie juz nie mogę się doczekać spotkania z córeczka😍
Trzymajcie kciuki😊Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Dziewczyny po poniedzialkowej wizycie dostałam skierowanie na oddzial bo dr wolal obserwowac z powodu zbyt malego wzrostu plodu.
Jestem przerażona i jednocześnie juz nie mogę się doczekać spotkania z córeczka😍
Trzymajcie kciuki😊
Trzymam kciuki✊😘, taki się domyślałam, że dr zrobi jak coś, pamiętam te słowa "ale Wie Pani ja wolę poobserwować" 🙂Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Paula1706 wrote:Dziewczyny po poniedzialkowej wizycie dostałam skierowanie na oddzial bo dr wolal obserwowac z powodu zbyt malego wzrostu plodu.
Trzymajcie kciuki😊
Powodzenia ✊🍀❤️Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Trzymajcie kciuki😊
A w jakie dni doktor jest na oddziale wiesz moze?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍