X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ja niestety Ci nie pomogę, myśle, ze są tu dziewczyny, które mają większe doświadczenie ode mnie i na pewno Ci doradzą 😊
    Ja ze względu na problemy rodzinne przerywam starania.
    Wam dziewczyny życzę powodzenia ✊
    Wszystkiego dobrego, trzymaj się 🙂

• Weronika1990 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam jeszcze pytanko o hsg. Czy ten zabieg boli?
    Czy można się starać zaraz po zabiegu, czy trzeba sobie zrobić przerwę od starań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika1990 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Czy można się starać zaraz po zabiegu, czy trzeba sobie zrobić przerwę od starań?
    Bol jak przy miesiączce.
    My się staraliśmy od razu .

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ja niestety Ci nie pomogę, myśle, ze są tu dziewczyny, które mają większe doświadczenie ode mnie i na pewno Ci doradzą 😊

Oby wszystko jak najszybciej się poukładało ✊✊✊

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika1990 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Dużo zależy od Twojego poziomu odczuwania bólu i samego nastawienia do badania.... jeśli tak można to ująć. Ja nie czułam kompletnie nic 🤷‍♀️ bardziej się stresowałam tym czekaniem aż coś poczuje i tym, że jest coś nie tak skoro nic nie czułam 🙈 i to do tego stopnia, że mnie położna uspokajała na sali zabiegowej a po badaniu jak czekałam to dr Trzciński tylko wyskoczył dał płytę i powiedział że spokojnie nic nie znalazł.

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dużo zależy od Twojego poziomu odczuwania bólu i samego nastawienia do badania.... jeśli tak można to ująć. Ja nie czułam kompletnie nic 🤷‍♀️ bardziej się stresowałam tym czekaniem aż coś poczuje i tym, że jest coś nie tak skoro nic nie czułam 🙈 i to do tego stopnia, że mnie położna uspokajała na sali zabiegowej a po badaniu jak czekałam to dr Trzciński tylko wyskoczył dał płytę i powiedział że spokojnie nic nie znalazł.

Dokładnie, jak leżałam do porodu poznałam dziewczynę od tego drugiego rezydenta co też robi dużo hsg i mówił jej, że u nas na oddziale robią na ketanolu na innych z paracetamolem, ogólnie nie jest to badanie bolesne, ale jak miała sytuację, że jeden jajowod był niedrożny i jej akurat podawał silniejszy lek przeciwbólowy przed tym hsg, ale podobno to standardowe hsg jest dokładniejsze niż te z pianka czy solą fizjologiczna, jeżeli chodzi o drożność jajowodów.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika1990 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Myślę, że każda z nas inaczej odczuwa ból. Ja miałam sprawdzaną droznosc w szpitalu św. rodziny bez leków przeciwbólowych. Rano przyjecie na czczo, wykonanie badania nie było bolesne. Czuć delikatnie moment kiedy jest wstrzykiwany kontrast. Mnie nie bolało, ale też miałam wszystko drozne. Nie wiem jaki jest ból gdy któryś jajowod nie jest drozny. Ja się na pewno stresowalam za mocno. Całkowicie niepotrzebnie 🙃.

Na spokojnie, trzymam kciuki ✊✊

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dokładnie, jak leżałam do porodu poznałam dziewczynę od tego drugiego rezydenta co też robi dużo hsg i mówił jej, że u nas na oddziale robią na ketanolu na innych z paracetamolem, ogólnie nie jest to badanie bolesne, ale jak miała sytuację, że jeden jajowod był niedrożny i jej akurat podawał silniejszy lek przeciwbólowy przed tym hsg, ale podobno to standardowe hsg jest dokładniejsze niż te z pianka czy solą fizjologiczna, jeżeli chodzi o drożność jajowodów.

Dla mnie czasami jest gorsze samo pobieranie krwi albo raczej próba jej pobrania bo u mnie w żyłach to zrost na zroście zrostem poganiany 🙈 u nas w laboratorium kiedyś pani mnie przywitała nie dzień dobry tylko o matko to znowu pani 😂 na samym początku to nawet Dr pytał co mi się stało bo jak ofiara przemocy domowej wygladalam 🙈

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dokładnie, jak byłam na oddziale to poznałam dziewczynę od tego drugiego rezydenta co też robi dużo hsg i mówił jej, że u nas na oddziale robią na ketanolu na innych z paracetamolem, ogólnie nie jest to badanie bolesne, ale jak miała sytuację, że jeden jajowod był niedrożny i jej akurat podawał silniejszy lek przeciwbólowy przed tym hsg, ale podobno to standardowe hsg jest dokładniejsze niż te z pianka czy solą fizjologiczna, jeżeli chodzi o drożność jajowodów.

P. P lubi tłumaczyć i dobrze mu to idzie,przed CC jak byłam i i akurat miał studentów to aż sama słuchałam 🙂, też mi cc dwa razy robił z doktorem, Trzciński też jest spoko 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:24

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka ja też często nie dostawałam usg, jak chciałam to poprostu prosiłam 🙂

P. M. lubi tę wiadomość

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:

Olka nie jesteś sama , my w tym cyklu też odpuściliśmy :)

Jesteśmy we dwie :)

Uda się !! :) Wierzę w to :*

• Zabaaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Też jakoś wybitnie często nie dostaje zdjęcia, ja mówię doktorowi czy jak będzie dobre ujęcie to mogę poprosić o zdjęcie i dostaje, ostatnio jak doktor robił usg 3d/4d to były ładne ujęcia, u mnie maluch często śpi albo się zasłania.
    a na usg 3d/4d jakoś odrębnie się zapisywałaś czy to było w ramach normalnej wizyty? :)

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabaaa wrote:
    a na usg 3d/4d jakoś odrębnie się zapisywałaś czy to było w ramach normalnej wizyty? :)

To najlepiej pogadać z doktorem, badanie jest robione w innym gabinecie niż doktor przyjmuje, można połączyć z wizyta standardową albo umówić się osobno, tylko na samo usg i film ja tak miałam,ale dziewczyny pisały, że miały łączone.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor napisał zze przyrost bhcg ok, progesteron też 🙂ufff

PozytywnaAna, MuminkAa, Paula1706, ***Sikorka***, ZuzaMaruda, AgnieszkaB, Karina89, Ciri86, Kolorowanki, Pierniczkowelove, Dżoni, Malina1991 lubią tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po poniedzialkowej wizycie dostałam skierowanie na oddzial bo dr wolal obserwowac z powodu zbyt malego wzrostu plodu.
    Mamy zostac do porodu, więc czekamy.

Jestem przerażona i jednocześnie juz nie mogę się doczekać spotkania z córeczka😍

Trzymajcie kciuki😊

Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Dziewczyny po poniedzialkowej wizycie dostałam skierowanie na oddzial bo dr wolal obserwowac z powodu zbyt malego wzrostu plodu.

Jestem przerażona i jednocześnie juz nie mogę się doczekać spotkania z córeczka😍

Trzymajcie kciuki😊

Trzymam kciuki✊😘, taki się domyślałam, że dr zrobi jak coś, pamiętam te słowa "ale Wie Pani ja wolę poobserwować" 🙂

Paula1706 lubi tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Trzymam kciuki✊😘, taki się domyślałam, że dr zrobi jak coś, pamiętam te słowa "ale Wie Pani ja wolę poobserwować" 🙂

Dokładnie okreslil że woli chuchać na zimne🙂

06.03.2022 Basia❤
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Trzymajcie kciuki😊

Powodzenia ✊🍀❤️

Paula1706 lubi tę wiadomość

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Doktor napisał zze przyrost bhcg ok, progesteron też 🙂ufff

Kochana miałaś inseminacje czy invitro?

Trzyma kciuki za piękny rozwój :*

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Trzymajcie kciuki😊

A w jakie dni doktor jest na oddziale wiesz moze?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ