Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 odezwałam się na priv, mam pytanko, pozdrawiam 😘

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

wracam po przerwie w staraniach...

w poniedziałek byłam na wizycie... będziemy podchodzić do 4 inseminacji, ale otrzymałam już zalecenia do in vitro..... męża nasienie mimo, że ciut lepsze to nadal nie chcą te jego "cholery" połączyć się ze mną i zostać :D marzy mi się, aby ta inseminacja była szczęśliwa..... ale ... no właśnie ..:/

póki co same badania krwi, i na kolejnej wizycie omówimy co i jak...

do inseminacji zestaw ten co zawsze gonal + lametta...

Powiedzcie mi proszę i opiszcie jak to wygląda przy in vitro?
    na co mam się przygotować.. nie ukrywam, że boję się tego całego procesu :(
    ..

Trzymam za Was wszystkie kciuki :*

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

w poniedziałek byłam na wizycie... będziemy podchodzić do 4 inseminacji, ale otrzymałam już zalecenia do in vitro..... męża nasienie mimo, że ciut lepsze to nadal nie chcą te jego "cholery" połączyć się ze mną i zostać :D marzy mi się, aby ta inseminacja była szczęśliwa..... ale ... no właśnie ..:/

..

My zgłaszając się do doktora byliśmy po dwóch nieudanych inseminacjach w innej klinice i szliśmy na wizytę z nastawieniem na in vitro. Nie chcieliśmy tracić czasu na kolejne inseminacje, które podobno z każdym razem maja mniejsza skuteczność, chociaż wiadomo, ze w temacie płodności nigdy nic nie przewidzimy i nic nie jest zero jedynkowe. Tez bałam się procedury ale był to lęk przed nieznanym i strach o kwestie logistyczną (150 km w jedna stronę do Poznania, zgranie dni wolnych w pracy zarówno u mnie jak i u męża). Wszystko było kwestia organizacji, szczerej rozmowy z szefem, jak i zaplecza w postaci dużej gotówki (nie oszukujmy się) U nas dosyć sprawnie to poszło bo w lutym mieliśmy pierwsza wizytę a już w maju miałam punkcję, gdyby nie odroczony transfer to już w maju zakończylibyśmy procedurę. Ale nie żałuje decyzji o kriotransferze, bo dzięki temu pierwszy raz był udany i właśnie trzymam na rękach nasze 3 tygodniowe szczęście. Jeśli masz jakieś konkretne pytania to pisz 🙂 wizyty odbywają się na Ułańskiej oraz Polnej. Był czas, ze na Polna musieliśmy jeździć na 6 rano wiec o 3 rano wstawaliśmy by o 4 wyjechać, No ale czego się nie robi ☺️

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

..

Część, punkcje miałam czerwiec 2021, nam sie udał drugi trasfer w między czasie przerwa od staran, histeroskopia, ale jak wszystko bedzie ok to najczesciej w przeciągu dwóch miesięcy jest kriotrasfer, Sikorka większość napisała, nie wiem co bym mogla jeszcze dodać,

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

..

U nas samo przygotowanie do procedury trwało długo, bylam po podaniu metotrexatu u dr mowił, ze musimy poczekać z pół roku, sama stymulacja i trasfer odbył sie w jednym cyklu, miałam świeży, na co się nastawić, rożne emocje, jak noe jesteś z Poznania to właśnie logistyka dojazdu, wolne, oceny są na Polnej do południa, dużo spokoju bo in vitro to "lubi".

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

Nie wiem co podpowiedzieć, nie miałam takiej sytuacji, może skonsultuj z doktorem, ja myślę, że zależy jak sie czujesz i będziesz czuła.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka jak sie czujecie? 😍

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂

W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.

ZosiaKo lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.

Dziękuje i gratulacje podwójnego szczęścia 🙂

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Hej, gratuluję 😘

Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.

Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 11:47

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Hej, gratuluję 😘

Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.

Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.

Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈

Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.

30 to faktycznie super wynik 🙂 ja mam jakiś utrogestan tym razem dopochwowo, pierwszy raz to mam zobaczymy 🙂

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, bardzooooo dawno.

ZosiaKo mi też wypadała wizyta po 6 tygodniu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 21:48

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 loooo matko, nie było mnie aż tak długo, gratulacje i szczęśliwego rozwiązania 😘

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli któraś pptrzebuje to został mi po imseminacji Gonal F plus lameta, jak coś to priv

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Dawno mnie nie było, bardzooooo dawno.

ZosiaKo mi też wypadała wizyta po 6 tygodniu 🙂

Mnie też sporo noe było, podczytywałam od czasu do czasu , ale brak czasu.

Jak tam u Was?

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:

Jeżeli to faktycznie covid ja bym troche odczekała cykl,i skonsultowała z doktorem, może mieć właśnie wpływ na przebieg stymulacji, chwilowe zawirowania.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ