Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

Nie wiem co podpowiedzieć, nie miałam takiej sytuacji, może skonsultuj z doktorem, ja myślę, że zależy jak sie czujesz i będziesz czuła.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka jak sie czujecie? 😍

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂

W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.

ZosiaKo lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.

Dziękuje i gratulacje podwójnego szczęścia 🙂

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Hej, gratuluję 😘

Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.

Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 11:47

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Hej, gratuluję 😘

Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.

Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.

Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈

Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.

30 to faktycznie super wynik 🙂 ja mam jakiś utrogestan tym razem dopochwowo, pierwszy raz to mam zobaczymy 🙂

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, bardzooooo dawno.

ZosiaKo mi też wypadała wizyta po 6 tygodniu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 21:48

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 loooo matko, nie było mnie aż tak długo, gratulacje i szczęśliwego rozwiązania 😘

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli któraś pptrzebuje to został mi po imseminacji Gonal F plus lameta, jak coś to priv

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Dawno mnie nie było, bardzooooo dawno.

ZosiaKo mi też wypadała wizyta po 6 tygodniu 🙂

Mnie też sporo noe było, podczytywałam od czasu do czasu , ale brak czasu.

Jak tam u Was?

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

Jeżeli to faktycznie covid ja bym troche odczekała cykl,i skonsultowała z doktorem, może mieć właśnie wpływ na przebieg stymulacji, chwilowe zawirowania.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Nadzieja88 loooo matko, nie było mnie aż tak długo, gratulacje i szczęśliwego rozwiązania 😘

Część 🙂 no dawno, w przyszłym tygodniu ciąża donoszona, sciagamy szew i mogę rodzić, co u Was słychać?

Drzewko90, Gosia9305, ZuzaMaruda, Pszczolaaa, Agata93 lubią tę wiadomość

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Część 🙂 no dawno, w przyszłym tygodniu ciąża donoszona, sciagamy szew i mogę rodzić, co u Was słychać?

To jeszcze raz ✊✊🌼 wszystko dobrze mamy 8 miesięcy, doba jest za krótka, teraz już wiem co znaczą te powiedzenia, że dzieci tak szybko rosną 😱

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Powodzenia z dwójką maluszków🤗 my może za rok, dwa, za kilka miesięcy chce wrócić do pracy.

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 gratulacje! 🙂

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Szczęśliwego rozwiązania 🍀

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa jak samopoczucie?

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ