Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmk wrote:Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔
Nie wiem co podpowiedzieć, nie miałam takiej sytuacji, może skonsultuj z doktorem, ja myślę, że zależy jak sie czujesz i będziesz czuła.06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
ZosiaKo wrote:Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂
W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.ZosiaKo lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
ZosiaKo wrote:Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂
Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.
Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 11:47
ZosiaKo lubi tę wiadomość
-
PozytywnaAna wrote:Hej, gratuluję 😘
Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.
Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.
Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈 -
ZosiaKo wrote:Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈
Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100. -
PozytywnaAna wrote:Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.
30 to faktycznie super wynik 🙂 ja mam jakiś utrogestan tym razem dopochwowo, pierwszy raz to mam zobaczymy 🙂PozytywnaAna lubi tę wiadomość
-
Mmk wrote:Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔
Jeżeli to faktycznie covid ja bym troche odczekała cykl,i skonsultowała z doktorem, może mieć właśnie wpływ na przebieg stymulacji, chwilowe zawirowania.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Drzewko90 wrote:Nadzieja88 loooo matko, nie było mnie aż tak długo, gratulacje i szczęśliwego rozwiązania 😘
Część 🙂 no dawno, w przyszłym tygodniu ciąża donoszona, sciagamy szew i mogę rodzić, co u Was słychać?Drzewko90, Gosia9305, ZuzaMaruda, Pszczolaaa, Agata93 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja88 wrote:Część 🙂 no dawno, w przyszłym tygodniu ciąża donoszona, sciagamy szew i mogę rodzić, co u Was słychać?
To jeszcze raz ✊✊🌼 wszystko dobrze mamy 8 miesięcy, doba jest za krótka, teraz już wiem co znaczą te powiedzenia, że dzieci tak szybko rosną 😱