X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

Nie wiem co podpowiedzieć, nie miałam takiej sytuacji, może skonsultuj z doktorem, ja myślę, że zależy jak sie czujesz i będziesz czuła.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka jak sie czujecie? 😍

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Cześć, dziewczyny kiedy po udanej inseminacji doktor wyznaczał wam wizyte? Z gory dziękuję za odpowiedz 🙂

W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.

ZosiaKo lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    W tej ciąży byłam u doktora w 5 +0, ale byłam po poronieniu dr tak wyznaczył wizyte na podstawię wyników bety, moja znajoma miała wizyte około 6 tygodnia.

Dziękuje i gratulacje podwójnego szczęścia 🙂

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Hej, gratuluję 😘

Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.

Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 11:47

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Hej, gratuluję 😘

Ja poszłam za wcześnie, w 4 tygodniu, beta była niska, nie było widać nawet nic na USG. Doktor zalecił kontrolę przyrostu bety (jest kalkulator do sprawdzenia) + zbadanie progesteronu.

Następna wizytę doktor wyznaczył na termin 6w+4. Wtedy już było widać coś na USG.

Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Dzięki, u mnie też będzie między 6 a 7 tydzień, progesteron badałaś o dowolnej godzinie? , też mam skontrolować, jeszcze nie badałam 🙈

Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Ja badalam rano, razem z beta. Pamiętam, że wyszedł około 30,doktor stwierdził, że to super wynik i zostawił progesteron besins 100.

30 to faktycznie super wynik 🙂 ja mam jakiś utrogestan tym razem dopochwowo, pierwszy raz to mam zobaczymy 🙂

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, bardzooooo dawno.

ZosiaKo mi też wypadała wizyta po 6 tygodniu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 21:48

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 loooo matko, nie było mnie aż tak długo, gratulacje i szczęśliwego rozwiązania 😘

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli któraś pptrzebuje to został mi po imseminacji Gonal F plus lameta, jak coś to priv

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Dawno mnie nie było, bardzooooo dawno.

ZosiaKo mi też wypadała wizyta po 6 tygodniu 🙂

Mnie też sporo noe było, podczytywałam od czasu do czasu , ale brak czasu.

Jak tam u Was?

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

Jeżeli to faktycznie covid ja bym troche odczekała cykl,i skonsultowała z doktorem, może mieć właśnie wpływ na przebieg stymulacji, chwilowe zawirowania.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Nadzieja88 loooo matko, nie było mnie aż tak długo, gratulacje i szczęśliwego rozwiązania 😘

Część 🙂 no dawno, w przyszłym tygodniu ciąża donoszona, sciagamy szew i mogę rodzić, co u Was słychać?

Drzewko90, Gosia9305, ZuzaMaruda, Pszczolaaa, Agata93 lubią tę wiadomość

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Część 🙂 no dawno, w przyszłym tygodniu ciąża donoszona, sciagamy szew i mogę rodzić, co u Was słychać?

To jeszcze raz ✊✊🌼 wszystko dobrze mamy 8 miesięcy, doba jest za krótka, teraz już wiem co znaczą te powiedzenia, że dzieci tak szybko rosną 😱

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Powodzenia z dwójką maluszków🤗 my może za rok, dwa, za kilka miesięcy chce wrócić do pracy.

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 gratulacje! 🙂

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Szczęśliwego rozwiązania 🍀

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa jak samopoczucie?

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ