Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Pszczolaaa wrote:Coraz lepiej dziekuje 🙂 odstawiliśmy sterydy, prolutex, już drugi trymest.
Udało się pójść na wesele?
To super!
Tak udało się pójść, ale ostatecznie mąż bawił sie sam 🙈 ja przechodziłam co jakiś czas z pokoju hotelowego,jednak nie te siły.Pszczolaaa lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Hej dziewczynyn,
rano byłam na badaniu krwi, właśnie odczytałam wyniki...
AMH w przeliczeniu wynosi 12,2 ngml
do tego wysoka prolaktyna, bo 23,6 ng/ml a norma jest do 23,3
testosteron 0,658 ng/ml a norma do 0,481
i niski progesteron 0,237 ng/ml
Ostatnia faza cyklu, czyli lutealna, jestem przed miesiączką, 23dc..
Powiedzcie mi czy, któraś z Was miała podobne wyniki... ;(
Jak na to patrzeć...
ehhh:( -
Krysia89 wrote:Hej dziewczynyn,
Jak na to patrzeć...
ehhh:(
Masz może stwierdzone PCOS? Moje amh to 10, mam pcos, prolaktyna to najlepiej badać w 2/3 dniu cyklu w fazie lutealnej może być fizjologicznie podwyższone ja dostałam od dr dostinex na zbicie, testosteron też może być podwyższony przy pcos, jak i inne androgeny, progesteron wkazuje, że owulacji swojej nie było. -
Krysia89 wrote:Hej dziewczynyn,
Jak na to patrzeć...
ehhh:(
Hormony to 2/3 dzień cyklu, ja tak zawsze miałam robić, progesteron w tej fazie cyklu to ok. -
Gosia9305 wrote:Czy któraś z Was pamięta jaką polecałyście witaminę d3 dla niemowlaka? , nie mogę sie dokopać
Teraz dla synka mam vigantol, córeczka miała coś innego jak znajde w zaleceniach to napisze, sle tak trzeba obserwować może dana witamina nie służyć i trzeba próbować z inną -
Karina89 wrote:Teraz dla synka mam vigantol, córeczka miała coś innego jak znajde w zaleceniach to napisze, sle tak trzeba obserwować może dana witamina nie służyć i trzeba próbować z inną
Dziękuje, już musze ostro się ogarniać bo zostały trochę ponad dwa miesiące a jestem w lesie z wszystkim 🙈20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Zgłaszaliście telefonicznie urodzenie dziecka tam gdzie zgłaszało się pozytywna betę i bicie serduszka? Ja gdzieś zgubiłam numer i zastanawiam się czy to koniecznie czy dobra wola do jakiś statystyk?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍