Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka93 wrote:
    Cześć dziewczyny, przygotowuje się do inseminacji u doktora i mam zalecone zastrzyki plus tabletki, mam do Was pytanie czy miałyście jakies skutki uboczne bo lamecie?

Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam 🙂

Ja osobiście czułam sie dobrze 🙂

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam sie dobrze po letrozolu

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 jak samopoczucie na końcowce?

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Nadzieja88 jak samopoczucie na końcowce?

Różnie, ostatnio lepiej, piękna pogoda się robi dziś leżakuje na ogrodzie, synek z nianią, w środę miałam wizytę, wszystko dobrze 🙂
    A Wy jak sie macie?

Laseczki dobrze pamiętam przy staraniach Tsh dr mowi max do 1,5, najlepiej kolo 1?

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Różnie, ostatnio lepiej, piękna pogoda się robi dziś leżakuje na ogrodzie, synek z nianią, w środę miałam wizytę, wszystko dobrze 🙂
    A Wy jak sie macie?

Laseczki dobrze pamiętam przy staraniach Tsh dr mowi max do 1,5, najlepiej kolo 1?

Tak 🙂

Ja też biore leki na tarczycę.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleszczescie Maleszczescie wrote:
    Tak 🙂

Ja też biore leki na tarczycę.

Dzięki

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    A Wy jak sie macie?

No to super 🙂 ja wtym tygodniu też po wizycie, córeczka rośnie, synek daje czadu w domu 🙉, idzie wiosna, ciepło 🌻🌼🌷

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Linka9 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do wątku.

Czy doktor "ogarnia" poronienia? Mamy nie tylko problem z zajściem, ale także z utrzymaniem ciąży. Wszystkie badania mamy porobione (nasienie, hormony, immunologia, trombofilia, kariotypy).

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Czy doktor "ogarnia" poronienia? Mamy nie tylko problem z zajściem, ale także z utrzymaniem ciąży. Wszystkie badania mamy porobione (nasienie, hormony, immunologia, trombofilia, kariotypy).

Witaj, ogarnia jak najbardziej, ja dzieki doktorowi w koncu zostałam mama jak masz pytania to smialo pytaj , obecnie zaczeliamy starania o rodzeństwo 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2022, 22:13

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Tak, jestem po, obecnie dwojka zdrowych dzieci ma świecie 🙂 Na pewno bedzie się starał aby pomóc

• Linka9 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp. Widzę, że też straciłaś ciążę w 19 tc. Mogę się spytać, co było przyczyną? My jej nie znamy :(

Co do Brązerta - mam nadzieję, że drąży do ustalenia ewentualnej przyczyny strat. I czy jest dostępny telefonicznie w razie konieczności. Moj poprzedni lekarz niestety nie odebrał tel, gdy dowiedziałam się o śmierci dziecka i poczułam się trochę olana :/ Nawet nie spytał co się stało , tylko napisał sms, że mu przykro

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:
    Dziękuję za odp. Widzę, że też straciłaś ciążę w 19 tc. Mogę się spytać, co było przyczyną? My jej nie znamy :(

Co do Brązerta - mam nadzieję, że drąży do ustalenia ewentualnej przyczyny strat. I czy jest dostępny telefonicznie w razie konieczności. Moj poprzedni lekarz niestety nie odebrał tel, gdy dowiedziałam się o śmierci dziecka i poczułam się trochę olana :/ Nawet nie spytał co się stało , tylko napisał sms, że mu przykro

Bardzo mi przykro.... mam nadzieję, że jeszcze będzie pięknie 🤰🤱A co do Doktora to lekarz do zadań specjalnych 🙈 dziewczyny zapewne potwierdzą 😉 jeśli chodzi o kontakt telefoniczny kiedy coś się dzieje to przynajmniej ja nie mam zastrzeżeń. Jakoś na pierwszej czy drugiej wizycie sam zapisał numer telefonu tak na wszelki wypadek.

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Przykro mi 😔 u nas nałożyło się problemy z łożyskiem niedotlenienie plus infekcja wewnatrzmaciczna, co do kontakt jest z doktorem stały kontakt, czasem odpisuje po drugim czy trzecim sms, ale mówi, że jak nie odpisuje to sie przypominać, telefony też odbiera zjak jest sytuacja awaryjna, pilna to jest płynny kontakt, tez doktor sam z siebie pisze
    To jesr bardzo przykre nie wiem o co chodzi, ale spora część lekarzy jak coś sie dzieje to nagle zapadaja się pod ziemie czy sa jakieś komplikacje, też mam podobne doświadczenie , u dr Brazerta właśnie było inaczej, doktor w takich momentach poprostu jest obecny, działa nie zostawia.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Bardzo mi przykro.... mam nadzieję, że jeszcze będzie pięknie 🤰🤱A co do Doktora to lekarz do zadań specjalnych 🙈 dziewczyny zapewne potwierdzą 😉 jeśli chodzi o kontakt telefoniczny kiedy coś się dzieje to przynajmniej ja nie mam zastrzeżeń. Jakoś na pierwszej czy drugiej wizycie sam zapisał numer telefonu tak na wszelki wypadek.

Teraz to najlepiej dr poprosić o numer i zawsze zapisze, jest z doktorem staly kontakt

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 odezwałam się na priv, mam pytanko, pozdrawiam 😘

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

wracam po przerwie w staraniach...

w poniedziałek byłam na wizycie... będziemy podchodzić do 4 inseminacji, ale otrzymałam już zalecenia do in vitro..... męża nasienie mimo, że ciut lepsze to nadal nie chcą te jego "cholery" połączyć się ze mną i zostać :D marzy mi się, aby ta inseminacja była szczęśliwa..... ale ... no właśnie ..:/

póki co same badania krwi, i na kolejnej wizycie omówimy co i jak...

do inseminacji zestaw ten co zawsze gonal + lametta...

Powiedzcie mi proszę i opiszcie jak to wygląda przy in vitro?
    na co mam się przygotować.. nie ukrywam, że boję się tego całego procesu :(
    ..

Trzymam za Was wszystkie kciuki :*

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

w poniedziałek byłam na wizycie... będziemy podchodzić do 4 inseminacji, ale otrzymałam już zalecenia do in vitro..... męża nasienie mimo, że ciut lepsze to nadal nie chcą te jego "cholery" połączyć się ze mną i zostać :D marzy mi się, aby ta inseminacja była szczęśliwa..... ale ... no właśnie ..:/

..

My zgłaszając się do doktora byliśmy po dwóch nieudanych inseminacjach w innej klinice i szliśmy na wizytę z nastawieniem na in vitro. Nie chcieliśmy tracić czasu na kolejne inseminacje, które podobno z każdym razem maja mniejsza skuteczność, chociaż wiadomo, ze w temacie płodności nigdy nic nie przewidzimy i nic nie jest zero jedynkowe. Tez bałam się procedury ale był to lęk przed nieznanym i strach o kwestie logistyczną (150 km w jedna stronę do Poznania, zgranie dni wolnych w pracy zarówno u mnie jak i u męża). Wszystko było kwestia organizacji, szczerej rozmowy z szefem, jak i zaplecza w postaci dużej gotówki (nie oszukujmy się) U nas dosyć sprawnie to poszło bo w lutym mieliśmy pierwsza wizytę a już w maju miałam punkcję, gdyby nie odroczony transfer to już w maju zakończylibyśmy procedurę. Ale nie żałuje decyzji o kriotransferze, bo dzięki temu pierwszy raz był udany i właśnie trzymam na rękach nasze 3 tygodniowe szczęście. Jeśli masz jakieś konkretne pytania to pisz 🙂 wizyty odbywają się na Ułańskiej oraz Polnej. Był czas, ze na Polna musieliśmy jeździć na 6 rano wiec o 3 rano wstawaliśmy by o 4 wyjechać, No ale czego się nie robi ☺️

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

..

Część, punkcje miałam czerwiec 2021, nam sie udał drugi trasfer w między czasie przerwa od staran, histeroskopia, ale jak wszystko bedzie ok to najczesciej w przeciągu dwóch miesięcy jest kriotrasfer, Sikorka większość napisała, nie wiem co bym mogla jeszcze dodać,

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was miała transfer dosyć wcześnie po covidzie? :) mam rozpocząć stosowanie leków za pół miesiąca a prawdopodobnie właśnie złapałam covid (leki zacznę przyjmować już po chorobie) :( podczas stymulacji również miałam covid i oczywiście jajniki przestały reagować. Boje się ze to choróbsko może mieć wpływ na transfer i się nie powiedzie 😕 pocieszcie mnie ze wcale tak nie musi być… jestem załamana… ciagle mamy pod wiatr 😔

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

..

U nas samo przygotowanie do procedury trwało długo, bylam po podaniu metotrexatu u dr mowił, ze musimy poczekać z pół roku, sama stymulacja i trasfer odbył sie w jednym cyklu, miałam świeży, na co się nastawić, rożne emocje, jak noe jesteś z Poznania to właśnie logistyka dojazdu, wolne, oceny są na Polnej do południa, dużo spokoju bo in vitro to "lubi".

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ