Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was korzystała z metody zwiększenia miejsca dla dziecka, aby dziecko łatwiej się obrocilo? Widzę taką opcję u fizjo trzymamy
( https://fizjotrzymamy.pl/strona/20728-przygotowanie-miednicy-do-porodu-ulozenie-dziecka )
Dowiedziałam się, ze młody jest ustawiony miednicowo, jeszcze ma trochę czasu na obrót. Wspomniałam o fizjo doktorowi, a on powiedział, że absolutnie mam nie eksperymentować, że on nigdy o czymś takim nie słyszał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 21:13
-
PozytywnaAna wrote:Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was korzystała z metody zwiększenia miejsca dla dziecka, aby dziecko łatwiej się obrocilo? Widzę taką opcję u fizjo trzymamy
( https://fizjotrzymamy.pl/strona/20728-przygotowanie-miednicy-do-porodu-ulozenie-dziecka )
Dowiedziałam się, ze młody jest ustawiony miednicowo, jeszcze ma trochę czasu na obrót. Wspomniałam o fizjo doktorowi, a on powiedział, że absolutnie mam nie eksperymentować, że on nigdy o czymś takim nie słyszał?
Część 🙂
Jak pamiętam termin masz na października więc jeszcze troche czasu, moja znajoma miała położenie miednicowe, też sa lekarze co robia obrót przy położeniu mednicowym, ale po pierwsze może się nie udać a po drugie powodować ciężkie powikłania, ale może takie lekkie ćwiczenia u fizjo pomogą. -
Hej. Właśnie mi sie zaczyna miesiączka. Miałam pisać do doktora i się umówić na wizytę. Tylko jest weekend i nie wiem czy pisać sms. Jestem tydzień po punkcji i w we wtorek miałam mieć tranfer ale doktor odwołał z powodu moich powiększonych jajników. To bedzie pierwsza wizyta u doktoraOna 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Izabela🌺 wrote:Hej. Właśnie mi sie zaczyna miesiączka. Miałam pisać do doktora i się umówić na wizytę. Tylko jest weekend i nie wiem czy pisać sms. Jestem tydzień po punkcji i w we wtorek miałam mieć tranfer ale doktor odwołał z powodu moich powiększonych jajników. To bedzie pierwsza wizyta u doktora
Część, doktor teraz od poniedziałku zaczyna tydzień urlopu, nie ma dr w gabinecie,ale czasem jest tak, że w szpitalu jest obecny, możesz pisać sms czy w sobote, niedzielę, tym bardziej, że taka sytuacja z tym urlopem teraz co robić dalej, jak dr nie odpisze to sie przypomnieć jeszcze raz. -
Okej. Dzięki ☺️Ona 26
Starania od maja 2020 r.
On 28
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
PozytywnaAna wrote:Cześć dziewczyny,
Dowiedziałam się, ze młody jest ustawiony miednicowo, jeszcze ma trochę czasu na obrót. Wspomniałam o fizjo doktorowi, a on powiedział, że absolutnie mam nie eksperymentować, że on nigdy o czymś takim nie słyszał?
Przeczytałam, myślę, że jak nie robią tego 0brotu bo to faktycznie słyszałam jest dość ryzykowne to może warto spróbować, ale czy jest to efektywne to nie mam wiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 12:17
PozytywnaAna lubi tę wiadomość
-
Pszczolaaa wrote:Zosiako jak sie czujesz? Ja mam niedługo badanie trzeciego trymestru jak ten czas szybko leci 😱😱
Samopoczucie dobre,ale kondycja słabsza w drugiej ciąży 🙈trochę było zawirowań, ale działamy, po urlopie dr mam wizyty, zobaczymy 🙂 a Ty jsk sie czujesz? -
ZosiaKo wrote:Samopoczucie dobre,ale kondycja słabsza w drugiej ciąży 🙈trochę było zawirowań, ale działamy, po urlopie dr mam wizyty, zobaczymy 🙂 a Ty jsk sie czujesz?
Oooo... My też po urlopie mamy wizyty.... 😉 Rożyczka będzie miała rodzeństwo.... Taka niespodzianka 🙈Pszczolaaa, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Oooo... My też po urlopie mamy wizyty.... 😉 Rożyczka będzie miała rodzeństwo.... Taka niespodzianka 🙈
To po cochu gratuluje!!! ❤️ Ja to nie wiem co bedzie dalej, w pierwsze ciąży tylko pronblemy z szyjka a teraz od początku cukrzyca na diecie,ostatnio nadciśnienie a to dopiero 19 tydzień 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 08:44
-
ZosiaKo wrote:To po cochu gratuluje!!! ❤️ Ja to nie wiem co bedzie dalej, w pierwsze ciąży tylko pronblemy z szyjka a teraz od początku cukrzyca na diecie,ostatnio nadciśnienie a to dopiero 19 tydzień 😪
Dziękuję 🥰 Dobrze będzie..... Zobaczysz 😉 Ja pierwsze wizyty miałam u dr Mateusza, więc jak mnie kiedyś Dr zobaczył na korytarzu to też miał niespodziankę 😂 u nas pierwsza ciąża wszystko dobrze i w zasadzie bezproblemowo a teraz no to wiadomo.... Już jestem starsza 🤣 i tak jak w poprzedniej kontretny ból kręgosłupa poczułam dopiero przy porodzie tak teraz ledwo chodziłam a bez przeciwbólowych nie było mowy żeby zasnąć 🤦ZosiaKo lubi tę wiadomość
-
Hej. Czy któraś z was ma umówiona wizytę na przyszły tydzień i chciałaby się wymienić bo mam na 3.08 ale godzina mi za bardzo nie pasujeOna 26
Starania od maja 2020 r.
On 28
Izabela🌺 wrote:Hej. Czy któraś z was ma umówiona wizytę na przyszły tydzień i chciałaby się wymienić bo mam na 3.08 ale godzina mi za bardzo nie pasuje
Ja mam, zależy na którą masz, priv🙂Izabela🌺 lubi tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Ja123 wrote:Dziękuję 🥰 Dobrze będzie..... Zobaczysz 😉 Ja pierwsze wizyty miałam u dr Mateusza, więc jak mnie kiedyś Dr zobaczył na korytarzu to też miał niespodziankę 😂 u nas pierwsza ciąża wszystko dobrze i w zasadzie bezproblemowo a teraz no to wiadomo.... Już jestem starsza 🤣 i tak jak w poprzedniej kontretny ból kręgosłupa poczułam dopiero przy porodzie tak teraz ledwo chodziłam a bez przeciwbólowych nie było mowy żeby zasnąć 🤦
Jak to mówią starość nie radość 🙈 też mam taką nadzieję, że jakoś to będzie 🙂 -
Gosia9305 wrote:Dziewczyny ja mam jeszcze takie pytanie czy któraś z Was chodzi z maluszkiem do dr Brazert, pediatry? , teraz takie zawirowania z tymi lekarzami na Polnej i ciężko znaleźć.
Byłam co prawda nakilku wizytach z alergią, nie mieszkam w Poznaniu, ale polem, zawsze uśmiechnięta, na spokojnie wizyta, skuteczne leczenie, drcMaciej poszedł w swoją mamę jeżeli cjodzi o kontakt z pacjentem i podejście, więc tak jak u dr M.